bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Vidensværdi til strømforsyninger til din-skinne

 • Was din-skinne-strømforsyninger?

 • Hvad udmærker strømforsyninger til din-skinne sig ved?

 • Typer af din-skinne-strømforsyninger

 • FAQ – ofte stillede spørgsmål om strømforsyninger til din-skinne

 • Udvalgte producenter og mærker

 

Was din-skinne-strømforsyninger?

Din-skinnestrømforsyninger er en underkategori af strømforsyninger. På grund af monteringstypen skal de bære deres navn på en bære- eller montageskinne, hvis tværsnit har form af en vertikal skæring med en hattelampe. De dertil passende strømforsyninger har en passende formet optagelse på bagsiden, så strømforsyningen skubbes ind i skinnen eller vælter ind. Bæreskinnen fastgøres på bæreskinnen ved hjælp af en klemme- eller låsemekanisme på strømforsyningens bagside, som holder strømforsyningen kraftfuld. Der findes også løsninger, hvor en klemskrue på forsiden af kabinettet kan betjenes således, at den trykker på monteringsskinne'en på bagsiden af strømforsyningen og således fikserer den.

Til disse montageskinner findes der ifølge standarden din en 60715 tre forskellige størrelser. Den mest almindelige er den såkaldte din-rail med 35 millimeter skinnebredde og 7,5 millimeter dybde. Din-skinnen kan bestå af stål, kobber eller aluminium, og sidstnævnte begge gør det muligt at anvende den som beskyttelsesleder.

Siemens din-skinnestrømforsyning
 

Hvad udmærker strømforsyninger til din-skinne sig ved?

Strømforsyningerne, der er til rådighed hos Conrad, har en høj fejlstyrke, meget variable indgangsspændinger, høj kontinuitet i udgangsspændingerne, elektroniske beskyttelses- og udligningsfunktioner til overbelastning og begyndende overophedning. Konstruktionen er så sofistikeret, at den kan klare sig med minimalt pladsbehov (især i monteringsbredden). Mange strømforsyninger har en såkaldt boost-funktion, som sikkert affanger kortvarig overbelastning. Standard omfatter også sikret mod tomgang og kortslutning, der sikres med elektroniske kredsløb.

Nogle af strømforsyningerne har komfortabelt regulerbare udgangsspændinger. Løsninger med klassiske transformatorer er nu undtagelsen. Der er næsten udelukkende tale om switch-mode-strømforsyninger, som kan bruges til spændingsomformning ved hjælp af et elektronisk kredsløb. Derved konverteres indgangsspændingen til en spænding med højere frekvens, da de nødvendige kernediameter på transformatorer falder med stigende frekvens. Efter transformationen tilpasses frekvensen igen til den ønskede output-værdi. Den elektroniske løsning har den fordel, at den udligner spændings- og frekvensudsving ved indgangen på meget pålidelig vis. Dermed følges en relativt meget høj virkningsgrad i rumligt små udformninger.

Led-statusindikatorer på din-skinne-strømforsyninger giver mange strømforsyninger information om driftstilstande inklusive meddelelse om fejl. Med emissionsbeskyttelse mod højfrekvent udstråling og mange varianter af berøringsbeskyttelse sikrer din-skinner-strømforsyninger overholdelse af nationale og internationale sikkerhedskrav.

I Conrad-butikken findes der også tilbehør som afgreningsklemmer, klemmeafdækning og vægfastgørelser (monteringsadapter).

Omfattende beskrivelser af anvendelsesmuligheder og installationsinstruktioner, også hvad angår de tilladte temperaturområder, leveres producentens datablade.

 

Typer af din-skinne-strømforsyninger

Din-skinnestrømforsyningerne hos Conrad gradueres efter de elektriske parametre:

 • Indgangsspændinger mellem 9 volt og 840 volt jævn- eller vekselstrøm
 • Udgangsspænding fra 3,3 volt til 48 volt ved udgangsstrøm fra 0,3 ampere op til 40 ampere
 • Tilgængelig effekt fra 0,65 watt til 1.440 watt

Andre særlige kendetegn er:

 • Strømforsyninger til din-skinne uden særlige betegnelser omdanner altid vekselstrøm til jævnstrøm, for eksempel til drift af relæer eller dørklokke i en installation derhjemme.
 • Elektroniske sikkerhedsafbryder: Herunder er sammenfattet switch-mode-strømforsyninger med sikkerheds-afbryderfunktion, der kan komme i betragtning til montering på din-skinne.
 • DC/DC-konverteringsmoduler: Monterbare ekstraenheder til udskrivning af en defineret jævnspænding, der ikke leverer den egentlige strømforsyning, for eksempel 5 volt til USB-tilslutninger.
 • Udover en ren strømovervågning af de enkelte udgange beskytter sikringsmodulerne også den definerede netspænding mod spændingsdyk, så en spænding i systemet ikke falder under en kritisk værdi for opretholdelse af systemfunktionen.
 • Antal udgange: 1 til 8.
 • Type af elektrisk tilslutning: Fjederklemme, skrueklemme, stiktilslutning eller stikforbindelse


Strømforsyninger skal overholde grænseværdierne for sundhedsfarlige og miljøfarlige stoffer i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2011/65/EU af 8. Juni 2011. Det ikke-officielle navn er RoHS(2) og tilbydes i butikken hos Conrad som udvælgelseskriterium.

 

FAQ – ofte stillede spørgsmål om strømforsyninger til din-skinne

 

Hvilke sikkerhedshenvisninger skal overholdes ved håndtering af strømforsyninger til din-skinne?

 • Montering og vedligeholdelse må kun foretages af en kvalificeret fagmand
 • Før montering eller vedligeholdelse påbegyndes, skal strømforsyningen afbrydes, og der skal sikres mod utilsigtet genindkobling, og frakoblingen skal kontrolleres
 • I driftstilstand er beskyttelse mod utilsigtet berøring effektivt sikret
 • Sørg for korrekt spænding og polariteter og for, at strømforsyningen er egnet til den påtænkte anvendelse
 • I tilfælde af fejl eller beskadigelse skal strømforsyningen/strømforsyningen omgående adskilles fra forsyningsspændingen og sikres mod yderligere anvendelse
 • Vær altid opmærksom på temperaturangivelserne. Ved overskridelse reagerer strømforsyninger med nedsætte ydeevnen, som er angivet i databladene

Hvor længe holder en din-skinne strømforsyning?

Det er ikke muligt at give et generelt udsagn for alle typer. Et eksempel på en holdbarhedsangivelse fra producentens side: Mindst otte års drift (70.000 timer) ved overholdelse af det angivne indgangsspændingsområde ved et brugs-/pauseforhold på 50 %, uden overskridelse af driftstemperaturen på +40 °C og ved standardmontage.

Hvordan kan Ich se en defekt din-skinne-strømforsyning?

Den første meddelelse er altid udgået af fejl eller uregelmæssigheder på det tilsluttede apparat. Overdreven opvarmning viser, at der er fejl. De udpegede status-LED'er giver ofte detaljerede oplysninger om forstyrrelser

 

Udvalgte producenter og mærker

Bicker Elektronik er en udvikler og producent af strømforsyninger. Oprettet i 1994 med hjemsted i Donau-ordth.

Block transformatorer Elektronik blev grundlagt i 1939 som fremstilling af radiotekniske artikler. Firmaets sæde er i Verden.

Mean Well er en producent af elektroniske komponenter og komponenter, der blev etableret i New Taipei, Kina, og som blev oprettet i 1982.

Murr Elektronik udviklet, producerer og distribuerer produkter inden for elektrisk og elektronisk automatiseringsteknik. Oprettet i 1975 med hovedsæde i Oppenweiler.

Phoenix Contact GmbH & Co. KG er en tysk virksomhed, som tilbyder komponenter, systemer og løsninger inden for elektroteknik, elektronik og automatisering. Stamsædet er beliggende i det vestlige Blomberg.

PULS blev grundlagt i 1980 af Bernhard jordl, en pionerer inden for udvikling af switch-mode-strømforsyninger i München.

TRACO Electronic AG, som er baseret i Baar, Schweiz, har i mere end 35 år produceret strømforsyninger til forskellige formål.

WAGO beskæftiger i øjeblikket mere end 7.500 personer på verdensplan, hvoraf ca. 2.300 er ansat alene i Minden/Westfalen. Mere end 1.000 medarbejdere er blevet udviklet, produceret og undersøgt siden 1991 på det andet tyske udviklings- og produktionssted i Sonshausen/Thüringen.

Siemens: Siemens Aktiengesellschaft er det tyske holdingselskab under en tysk teknologikoncern. Oprettet som Telegraphen Fau-Anstalt for Siemens & Halke 1847 i Berlin.

TDK-Lambda har siden 1948 været udstyret med et bredt udvalg af AC-DC-strømforsyninger, DC-DC-omformere og programmerbare strømforsyninger.

Weidmüller leverer produkter og løsninger på området Industrial Connectivity inklusiv strømforsyning til kunder i hele verden. Sædet er Detmold.