bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  

Ting at vide om DC / DC-omformere

  • Hvad er DC / DC-konvertere?

  • De vigtigste egenskaber ved en DC / DC-konverter

  • DC / DC konverter klassifikationer

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om DC / DC-konvertere og købskriterier

Hvad er DC / DC-konvertere?

Likestrømsomformere, også kaldet DC / DC-omformere eller DC / DC-omformere, er elektriske kredsløb og komponenter i strømforsyninger. De konverterer jævnspænding (DC = "jævnstrøm") ved indgangen til en højere, lavere eller inverteret jævnspænding ved udgangen. Dette sikrer stabile spændinger, selvom belastningen på strømforsyningen svinger betydeligt. I elektronik skal spændinger konverteres permanent for at kunne bruge så mange enheder som muligt på den samme strømkilde. Derfor er DC / DC-omformere uundværlige, især inden for elektroteknik. Når en indgangsspænding er inverteret, vendes en spændings bølgelængde. En stor fordel ved en DC / DC-konverter er, at der kun er minimalt spændingstab under konverteringsprocessen. Toleranceområdet overskrides ikke og ligger langt under 5 procent. For forbrugeren betyder det, at det minimale spændingstab betyder, at der ikke kan opstå skader på slutenheden.

DC-spændingsomformere bruges blandt andet inden for computerhardware, maskinteknologi og køretøjsteknologi.

DC / DC-omformere tilbydes også som indkapslede konvertermoduler. Indkapslede omformere bruges til lave spændinger. Den maksimale effekt er mellem 1,5 kV og 3 kV. Anvendelsesstederne inkluderer 24 V industrielle systemer samt 48 V telekommunikationsteknologier.

Transvertere er til gengæld DC / DC-omformere designet til høje udgangsspændinger.

De vigtigste egenskaber ved en DC / DC-konverter

Dielektrisk styrke mellem input og output:

Aktive og passive komponenter har en grænse for den maksimale spænding til problemfri drift. Den dielektriske styrke afspejler denne værdi.

Virkningsgrad:

Effektiviteten er afgørende for konverteringens effektivitet. Jo mindre forholdet mellem den leverede og anvendelige energi er, jo mere effektiv er konverteren.

Beskyttelsesforanstaltninger:

For at garantere optimale driftsforhold skal alle nødvendige beskyttelsesforanstaltninger kontrolleres. Dette inkluderer temperatur, overspænding og kortslutningsbeskyttelse. Afskærmning mod interferenssignaler er også en vigtig beskyttelsesmekanisme.

Ind- og udgangsspænding

DC / DC-omformere kan reducere, øge og reversere udgangsspændinger. Indgangsspændingen bør ikke være højere end specificeret af producenten.

Nominel spænding:

Den nominelle spænding er specificeret af producenten. Det bruges til at bestemme strømforbruget under normal drift. På grund af standarder omslutter et toleranceområde denne værdi. Nominel spænding varierer afhængigt af anvendelsen og spænder fra konventionelle 12 V til 1000 V AC spændinger. Nominelle spændinger på 24 V, 42 V og 48 V er almindelige i industrianlæg. 

DC / DC konverter klassifikationer

DC / DC-omformere har klassifikationer. Der skelnes mellem flyback, flow og resonansomformere.

Flyback-konverter:

Flyback-omformere skal levere galvanisk adskilte indgangs- og udgangssider med elektrisk energi. Konverteren bruges som en spændingstransmitter. De bruges til primær skiftet strømforsyning med lav effekt (mindre end 250 W).

Hvad er galvanisk isolering? De to elektriske potentialer er adskilt fra hinanden med en galvanisk adskillelse. Følgelig er kredsløbene potentialfrie med hinanden. Hvor kræves galvanisk isolering? Hvis et kredsløb skal virke på det andet med adskillelse af begge referencepotentialer i et hus eller en lignende enhed, anvendes galvanisk adskillelse. For eksempel kan det kræves til dataoverførsler inden for metrologiske og lydtekniske områder.

Spændingsomformer

Fluxomformer med en ende:

Fluxomformere med en ende bruges til udgange fra 100 watt til 500 watt. I modsætning til flyback-konvertere er de designet til højere kræfter. Årsagen til dette er den forbedrede effektivitet.

Push-pull flux-konverter:

Spændingen konverteres af en højfrekvent transformer. Dette muliggør generering af ekstremt høje udgangsspændinger.

Resonansomformer:

Resonansomformerne repræsenterer en separat klasse af DC / DC-omformere. Der skelnes mellem to store samlinger:
a) Samlinger til effektapplikationer fra 1 kW og derover. Målet er at minimere effekttab så meget som muligt.
b) Samlinger til små effektområder op til 10 W. Denne type resonansomformer bruges i applikationer med omkostningsintensive komponenter, der skal klare det mindst mulige antal komponenter.

Andre konverteringstyper til sammenkobling med lagringsdrossler og kondensatorer er:
a) Buck and Boost-konverter
b) Invers konverter
c) synkron konverter
d) Cascaded step-up og step-down converter
e) lade pumper

FAQ - ofte stillede spørgsmål om DC / DC-konvertere og købskriterier


1 Hvornår er kontinuerlig brug af en konverter mulig?

Ved langvarig brug skal alle beskyttelsesforanstaltninger kontrolleres på forhånd:
o Termisk beskyttelse på den enhed, der skal monteres
o Overspændingsbeskyttelse
o Beskyttelse mod kortslutning og omvendt polaritet

2. Hvilken udgangsstrøm er påkrævet?

Afhængigt af hvor DC / DC-omformeren bruges, er visse udgangsspændinger mulige. Fra 1 mA leverer DC-konvertere op til 80 ampere. Forhandlere tilbyder mere end 30 forskellige differentieringer.

3. Hvilket design skal huset og stifterne have?

Designet afhænger af anvendelsesstedet og den ledige plads. Forbindelsespunkterne er også afgørende. Man skelner mellem loddeplader, loddestifter, normale stifter, fjederklemmer, skrueterminaler, kabelforbindelser og SMD-forbindelser.

4. Hvad er forskellen mellem de nominelle spændinger?

Nogle DC / DC-omformere kan bruges som invertere. Følgelig er de i stand til at konvertere "vekselstrøm" (AC), dvs. vekselspændingen, til jævnspænding. Omformere med nominel spænding på 3,3 V op til 120 V.

5. Hvor meget strøm kræves?

Effekten af en DC / DC-konverter er angivet i watt. DC / DC-omformere fås med lave udgange såsom 0,25 W op til 700 watt.