bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    

Interessante fakta om cykelcomputere

  • Hvad er cykelcomputere?

  • Hvilke typer cykelcomputere er der?

  • Hvad skal du passe på, når du køber cykelcomputere?

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om cykelcomputere

  • Konklusion: Sådan finder du den rigtige cykelcomputer

Hvad er cykelcomputere?

Cykelcomputer

Cykelcomputere er små, tydeligt designede enheder, der understøtter cyklisten på deres tur med meget forskellige funktioner. Oplysninger om vejret kan hentes på de små skærme, og mange funktioner er rettet mod sportslige cyklister. Hastighed, puls eller den tilbagelagte afstand giver pålidelig information om, hvordan træningen på cyklen gik, og hvor mange kalorier der blev forbrændt. Mange enheder er også i stand til at levere en eller anden form for navigation. Disse modeller er særligt velegnede til fans af lange cykelture gennem ukendte landskaber. I kombination med vejrdata har vandringscyklisten en masse information ved hånden takket være en passende cykelcomputer, der gør turen endnu mere behagelig og frem for alt mere forudsigelig. 

Enhederne er monteret et passende sted på styret, så gearskift og bremser kan betjenes uden forringelse, men cyklisten kan stadig holde øje med skærmen til enhver tid. I forskellige designs er enhederne en moderne og funktionel tilføjelse for sportslige cyklister såvel som til normal hverdag.  

Hvilke typer cykelcomputere er der?

Cykelcomputer

Barometerfunktion

Cykelcomputere med integreret barometer er en stor hjælp til at forudsige vejret under en cykeltur. Et barometer er i stand til at bestemme det absolutte lufttryk. Kort sagt angiver stigende lufttryk godt vejr, mens faldende lufttryk indikerer dårligt vejr. Barometeret er kun en del af mulighederne for vejrudsigter, fordi fronter med dårligt vejr også kan indledes med stigende lufttryk. 

Temperaturvisning

Enheder med integreret temperaturvisning giver information om den aktuelle omgivelsestemperatur. På temperaturdisplayet kan cyklisten se tidligt i hvilken retning vejret udvikler sig. Om vinteren kan cyklisten forberede sig på mulige glatte veje, så snart temperaturdisplayet viser minusgrader. For sportslige chauffører kan denne funktion give vigtig information, især på varme dage med meget høje temperaturer, så cyklisten kan føle sig mere end 30°C ikke overarbejdet eller dehydreret. 

Rutevisning

En nøjagtig visning af den allerede tilbagelagte afstand er nyttig i flere anvendelsesområder. Daglige mål sættes ofte på trekkingture over flere dage. Her giver den tilbagelagte afstand information om, hvordan cyklisterne er i rute. Små pauser kan tages, hvis tidsplanen tillader det, eller gruppen skal køre hurtigere for at nå den reserverede overnatning til tiden. For cyklister, der går på cykler af sportslige grunde, kan den tilbagelagte afstand i forhold til den krævede tid give oplysninger om fremskridt i træningen. Ofte kan både de daglige kilometer og de samlede tilbagelagte kilometer læses.

Visning af klokkeslæt

Næsten hver cykelcomputer viser den aktuelle tid. Tidsvisningen kan også ofte bruges som en timer eller nedtælling. For eksempel, hvis du har besluttet at cykle en halv time hver dag, kan du spare dig selv ved konstant at se på dit armbåndsur med en cykelcomputer og sikre mere sikkerhed med begge hænder på styret.

Hastighedsvisning

Som i en bil giver denne funktion cyklisten oplysninger om, hvor hurtigt han i øjeblikket kører på sin cykel. Derudover kan data som gennemsnitshastigheden læses på mange enheder, hvilket giver vigtig indsigt i den sportslige chaufførs ydeevne.

Hjertefrekvens

Udstyret med denne funktion er producenterne rettet mod den sundhedsbevidste eller sportslige cyklist. For det meste registreres dataene ved hjælp af en brystbælte, der leveres og transmitteres trådløst til cykelcomputeren. Det betyder, at du kan træne ekstremt effektivt i det optimale pulsområde og beskytte dig mod at blive overvældet. For personer med helbredsproblemer kan denne funktion pålideligt beskytte mod uhensigtsmæssigt høje belastninger.

Kalorieforbrug

Cykelcomputere med denne skærmindstilling er rettet mod sundhedsbevidste atleter. Afhængigt af træningsmålene eller den plan, du cykler med, viser kalorieforbruget også den opnåede præstation. Enhver, der integrerer regelmæssige cykelture i deres hverdag, kan bruge skærmen og beslutte hver dag, om det var nok til en dessert.

Kadence sensor

Denne funktion er også primært rettet mod sportslige eller sundhedsbevidste chauffører. Kadence giver information om, hvor ofte pedalerne drejes pr. Tidsenhed. Det anbefales, især på lange rejser, at man altid vælger et gear mindre for at være i stand til at modstå belastningen på lang sigt. Racercyklister bruger funktionen til at kunne træne særligt effektivt og skifte mellem tunge belastninger, bjergetaper eller udholdenhedsfaser.

Brødkrumpenavigation

Den såkaldte brødkrumnavigation viser cyklisten vejen på en reduceret måde. I de fleste tilfælde forklarer korte tekstlinjer, i hvilken retning rejsen skal fortsætte.

Hvad skal du passe på, når du køber cykelcomputere?

Cykelcomputer

Før du køber, skal du overveje, hvilke individuelle funktioner du faktisk har brug for. Generelt, jo flere ting der kan vises og kaldes op, øges størrelsen på skærmene, og betjeningen bliver noget mere kompliceret. Jo mindre enhederne viser, jo mere praktisk er de, og jo lettere kan de styres. Sportslige ryttere skal vælge cykelcomputere, der kan vise og evaluere en masse information om hastighed, afstand og sundhedsrelaterede data. Fans af længere cykelture rådes godt til at give information om navigation, hastighed og rute. Du kan også bruge anmeldelser fra andre kunder, der allerede har haft erfaring med de enkelte enheder efter eget valg. 

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om cykelcomputere 

 

Hvordan bestemmes og overføres dataene til skærmen? 

Der er både trådløse og kablede modeller, hvor dataene overføres fra en sensor til skærmen. Ofte kan smartphones også bruges sammen med cykelcomputeren. 

 

 

Hvor længe holder batterierne? 

Moderne cykelcomputere har kraftige batterier, der sikrer drift i ca. 24 timer. Mange enheder er også i stand til at registrere og gemme i alt 30 timers træningsdata. 

Vores praktiske tip

Hvis du vil drive sport effektivt med din cykel, kan du drage fordel af udstyr med forskellige forudindstillede træningsprogrammer. En effektiv måde til hurtigt at opnå synlig succes, især for begyndere. 

    

Konklusion: Sådan finder du den rigtige cykelcomputer

Så snart du selv har fundet ud af, hvilke funktioner der er vigtige for dig, eller hvilke du kan undvære, kan du bruge filterindstillingerne til at komme tæt på den rigtige cykelcomputer så hurtigt som muligt. Brug de forskellige filtre og find ud af alt, hvad du vil vide i de detaljerede beskrivelser af produkterne. Hvis du har spørgsmål om installation eller drift af enhederne, er kompetente medarbejdere altid tilgængelige i Conrad-filialerne for at give dig omfattende rådgivning.