Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    

 

Interessante fakta om camping satellitsystemer

 • Hvad er et Camping SAT-system?

 • Hvad er komponenterne i et Camping SAT-system?

 • Hvad skal du passe på, når du køber camping-satellitsystemer?

 • I fokus: verdensomspændende modtagelse

 • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om Camping SAT-systemer

 • Konklusion: Sådan køber du det rigtige Camping SAT-system

Hvad er et Camping SAT-system?

For ikke at skulle undvære det sædvanlige tv-program, mens du er på ferie på campingpladsen, er der kompakte camping-satellitsystemer, der hurtigt kan opsættes, når du ankommer til din destination. I modsætning til SAT-systemer til permanent installation skal camping-SAT-systemer være kompakte på den ene side og modtage den korrekte satellit så hurtigt som muligt på feriestedet på den anden. Ud over at blive brugt under rejsen bruges Camping SAT-systemer også, hvor installation af et større system ikke er tilladt (i nogle lejelejligheder) eller ikke er rentabelt af andre grunde (for eksempel til en verdensmesterskab i fodbold i havepavillon).

Hvad er komponenterne i et Camping SAT-system?

SAT antenne
Den centrale komponent i hvert SAT-system er altid SAT-antennen, som modtager billed- og lyddata fra satellitten. Antennen kan være et rundt SAT-spejl (parabolspejl), som bundter de modtagne bølger i et bestemt punkt eller en flad antenne, der giver en større åbningsvinkel. SAT-antennen er den komponent, der skal rettes mod satellitten. Der er billige varianter, der skal justeres manuelt og mere behagelige modeller, der justerer sig automatisk.

LNB-modtager
LNB (Low Noise Block Converter) eller modtagehoved forstærker de modtagne satellitsignaler og oversætter dem til et signal, som satellitmodtageren kan behandle. I tilfælde af SAT-spejle er LNB monteret foran spejlet og opfanger de bundne bølger; i tilfælde af flade antenner er LNB integreret i antennen. Antallet af deltagere, dvs. antallet af forbindelige satellitmodtagere, defineres af LNB. Langt størstedelen af camping-satellitsystemer har enkelte LNB'er, dvs. LNB'er, som kun en modtager kan tilsluttes, men der er også modeller, der understøtter flere deltagere. LNB'en forsynes med strøm gennem antennekablet, en ekstra strømforsyning til LNB'en er ikke nødvendig.

Forbindelseskabel
LNB'en er forbundet til satellitmodtageren med et koaksialkabel, antennekablet, der transporterer tv-signaler til modtageren og elektricitet til LNB. Mange camping-satellitsystemer indeholder et antennetilslutningskabel, der normalt er 10 m langt, men det giver mening at finde ud af, før du starter din rejse, om det medfølgende kabel er langt nok til den tilsigtede anvendelse.

Modtager
Camping SAT-systemer fås med eller uden modtager. Komplette sæt har den fordel, at camping-satellitsystemet normalt er klar til øjeblikkelig brug, med systemer uden modtager kan eksisterende modtagere stadig bruges. Nogle modtagere tilbyder mere end bare modtagelse af tv-kanaler, men kan muligvis kun bruge deres fulde række af funktioner med det relevante tv. Camping SAT-systemer med modtagere indeholder ofte også et cigarettænderkabel til strømforsyningen, hvilket er praktisk, fordi en normal stikkontakt ikke altid er tilgængelig under camping.

Vedhæftet fil
Der er mobile og indbyggede SAT-systemer, dvs. SAT-systemer, der kun er indstillet på destinationen, og dem, der er permanent installeret på mobilhomes eller campingvogne og simpelthen foldes sammen under rejsen. Camping SAT-systemer har normalt sugefødder, mastholdere eller vægbeslag til fastgørelse af satellitantenne. Sugefødder er den hurtigste løsning til at fastgøre SAT-antennen, men holder kun på glatte overflader. Mastbeslag kan fastgøres til gelændere, håndtag og lodrette stænger og giver mere støtte. Den sikreste løsning er vægbeslag, som ofte er vanskelige at implementere, især når man camping.

Hvad skal du passe på, når du køber camping-satellitsystemer?

SAT-antenne;

 • Parabolspejl eller flad antenne
 • Spejl-dia.
 • Antal deltagere
 • Automatisk justering

Receiver

 • inkluderet eller ikke inkluderet
 • SD eller HD
 • 230 eller 12 volt (stikkontakt eller cigarettænder)
 • USB-forbindelse til afspilning af filer
 • Timeshift-funktion
 • Kortspor til betalings-tv

Vores praktiske tip: jordforbindelse til antenner

Især antenner, der er placeret udenfor, skal være jordforbundet. Især når det kommer til midlertidigt arbejde, har mange mennesker en tendens til at se bort fra sikkerhedsaspekterne, men i tilfælde af et krav kan der være vanskeligheder med forsikringsselskabet. Under tordenvejr skal elektroniske enheder altid være mekanisk adskilt fra antennekablet.

I fokus: verdensomspændende modtagelse

Ikke alle satellitter (orbitalpositioner) kan ses fra hvert punkt på jorden. Dette er ikke et spørgsmål om designet af camping-satellitsystemet, men snarere satellit-tv'ets funktionalitet. Du kan normalt finde ud af om modtagelsesmulighederne i ferieregionen online. Et kompas er inkluderet i mange sæt for korrekt at justere parabolantennen på målplaceringen.

Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om Camping SAT-systemer

Er det muligt at bruge et camping-satellitsystem i lejligheden?
Ja, camping-satellitsystemer kan også bruges i lejligheden, men strømforsyningen skal kontrolleres for sæt inklusive modtagere, camping-satellitmodtageren kan kun betjenes med 12 volt, og en adapter eller en anden enhed kan være påkrævet.

Kan jeg også modtage radioprogrammer med et Camping SAT-system?
Ja, fordi et camping-SAT-system adskiller sig fra et normalt SAT-system med hensyn til dets mobilitet, ikke med hensyn til dets grundlæggende funktionalitet. Et camping-satellitsystem kan derfor bruges til at modtage din yndlingsradiostation (hvis den sendes via satellit) i udlandet.

Hvor opbevarer jeg mit Camping SAT-system, når det ikke er i brug?
Mobile Camping SAT-systemer leveres normalt i en robust sag, hvor alle komponenter opbevares sikkert. Så rejseforberedelse starter ikke med en stor søgning.

Konklusion: Sådan finder du det rigtige camping-satellitsystem

Når du vælger det rigtige Camping SAT-system, er det ikke kun din personlige tv- eller radioadfærd, der er af interesse, men også brugen. En person, der kun ønsker at se tv-nyhederne fra deres hjemland, stiller andre krav til det tekniske design af Camping SAT-systemet end en filmelsker, der ikke ønsker at undvære deres Dolby Surround-system, når de rejser. Og manuel justering af antennen er langt mindre et problem for en person, der tilbringer to uger ét sted, eller som hellere vil bruge systemet på en stationær måde end for en globetrotter, der tilbringer hver nat et nyt sted. Valget begynder med dig og dine ønsker. Men rolig: Conrad-serien er omfattende nok til at finde dit drømmesystem.