Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

 

 

Interessante fakta om lyd / video radio transmission

Audio-video radiomoduler transmitterer billed- og lydsignaler inden for deres rækkevidde via radio - det vil sige trådløst. Dette eliminerer lange forbindelseskabler, og modtagerne såsom fjernsyn, radioer, projektorer, tablets osv. Kan placeres hvor som helst i rummet. Takket være den trådløse transmission er der fleksible applikationer til dit hjemmemultimedie-landskab, til brug på kontorer og i begivenhedsteknologi. Guiden giver dig vigtige oplysninger om transmission af lyd / video-radio og tip til, hvordan du finder den rigtige model til dit formål.

 • Sådan fungerer audio-video radio transmission

 • Hvilke frekvenser er der til transmission af lyd / video-radio?

 • Fordelene ved transmission af lyd / video radio

 • Hvad skal overvejes, når du vælger A / V-radiosystemer?

 • Spørgsmål og svar

Sådan fungerer lyd / video radio transmission

Sender og modtager af et radiotransmissionsmodul til satellit-tv

Sender og modtager af et radiotransmissionsmodul til satellit-tv

Audio-videoradiosæt består altid af en sender og en modtager. Billederne og lydene transmitteres via en forbindelse mellem radioapparatets sender og mediekilder såsom modtagere, lydenheder, DVD-afspillere, Blu-Ray-afspillere eller andre AV-enheder. Afspilningsenheden er tilsluttet modtageren af radioen inden for rækkevidde. Nu kan billed- og lydsignaler mellem sender og modtager let overføres via radio som elektromagnetiske bølger.

Audio / video-radiotransmissionen fungerer trådløst, dvs. trådløst gennem vægge og lofter. Kun kabler til strømforsyningen til slutapparaterne på begge sider er påkrævet.

Hvilke frekvenser er der for lyd / video radio transmissioner?

I radiotransmissionssystemer transmitteres A / V-frekvenserne som elektromagnetiske radiobølger. Kvaliteten af transmissionssignalet mellem transmitteren og modtageren i radioapparatet afhænger af frekvensområdet. Størstedelen af lyd- / videoradio transmissionssystemer bruger 2,4 GHz eller 5,0-5,8 GHz transmissionsstyrke.

Frekvensområde: 2,4 GHz

Den 2,4 GHz videoradiotransmission har den fordel, at den opretter en stabil forbindelse, selv gennem vægge og lofter. Dette giver dig mulighed for at bruge dette frekvensområde til trådløs videooverførsel i flere værelser og også i bygninger med flere etager. Der skal dog bemærkes interferens med andre systemer baseret på radio, såsom WLAN, mobilradio, radioalarmur, babymonitor og lignende. Frekvensoverlapninger kan forårsage forstyrrelser i billedet og lydkvaliteten. Men trådløse radiotransmissionssystemer med 2,4 GHz er billigere at købe end dem med 5,0-5,8 GHz.

Frekvensområde 5,0 - 5,8 GHz

Disse systemer er noget dyrere, men takket være de nyeste teknologier tilbyder de højere billedkvalitet gennem mere præcis signaloverførsel. En anden fordel er den stærke anti-interferensevne, dvs. den lave følsomhed for interferens fra konkurrerende radiofrekvenser. Hvis der skulle opstå interferens, kan du som bruger ændre kanalen på enheden for at søge efter en gratis radiokanal. Imidlertid er 5,0-5,8 GHz radiomoduler mindre gode end 2,8 GHz modeller, når de gennemtrænger strukturelle forhindringer som lofter eller vægge og er derfor mere velegnede til åbne rum og store rum.

Praktisk tip

2,8 GHz-frekvenser kan bedre overvinde strukturelle hindringer, 5,0-5,8 GHz-radiomoduler er overlegne, når de bruges i områder med overlappende radiobølger, for eksempel gennem WLAN-netværk i kontorkomplekser og boligblokke.

 

Andre frekvensområder

20 kHz er ikke nok til videosignaler. På disse enheder kan kun lydsignaler, for eksempel til højttalere, transmitteres trådløst. 60 GHz er ualmindeligt, men nyttigt til forsinkelsesfri transmission af HDMI-signaler i høj opløsning.

Fordelene ved transmission af lyd / video radio

Radiooverførsel af A / V-signaler giver mange fordele:

 • Der skal ikke lægges kabler mellem mediekilden og afspilningsenheden. Dette sparer kræfter og omkostninger.
 • Radiosendelsen fungerer med både analoge og digitale signaler. Du kan fortsætte med at betjene tilsluttede AV-enheder som DVD-afspillere, Blu-Ray-afspillere eller satellitmodtagere som normalt.
 • Ved at udelade kabler sparer du plads og behøver ikke at bore gennem væggene. Der er heller ingen rejsefare og grimme støvfangere.
 • Afspilningsenhederne kan placeres hvor som helst. Dette har en masse æstetisk designfrihed: Du kan for eksempel hænge et fjernsyn frit på væggen, mens den tilhørende modtager er skjult i et skab.
 • Nogle radiosæt leveres med separate fjernbetjeninger til at tænde og slukke radiomodulerne. Disse er især nyttige, hvis du placerer senderen eller modtageren på et sted, der er vanskeligt at få adgang til, f.eks. I loftet eller bag en vægafdækning.  

Hvad skal overvejes, når du vælger A / V-radiosystemer?

Vælg de ønskede egenskaber for dit radiotransmissionssystem i filtrene.

Opløsning

Opløsningen af billedsignalerne er en vigtig indikator for kvaliteten af videotransmissionen. HD-opløsningen med 1920 x 1080 pixels bliver i stigende grad standard. I vores butik er højere opløsninger, såsom UHD, også tilgængelige til radio transmission, som du f.eks. Kan bruge på store biografer eller koncertskærme.

Interfaces

De eksisterende grænseflader på radiomodulerne bestemmer, hvilke enheder du kan tilslutte. Grænsefladerne ved indgangen til senderen er forbundet til mediekilderne, f.eks. Modtagere, DVD-afspillere eller computere. Radiotransmissionen kræver ingen kabler og derfor ingen forbindelser. Afspilningsenheder som fjernsyn, projektorer eller radioer er forbundet til udgangssiden af modtageren.

Tilgængelige forbindelser er:

 • HDMI
 • USB
 • Cinch
 • DVI
 • VGA
 • SCART
 • SDI
 • Subwoofer
 •  Klemtilslutning

Du kan vælge radiotransmissionssæt med specielle forbindelser på både senderen og modtageren ved hjælp af kategorifilteret.

Radiosystem med HDMI-udgang og -indgang

Radiosystem med HDMI-udgang og -indgang

Rækkevidde

Området for AV-radiotransmission er en maksimal specifikation fra producenten. Bemærk, at hindringer som vægge og lofter, men også interferenssignaler fra andre radiosystemer reducerer rækkevidden og derfor altid vælger mere rækkevidde, end du faktisk har brug for.

Frekvens

 • 20 kHz - Med denne lave frekvens kan der kun overføres lydsignaler med et kort område, f.eks. Til højttalere.
 • Radiomoduler med 2,4 GHz med denne frekvens kan let overvinde strukturelle forhindringer, men de er lidt tilbøjelige til interferens for overlagrede radiofrekvenser.  
 • 5 GHz til 5,8 GHz - er egnede til brug med overlagrede radiofrekvenser, for eksempel gennem WLAN-netværk og mobiltelefoner. Imidlertid er rækkevidden gennem vægge mindre.
 • 60 GHz - gå gennem alle vægge og kan let overføre 4K-signaler til meget høje opløsninger til det nærliggende rum via radio.

Særlige kendetegn:

Praktiske ekstramateriale er for eksempel fjernbetjeninger til let kontrol af radiomodulerne og variabelt valgbare frekvensområder, da du også har flere chancer for uforstyrret modtagelse med flere kanaler, selvom du skal konkurrere med forskellige WiFi-netværk, smartphones osv. For gratis radiofrekvenser.

Spørgsmål og svar

Hvad er alternativerne til at bruge audio-video radio transmission transmission?

Det klassiske alternativ til at bruge disse produkter er at lægge transmissionskabler til AV-signaler, især til lydsignaler eller videosignaler eller HDMI-kabler. Multimediekabler findes her i vores butik. 

En anden variant er distributionen af digitale signaler via WLAN. Specielt nyere enheder understøtter integration i hjemmenetværket, hvilket gør et separat radiotransmissionssystem overflødigt. Imidlertid kan ikke alle signaler let konverteres til digital videresendelse. Især kan analoge tv- og radioprogrammer overføres med langt mindre indsats ved radiotransmission ved hjælp af de tilbudte radiosæt mellem AV-enheder med deres specielle forbindelser.