bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om lyd- og USB-digitaliseringsenheder

  • Digitaliser optegnelser og kassetter - intet problem med digitaliseringsenheder

  • Gem musik af bedre kvalitet fra bånd

  • Brug digitizer som afspilningsenhed

  • Køb en lyd-digitaliser - du skal være opmærksom på dette

  • Vores praktiske tip: klargør kassetter

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om digitalisering af enheder

Digitalisering af poster og kassetter er ikke noget problem med digitaliseringsenheder

Kassettedigitaliser

Plader er tilbage på mode: mange aktuelle musikalbum trykkes på plader; mange unge køber en pladespiller og opdager ægte musikalske skatte på loftet hos deres forældre og bedsteforældre. Kassetter og kassettebåndoptagere findes stadig i mange husstande, og nogle mennesker, der er vokset op med disse lydbærere, vil ikke undvære elskede musikstykker, specielt indspillede afspilningslister eller radioafspilninger. Musikkassetter betragtes som robuste, men de er ikke uendelige holdbare, så det tilrådes at digitalisere kassetter i god tid. Såkaldte digitizers, der kombinerer to funktioner i en enhed, er nyttige her: De bruges til at overføre lydsignalerne fra en kassette til en ekstern harddisk på en pc og kan i de fleste tilfælde også bruges som afspilningsenhed.

Hvordan fungerer en enhed til digitalisering af lydkassetter eller vinyl egentlig? Digitaliseringsenheder er dybest set kassetteoptagere eller pladespillere udstyret med en USB-forbindelse. Digitizers tilsluttes pc'en via USB. Imidlertid er de analoge signaler ikke tilgængelige i binær kode på bånd, så de skal konverteres. De fleste lyd-digitaliseringsenheder gemmer lydsignalerne i MP3-format, og nogle understøtter også WAV. MP3-filer giver en afgørende fordel: de er en komprimeret version af de originale lydsignaler. Individuelle overflødige lerkomponenter, der næppe er mærkbare for mennesker, gemmes ikke. MP3-filer optager derfor lidt lagerplads og er ideel til afspilning på afspilningsenheder og smartphones, direkte på computeren eller endda på smart-tv eller brændes på en cd. Hvad der fungerer med bånd fungerer også med plader. Til dette har du brug for en pladespiller, der er udstyret med USB og designet som en digitaliseringsenhed. Ved hjælp af en sådan pladespiller kan du overføre radioafspilninger og musikstykker til den digitale tidsalder.

USB-kassettekoder til digitalisering af lydkassetter

Gem musik af bedre kvalitet fra bånd

Kassetternes levetid er ca. 30 til 40 år, hvor ikke kun båndmaterialets kvalitet er afgørende, men også opbevaring af kassetterne. En af årsagerne til den begrænsede levetid er blandt andet de forarbejdede blødgørere, som fordamper over tid og kan holde dele sammen. Sollys og temperatursvingninger er også skadelige for båndmaterialet.

USB digitizer til kassetter

Med kassetteafspilleren kan kassetterne høres og digitaliseres

En digital fil har derimod en ubegrænset holdbarhed. Der er ingen slitage, som det er tilfældet med musikbånd eller i mindre grad med vinylplader. Enhver, der ofte brugte lydbæreren i storhedstid for lydkassetter i slutningen af 70'erne og 80'erne, vil huske problemet med sammenfiltrede magnetbånd, den såkaldte "båndsalat". Drop-outs, som er små lydudfald eller volumenudsving, forekommer også efter hyppig afspilning eller forkert opbevaring af en musikkassette og forstyrrer lytteoplevelsen.

Velplejede og korrekt lagrede plader kan vare evigt - varme, solstråling, fine støvpartikler og konstant afspilning på en pladespiller kan stadig føre til skader. Resultat: lydkvaliteten lider ligesom med lydkassetter. For at du kan nyde din yndlingsmusik fra de gamle dage i fremtiden, skal du lade en digitaliseringsenhed konvertere den.   

En software-cd er inkluderet med nogle digitaliseringsenheder. Afhængigt af softwaren har du mulighed for ikke kun at digitalisere indholdet af dine musikkassetter, men også at redigere dem. Filerne, der er gemt på harddisken, kan forbedres med forskellige værktøjer, for eksempel ved at eliminere eller reducere baggrundsstøj såsom hvæsning eller knitrende. Medier i MP3-format er nemme at tilpasse: de kan klippes, udvides eller poleres med effekter med blot et par klik.

Brug kassettedigitalisatoren som en afspiller

Hvis du ikke vil dele med dine gamle bånd, selv efter digitaliseringen, kan du bruge afspilningsfunktionen på lyd digitaliseringsenheden. Mange modeller har en hovedtelefonudgang, og nogle kommer endda med hovedtelefoner. Du kan bruge sådanne enheder som bærbare kassetteafspillere, nøgleordet "Walkman". Da enhederne normalt ikke er meget større end en konventionel kassette, er de ideelle til rejser.

Køb en lyd-digitaliser - du skal være opmærksom på dette

Inden du køber en kassettedigitaliser, skal du kontrollere, at enheden tilbyder alle de funktioner, der er vigtige for dig.

Filformat

Digitaliseringsenheder konverterer lydindholdet på dine bånd eller poster til MP3-format; nogle understøtter også WAV. Sidstnævnte er især nyttigt, hvis du vil redigere din musik bagefter. I de fleste tilfælde er det nok nok at konvertere til MP3.

Lyt til bånd på farten

Sørg for, at digitizer fungerer som en bærbar kassettebåndoptager, hvis du vil afspille lydkassetter på farten. Vigtigt: en hovedtelefonudgang og strømforsyningen med batterier.

Software

Ønsker du når som helst at kunne redigere din musik og derefter overføre den til din MP3-afspiller, smartphone eller CD i den bedst mulige kvalitet? Mange enheder leveres med en cd med digitaliseringssoftware. Alternativt kan du bestille software separat eller bruge et gratis program til at redigere dine musikfiler.  

Strømforsyning

De fleste digitaliseringsenheder drives af en USB-port eller batterier. Mens et USB-opladerkabel næsten er standard i leveringsomfanget, skal batterier i mange tilfælde købes separat.

Kassettedigiter med USB-forbindelse

Digitizer med USB-stik, der kan bruges til digitalisering uden pc

Yderligere funktioner

For eksempel, hvis enheder har en plads til USB-stik eller en kortlæser, kan du digitalisere kassetter uden at bruge en pc. Nogle modeller er også udstyret med en mikrofon og giver dig mulighed for at optage, hvad der tales eller sunges.

Vores praktiske tip: Forbered lydkassetter til digitalisering

Før digitalisering anbefales det at se på båndet nøje. Hvis materialet er intakt, skal du spole kassetten en gang igennem for jævn afspilning. Hvis båndet er revet, kan du bruge specielt klæbebånd til at reparere din foretrukne kassette og derefter digitalisere det. Fint støvpartikler skal fjernes fra arkiverne ved hjælp af børsterne til dette formål.

    

FAQ - ofte stillede spørgsmål om digitalisering af enheder

Hvor tidskrævende er digitalisering af musikkassetter?

Digitalisering af kassetter er mulig i realtid. Hvis du vil overføre musikken fra en kassette med en spilletid på 60 minutter til en ekstern harddisk eller CD, skal du planlægge lige så meget tid til konvertering til MP3. Derudover gemmes ingen data på kassetten. Oplysninger om kunstner, titel, album eller udgivelsesår skal indtastes manuelt ved digitalisering. Derfor skal du tilføje behandlingstiden for filerne til den aktuelle digitalisering.    

Er digitalisering af kassetter lovligt?

En privat kopi til dine egne behov er tilladt, så længe ingen kopibeskyttelse omgås, og du ikke bruger din digitaliserede version kommercielt og sælger den for eksempel.

Hvordan kan musikken fra båndet optimeres?

Til dette har du brug for den relevante software. Volumenudsving eller baggrundsstøj såsom støj kan normalt justeres eller reduceres med blot et par klik.