bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om lydadaptere 

  • Oversigt over lydadaptere

  • Forbindelsestyper til lydadaptere

  • Specielle egenskaber ved lydadaptere

  • KONKLUSION

Oversigt over lydadaptere

Hvis forbindelserne mellem afspilleren og systemet ikke passer, kan lydadaptere hjælpe. På grund af den konstante videreudvikling af mange interface-standarder er adaptere en enkel løsning på de fleste forbindelsesproblemer på mange områder. En anden nyttig anvendelse af lydadaptere er at udvide antallet af slots, der kræves. Hvis alle grænseflader allerede er optaget, er der passende adaptere til udvidelse.

Audiokabler med jack- og cinch-stik har været brugt i lydsektoren i årevis. Grænsefladerne sikrer analog signaltransmission med en afgørende fordel i forhold til digital transmission: Det analoge signal kan let kopieres og projiceres uden at miste signalstyrke og kvalitet. Flere distributører, såkaldte Y-adaptere, er de mest populære udvidelsesmoduler til lydsignalet.

En oversigt over de mest almindelige analoge lydadaptere:

Flere adaptere til jackudgange:

De fungerer som signaldistributører og gør det muligt at udsende lydkilden til flere modtagere. Et simpelt eksempel er brug på en medieafspiller eller smartphone. Ved hjælp af distributøren kan flere lydudgange tildeles og udsendes med det samme signal på samme tid.

Virksomheder kan bruge denne adapter til at gengive den samme kilde i flere hovedtelefoner, fjernsyn og andre systemer.

Y-adapter og kabel:

Denne adaptervariant bruges ofte til at skifte et “mono cinch til stereo” stik. Det er ofte nødvendigt at slutte en subwoofer til en forstærker. Y-kablet gør det muligt at tilslutte en forstærker med en mono sub-out output til en subwoofer, der har to indgange.

Stereo RCA til 3,5 mm jackstik:

Ved hjælp af denne adapter kan notebooks, smartphones og andre lydkilder tilsluttes en forstærker eller en A / V-modtager. Målingstekniske enheder og avancerede lydkilder er uegnede, fordi interferenssignaler ikke undertrykkes godt nok af cinch-teknologien, og kontakterne for de enkelte forbindelser ikke er sikre på grund af dimensionelle afvigelser. Cinch-stik er standarden for forbrugsenheder, men anbefales ikke til studieenheder af høj kvalitet.

USB til stik:

Universal Serial Bus (USB) er kendt for at sikre dataoverførsel af forskellige grænseflader. Adapterindstillingerne til USB-porte er næsten ubegrænsede. USB-stik erstatter før eller senere jackstik i forbrugersektoren, som det allerede kan ses på nuværende smartphones og bærbare computere. For eksempel bruger moderne mobiltelefoner USB-C-teknologi. Den matchende adapter muliggør brug af standardoutputenheder med jackstik.

Forbindelsestyper til lydadaptere

Phonostik

De betragtes som standarden for husstande og små til mellemstore virksomheder. På grund af den koaksiale konstruktion er transmission af lave og høje frekvenser mulig. Cinch-adaptere bruges mest til at kunne bruge et jackstik med 3,5 mm. T-adapteren er velegnet til at udvide slots til to koblinger.

DIN-forbindelse

DIN-stik er forældede og bruges kun i MIDI-området i private husstande. I industrien bruges DIN-stik til mikrofoner. Nogle steder erstatter XLR-grænsefladen stikket. 

Jack-stik.

Jackadaptere har til opgave at forbinde alle jackgrænseflader sammen ved at øge eller formindske diameteren.

  • 2,5 mm stik kan findes i små enheder såsom headsets og mobiltelefoner, men er ikke længere standard. Disse “mikro-stik” bruges på nogle lommeregnere og kabeludgivelser til kameraer. De bruges i optagestudier til at synkronisere stereoanlæg med båndoptageren og cd-afspillere.
  • 3,5 mm-stik er standard til alle kommercielt tilgængelige underholdningsmedier såsom smartphones, lydkort og hovedtelefoner.
  • De 6,35 mm varianter er den store kaliber og bruges i alle enheder til musikproduktion. Mixere, effekter, synthesizere, tastaturer og andre enheder er udstyret med dette stik. Denne version er mekanisk stærk og har et stort kontaktområde.

USB-tilslutning

Hovedtelefoner, hovedtelefoner, mikrofoner og andre afspilningsenheder kan betjenes på en USB-port, forudsat at forbindelsen er tilgængelig. Jack-stik overfører mindre spænding end USB-hubber. Studiehovedtelefoner af høj kvalitet med høje modstandsværdier er isoleret under normal brug og ikke fuldt ud brugt. Derfor er der brug for en forstærker. Sammenlignet med stikket transmitterer USB-hub'en mere spænding og giver hovedtelefonerne mere strøm.

Specielle egenskaber ved lydadaptere

Skjolde:

Alle kabler og ledninger har afskærmninger til interferenssignaler. Om nødvendigt har lydadaptere også indbygget en beskyttelsesmekanisme mod interferenssignaler. Der skal skelnes mellem foliebeskyttelse, flettet skærm og en kombination af begge.

Folie skjolde er mere effektive end flettede skjolde ved høje frekvenser. Ved lave frekvenser er det omvendt. Afskærmning giver mening i en klynge af kabler og ledsagende interferenssignaler. Højkvalitets lyd- og studieapplikationer kræver absolut beskyttelse mod interferenssignaler.

Tilslut kontakter og SuperSoft beklædning:

En SuperSoft-belægning lover mere fleksibilitet. På grund af denne mulighed er adaptere med denne type jakke længere end trådløse adaptere. Det er positivt, at kappen undgår uønsket vikling af kablet.

Forgyldte kontakter øger ledningsevnen og giver adapteren et højkvalitetsudseende. 

KONKLUSION

Lydadaptere kan formere analoge signalkilder uden tab af kvalitet. Enheder, der betjenes med to grænseflader, er forbundet med hinanden med Y-adaptere. Jo større interferenssignalerne omkring adapteren er, desto bedre skal afskærmningen være. De transmitterede frekvenser skal medtages for optimal afskærmning.