bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

  

Spektakulære optagelser med det rigtige action-kamera

De små, robuste kameraer er et absolut must-have for alle sportsentusiaster og udendørs freaks. Actionkameraer af høj kvalitet fremkalder betagende fotos og videoer i strålende professionel kvalitet. Og det på land, i vandet og i luften. For at også du kan finde det rette actionkamera til dine behov, har vi samlet de vigtigste oplysninger om emnet til dig.

Alt om actionkams

 • Hvad er et action-kamera?

 • Hvilke typer Action Cam-enheder er der?

 • Hvad skal man overveje, når man køber et action-kamera?

 • Action Cam FAQ

 • Sådan finder du det perfekte action-kamera

Brug af motorcykler

Brug af motorcykler

 • Actionkameraer på en motorcykel

 • Et motorcykel kamera skal tage meget!

 • Det skulle medføre en actionkamera til motorcyklen

 • Forskellige montagemuligheder

 • Fantastiske skud fra motorcykelturen

 • Lej en actionkamera med Conrad og Grover


 

Hvad er et action-kamera?

Actionkamera

En action-cam er en optageenhed til fotos og videoer og bruges i sport eller til fritidsaktiviteter. Kameraets hus er designet, så Action Cam også kan bruges under vanskelige vejrforhold, for eksempel i høje vindhastigheder eller under vand. Støv, vibrationer eller høje temperaturer er ikke noget problem for action-videokameraer.

Pioneren blandt actionkams
Det amerikanske firma GoPro betragtes som en pioner blandt action-cam-producenter. GoPro står for go professional. Det succesrige firma blev grundlagt i 2002 af Nick Woodman. Indtil da var robuste kameraer stadig meget dyre og ikke egnede til daglig brug. Woodman anerkendte kløften på markedet og lancerede den første GoPro Hero-model i 2004.

Hvilke typer Action Cam-enheder er der?

Action cams fås i forskellige opløsninger fra 640 x 480 pixels til 3840 x 2160 pixels. Jo højere opløsning, jo bedre er optagernes billed- og videokvalitet.

Næsten alle moderne videokameraer har en opløsning på mindst 1080 pixels. Dette kaldes en Full HD-enhedstype. Videooptagelser i Full HD kan ses i god kvalitet på fjernsynet. De nyeste højteknologiske enheder kan endda producere Ultra HD- eller 4K-optagelser. Der er for eksempel 4K-modeller fra GoPro, Rollei eller Sony.

  

Fordele og ulemper ved et Ultra HD-actionkamera

Fordele:ulempe 
Meget høj opløsning og derfor fremragende billedkvalitetDyrere end et fuld HD-videokamera 
Videooptagelser af biografkvalitetTv skal også kunne afspille Full HD 

  

Hvad skal man overveje, når man køber et action-kamera?

Det vigtigste ved at købe et action-kamera

 • En action cam er lille og robust. Derfor kan den bruges under ekstreme vejrforhold til at tage betagende fotos eller videoer. Det er derfor meget populært blandt atleter og især med ekstreme atleter. Men det gør også et fremragende stykke arbejde i dagligdagen, for eksempel som et webcam.
 • Der er actionkams med forskellige opløsninger. Standardmodeller har normalt en Full HD-opløsning på mindst 1080 px, hvilket allerede muliggør meget gode optagelser. Ultra HD- eller 4K-modeller genererer på den anden side video af endnu højere kvalitet.
 • Afhængigt af formålet er forskellige handlingscams nyttige. Derfor, når du køber, skal du sørge for, at kameraet opfylder dine ønskede kriterier, f.eks. Er vandtæt eller stødsikker og kan etablere en WiFi-forbindelse. Mange action-kameraer kan også eftermonteres med forskelligt tilbehør.

Ud over opløsningen er der andre faktorer, der skal overvejes, når du køber en actionkamera. Her finder du et overblik over alle købskriterier:

Actionkamera på en cykelhjelm

Vandtæt

Et vandtæt actionkamera er især interessant for dykkere. Takket være kameraet kan du nyde fascinerende billeder af undervandsverdenen længe efter dykkeroplevelsen. Mange modeller af høj kvalitet kan bruges op til en dybde på 55 meter. Vandtætte actioncams eller actioncams i vandtætte huse vil også overbevise dig på din næste strandferie med familien eller på eventyrlystne rafting med venner.

WLAN-kapacitet

WiFi-aktiverede action-kameraer, såsom GoPro Hero, kan forbindes til smartphonen ved hjælp af en app. Videokameraet kan derefter bekvemt og let styres via smartphone.

Stødmodstand

Hvis du vil bruge Action Cam til at optage hurtige sportsgrene, er det bedst at bruge en enhedstype, der er stødsikker. Når du kører på mountainbike, skiløb eller motocross, kan du falde hurtigt. En stødsikker actionkamera overlever normalt den ufrivillige udholdenhedstest uskadt.

Tilbehør

For at tilpasse videokameraet perfekt til dine egne behov kan du købe forskellige tilbehør, for eksempel:

 • Vandtæt kasse
 • Cykelbeslag
 • Sugekopholder
 • Montering af hoved og hjelm
 • Brystbånd
 • Armmonteringer
 • Dykker håndremme
 • Stativer
 • Teleskopiske stænger

Valget af det rigtige tilbehør afhænger af det formål, som Action Cam primært skal bruges til.

Tilbehør

Vores praktiske tip: Brug Action Cam som et webcam

Action cams kan fungere som et webcam. Mange modeller kan tilsluttes computeren via USB- eller HDMI-forbindelse. I mange tilfælde er billedkvaliteten meget bedre end med et normalt, eksternt webcam eller webcam integreret i pc'en.

 

Action Cam FAQ

Hvorfor har et Action Cam WiFi?

Ikke alle modeller kan oprette en WiFi-forbindelse, dvs. en trådløs internetforbindelse. WiFi-aktiverede action-kameraer har den store fordel, at de kan linkes til en anden enhed, for eksempel en smartphone, via radiolink. Så kameraet kan styres og udløses fra en større afstand. For nogle actionkameraer uden WiFi tjener en fjernbetjening det samme formål.

Hvordan bruger du et action-kamera?

Kameraet kan enten holdes i hånden eller fastgøres til kroppen eller på et stativ. For at fastgøre kameraet til styret, hjelmen, håndledet eller et andet sted skal der muligvis købes tilbehør. Vær opmærksom på, hvad der allerede er inkluderet i leveringen.

Hvad er det bedste actionkamera til dykning?

Actionkamera

Hvis du vil registrere dine dykkeroplevelser med et actionkamera, skal det være vandtæt. Alternativt skal leveringsomfanget indeholde et vandtæt hus. Når du køber, skal du være opmærksom på, i hvilken dybde produktet kan bruges. Med et actionkamera kan du dele de betagende billeder af dine dykketure med familie, venner og arbejdskolleger længe efter oplevelsen.

Vores praktiske tip: udskiftningsbatteri

Intet er værre end et dødt batteri i øjeblikket med den mest spektakulære videooptagelse. Du bør derfor oplade din actionkamera regelmæssigt. Endnu bedre: køb et erstatningsbatteri til dit produkt. Modeller af høj kvalitet har en lang batterilevetid på 200 timer eller mere.

  
 

Sådan finder du det perfekte action-kamera

Der er flere faktorer at overveje, når vi leder efter det perfekte actionkamera. Hvis du vil tage professionelle billeder og videoer, skal du grave lidt dybere og forkæle dig selv med et Ultra HD- eller 4K-kamera. Denne type enhed har en ekstremt høj opløsning og fremkalder optagelser i den bedste billed- og videokvalitet. Afhængigt af det formål, kameraet skal bruges til, spiller andre købskriterier en rolle. De, der kan lide at dykke, skal købe et vandtæt videokamera. For mountainbikere, motocrosskørere og andre ekstreme sportsentusiaster giver et robust, støvtæt og stødsikkert kamera mening.

 

Actionkameraer på en motorcykel

Sommertid er også motorcykeltid. Når de første varme solstråler dukker op efter de kolde og mørke vintermåneder, er det på høje tid for cyklisterne at få cyklen ud af vinterkvarteret.

Når man renoverer og forbereder cyklen til den nye sæson, tænker folk ofte på, hvilket nyt udstyr der giver mening på cyklen, og hvilke der skal være en del af den på den første tur. Så det er ikke underligt, at flere og flere motorcyklister har et action-cam på tur.

Fordelen ved et actionkamera til motorcyklen er indlysende. Så du kan se på de smukkeste ture og udflugter senere og vise dem til dine kære derhjemme.

Overhovedet ikke en dårlig idé! Kameraerne er nu så sofistikerede, at de også kan levere gode film på en motorcykel.

Actionkamera på en motorcykel

Et motorcykel kamera skal tage meget!

Motorcykel stiller helt andre krav til et sådant kamera end for eksempel et faldskærmshopp, et dyk eller en quadrocopter. Kameraerne og frem for alt monteringerne skal være sikkert på plads, selv ved høje hastigheder. På cyklen udsættes actionkameraer for et enormt pres fra luftstrømmen. Intet skal vippe der.

Hvis en montering ikke kan modstå dette tryk, står der mere på spil end kameraets materielle værdi. Sikkerheden for føreren og andre trafikanter spiller også en vigtig rolle her. På den ene side distraherer en ustabil beslag føreren. På den anden side kan et løsrevet kamera blive fanget i hjulene eller kæden, og så bliver det virkelig farligt. Et klaprende, ikke-pålideligt beslag er derfor et absolut no go! Selvom kameraet var fastgjort til hjelmen.

Kameraets elektronik og kamerahuset er også udsat for vibrationer. Motorcyklister bør derfor være opmærksomme på et solidt håndværk af huset. Der er også nogle motorcyklister, der kan lide at være off-road. Enduros er motorcykler specielt bygget til terrængående terræn. Det faktum, at snavs bare sprøjter, er uundgåeligt. Enhver af denne type motorcykel har brug for et hus, der beskytter mod vand og snavs og er let at rengøre. Dybest set er det bedre for alle cyklister at investere i en vandtæt kasse. Når alt kommer til alt er du aldrig i sikkerhed mod en pludselig regn.

 
 

Det skulle medføre en actionkamera til motorcyklen

Brugervenlighed
Først skal du se nærmere på Action Cam's knapper og kontakter. Kan du stadig betjene de vigtige kontakter med motorcykelhandsker? Så aflever cams med små, fiddly switches i ordets rette forstand.

Særlige funktioner
Du skal også være opmærksom på de andre muligheder for styring af kameraet. En Bluetooth-fjernbetjening er især velegnet til brug på en motorcykel. Du kan placere det, hvor det ikke generer dig og stadig er let at bruge.

Kompatibilitet med udskiftningsbatterier
Hvis du er på farten i længere tid, skal du også se dig om efter udskiftningsbatterier. Når alt kommer til alt er en motorcykeltur ikke forbi efter et par minutter som et faldskærmshopp. Og det ville være en skam, hvis kameraet løb tør for juice før det nåede favoritruten. I dette tilfælde kan du ikke hurtigt genoplade det tomme batteri. For det første vil du køre, og for det andet er det ret vanskeligt at få en stikkontakt på vej. Så det er bedst at pakke et erstatningsbatteri i din tankpose med det samme. Når du stopper for brændstof, skal du hurtigt udskifte batteriet og fortsætte!

Sikker og stabil fastgørelse
Som allerede sagt: Du har brug for topkvalitet til beslaget. Du skal sige farvel til blæsende klæbestrimler meget hurtigt. Systemer, der er specielt designet til fastgørelse til motorcyklen, for eksempel fast skruet fast i styret, er bedst. Under ingen omstændigheder bør du skødesløst bore i din egen hjelm for at fastgøre et kamera. Dette ville ændre hjelmens struktur. Hjelmens beskyttende effekt kan derefter ikke længere garanteres. 

Forskellige montagemuligheder

Det gør en forskel, hvor kameraet er fastgjort under kørsel. For eksempel er optagelser med et kamera fastgjort til styret mere rystende end med et action-kamera, der er monteret på førerens eller passagerens udstyr. 

Når du fastgør dem til motorcyklen, skal du være opmærksom på, at actionkameraer massivt udsættes for miljøpåvirkninger under kørsel. I denne henseende er det især vigtigt at fastgøre det sikkert og kontrollere det regelmæssigt. Derudover skal det sikres, når man fastgør, at motorcyklens trafiksikkerhed ikke på nogen måde forringes. Kontakt producenten, hvis du er i tvivl.

 

Fantastiske skud fra motorcykelturen

For at videoerne fra de første ture svarer til ønsket, skal du se nærmere på kameraets ydeevne og de mulige indstillinger. Full HD (1920 x 1080 pixels) er nu standarden for opløsning. Under alle omstændigheder giver en frit justerbar optagevinkel mening. Dette er vigtigt for at undgå forvrængede optagelser. Afhængigt af hvor kameraet er monteret, kan den passende vinkel indstilles. Opdateringshastigheden er ansvarlig for en flydende billedvisning. Selvfølgelig, når du kører i høj hastighed, vil du bemærke meget hurtigt, hvis billedet ikke vises jævnt. Motorcyklister bør derfor bruge action-kameraer med en relativt høj opdateringsfrekvens. 60 billeder i sekundet eller 60 fps er bestemt en god værdi.

En GoPro anbefales til brug på en motorcykel. Billedkvaliteten og husets udførelse er lige her. Frem for alt er der et antal beslag, der muliggør stabil fastgørelse til cyklen eller hjelmen. Go Pro er meget populær blandt motorcyklister. 

KONKLUSION

Det er dejligt, at actioncams nu også leverer rigtig god videokvalitet fra en motorcykel. Den særlige udfordring her er selvfølgelig fastgørelsen. Når du har fundet det rigtige kamera, kan du eksperimentere med samlingen. Din egen krop og motorcyklen selv tilbyder en bred vifte af muligheder. Optagelsesperspektivet ændres i overensstemmelse hermed. Hvis motorcykeltanken og kameraets batteri er fyldt, står intet i vejen for gode skud og en dejlig tur. Vi ønsker dig en god tur og en god film!