bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

     

Ting, der er værd at vide om 19 tommer netværksskabe

Netværksskabe kaldes også "stativer" inden for elektronik og elektroteknik. Udtrykkene "server rack" og "server kabinet" henviser til et lignende system, men indikerer en noget anden anvendelse. Netværksskabe er det ideelle knudepunkt til mellemstore til store netværk. De letter korrekt kabling ...

  • Hvad er netværksskabe, og hvad er de beregnet til?

  • Købskriterier for netværksskabe

Hvad er netværksskabe, og hvad er de beregnet til?

Netværksskabe kaldes også "stativer" inden for elektronik og elektroteknik. Udtrykkene "server rack" og "server kabinet" henviser til et lignende system, men indikerer en noget anden anvendelse. Netværksskabe er det ideelle knudepunkt til mellemstore til store netværk. De letter korrekt kabelføring, giver et overblik og muliggør hurtig fejldiagnose og problemfri udskiftning af defekte komponenter i tilfælde af problemer. Derudover beskytter stativer komponenterne mod støv og vibrationer.

Racks fås i forskellige størrelser og højdeenheder (HE) med og uden en låsbar dør og glasrude. HE-informationen bestemmer højden inden i kabinettet. Jo mere U, jo mere plads tilbyder kabinettet til komponenter og kabeladministration. Ved hjælp af tilbehør som stikkontaktstrimler, komponenthylder, afdækningsdæksler, kabelstyr og frontpaneler kan et racks potentiale udnyttes fuldt ud.

Forskellen mellem server- og netværkskabinetter

Serverkabinetter blev udviklet på en sådan måde, at der er optimal luftcirkulation i det indre. Som et resultat spredes den resulterende spildvarme effektivt. Døren med huller er central for denne funktionalitet. Netværksskabe har derimod stramme og låsbare døre, der valgfrit har et glasvindue.

Konstruktionen af serverskabe er designet til høje belastninger. Dette er især vigtigt, når et stort antal aktive enheder er installeret i en høj pakningstæthed. For at få plads til alle standardiserede servervarianter bør serverskab ikke falde til under en minimumsdybde på 1000 mm. Netværksskabe har en gennemsnitlig dybde på 800 mm. Begge varianter er normalt lavet af stål.

Netværksstativ

Netværksstativ og distributionsramme

Netværksstativ har en modulær, åben struktur. Det muliggør fleksible monteringsmuligheder for næsten alle profiler. For at garantere store belastninger er netværksstativ lavet af stål. Netværksstativ leveres normalt umonteret, hvilket resulterer i betydelige omkostningsbesparelser. Det åbne netværk og serverapplikationer bruges i miljøer, der kræver hyppig og hurtig adgang til de indbyggede komponenter. Derudover begrænser netværkets åbne natur anvendelsesområdet til områder, der er så støvfrie som muligt. Dette inkluderer f.eks. Laboratorier og datacentre.

PC-kabinet

Robuste pc-kasser er særligt velegnede til områder med høje niveauer af støvforurening og fugt (f.eks. I værkstedsmiljøer) og til placeringer med adgangskontrol. De indrammede sikkerhedsdøre med lås forhindrer uautoriseret adgang. Derudover kan pc-skabshuse modstå mekaniske belastninger bedre end konventionelle pc-huse. Vigtige udvælgelseskriterier for pc-skabe er beskyttelsesgraden i henhold til IP-certifikatet, luftcirkulationen og rummet i det indre. 

Mere om IP-standarden

Købskriterier for netværksskabe

Du finder en bred vifte af netværks- og serverskabe af høj kvalitet i Conrads online-butik. Valget kan indsnævres ved hjælp af følgende parametre.

1 Hvilke typer enheder bruges?

De enheder, der skal installeres, er et vigtigt købskriterium. En server tager mere plads end andre enheder. En total dybde på mindst 1000 mm anbefales til integration af en server i et 19-tommer serverskab.

2. Hvordan samles og bruges kabinettet?

I lyset af de mange anvendelsesområder skal du vælge mellem et gulvstående skab og et vægskab. Gulvstående skabe som netværksskabe har normalt en dybde på 800 mm, mens serverskab er 1000 mm dybe. En sokkel giver optimal understøttelse af høje kabelvolumener i kabinets nederste område. For konventionelle projekter har standardstørrelsen på 42 U hersket, hvilket svarer til ca. 2 meter. Væghuse er velegnede til mindre installationer og til decentral distribution af netværkskabler eller kan bruges som supplement.

3. Hvad er pladsbehovet?

Pladsbehovet kan beregnes ved at bestemme alle komponenter. Er der installeret WLAN-adgangspunkter? Hvor mange enheder er tilsluttet? Bruges en central datalager til medier og linket til netværket? Disse og andre spørgsmål hjælper dig med at vælge de ønskede højdeenheder.

Netværksinstallationer kræver mange kabler, så et patchpanel anbefales til en korrekt og ordentlig installation. Komponenterne skal have tilstrækkelig afstand fra hinanden - på denne måde får de nok luft og er lettere tilgængelige.

4. Hvor er netværksskabet oprettet?

Installationsstedet er yderst vigtigt for korrekt og optimal funktion af kabinettet. Netværks- og serverskabe skal være let tilgængelige fra alle sider. Dette muliggør central kabelføring. Omgivelsestemperaturerne spiller også en rolle i valget af det rigtige sted: Hvis der er flere skabe i et rum, skal det have aircondition for at undgå overophedning.

5. Hvilke sikkerhedsforanstaltninger er vigtige?

Særlige kabinetovervågningssystemer overvåger for eksempel fugtudviklingen, giver information om brandfarer og nægter adgang til tredjemand. Sådanne systemer har normalt mulighed for fjernbetjening via smartphones, Internettet eller virksomhedsnetværket.

Et EMC-kabinet har et meget højt niveau af elektromagnetisk kompatibilitet. Det forsegler komponenterne mod interferenssignaler og forhindrer samtidig de udsendte interferenssignaler i at nå ud til ydersiden. Denne variant er især vigtig i områder, der er meget følsomme med hensyn til informationsteknologi. For at undgå kondens bør et serverskab mindst opfylde beskyttelsesklasse IP 54.

6. Glasdør eller perforeret dør?

Netværksskabe med perforerede døre er ideelle til udstyr, der udsender meget varme. Den perforerede dørenhed sikrer varmeafledning og tilstrækkelig luftcirkulation i selve skabet. På den anden side er glasdøre velegnet til bedre støjisolering.

7 Skabskøling

Indblæsningsventilatorer og tagventilatorer er egnede til regulering af temperaturerne. Ved meget høje temperaturer kan et kabinet klimaanlæg hjælpe. Køling med luft og vand varmevekslere er mest effektiv. Fordelen: varmen spredes, hvor den genereres. Dette skaber en jævnt fordelt luftstrøm i stativet.