bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    

Ting at vide om GPS-trackere til biler og cykler

Der er mange gode grunde til at finde placeringen af din bil eller cykel. Hvis din kørestol bliver stjålet, kan du altid holde øje med, hvor din bil eller cykel er ved hjælp af en GPS-tracker. Vores guide afslører, hvad du skal passe på, når du bruger trackeren.

  • Hvad er GPS-trackere?

  • Sådan fungerer GPS-trackere for biler og cykler

  • Vores praktiske tip: advar ikke tyve!

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om GPS-trackere til biler og cykler

Hvad er GPS-trackere?

En GPS-tracker er en enhed, der bruger GPS-positioneringssystemet til at bestemme sine egne koordinater og transmitterer sin aktuelle placering til ejeren på forskellige måder. GPS er det mest anvendte globale navigationssystem. En anden variant af positionsbestemmelse fungerer via GSM-systemet, som er et fuldt digitalt mobilnetværk. GSM- og GPS-trackere kan fastgøres til biler, så de altid kan findes. Nogle modeller bruges f.eks. Også specielt til at finde en stjålet cykel. Og selvom køretøjet ikke er blevet stjålet: Der kan være andre grunde til, at man ønsker at kende den aktuelle position, for eksempel hvis køretøjet bruges af flere personer, og ikke alle kender den sidste parkeringsplads. Det er nemt at finde biler og cykler med en GPS-tracker.

Men hvordan hjælper GPS-trackeren til bil og cykel dig med at finde dine mobile piedestaler på en ukompliceret måde? Dette fungerer i kombination med en app på din smartphone eller i browseren på din pc. Der vil du modtage signalet fra traktoren og holde øje med, hvor dit køretøj er. Hvis du ønsker det, vil du blive underrettet, hvis den mobile stand flyttes uden din viden. GPS-tracking er også nyttig og beroliger bekymrede forældre, når for eksempel barnet er alene på en cykel. Den aktuelle position kan til enhver tid bestemmes ved hjælp af GPS-signalet.

Sådan fungerer GPS-trackere for biler og cykler

Trackere kan dybest set arbejde på to måder.

Version 1:

Tracker er udstyret med et SIM-kort, som enheden bruger til at logge ind på det mobile netværk. Placeringen bestemmes af GSM-positionering (GSM = Global System for Mobile Communication, et fuldt digitalt mobilnetværk). Positionen i det mobile netværk er kendt gennem "placeringsområdet". Disse oplysninger opdateres med jævne mellemrum, når trackeren flyttes og gemmes i en database. I aktiv drift kan positionen på den tracker, der er udstyret på denne måde, bestemmes mere præcist ved hjælp af dets telefonnummer. Celle-ID'et for den basestation, der i øjeblikket bruges af mobilradiosenderen, evalueres her. Dette gør det muligt at indsnævre trackerens placering ret godt.

Variant 2:

Hvis trackeren har et GPS-modul (Global Positioning System via satellit), kan placeringen bestemmes endnu mere præcist. For at overføre dataene til brugeren kræves der dog også en mobilforbindelse. Så: intet fungerer uden et SIM-kort.
På nogle modeller implementeres alarm- og underretningsfunktioner med accelerations- eller stødsensorer, så du ikke går glip af, når objektet sættes i bevægelse. Den såkaldte geo-hegneteknologi anvendes også, som udløser en alarm, når en tidligere defineret geografisk placering efterlades (eller indtastes). Nogle enheder har en lokal placeringsfunktion, der implementeres via Bluetooth for at dække de sidste par meter til skjulestedet for det stjålne køretøj, for at sige det.

Der er også såkaldte GPS-loggere. Disse enheder er trackere, der har en væsentlig funktion: De registrerer placeringsdataene på en lagerenhed, så dataene kan evalueres på et senere tidspunkt. Enheder, der formodes at fungere uden et SIM-kort, har normalt et forudinstalleret, integreret netværkskort, der garanterer transmissionstjenester inden for en defineret tidsperiode.

Trackeren betjenes af et genopladeligt batteri eller batteridrift. I modellerne til personbiler leverer køretøjets batteri strømforsyningen eller vedligeholdelsesopladningen fra den interne elleverandør. Cykel-GPS-trackerne oplades med dynamoen under kørsel. Varianter med USB-opladningsforbindelse er også almindelige. I tilfælde af e-cykler sikrer kørebatteriet, at opladningen opretholdes. Disse trackers standbytid kan være op til 30 dage. Andre enheder har brugsafhængig batterilevetid på 2 til 7 dage.

Apps fra trackerproducenterne bruges til at vise placering og status. En brugerkonto er generelt påkrævet for at bruge apps eller sporing på en pc - følg blot betjeningsvejledningen til din enhed. Brugeren advares direkte i appen eller på nogle modeller via SMS med placeringsdata på mobiltelefonen. Med en SOS-knap kan din egen placering sendes som en besked via appen, som en e-mail eller sms, hvis det er nødvendigt. Sådanne alarmknapper kan forud tildeles med individuel information. En tracker kan let placeres i en bil, så den ikke er synlig udefra, hvilket gør beskyttelse mod tyveri let. Med en cykel er det sværere at beskytte mod tyveri. Men der er smarte løsninger til at købe færdige: for eksempel baglygter med GPS-trackere, der allerede er usynligt integreret.  

Vores praktiske tip: advar ikke tyve!

Brug ikke en markør, der angiver, at dit køretøj kan spores elektronisk. Det afskrækker ikke potentielle tyve. I stedet er den første ting at gøre at kigge efter trackeren og gøre den "harmløs". Så: placer trackeren usynligt og peg ikke på den!

   

FAQ - ofte stillede spørgsmål om GPS-trackere til biler og cykler

Skal jeg samle enheden først?
Trackerne er normalt "plug and play" -enheder og er derfor straks klar til brug. Afhængigt af modellen leveres de med fastgørelsesmateriale og kan let fastgøres til køretøjer eller genstande. For cykler tilbydes de for eksempel som udskiftelige baglygter. I biler er bagagerummet eller handskerummet egnet, afhængigt af hvor et køretøjsstik er tættest. Mange trackere er udstyret med fastgørelsesclips eller magneter med bærestropper eller velcrolukninger til fastgørelse.

Hvilke defekter kan der forekomme i GPS-trackere til biler og cykler?
Der er stort set to fejlkilder, der kan føre til defekter i enheden: Et afladet batteri betyder, at enheden ikke længere reagerer. De fleste apps har derfor en batteristatusindikator, så du kan genoplade i god tid og dermed undgå fejl. For det andet er de indbyggede mobilnetværkskort kun aktive i en begrænset periode. Du kan enten booke tidsperioderne (online) eller bruge dine egne SIM-kort på nogle enheder.