Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Stik fra Conrad: den bedste kvalitet, den bedste pris. I Conrads store udvalg finder du forskellige stik til elektriske og elektroniske applikationer, f.eks. tilslutninger til forskellige typer udstyr. Uanset hvilke forbindelser du har brug for, og hvorfor du har brug for dem, finder du de perfekte stik hos Conrad.

     Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  Værd at vide til stikforbindelser  

  • Stik til optimal overførsel

  • Til at skelne stikforbindelser

  • Audio-/video-stik

  • D-sub-stik

  • HF-stikforbinder

  • IC-sokkel og IC-fatninger

  • Industri-stikforbindelse (generelt og sensor-/aktuator)

  • Kortsokkel

  • Laboratoriestik

  • Netstikforbindelse

  • Lavspændings-stikforbindelse

  • Printkortstik

  • Stik til telekommunikation og datateknik

  • Crimp-stik, forbindelsesklemmer, enkeltladerstik og rækkeklemmer

   

  Stik til optimal overførsel

  Hvis du vil bruge tekniske medier, hvor enkelte apparater eller moduler til tider skal forbindes med hinanden, kan du næsten ikke undgå at skulle ty til stikforbindere. En korrekt valgt stikforbindelse garanterer, at overførslen af signaler sikres korrekt, og at elementerne alligevel uden videre kan adskilles fra hinanden

  I den moderne forbindelsesteknik findes der en lang række standardiserede stikforbindelser, der differentieres efter typen af den geometriske forbindelse af stikkene på den ene side og efter typen af det overførte signal på den anden side. Kvalifikationen foretages ved hjælp af forskellige tyske og internationale standarder, herunder din, IEC eller MIL. På denne måde sikres funktion og kompatibilitet med enhederne.

  Stik til optimal overførsel
   

  Til at skelne stikforbindelser

  Standardisering sker efter den anvendte geometri for forbindelsesstikket, således at apparater eller komponenter, der er forbundet med stik, ikke kan løsnes fra hinanden på uønsket måde. Derfor er det nødvendigt at fremstille stikkontakter således, at de passer på ethvert modstykke og sørger for en holdbar forbindelse via krafttilslutning eller mekanisk fastgørelse, for eksempel ved påskruning eller fastlåse. Der skelnes mellem de "hanstik" og de "kvindelige" koblinger, der udgør modstykket. Der er også stik, som begge køn har. 

  Den rigtige geometri nytter ikke meget, hvis signalet til overførslen ikke er det rigtige. Selv om de fleste anvendte signaler er elektriske, er de forskellige med hensyn til spænding, modulationsfrekvens og strømstyrke. Med de geometriske standarder sikres det imidlertid ofte, at det forkerte stik simpelthen ikke passer på koblingen.

  Stikforbindelser forsynes som udvendige forbindelser med forskellige isolerende materialer og metalafskærmninger. Det betyder, at man på den ene side sikrer berørings- og kortslutningsbeskyttelse, og på den anden side forhindrer, at uønskede støjsignaler kan komme i eller fra. Det er især vigtigt ved støjfølsomme signaler som for eksempel audio eller høje modulationsfrekvenser som for eksempel i netværksteknik. En del af stikkabinetter er ofte også trækaflastninger og kabelbøjningsbeskyttelse.

   
   

  Følgende stik finder du i Conrads tilbud:

  Audio-/video-stik

  Lyd- og videosignaler er støjfølsomme signaler, som normalt overføres elektrisk, i mere sjældne tilfælde til privat brug via såkaldte lyslederkabler. Elektriske audio- og videosignaler afskærmes som asymmetriske signaler ved hjælp af koaksialledninger. Ved stikkene har man derfor i private og semiprofessionelle områder gennem højttalere, hovedtelefoner eller forstærkere igennem phono- og jack-stik i forskellige størrelser, hvor phono-forbindelser er udført med to poler, jackstik kan også have tre eller flere poler. Antallet af poler ved jack-stik genkender man antallet af stikkets metalkontaktringe. 

  I den professionelle lyd- og videoteknik anvendes derimod flerpolede og ofte låsbare stikforbindelser som XLR, for eksempel på mikrofoner. 

  Industrstikforbindelse

  Inden for industri-stikforbindelserne er der en række komplekse komponenter, som vi hos Conrad skelner mellem i generelle stikforbindelser og i sensor-/aktuatorområdet. Overførselsmoduler spiller en rolle i planlægningen af anlæg, så snart det drejer sig om at ledningsføre og overføre styresignaler fleksibelt. Fotovoltaik-stikforbindelser bruges til at forbinde komponenter som solcellemoduler på fotovoltaiske anlæg. Ud over almindelige industristik, termoelementer og sensor/Aktor-stikforbindelse-stik finder du omfattende tilbehør, såsom ledningskoblinger, monteringsramme og passende kabler til industrianlægsbehov.

  HF-stikforbinder

  HF-stikforbinder

  HF står for højfrekvens og dermed for signaler, der kræver stor afskærmning, for eksempel inden for radioteknik. Dette koaksialstik findes afhængigt af frekvensområde og anvendelsesområde i forskellige udformninger som BNC, TNC, SMA, F, C, N og andre. Koaksial stige har en indvendig leder, der er adskilt i kablet eller stik i kraft af isolering (dielektrikum) fra yderlederen, der samtidig viser afskærmningen. Betegnelsen glider af den indvendige leders konstruktion. Impedans er som regel 50 eller 75 ohm.

  IC-sokkel og IC-fatninger

  IC-sokkel og IC-fatninger

  IC-sokkel og IC-fatninger kræves til arbejde med mikrocontrollere og andre integrerede kredsløb. IC-fatninger er de forbindelser, ved hjælp af hvilke komponenter med integrerede koblingssystemer kan monteres direkte på printpladen og dermed sørger for overførsel af elektriske signaler. IC-fatninger er to rækker forsynet med Polen, PLCC-fatninger på alle fire sider.

  D-sub-stik

  D-sub-stik

  D-sub-stik anvendes i forbindelse med databehandling. Stifter, der er placeret flere rækker i trapez-form, polerne, sørger for overførsel af forskellige elektriske signaler og bruges eksempelvis til VGA-tilslutninger til overførsel af analoge billeddata. Forbindelsen sikres mekanisk ved hjælp af skruelåsninger. Standardiserede D-sub-stik kan udpeges efter antal poler, som for eksempel DA-15, hvis der er 15 poler.

  Laboratoriestik

  Laboratoriestik

  I laboratoriemiljøer, hvor der arbejdes meget med testforbindelser, er det nødvendigt at have hurtigt opløselige forbindelser. Krokodillenæb, der ved hjælp af en klemme hurtigt forbinder komponenter med hinanden, er ideelt egnede til dette formål, uden at de skal stikkes i eller sågar loddes. Kortslutningsstik, polklemmer, laboratorietilslutninger og andre specielle stikforbindelser til laboratoriemiljøer gør arbejdet lettere for dig i testomgivelser.

  Kortsokkel

  Kortsokkel

  Kortsokkel kan anbringes på printkort og giver mulighed for adgang til eksterne disk. Hos Conrad fører vi kortsokkel til SD-, MicroSD- og SIM-kort. Du kan takket være stikforbindelserne nemt loddes. werden.

  Printkortstik

  Printkortstik

  Som supplement til IC- og PLCC-fatninger til integrerede kontaktsystemer er der yderligere stikforbindelser til printkort såsom knivlister, fjederlister, stiftprintkort, tilslutningslister-systemer og Co. Du forbinder kortet med flere elektroniske komponenter.

  Netstikforbindelse

  Netstikforbindelse

  For at tilslutte kabler og apparater til det almindelige strømnet skal du bruge netstik. De findes i forskellige udførelser og er standardiseret efter stiktype, overført spænding og frekvens. I Tyskland er de tre-polede beskyttelseskontaktstik og topolede eurostik de mest anvendte netstik.  Alle netstik er udstyret med afskærmning på grund af den høje spænding (i Tyskland 230 volt). De fås også som koblinger, med afbrydere og i forskellige former; tilpasset helt til dine behov.

  Lavspændings-stikforbindelse

  Lavspændings-stikforbindelse

  Lavspændingsstik kaldes også DC-, DC- eller DC-stik og sørger for strømforsyning til små apparater som MP3-afspillere, printere eller bærbare computere, der kun har brug for lave spændinger, og som derfor ikke kan tilsluttes direkte til det normale 230 V-strømnet. Spændingsforsyningen leveres i stedet med batterier, batterier eller eksterne strømforsyninger, der stiller den nødvendige driftsspænding til rådighed.

  Stik til telekommunikation og datateknik

  Stik til telekommunikation og datateknik

  Inden for telekommunikation og datateknik finder du hos os et bredt udvalg af USB-, FireWire, IEEE- og andre stik, med hvilke du kan tilslutte perifere enheder. Man skelner mellem forskellige systemer for dataoverførsel, bus.

  De såkaldte RJ-stik er en standardiseret stiktype, som især anvendes til modularstik inden for telekommunikation, som stik til dataoverførsel via Ethernet og på telekommunikationsområdet til tilslutning- og lydkabler. Lyslederne giver dig mulighed for dataoverførsel via optiske signaler i stedet for klassisk elektrisk.

  Crimp-stik, forbindelsesklemmer, enkeltladerstik og rækkeklemmer

  Forbindelsesklemmer

  Vil du forbinde kabelledere og ledninger med litzetråde eller adskille dem? Til dette formål findes der et bredt sortiment af presseforbindere, endetyller og andre forbindelsesklemmer. Ud over kabelsko, runde og fladstik finder du hos Conrad desuden førsteklasses rækkeklemmer fra førsteklasses producenter til professionelle behov.