Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Vores udvalg består af træ- og metalskruer, skruesikring, metriske skruer og skruepropper. Vi tilbyder også en allround serie, så du kan realisere alle dine projekter med ét sæt. Det er også altid nyttigt at have et sæt skruer derhjemme, hvis du er handyman. Intet er mere frustrerende end at skulle et smut i butikken for at kunne færdiggøre et projekt. Med så mange skruer er du måske også interesseret i en elektrisk skruetrækker?
   

     Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  Skruer og møtrikker: Fastgøringsteknik til professionelle

  Skruer og møtrikker er punktformede forbindelsesmidler til oplukkelige sammenføjninger af to eller flere dele. zum lösbaren Verbinden von zwei oder mehr Teilen. De er kendetegnet ved en enkel forarbejdning og anvendes derfor særligt hyppigt.

  Skruer er fremstillet af en lang række materialer som stål, rustfrit stål eller plast. Til vejrbeskyttede anvendelser anvendes ofte stål. Galvaniserede skruer giver en vis korrosionsbeskyttelse, skruer i rustfrit stål A2 er tunge rustne, og skruer i rustfrit stål A4 er desuden syre- og vandbestandige.

  Vælg de passende skruer til den planlagte anvendelse og emnerne. Den rigtige skrue skaber en skrueforbindelse, hvor den påførte trækkraft under driftsbelastning i vid udstrækning bibeholdes. Splinter og andre sikringselementer forhindrer en uønsket løsning af forskruninger.

  Din-standarder sørger for standardisering ved brug af skruer med standardiserede komponenter. For eksempel definerer din 933 grundlæggende egenskaber for sekskantskruer med gevind til hovedet.

  • Hvordan er en skrue opbygget?

  • Hvilke skruer findes der?

  • Hvilke profiler findes der?

  • Hvad er gevindformende skruer?

  • Hvordan kan skrueforbindelser sikres?

   

  Hvordan er en skrue opbygget?

  En skrue består af en metalstift med hoved og fræset gevind. Ved emneskruer befinder der sig et glat skaft mellem hoved og gevind. Ved Fuldgevindskruer rækker gevindet til hovedet.

  Møtrikken skrues på skruens gevind. Dertil er dens gevind afstemt efter skruen. Møtrikken kan også overtage et gevind, der er skåret ind i emnet.

  Ved monteringsbolte fører drejebevægelsen til opspænding og fiksering af de tilsluttede komponenter. I modsætning hertil hæver bevægelsesskruer en belastning, når de spændes, og sænker denne, når de løsnes igen.

  Skruerne kan strammes afhængigt af konstruktion og drev med hånd med skruetrækkere, bits, skruekenøgler, momentnøgler og motorisk. Alt efter anvendelse anvendes der spændeskiver.

  Skrue
   

  Hvilke skruer findes der?

  Skruer kan inddeles i kategorier efter gevind og anvendelse. Alt efter materiale anvendes der andre skruetyper.

  Skrue- og møtrikker

  Træskruer og pladeskruer er spids foran og har et let konisk gevind. De er selvskærende eller selvskærende. Det betyder, at træskruer og pladeskruer ikke har brug for modgevind, men skærer det selv ved isætning i emnet På den måde sparer du en arbejdsgang på disse modeller. Inden for håndværk og forarbejdning af træ er undersænkede skruer af mærket SPAX populær. Det specielle gevind gør det nemmere at dreje det ind og giver god støtte.

  Til selvskærende skruer

  Tip: Ved skruer med forsænket hoved er drevet næsten ikke synligt, når det drejer ind.

  Metriske skruer til stålbyggeri kræver altid et modgevind til at holde. Metriske skruer Varme også maskinskruer eller metalskruer og anvender et metrisk ISO-gevind i betegnelsen M. Tallet bagved står for nominel diameter. Ved en M8-skrue drejer det sig altså om en stålskrue med en nominel diameter på 8 mm.

   
   

  Hvilke profiler findes der?

  På skruehovedet er der en skrueprofil, som også betegnes som et skruehoveddrev eller motiv. Profilen overfører drejebevægelsen, der er påført værktøjet, ved tilspænding og løsnen til skruen. Drevets formgivning forhindrer, at værktøjet glider.

  Kærvdrevet er urets fremtræk under skruens drev. Den åbne konstruktion på siden fører skruetrækker og bits med flad klinge ganske vist ikke optimalt. Skruerne påføres mere effektivt med selvcentrerende krydsskærvedrev eller Phillips-drev og videreudvikling, Pozidriv- eller PZ-drev. Endnu højere drejningsmoment kan overføres ved en stjerneformet indvendig sekskanttorx, som er kendt under mærkenavnet Torx. Den udvendige Torx-variant er den udvendige sekskanttorx. Andre skruemotiver, der er anvendt inden for det professionelle område, er Torx plus, MTS-Mortorq, LocTec.

  Stålskruer har normalt et sekskantdrev. Til forskruning indsættes sekskantmøtrikker med samme diameter. Ikke så effektivt som ved udvendig sekskant sker overførslen ved indvendig sekskant eller umbraco-profil.

  Et særligt kendetegn er skruer uden hoved. Denne kategori omfatter gevindstifter, pinolskruer og ormeskruer. Den frie ende har i stedet for et skruehoved for det meste en indvendig sekskant til at dreje ind og ud.

   

  Hvad er gevindformende skruer?

  Gevindformende skruetyper har hårde og skarpe kanter, som ved drejning fræses i det deformerbare materiale. På den måde sparer du tid ved forarbejdning, da forboring eller gevindskæring er nødvendig. Træskruer, tørbygningsskummer og SPAX er blandt de mest kendte gevindformende skruer.

  I metalbygning og montering anvendes der Gevindskruer. Det hærdet gevind kan skrues ind i materialer af bløde metaller uden forskæring af et modgevind. Du skal blot bruge et forboret, udstansede eller laserpræget skruehul.

   

  Hvordan kan skrueforbindelser sikres?

  Belastning og materialebelastning indebærer en risiko for, at skruer og møtrikker løsner sig automatisk med tiden. Ved anvendelse af sikringselementer forhindrer du, at forskruninger går løs, og at dine emner falder ud af hinanden.

  Ved brug af sættesikringer, loddrejesikringer, spændeskiver og forøgelse af friktionen på skruens og møtrikken eller i gevindet kan du modvirke tab af spændestyrke.

  Møtrikker og skruer med klemdel eller klemsikring forhindrer, at de falder i stykker.