Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    

  Interessante fakta om RC både og model skibe

  • Hvad er en RC-modelbåd?

  • Hvilke bådklasser er der?

  • Hvordan styres en RC motorbåd?

  • Hvordan styres en RC sejlbåd?

  • Hvad skal jeg overveje, når jeg bruger RC-både?

  • Ofte stillede spørgsmål om RC-både

  Hvad er en RC-modelbåd?

  Prototype redningscruiser

  Forkortelsen RC står for "Radio Controlled" eller "Remote Controlled" og betyder noget som radiostyret. Køre- og styrefunktioner overføres derfor trådløst fra en sender til en modtager i modellen.

  Afhængig af modelbådens design kan andre funktioner også styres via radio. Med originale skibsmodeller kan brandkanoner, lys eller kraner også betjenes med radio.

  Den prototype nedstilling af en jolle er således mulig i mindre skala så let som med originalen. Skibsmodelfabrikanterne er åbne i dette område. Med en smule fantasi, en håndfuld talent til tinkering og med den nyeste fjernbetjeningsteknologi kan stort set ethvert projekt inden for skibsmodelkonstruktion implementeres.

  Men ikke enhver skibsmodelfabrikant lægger vægt på specielle funktioner. Mens man har en tendens til at designe sin model til maksimal TopSpeed, foretrækker en anden skibsmodelfabrikant, at hans model kun krydses med vindenes kraft. Eller skal skibsmodellen være mere velegnet til børn? Det er en god ting, at der er en bred vifte af RC-både, hvor enhver fritids-kaptajn kan finde den perfekte båd til dem.

  Hvilke bådklasser er der?

  Modelbåd er ikke den samme som modelbåd, og enhver interesseret modelbådchauffør har konkrete ideer om ydeevne ved den nye modelbåd. Af denne grund er RC-både på Conrad Electronic opdelt i forskellige klasser.

  Fjernstyrede både;

  Dette er entry-level klassen inden for området modelbåde. I denne afdeling tilbydes klar-til-kørsel modelbåde, hvor kørsel og leg er sjovt. Afhængig af versionen er det kun kommercielt tilgængelige batterier, der skal indsættes i fjernbetjeningen og i modellen, og du er klar til at gå. Næsten ud af kassen på vandet.

  Derudover er nogle af de radiostyrede modeller ret billige og køre- og styrefunktioner er lette at lære takket være de børnevenlige betjeningselementer på senderen. Dette gør disse modeller ideelle til børn at have det sjovt ved svømningssøen eller ved dammen i parken.

  I den højere priskategori i indgangsklassen bruges genopladelige drivbatterier allerede til strømforsyningen til drivmotoren. Dette muliggør omkostningseffektiv drift, og modellerne er meget hurtige på vandet takket være de kraftige batterier. Det er også virkelig sjovt for mødre og far at gøre et par hurtige omgange på dammen med børnenes racerbåd.

  Til de fjernstyrede både

  RC motorbåde

  Klar til at køre

  I dette område vil modelbådfans finde alt, hvad deres hjerter ønsker. Fra prototype modeller med detaljerede strukturer og imponerende specialfunktioner til de virkelig hurtige offshore-racere er alt inkluderet.

  Apropos alt. Mange motorbåde tilbydes som Ready to Run (RtR), hvor foruden modellen også fjernbetjeningen og drevbatteriet leveres.
  Der er dobbelt så meget sjov på vandet.

   

  Næsten klar til at køre

  I versionen Næsten klar til at køre (ARR) er båden stort set præfabrikeret og skal stadig være færdiggjort og afhængigt af versionen afsluttet med drev og fjernbetjeningskomponenter.

   

  Sæt modeller

  Sætmodellerne kan stadig klippes ordentligt. Her kan bådmodelfabrikanter slukke for damp og lade deres fantasi løbe vild.

  For at konstruktionen ikke er for vanskelig, har fabrikanterne af modelbådssæt allerede afsluttet det vanskeligste arbejde, såsom at forme skroget eller forberede overbygningen.

  Dette gør det muligt for modelbyggerne at koncentrere sig om den nøjagtige samling af komponenterne, når modellen bygger. Men senest når det kommer til farveskemaet, har modelproducenterne alle muligheder åbne igen.

   

  RC sejlbåde

  Med en fjernstyret sejlbåd oplever du en skibsmodel, der på den ene side kan være udfordrende og helt afslappende på den anden. Det er en reel udfordring at læse vind og bølger korrekt og derefter justere roret og sejler optimalt til det ønskede kursus.

  Nu er en let brise nok, og den nedskalerede sejlbåd er virkelig i gang. Hvis en anden eller tredje model sejlbåd er på samme bane, vil det være spændende. Fordi du meget hurtigt kan se, hvem der mestrer sejltrimmen perfekt med fjernbetjening, og hvem der kan udvide deres føring med bådlængde ved smart valg af en bane.

  Efter at have krydset målstregen, læne dig tilbage og nyd solen, vinden og bølgerne, mens du glider lydløst over den glitrende vandoverflade. Hvis du vil hælde dig selv en kop kaffe eller skære et stykke kage som en belønning, kan du med sikkerhed sætte fjernbetjeningssenderen til side et øjeblik. Din sejlbåd vil fortsætte med kursen selv uden konstante skattekorrektioner og vil fortsætte med at sejle glat.

  Eller du kan trykke senderen i hænderne på en tilstedeværende forbipasserende. Erfaringen har vist, at en kort instruktion er tilstrækkelig til at sikre, at selv nykommere sikkert kan styre en model sejlbåd.

  RC U-både

  En meget speciel type fjernstyrede modelbåde er RC-ubåde. Disse båders ekstraordinære tiltrækning ligger i de tredimensionelle manøvreringsegenskaber, som disse fjernstyrede undervandsbiler har. Erfarne model ubådchauffører formår at styre deres model under vand i grænseområdet mellem synlige og usynlige på en sådan måde, at det går upåagtet hen og meget tilskuere til glæde, vises pludselig foran dem.

  Indtil da er den tekniske indsats ikke ubetydelig. For med en ubåd skal alle luger, klapper og adskillelsespunkter være helt tæt, så ingen fugt kan trænge ind i båden, når den er under vand.

  Styringen af en ubåd foregår enten via ror, der kan justeres med fjernbetjeningskommando eller via motornaceller, der er fastgjort til ydersiden af skroget. Selvfølgelig er drivmotorerne også kontinuerligt justerbare i begge retninger fra banken.

  Statisk eller dynamisk
  Dykkerprocessen med en RC-ubåd kan være enten dynamisk eller statisk. For dynamisk dykning kræver ubåden en vis fremadgående kørsel på vandoverfladen og styres derefter ind i den krævede dybde ved hjælp af roret. Hvis drevmotoren derefter slukkes ved fjernbetjening eller stopper i tilfælde af en radiofejl eller på grund af tomme batterier, har rorene ingen virkning, og ubåden vises igen automatisk.
  Ved statisk dykning på den anden side fyldes ballasttanke i modellen med vand eller tømmes. Som et resultat kan ubåden ændre dybdedybden, mens den står på stedet. Nogle ubåde kombinerer begge dykkemetoder for bedre manøvredygtighed.

  Submarines

  Vores praktiske tip: Så det gnister under vand 

  RC-ubåde drives stadig med "forældet" 27 eller 40 MHz fjernbetjeningsteknologi. Der er en god grund til dette, fordi jo længere et radiosignal er, jo bedre er penetrationen i vandet. I klart frisk vand kan penetrationsdybden være op til 10 m under gunstige forhold. Værdien falder dog med stigende saltholdighed. Mens det klorerede svømmevand stadig kan nå ca. 3 m, er havvandet allerede forbi efter nogle få centimeter.

  Moderne fjernstyringssystemer på 2,4 GHz er helt uegnede til fjernbetjening af modelbåde på grund af deres kortbølgesignaler. Det samme gælder også radiokameraer om bord på ubåde, der sender deres signaler via 2,4 eller 5 GHz til en skærm på banken. Så snart båden dykker, falder billedoverførslen sammen. Kun optagelsen på et kamera-internt hukommelseskort eller en kabelforbindelse hjælper.

    

  Hvordan styres en RC motorbåd?

  Motor (1), styreservo (2), modtager (3) og hastighedskontrol (4).

  I de fleste tilfælde er en radiofjernbetjening med to kontrolkanaler (2-kanals fjernbetjeningssystem) tilstrækkelig til at styre en RC motorbåd.

  De fremadgående, stop- og bagudgående kørefunktioner styres med en kanal, og styrefunktionen, dvs. justeringen af rorbladet bagpå modellen, styres med den anden kanal.

  Roret justeres ved hjælp af en kommercielt tilgængelig bygningsservo, og en bådhastighedsregulator bruges til drivmotoren. Bådhastighedsregulatorer styrer drivmotoren i henhold til drivkommandoerne på transmitteren og har også en forbindelse til vandkøling.

  Til bådens kontrol
  RC båd dobbelt drev

  Bemærk:
  For nogle både sparer udvikleren indsatsen fra et skibs ror inklusive den mekaniske kobling og bruger simpelthen to tilstødende motorer, hver med sin egen propel.

  For at være i stand til at dreje for eksempel drejer den venstre propel langsommere, og båden foretager en venstre drejning på grund af den større fremdrift af den højre propel.

  Den forskellige hastighedskontrol af de to motorer, afhængigt af placeringen af kontrolpindene på transmitteren, udføres af speciel elektronik i båden.

  Det er helt op til de enkelte brugeres personlige præferencer, om en drejeknap fjernbetjening, en håndholdt sender eller muligvis en eksisterende konsol transmitter bruges til at styre en modelbåd.

  Modelbygning fjernbetjeninger

  Hvis for eksempel andre funktioner, såsom lys, kraner, spil eller andre elektrisk betjente add-on-dele kan skiftes med fjernbetjening på et modelskib, der er i overensstemmelse med prototypen, kan forskellige koblingsmoduler bruges.

  Når du bruger et 4-kanals fjernbetjeningssystem, kan to kanaler bruges til køre- og styrefunktioner og de to andre kanaler til styring af de ekstra funktioner. I forbindelse med de relevante koblingsdekodere er der en række forskellige funktioner, der kan skiftes.

  Til skiftemodulerne

  Vores praktiske tip:

  Da du aldrig helt kan forhindre, at vand trænger ind i skroget i en RC-båd, skal de fjernbetjeningskomponenter, der bruges, være vandtætte eller huse i et vandtæt hus.

    

  Hvordan styres en RC sejlbåd?

  Sejlservoservo (1), rørservo (2) og kedelig drivmotor (3).

  Fjernbetjeningens komponenter

  Ligesom for en RC motorbåd er et 2-kanals fjernbetjeningssystem tilstrækkeligt til en RC sejlbåd. En kanal bruges til styrefunktionen. Da en sejlbåd generelt ikke har fremdrift med en propel, bruges den anden kanal til at justere sejlene. Der anvendes specielle sejlservoer til dette.

  En konventionel modelbyggeservo, der fx bruges til at justere rorbladet, har en rotationsvinkel på ca. 90 - 110°når joysticket på senderen flyttes fra den ene slutposition til den anden.

  Med den samme kontrolbevægelse drejer den vedhæftede linjerulle på en vinservo 360 flere gange°. Betjeningslinjerne for sejlene kan således ændres i længde over et bredt område. Afhængig af kørselsretningen og vinden åbnes sejlene derefter bredt eller trækkes tæt.

  Som de store rollemodeller har nogle RC sejlbåde også et lille elektrisk drev, der bringer båden sikkert tilbage på land, selv når vejret er roligt.

  Bemærk:
  Undertiden anbefales en standard servo med en alt for lang servo-håndtag til sejladsjusteringen. Dette er billigere end en sejlvinservo og fungerer undertiden temmelig godt. Desværre er rebkørslen betydeligt kortere med denne løsning, og strømmen på rebet er ikke særlig høj på grund af den lange servo-håndtag. Af denne grund er denne løsning mere velegnet til mindre sejlbåde eller til både, der kun bruges i svag vind.

  RC-sejlens placering

  Sejljusteringen

  Illustrationen til højre viser sejlpositionen i forskellige retninger.

  Når vinden, repræsenteret af de fem pile, blæser ovenfra (fra nord) og sejlbåden går ned (fra syd), er de to sejl vidt åbne. De er omkring 90°-Vinkler på bådens længdeakse for at tilbyde det størst mulige effektive område for vinden.

  Så snart sejlbåden forlader den sydlige bane og sejler mod sydøst (SO) eller syd-vest (SW) (nederst til højre og venstre billede), skal sejlene trækkes op til båden en kort stund (tæt trukket) og åbnes straks igen. Afhængig af kørselsretningen kan bagsejlet (storseglen) eller forseglet (jibsejl) dreje til den anden side på grund af vindkraften.

  For den videre rejse mod SE eller SW skal sejlene ikke længere åbnes så langt som når man rejser mod Sins.

  Hvis båden kører mod øst eller vest, skal sejlene trækkes meget tættere på bådens længdeakse (bringes nærmere). Sejlene er tættest på skroget, når båden krydser diagonalt mod vinden (billederne ovenfor). 

  Vigtig:
  Den bedste måde at kontrollere en RC sejlbåd er en håndholdt eller konsoletransmitter, hvor joysticket ikke automatisk springer tilbage til midtpositionen for sejladsjustering.

  I modsætning til kontrolpinden til rorjusteringen, som automatisk holdes i midterste position ved hjælp af fjederkraft, skal kontrolpinden for sejladsindstillingen altid forblive i den position, til hvilken den sidst blev flyttet.

  Hvad skal jeg overveje, når jeg bruger RC-både?

  Afklar forsikringsdækning

  Det er klart for alle, at en stor båd med stor hastighed, der flyver over bølgerne i over 80 km / t, er en vis fare.

  Men selv i tilfælde af mindre både kan noget virkelig fange øje i ordets sandeste forstand. Især når børn leger med fjernstyrede både i badområdet. Af denne grund bør det på forhånd afklares, om driften af en fjernstyret motorbåd falder ind under den nuværende ansvarsbeskyttelse, eller om der skal tegnes yderligere forsikring.

  Om nødvendigt tilbyder den tyske modelaviationforening også yderligere forsikring for modelskibe.

  Find passende vand

  Den bedste løsning er klubvandet i en skibsmodelbygningsklub. Disse klubejede farvande er perfekte til skibsmodeller, og der er tilsvarende strukturelle enheder til simpelthen at sætte modellen i vandet og let tage den op igen. Nogle gange kan endda modeller med forbrændingsmotorer køres, hvilket ellers er næsten umuligt. Og i tilfælde af en funktionsfejl er der altid et par hjælpende hænder til at få dumbingbåden hurtigt tilbage i land.

  Hvis du ikke har en klub i nærheden, skal du kigge efter en passende vandvej på egen hånd. Da vandløb generelt ikke er egnet til fjernstyrede modelbåde, er fokus her på stående vand. Men du kan ikke lade din båd gå, hvor det er muligt.

  Hvis vandmassen er privat ejet, skal du spørge ejeren, i hvor høj grad det er tilladt at komme ind i ejendommen og køre på vandmassen.

  I offentligt tilgængelige farvande eller badedamme kan du nemt gå til vandet, men det betyder ikke, at du også kan tage dertil med en modelbåd. I dette tilfælde skal du spørge den ansvarlige administration om drift af modelbåde er tilladt, eller om der er et specielt udpeget område. Hvis der er sådanne områder, skal det også sikres, at en modelbåd undgår områder af banken, der er tabu af naturbeskyttelse eller dyrebeskyttelsesårsager.

  Ofte stillede spørgsmål om modelskibe

  Min båd løb fuld af vand. Hvad skal jeg gøre?

  Først skal drevbatteriet være lukket, eller batterierne, der bruges i båden, skal fjernes. Batteriet eller batterierne skal derefter opbevares på et varmt sted at tørre.
  Når vandet er fjernet fra båden, kan båden også sættes til tørring. Hvis der er installeret en drivmotor, skal motorakselagerne behandles med et fugtfortrængende smøremiddel, såsom WD40, inden tørring. Hvis alt virkelig er tørt igen, skal fjernbetjeningens funktion og rækkevidde først kontrolleres på land, før modellen igen bruges på vandet.

  Hvad gør jeg, hvis min båd holder op med at arbejde midt i vandet?

  Der er forskellige metoder: I en skibsmodelklub er der ofte fjernstyrede redningsbåde til rådighed, der trækker den forladte båd i land. Alternativt kan en robåd bruges til redning, eller du venter, indtil modellen lander alene på grund af vind og bølger. Denne mulighed er dog kun tilrådelig, hvis det relevante banksektion også kan fås til adgang til bjergning.

  Fjernbetjeningen fungerer ikke korrekt, og ror-servoen trækker konstant. Hvad kan jeg gøre?

  Hvis der bruges en modtager med et plastikhus i modellen, kan der være vand inde i huset. I dette tilfælde skal modtageren fjernes og huset åbnes. Kontroller, om brættet er vådt. I så fald skal du placere brættet tørt. Hvis kredsløbskortet er tørt, kan fejlen være en løs kontakt i stikkene, i batteriboksen eller på switchkablet. Hvis det er muligt, skal modtageren udveksles til testformål.