Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  PC'er: Det er umuligt at forestille sig forretnings- og private husholdninger uden dem

  Computerens succeshistorie slutter aldrig. En moderne økonomi, som vi kender, ville være helt ufattelig uden stærke pc-systemer. Du kan finde computere overalt i dag: fra lægeres operationer til detail- og håndværksvirksomheder til industrien. I vores guide finder du ud af, hvilke typer pc'er der er tilgængelige, og hvad de kan bruges til.
   

  • Anvendelsesområder til computere

  • Kontorcomputere og alt-i-en-pc'er

  • Arbejdsstationer og servere

  • Mini-pc'er og industrielle computere

  • Notebooks (demoprodukter & brugte)

  • Speciel case-pc

  • Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en computer?

  • Vores praktiske tip: Sørg for tilstrækkelig ventilation af pc'en!

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om computere

   
   

  Anvendelsesområder til computere

  Desktopcomputere og notesbøger bruges næsten overalt - uanset om det er i offentlig administration, på hospitaler eller i den lille købmandsforretning rundt om hjørnet. Ingen industri kan klare sig uden en stationær pc i dag. Det arbejde, der udføres med en sådan computer, er forskelligartet. Det kan dreje sig om at styre lagre eller komplekse beregninger i et forskningslaboratorium. Redaktører skriver deres artikler på computeren, og politibetjenten registrerer også en reklame på en pc. Især i forbindelse med Internettet er de mulige anvendelser næsten ubegrænsede. I de fleste tilfælde bruges Microsoft Windows som operativsystem. Et muligt alternativ er Linux og Mac OS til Apple Desktops. I vores sortiment finder du en lang række forskellige pc'er, lige fra barebones og arbejdsstationer til renoverede pc'er.

   
   

  Kontormaskiner og alt-i-en-pc'er

  Kontorcomputer

  Et kontor-pc-system må ikke forstyrre arbejdet. Det er derfor især vigtigt, at en sådan stationær computer forårsager den mest lydløse driftsstøj. PC-sagen bør også tage lidt plads. Jo flere computere der bruges på et kontor, desto vigtigere bliver spørgsmålet om elforbrug. Normalt er særligt stærke processorer fra AMD eller Intel ikke nødvendige for en kontorcomputer. Grafikkenheden integreret i mange CPU'er er normalt tilstrækkelig til de anvendte kontorapplikationer.

   
   

  Alt-i-en pc'er

  Hver gang et pc-system ikke kun bruges som en ren arbejdsenhed, men også skal se godt ud, kommer timen med en alt-i-en-løsning: Det er en skærm, i hvis hus den komplette hardware er indeholdt . Fordelen ved en alt-i-en er det lille pladsbehov. Pioneren på dette område er Apple iMac, som ofte findes i lægerum, reklamebureauer og designkontorer.

   
   
   

  Arbejdsstationer og servere

  arbejdsstationer

  En professionel arbejdsstation kræver betydeligt mere strøm. Disse computere bruges til sofistikeret software og computerkrævende applikationer såsom 3D-rendering eller CAD. Processorer fra AMD og Intel med 8 eller flere kerner bruges til dette. En simpel quad-core CPU er allerede for svag i de fleste tilfælde. Nogle arbejdsstationer har endda to processorer indbygget. Ud over den høje processorydelse kræver en arbejdsstation også meget RAM og ofte flere harddiske.

   
   

  Servere

  Servere skal også være særlig kraftfulde. Der er ingen internet uden en server, og de fleste virksomhedsnetværk er ubrukelige uden dem. Sådanne computere kræver meget computerkraft, der bruges specielle processorer som AMD Epyc eller Intel Xeon, som har et stort antal kerner. En masse RAM og en stor lagerkapacitet er også nødvendigt.

   
   
   

  Mini-pc'er og industrielle computere

  Mini-pc'er

  Mini-pc'er er computere med særlig kompakte dimensioner. Enhederne er undertiden så små, at de let kan skjules bag en skærm med en speciel holder og dermed fungerer som en fuldgyldig desktopcomputer. Også her er der meget kraftfulde modeller, som selv komplekse beregninger kan udføres med. Opgraderbarheden er dog meget begrænset på grund af det lille hus; der er normalt ikke plads til et dedikeret grafikkort.

   
   

  Industriel computer

  Industrielle pc'er er normalt særligt robuste: De er ofte meget kompakte og bruges inden for områder som robotik, automatisering og industriel kommunikation. Sådanne computere har grænseflader, der sjældent findes på et normalt skrivebord, men er stadig meget vigtige for industrielle applikationer. Dette inkluderer parallelle og serielle porte og normalt flere netværksforbindelser. Windows, men også Linux eller Android bruges ofte som operativsystem. De såkaldte single-board computere kan også findes i den industrielle sektor, som er meget mindre og ofte bruges i området IoT.

   
   
   

  Notebooks - det bærbare alternativ

  Laptops og notebooks bruges hovedsageligt af medarbejdere, der arbejder i marken. For at gøre dette skal computere være så lette og robuste som muligt. Bærbare computere med en skærmstørrelse på mindre end 13 tommer er især velegnede til mobil brug. Med sådanne enheder er den længst mulige batterilevetid vigtigere end ekstrem ydeevne. I stedet for en konventionel harddisk er en vibrationsbestandig SSD det første valg, især til mobile enheder. For at muliggøre glat arbejde, skal den bærbare computer have mindst 8 GB DDR4 RAM, afhængigt af den anvendte software, mere.

   
   

  Speciel case-pc

  Gaming-pc'er er primært beregnet til underholdning. Sådanne enheder er normalt ikke kun enkle desktop-pc'er, men ægte livsstilsobjekter. Mange af disse computere har vinduer, der afslører den indbyggede hardware. En anden tendens er LED-belysning: Mange hardwareproducenter tilbyder grafikkort, ventilatorer og endda RAM-moduler med integreret RGB-belysning. Damit auch moderne 3D-Spiele in hohen Auflösungen auf dem Monitor dargestellt werden können, benötigt ein Gaming-PC einehøj CPU- og grafikydelse. Tendensen er i øjeblikket mod AMD- og Intel-processorer med 6 eller bedre 8 fysiske kerner. Zudem ist einestærkt grafikkort et must. En sådan grafikaccelerator kan nemt nå prisen på en fuldt udstyret kontor-pc. Arbejdshukommelsen kan være mindst 16 GB DDR4 RAM, men også mere. De samme kriterier gælder for gaming-notebooks. Tilsvarende modeller er derfor normalt meget dyre og ofte ret tunge.

   
   
   

  Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en computer?

  Det afhænger altid af, hvad computeren bruges til. En kontor-pc kræver ikke et spilgrafikort eller 32 GB DDR4 RAM. Bestem dine nøjagtige behov, før du køber, og undgå unødvendige udgifter til komponenter, som du overhovedet ikke har brug for. Komplette pc'er, hvor indgangsenhederne og en skærm er inkluderet, er normalt et godt valg for begyndere. Hvis du ikke ønsker at bruge en komplet pc, kan du bruge en pc-konfigurator til at sammensætte din individuelle computer med bare et par klik. En computer med 8 GB DDR4 RAM og en dual-core CPU er stadig tilstrækkelig til enkle kontoropgaver. På den anden side, hvis computeren også skal bruges til mere komplekse opgaver, er 16 GB i de fleste tilfælde et godt valg. Du har normalt kun brug for mere hukommelse, hvis der udføres professionel videoredigering, 3D-gengivelse eller CAD-programmer. Så skulle det også være mindst en quad-core processor, men modeller med 6 eller 8 kerner er mere fremtidssikre. En 1000 GB HDD skulle være standarden i dag, mindre harddiske koster næppe mindre. Afhængigt af hvor hukommelsesintensive dine applikationer er, er betydeligt større kapaciteter mulige. Ideelt set skal du installere operativsystemet på en hurtig SSD. Så du drager fordel af en markant hurtigere startproces og får også et særligt lydhør system.

   

  Vores praktiske tip: Sørg for tilstrækkelig ventilation af pc'en!

  Placer ikke computeren direkte foran en radiator eller i den skinnende sol. Ellers stiger temperaturerne i sagen hurtigt. Ventilator- og CPU-køleren kan derefter ikke længere køle komponenterne tilstrækkeligt. Som et resultat afbrydes CPU'en og grafikkortet, og du har mindre strøm til rådighed.

   
   

  FAQ - ofte stillede spørgsmål om computere 
   

  Hvad er de vigtigste grænseflader på en pc eller bærbar computer?

  USB-porten er den vigtigste grænseflade til tilslutning af perifere enheder, f.eks. En printer. Der sondres mellem USB 2.0, USB 3.0 og USB 3.1. USB 2.0 har den langsomste overførselshastighed, mens USB 3.0 og USB 3.1 tilbyder betydeligt hurtigere overførselshastigheder. Af stigende betydning er Thunderbolt, der normalt implementeres via en USB-C-forbindelse. På den anden side er skærme hovedsageligt forbundet via HDMI. 
   

  Hvad er en barebone? 

  En barebone er en computertaske, hvor et mainboard allerede er installeret. De fleste af disse er især små huse, der kræver et specielt bundkort. Andre komponenter, for eksempel en strømforsyningsenhed og i nogle tilfælde en processor, kan også inkluderes i leveringsomfanget. RAM, grafikkort og harddisk eller SSD-harddisk skal normalt købes separat.
   

  Skal jeg vælge en AMD- eller Intel-processor?

  I sidste ende er dette et spørgsmål om personlig smag. I mange år var CPU'erne fra Intel lidt hurtigere, denne side ser ud til at vende med de nye AMD-processorer. Forskellene er målelige i benchmarks, men for de fleste brugere bør de ikke have nogen yderligere betydning.
   

  Hvilket tilbehør har jeg brug for til min computer?

  Ud over et tastatur og en mus anbefales en ekstern harddisk eller i det mindste en passende størrelse USB-stick til data-sikkerhedskopi. En USB-hub, som du kan lægge på dit skrivebord, er også nyttigt. Så du har altid USB-porte inden for rækkevidde.