Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  Bygning af jernbanemodel - den perfekte hobby til hele familien

  Modelltoget er et meget gammelt legetøj, der allerede har inspireret vores forfædre og er stadig meget populært. Historien med modeltog går tilbage til 1700-tallet og har sin oprindelse i England. Den første testmodel blev designet af den engelske ingeniør William Murdock. Modeljernbanen gik først ind i de tyske legetøjsbutikker et århundrede senere, men med stor succes. Og miniatyrbanen er stadig en integreret del af vores samfund. Det fortryller unge og gamle og udvikles konstant teknisk. Vi forklarer, hvad du skal overveje, når du køber dit nye yndlings tog.

  • Hvad er et modeltog?

  • Hvilke typer modeltog er der?

  • Hvad skal overvejes, når man køber et modelltog?

  • De hyppigst stillede spørgsmål om modeljernbane

  • Konklusion: Dette er købskriterierne, når du køber et modelltog

  Hvad er et modeltog?

  Et modeltog, eller et modeltog, er en skala-replika af et rigtigt tog i miniatyrformat. Enkle model tog består af et jernbanesystem og et lokomotiv. Større versioner har flere skinner, tog, vogne, miniatyrstationer, træer, enge, små figurer og meget mere. Modelltog fås i alle tænkelige rammer, fra det lille kuffertmodeltog til layout i bordstørrelse til enorme prøver, der tager et helt rum. Modelltog køres manuelt, delvist eller helt automatisk. Automatiske modelltog styres normalt via et kontrolpanel.

  Hvordan fungerer en digital model?

  Klassiske jernbanemodeller bruger to ledere, mellem hvilke der spændes. Ledere er tilsluttet motoren i modellokomotivet. Dette drejer og bevæger lokomotivet. Dette kaldes analog modelbuilding.

  Digitale modelltog bruger også to ledere, men bruger dem som en energidatabuss. Kontrolkommandoer er vævet her i form af kodede signaler. Afhængig af jernbaneproducenten af modellen er der forskellige protokoller til signalkodning. Signalerne evalueres af såkaldte dekodere, der er placeret inde i lokomotivet. Jernbaner med digital model muliggør nye funktioner, for eksempel styring af stationære enheder.

  Hvilke typer modeltog er der?

  Modelltog adskiller sig alt efter forskellige skalaer og målere. Enhver, der allerede ejer et system og ønsker at udvide det, bør derfor sørge for, at nyt tilbehør som køretøjer, bygninger, spor, lyssignaler og vogne også passer til det eksisterende modelltog i skala. Typiske skalaer og målere er 1, G, H0, N, TT og Z.

  Den mest almindelige størrelse i Tyskland er H0. I CONRAD Shop finder du derfor et særligt stort antal miniatyrbygninger, spor, signaler, vogne, tog, køretøjer og figurer i denne kategori.

  Derudover sondres der mellem forskellige drivsystemer til modeljernbaner. På den ene side er der modelltog, der køres mekanisk i hånden eller med en svingende bevægelse. Modeller, der arbejder med forbrænding, dvs. med ægte damp, benzin eller diesel, er mindre almindelige. Den mest populære køremetode blandt modeller af tog er langt det elektriske drev.

  SporviddeMålestokSporvidde
  Spor G1: 22,545 mm
  Spor 11.3245 mm
  Spor H01:8716,5 mm
  Spor TT1: 12012 mm
  Spor N1: 1609 mm
  Spor Z1: 2206,5 mm

  Hvad skal overvejes, når man køber et modelltog?

  Det vigtigste købskriterium, når man køber et modeltog, er skalaen. Især dem, der allerede ejer nogle genstande, skal sikre sig, at nye dele har samme nominelle størrelse. Hos CONRAD finder du praktiske startsæt såvel som mange smukke tilbehør, der gør din jernbanemodel unik.

  Den vigtigste ting ved at købe et modelltog

  • En modeljernbane er en lille, elektrisk eller manuelt betjent kopi af en rigtig jernbane. Modelltoget kører på skinner og er normalt indlejret i et individuelt landskab ved hjælp af ekstra tilbehør.
  • Der sondres mellem modelstørrelser og drevtyper. De mest populære jernbanemodeller i Tyskland viser deres virkelige modeller i skala 1:87 og betjenes elektrisk.
  • Når du køber et nyt system, skal du sørge for, at alle de dele, du køber, har samme skala. Først da er det garanteret, at de enkelte komponenter har et optimalt størrelsesforhold til hinanden.

  Målestok

  Hvis du er nybegynder af modeljernbaner og endnu ikke har det basale udstyr, er det bedst at vælge en variant på H0 skalaen. Denne nominelle størrelse er den mest udbredte i Tyskland. Du kan vælge mellem mange forskellige jernbaner, banesystemer og andre jernbanemodeller. Enhver, der allerede ejer et modeltog i en anden størrelse, vil stadig få deres penge værd i CONRAD Shop. Du vil finde jernbanetilbehør til sporvidde 1, sporvidde G, sporvidde N, måle TT, måle Z og selvfølgelig til måle H0.

  Terrænkonstruktion, bygninger og figurer

  Din modeljernbane vil kun være virkelig usædvanlig og individuel, hvis den kærligt er indlejret i det rigtige miljø. For perfekt terrændesign finder du materialer som flokning af gulve, ballast på baner, brostensbelægning eller eng, tunneler, buegange, strukturelle klippestykker og meget mere i CONRADs produktsortiment. Med miniature træer, hække og buske bringer du naturen i spil. Takket være de fantasifulde bygningssæt kan du give dit modeltog et individuelt præg og fortolke landskabet igen og igen. Du finder vinterværksteder dækket med sne, sommerhuse, hoteller, bryggerier, motorcykelbutikker, naust og meget mere. De små modelfigurer gør dit modelltog perfekt. Uanset om du vil repræsentere din egen familie eller vil tage dit modeltog tilbage til en anden æra, her finder du smukke figurer i forskellige designs.

  Startsæt og professionelle modelltog

  Enhver, der netop har opdaget modelbanen som en ny hobby, kan tage et af de praktiske og kærligt monterede sæt. Vær meget opmærksom på, hvad der er inkluderet i leveringen. Der er mindre, billige startsæt såvel som mere omfattende, dyrere startsæt. Sættene inkluderer normalt et lokomotiv, forskellige vogne, spor, afbrydere, tilslutningsbokse og skiftende strømforsyninger.

  Modeljernbane elektronik

  Den mest populære type drev på modelltog er elektrisk. Du kan købe mange forskellige tillægsmoduler til dit elektriske tog, for eksempel fra områderne lys- og signalteknologi, lydelektronik, live damp- og røggeneratorer og lyselektronik. De store ekstra elektroniske modeller får dit miniature-tog til at se særligt autentisk gennem lys, støj og stigende røg.

  Vores praktiske tip: Gør dit landskab til et vinterlandskab

  Julen er lige rundt om hjørnet, og du vil også give din modeljernbane et vinterudseende? Gennemse vores produktsortiment, og lad dig fortrylles af snedækkede huse, skovdyrfigurer og kunstige sneslynge.  

      

  De hyppigst stillede spørgsmål om modeljernbane  

  Hvilken dekoder bruges til modeljernbanen?

  En modelltogdekoder er en komponent i togmodul til digital model. Dekodere konverterer digitale kontrolkommandoer til analoge kredsløbskommandoer. Der er forskellige protokoller til signalkodning. Dekoderen skal altid matche kontrolcentret, ellers kan de digitale signaler ikke dekrypteres. De to store dekodersystemer er DCC og Märklin-Motorola. Nogle kontrolcentre kan dekryptere begge systemer, mens andre ikke kan. Når du køber din dekoder, skal du være opmærksom på hvilke signaler kontrolcentret kan behandle.

  Hvilke model togproducenter er gode?

  Veletablerede producenter af togtog er Märklin, Piko og Roco. Derudover er der mange andre producenter, der også bygger modeller af høj kvalitet. Andre producenter som Brekina eller Noch er markedsledere, især for jernbanetilbehør til modeller.

  Hvilke model togspor er der?

  Der er jernbanespor i forskellige størrelser. Større modeltog afbilder deres prototyper i en skala fra 1: 22.5. Især små miniatog har en skala fra 1: 220. De enkelte spor har forskellige navne, såsom 1, 2, G, H0, TT, N eller Z. Den mest populære modelstørrelse i Tyskland er H0.

  Vores praktiske tip: Brug naturlige materialer

  Hvis du vil krydre dit modeltog let, naturligt og hurtigt, kan du også bruge små sten, mos eller andre naturlige materialer fra skoven eller haven. Når du dekorerer, skal du sørge for, at ingen komponenter falder ind i sporene og forhindrer togene, når du kører. Derudover skal de naturlige materialer være sådan, at de ikke ser for klodsede, store og klodsede ud i forhold til miniatoget.

       

  Konklusion: Dette er købskriterierne, når du køber et modelltog

  Ønsker du et første model togudstyr, eller er du allerede en rigtig professionel og ønsker at udvide dit eksisterende tog? Først og fremmest skal du sørge for, at du vælger den rigtige nominelle størrelse, fordi der er mange forskellige standarder. Hvis du ikke ser nøje, købte du hurtigt nye tal, der ikke passer i størrelse med resten af modelltoget. Begyndere på modelfremstilling er bedst at tage et af de store startsæt fra de populære jernbaneproducenters Märklin eller Piko.