Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  Interessante fakta om modelbiler

  • Hvad er modelbiler?

  • Hvilke varianter af modelbiler er der?

  • Hvad skal du være opmærksom på, når du køber modelbiler?

  • Hvor kan jeg få reservedele eller tilbehør til modelbiler?

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om modelbiler

  • Konklusion: Sådan finder du den rigtige modelbil

  • Instruktioner til indstilling af tilbageslag

  Hvad er modelbiler?

  Generelt er en modelbil ikke en fungerende bil, men kun en mere eller mindre detaljeret kopi af de forskellige køretøjstyper. Derudover har modelfremstilling muligheden for at præsentere køretøjer, der i virkeligheden ikke findes i netop denne version. Tilføjelsen af RC (radiostyret eller fjernstyret) eller RtR (klar til at køre) indikerer for fabrikanten, at dette er en fjernstyret kopi, der faktisk kan betjenes ved hjælp af en fjernbetjening. Forskellige producenter tilbyder RC-modelbiler i forskellige størrelser, men også lastbiler, byggevogne og landbrugskøretøjer, som både unge og gamle kan opleve stor køreglæde off-road. Nogle biler (off-road) er velegnet til næsten ethvert terræn, mens andre modeller (på vej) kun kan kontrolleres godt på visse overflader med et minimum af fastgørelse.

  Hvilke varianter af modelbiler er der?

  Modelbiler på indgangsniveau

  Modelbil med indgangsniveau med børnevenlig fjernbetjening.

  I denne kategori er der forskellige modeller, der kan bruges af afkom i en alder af 3 år. Sådanne modelbiler adskiller sig ikke kun i kompleksiteten af deres kontroller, men naturligvis også i deres udseende fra modeller, hvis betjening kun anbefales fra 14-årsalderen.

  De små kan nyde fjernbetjent køreskov med intuitiv fjernbetjeninger og børnevenlig køretøjsdesign. Med glødende elementer, et horn på fjernbetjeningen og rigtige motorlyde, kan afkomene lære sagen at kende med disse batteridrevne indgangsniveau-modelbiler.

  I takt med alderen øges ikke kun modelbilernes ydelse, men også kompleksiteten og funktionaliteten i operationen.

   

  RC elektriske modelbiler

  Modelbil

  Elektriske drev er lette at bruge, rene og støjsvage.

  Såkaldte RC elektriske modelbiler er køretøjer, der drives af en elektrisk motor. Den vigtigste forskel er motorens funktion, hvorved der generelt kan sondres mellem børstede motorer og børsteløse motorer. Børstede motorer er for eksempel kendetegnet ved det faktum, at skifteeffekten fungerer meget glat, og modellen er både billig og let at reparere på grund af dens enkle design. De børsteløse motorer genererer mindre varme, er mindre vedligeholdelsesintensive og mere kraftfulde. De relativt billige børstede motorer er et godt valg for lejlighedsvis chauffører og begyndere, mens den avancerede bilchauffør og entusiast ikke bør gå glip af fordelene ved den børsteløse motor. Tilføjelsen af "offroad" eller "onroad" angiver blot de overflader, som modellerne kan køres på. Dette fører til visuelle og tekniske forskelle, der ligner den mellem en limousine eller en strandbuggy.

  RC-benzin, nitro-modelbiler

  Ved forbrændingsbiler er motorlyden gratis.

  I modsætning til deres elektrisk betjente modstykker, er disse køretøjers motorer betjent med forbrændingsmotorer. Små fjernstyrede køretøjer i skala 1:18 til 1: 8 bruger generelt methanol-forbrændingsmotorer, der også kaldes nitro-motorer. Disse motorer forbrænder ikke benzin fra tankstationen, men en speciel blanding af methanol og syntetisk olie. Nitromethan føjes til brændstoffet som en tændingsaccelerator og for at øge ydelsen. Færdige containere med forskellige nitro- og olieindhold er tilgængelige på markedet. Store, fjernstyrede køretøjer i skala fra 1: 6 eller 1: 5 bruges fortrinsvis med benzinmotorer med højt forskydning. Selvom de store modeller er betydeligt dyrere at købe, er brændstofomkostningerne betydeligt billigere i forhold til nitro-modeller. Som med deres elektrisk drevne modstykker henviser udtrykket "onroad" og "offroad" til køretøjernes type og anvendelsesområde.

  RC truck model bygning

  Store lastbiler, traktorer og deres trailere er samlet her. Traktorerne, der udelukkende betjenes med elektriske motorer, kan ofte kombineres med meget forskellige trailere, så en lang række transportoplevelser kan gengives på en legende måde. Men inden den faktiske køreskov satte udviklerne konstruktionen af traktorerne, der leveres som et sæt. I modsætning til de for det meste færdige RC-modelbiler med fjernbetjening kræves der opfindere her, der står over for udfordringen ved montering og ønsker at producere nye kombinationer af traktor og trailer igen og igen.

  Hvad skal du være opmærksom på, når du køber modelbiler?

  Når man køber modelbiler, skal brugeren altid være fokus for beslutningen. I kategorien "indgangsniveau-modeller" kan du filtrere i henhold til den alder, fra hvilken brug anbefales. Ydeevnen, betjeningen og udseendet af modellerne i disse køretøjer passer til deres alder. Unge og voksne bør få modeller med lav vedligeholdelse som en begynder og overveje på forhånd, hvor køretøjerne skal bruges. Her kan du tage en god beslutning mellem "offroad" og "onroad" for modeller med elektriske motorer samt for forbrændingsmotorer. For erfarne chauffører, opfindere og PS-fans er størrelse, drevtype og tilgængeligheden af tilbehør vigtige beslutningskriterier. De forskellige filterindstillinger hjælper her for at kunne indsnævre det store udvalg af forskellige modeller på en målrettet og ønsket måde.

  Hvor kan jeg få reservedele eller tilbehør til modelbiler?

  Med fjernstyrede modelbiler og i konstruktion af RC-lastbiler er kørsel i marken eller på vejen ofte kun en del af det sjove. Vedligeholdelse af forskellige drevsystemer, fjernbetjening og sliddele er en elementær del af denne lidenskab. På Conrad findes der en enorm række forskellige modeller af biler, men antallet af reservedele og tilbehør er langt overskredet. Tilbehøret spænder fra udsmykning og belysning til optikken til bilrotorer og vejmærker til det aktuelle løb. Derudover kan du eksperimentere med dæk og fælge, indtil modelbilchaufføren beskæftiger sig med tuning af sine eksisterende modeller. 

  Vores praktiske tip: modelbiler som et sæt til hobbyister

  For venner med fjernstyret køreglæde vil det på et tidspunkt være tid til at fremstille det første køretøj helt uafhængigt af et sæt. Her kan du stille ind på dit hjerte indhold med erfaring og passende tilbehør.

     

  Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om modelbiler

  Hvad betyder specifikationerne på skalaen?

  Specifikationerne 1: 5 eller 1:18 henviser altid til størrelsen på modellerne. Som en modelbil eller lastbil angiver antallet foran tyktarmen størrelsen på originalen, mens antallet bag den angiver, hvor meget mindre modellen er. En skala fra 1: 5 er derfor en model, der kun er fem gange mindre end dens model. 
   

  Hvilke biler, lastbiler og specielle formater er der i modelfremstilling?

  Modelbiler fås som kopier af buggies, truggies, monstertrucks, gademodeller, crawlere, lastbiler, kort forbandelse, men også som kreative og unikke køretøjer, hvis design kun var baseret på visse køretøjstyper. Antallet af forskellige modeller kan derfor ikke kvantificeres tydeligt. 

  Konklusion: Sådan finder du den rigtige modelbil

  Vær opmærksom på operatørens alder eller hans oplevelse, anvendelsesområdet og viljen til vedligeholdelse og pleje. Størrelsen på modellen er en væsentlig faktor for transport og anvendelsesområde for forskellige køretøjer. Tag disse punkter med i betragtning, og vælg derefter en model, der visuelt appellerer til dig.

  Til modelbilerne

  Instruktioner til indstilling af tilbageslag

  Nogle spørgsmål blev besvaret på Adrenalinedagene i Frankfurt. Herunder spørgsmålet om, hvordan man bedst sætter tilbageslag korrekt.

  Til dette formål har Timm Woszidlo modtaget et par tip fra vores samfund om, hvordan man kan forenkle justeringen af gearet.

  Have det sjovt at se på.