Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

     

  Ting at vide om mikrofoner

  • Hvordan fungerer en mikrofon?

  • Hvilke mikrofontyper er der?

  • Hvad er karakteristikken ved en mikrofon

  • Hvad skal du passe på, når du køber mikrofoner?

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om mikrofoner

  • Bundlinje: hvordan man køber den rigtige mikrofon

  Hvordan fungerer en mikrofon?

   

  En mikrofon gør et vanskeligt job. En mikrofon, som kortvarigt bruges, skal konvertere akustiske lydbølger til elektriske signaler. Opgaven er derfor ikke så enkel, da mikrofoner skal arbejde i et bredt frekvensområde. Menneskelig tale alene, inklusive overtoner, har et frekvensspektrum på ca. 80 til 12.000 Hz. Når det kommer til musik, bliver frekvensområdet endnu større.

  En mikrofon skal konvertere de lave toner lige så godt som de høje toner.

  Ved implementeringen af denne udfordring er der opstået forskellige tekniske løsninger over tid. Og de almindelige mikrofonklasser opstod fra lydtransducerens design.

  Dynamiske mikrofoner

  Med en dynamisk mikrofon genereres signalspændingen ved induktion. Derfor kaldes disse mikrofoner også elektromagnetiske mikrofoner. På grund af det funktionelle princip afhænger dynamiske mikrofoner ikke af eksterne spændingskilder. De mest almindelige repræsentanter for denne type mikrofon er bevægelige spolemikrofoner og båndmikrofoner.

  Dynamiske mikrofoner kan bruges på alle områder, men er særligt velegnede til percussion eller trommer samt live-vokalapplikationer.

  Bevægelig spolemikrofon

  En bevægelig spolemikrofon er fastgjort til en membran, der kan svingeeine Køkkenvask befestigt. Diese Spule befindet sich im Magnetfeld eines Permanente magneter. Hvis lydbølger rammer membranen, bevæger spolen den til lydbølgenes rytme. Dadurch wird in der Spule eine Signal spænding induceret.

  En dynamisk mikrofon fungerer på samme princip som en højttaler. Bare omvendt. En højttaler genererer et elektrisk signal på spolen til en vibrerende membran. I en dynamisk mikrofon genererer en vibrerende membran et elektrisk signal på spolen.

  Dette er grunden til, at de indbyggede højttalere ofte bruges som mikrofon i nogle radioer eller samtaleanlæg. Den ret dårlige signalkvalitet er stadig tilstrækkelig til stemmetransmission.

  Lydbølger (1), membran (2), permanentmagnet (3), mikrofonhus (4), signalforbindelser (5), stemmespole (6).

  Båndmikrofon

  En båndmikrofon fungerer på samme måde som en blækspolemikrofon. Men i stedet for en spole er der et zigzagfoldet aluminiumsbånd i magnetfeltet på en permanent magnet.

  Hvis båndet får vibreret af lydtryksbølger, kan en induceret spænding måles i de to ender af aluminiumsbåndet i lydtryksbølgernes rytme.

  Da båndet kun er et par mikrometer tykt, er det meget følsomt. Vind, vibrationer og hurtige bevægelser fører derefter til uønskede interferenssignaler.

  Da mikrofonens interne modstand (impedans) og den inducerede spænding er meget lav, er en impedansomformer forbundet nedstrøms for båndmikrofonen. Dette øger signalspændingen og sikrer en outputimpedans på 200 ohm, hvilket er almindeligt inden for studioteknologi.

  Lydbølger (1), aluminiumsbånd (2), signalforbindelser (3), permanent magnet (4).

  Kondensatormikrofoner

  I modsætning til dynamiske mikrofoner bruger kondensatormikrofoner et helt andet funktionelt princip. Som navnet antyder, bruges de typiske egenskaber for en kondensator her til signalgenerering. I modsætning til dynamiske mikrofoner kræver kondensatormikrofoner en driftsspænding.

  Kondensatormikrofon

  En kondensatormikrofon har en perforeret metalplade (modelektrode), foran hvilken en wafer-tynd og elektrisk ledende membran er monteret. Da begge komponenter er elektrisk isoleret, er denne struktur dybest set en pladekondensator med en vis kapacitans. Så snart en spænding påføres metalpladen og membranen, oplades kondensatoren. I praksis bruges 48 V fantomeffekt fra mikrofonforstærkeren eller mixeren ofte til dette.

  Hvis membranen bevæges af lydbølger, ændres afstanden mellem membranen og metalpladen i lydtryksbølgernes rytme. Kondensatorens kapacitans ændres også i samme omfang. Hvis afstanden mellem membranen og metalpladen falder, øges kapacitansen, og kondensatoren kan absorbere mere ladning. Hvis afstanden øges, falder kapacitansen, og kondensatoren kan holde mindre opladning. Da en modstand med høj værdi forhindrer hurtig udveksling af ladninger, kan en spænding afhængig af lydbølgerne imidlertid tappes via den.

  Lydbølger (1), elektrisk ledende membran (2), modstand med høj værdi (3), mikrofonhus (4), signalforbindelser (5), spændingskilde (6), perforeret metalplade (7).

  Da membranen har en lav masse og reagerer meget følsomt, er kondensatormikrofoner også meget følsomme i højfrekvensområdet. Derfor bruges de ofte som studiemikrofoner. De vindfølsomme mikrofoner er beskyttet mod luftstrømmen af en ekstra enhed.

  Hvis membranen er mindre end 2,54 cm, taler eksperter om små membranmikrofoner. Hvis membranen er større, er den en kondensatormikrofon med stor membran.

  Elektret kondensatormikrofon

  I en kondensatormikrofon er luft dielektrikummet mellem den elektrisk ledende membran og metalpladen. I en electret-mikrofon installeres en electret som et dielektrikum mellem membranen og metalpladen. En elektrisk isolerende, men forudopladet polymerfilm anvendes som elektret.

  Dette betyder, at filmens molekyler har permanente dipolegenskaber, så et elektrisk felt kan måles. På grund af det elektriske dielektrikum oplades kondensatoren med modsat polaritet på grund af indflydelse. Der er ikke længere behov for at levere spænding udefra.

  Hvis membranen nu bevæges af lydbølger, ændres afstanden mellem membranen og metalpladen, og kondensatorens kapacitans ændres således i tråd med lydtryksbølgerne. Da påvirkningsladningen altid forbliver den samme, ændres spændingen på kondensatoren uundgåeligt.

  Denne spænding føres derefter til forstærkeren integreret i mikrofonen.

  Lydbølger (1), elektrisk ledende membran (2), integreret forstærker (3), mikrofonhus (4), signalforbindelser (5), perforeret metalplade (6), electret film (7).

  Efter indledende problemer med at udvikle et stabilt elektret i årevis har kondensatormikrofoner nu etableret sig over hele linjen. Takket være omkostningseffektiv produktion og kompakte dimensioner er disse mikrofoner blandt andet indbygget i telefoner, dikteringsmaskiner eller headset. Elektretmikrofoner af høj kvalitet bruges også i studier og i musikbranchen.

  Kulmikrofoner og piezo-mikrofoner

  Selvom kul- og piezo-mikrofoner ikke længere spiller en rolle i dag, har de ydet et væsentligt bidrag til den tekniske udvikling. For eksempel blev kulmikrofoner brugt i stort antal inden for telekommunikationsteknologi indtil 1970. Det funktionelle princip var ret simpelt: Et kulstofgranulat blev komprimeret af en membran i lydbølgernes rytme, hvilket ændrede granulatets modstand. Den store fordel ved disse mikrofoner var det høje udgangssignal, hvilket betød, at downstream-forforstærkere ikke var nødvendige. Granulatet ældede imidlertid, hvilket efter et stykke tid førte til en yderligere forringelse af lydkvaliteten, hvilket alligevel ikke var god.

  I en piezo-mikrofon er en piezo-keramik koblet mekanisk til lydmembranen. Piezo-elementet "bøjes" minimalt af lydbølgerne, hvorpå elementet udsender en spænding. På grund af den høje forvrængningsfaktor var mikrofonerne ikke egnede til optagelser i høj kvalitet og blev hurtigt erstattet af andre mikrofonkoncepter. I modsætning hertil har piezo-princippet været i stand til at holde sig som en pick-up for instrumenter eller som en vibrations-pick-up indtil i dag.

  Hvilke mikrofontyper er der?

  Ud over de konstruktionsrelaterede forskelle klassificeres mikrofoner også efter anvendelsesområdet.  

  Sangmikrofon

  Stemmemikrofoner skal gengive kunstnerens stemme som forventet af publikum - kraftfuld, kraftfuld og tydelig forståelig.

  Vokalmikrofoner skal tåle meget, især under liveoptræden. Det kan hurtigt ske, at en mikrofon falder ned, eller at mikrofonstativet vælter. For ikke at nævne kunstnernes målrettede kast- og slyngehandlinger.

  Og om vinteren, når mikrofonerne bringes fra lasteområdet til den kolde varevogn til den velopvarmede klub, bør de undertiden voldsomme temperatursvingninger ikke være et problem. Derfor bruges der ofte robuste mikrofoner i bevægelse her.

  Til vokalmikrofonerne
   

  Instrumentmikrofoner

  Instrumenter stiller meget specifikke krav til en mikrofon. Trommer udvikler kraftige og hårde beats, mens guitarer kræver en mikrofon med et meget bredt frekvensområde og fremragende impulsadfærd.

  Disse professionelle og specialiserede mikrofoner giver den perfekte teknologi til klar lyd, den rigtige form og også passende tilbehør til hvert instrument.

  Til instrumentmikrofonerne
   

  Studiomikrofoner

  Enhver, der som hobbymusiker eller professionel lægger stor vægt på den højeste lydkvalitet, bruger egnede studiemikrofoner.

  Afhængigt af udstyret medbringer du også passende software i sæt med blandekonsoller og andet tilbehør. Takket være flere indgange er stereo- og surroundlydoptagelser mulige, som stadig kan redigeres på computeren i studiet.

  Til studiemikrofonerne
   

  Kamera mikrofoner

  Den rigtige lyd er især vigtig i video- og filmproduktioner.

  Dette er grunden til, at kameramikrofoner kun behøver at opfange lydene fra scenen og ingen irriterende baggrundslyde.

  Takket være en bestemt retningsegenskab i kombination med et højt følsomhedsniveau optages der også signaler med svag akustik fra kameraets retning. 

  Til kameramikrofonerne
   

  Talemikrofon

  Stemmemikrofoner er designet, så talte ord overføres klart og forståeligt. Forstyrrende åndedrætsstøj skal blokeres effektivt, og brugeren må ikke svækkes for meget. For at holde dine hænder fri integreres stemmemikrofoner ofte i headsets eller er designet som klemmemikrofoner (lavaliermikrofoner).

  For at tilbyde moderatoren den passende bevægelsesfrihed bruges stemmemikrofoner ofte i forbindelse med radiotransmission.

  Til stemmemikrofonerne
   

  USB-mikrofoner

  En USB-mikrofon kan tilsluttes en pc med et USB-kabel i blot nogle få enkle trin.

  En integreret A / D-konverter konverterer de analoge mikrofonsignaler til digital information, der kan gemmes og behandles på computeren med speciel software.

  En USB-mikrofon er ideel til podcast-produktioner, multimediepræsentationer eller endda testoptagelser. 

  Til USB-mikrofoner

  Vores praktiske tip: trådløs eller kablet?

  Mikrofoner kan bruges både kablet og trådløst. En kablet mikrofon giver høj transmissionssikkerhed, men kablet begrænser brugerens bevægelsesfrihed betydeligt.

  En radiomikrofon giver en høj grad af bevægelsesfrihed, men kræver batterier til at drive senderen. Ugunstige radioforhold kan føre til interferens med transmissionen.

  Et radiomikrofonsæt består af en sender (mikrofon) og en modtager, der er forbundet til en mixer eller en forstærker.

  Hvad er det, der kendetegner en mikrofon?

  Mikrofonernes design påvirker, hvor meget lyd der hentes fra hvilken retning. Man taler om retningsegenskaben. I de fleste tilfælde vælges en “kardioid” karakteristik til vokal, som tilbydes af både dynamiske mikrofoner og kondensatormikrofoner.

  En kardioid mikrofon samler sig hovedsageligt på den ene side af mikrofonen og i en 90 ° vinkel°lydbølger på begge sider. I en vinkel på 180°(bagpå) er mikrofonen ufølsom. For visse instrumenter kan en anden karakteristik, f.eks. Figur otte eller kugle, også være meget nyttig til optagestudiet eller til indspilning af prøverum, hvis lyd skal optages fra to retninger (for eksempel over trommer).

  Båndmikrofoner er dybest set ikke-retningsbestemte og har en “sfærisk” egenskab, dvs. de opfanger lydbølger fra alle retninger med samme intensitet. I mellemtiden er der dog teknisk tilpassede varianter, der også har en kardioidkarakteristik. Hvilken egenskab der er den rigtige afhænger primært af instrumentet, stemmen og anvendelsesstedet. På en scene, der kan være udstyret med skærme, er der betydeligt flere lyde i rummet end i et studie.

  Oversigt over de mest almindelige karakteristiske former

  Karakteristisk: bold

  Karakteristisk: otte

  Karakteristika: klub

  Karakteristisk: nyre

  Egenskaber: bred kardioid

  Karakteristisk: supercardioid

  Hvad skal du passe på, når du køber mikrofoner?

  Det vigtigste købskriterium er den tilsigtede anvendelse. Optimerede mikrofoner eller mikrofonsæt tilbydes til næsten alle applikationer. På denne måde kan de bedste akustiske resultater opnås med live forestillinger eller studieoptagelser.

  Anvendelsesformål

  • Specielle talemikrofoner for klar stemmelyd og god forståelighed
  • Vokalmikrofoner til voluminøs lyd uden baggrundsstøj
  • Egnede mikrofoner til det respektive instrument, f.eks. B. trommer eller klaver
  • Specielle målemikrofoner til målerum
  • Specielle formularer såsom kameramikrofoner eller mobiltelefonmikrofoner med passende forbindelser

  Udstyr og design

  • Trådløse mikrofoner til liveoptræden eller i prøverummet samt til præsentationer
  • Kabelforbundne mikrofoner til stationær brug og optimal placering
  • Headsetmikrofoner til fri tale eller sang med stor bevægelsesfrihed
  • Egnet design til stativer, klipsholdere eller andre tilbehør
  • Egnede forbindelser til det ønskede formål: mini-jack, jack, XLR, USB
  • Ekstraudstyr som popbeskyttelse, vindbeskyttelse eller stativ

  Vores praktiske tip: koordinering af teknologien

  Den optimale koordinering af mikrofonen og den tilsigtede anvendelse kan være afgørende for den leverede lyd. Det er dog også vigtigt, at den passer perfekt til den ekstra teknologi: B. Mixer, forstærker og højttaler. Når alt kommer til alt, hvilken anvendelse er den bedste mikrofon, hvis downstream-teknologien er af dårlig kvalitet?

  Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om mikrofoner

  Hvilket tilbehør har du brug for til mikrofoner?

  En mikrofon alene afgiver ikke lyd. En megafon tjener dette formål. Højttalere, forstærkere og radioforbindelser er påkrævet. Der skal lægges særlig vægt på kablerne og passende adaptere (f.eks. Mini-jack til XLR), så alt fungerer på blandekonsoller eller ved tilslutning til computeren. Derudover er stativer, klipsfastgørelser og fødder vigtige tilføjelser.
   

  Hvor dyr er en god mikrofon?

  Afhængigt af hvad en mikrofon skal bruges til, kan priserne variere meget. Begyndere får allerede en god lyd i det midterste prissegment, hvilket er meget sjovt. Professionelle med særlige krav vil derimod normalt finde det, de leder efter i det øverste prissegment, da der kræves specielle specifikationer.
   

  Kan du optage med en hvilken som helst mikrofon?

  I princippet kan enhver mikrofon bruges til optagelse. Først og fremmest er tilbehør afgørende. Dette inkluderer egnede forbindelseskabler (jackstik til grafikkortet, XLR til en mixer), muligvis en mixer og den tilsvarende software. Kvaliteten kan dog variere meget afhængigt af den valgte mikrofon.

  Bundlinje: hvordan man køber den rigtige mikrofon

   

  Før du køber, skal det være klart, hvilket formål mikrofonen vil tjene, og hvor den vil blive brugt. Så er det vigtigt at være opmærksom på egenskaberne og muligvis det passende udstyr til forskellige instrumenter. Endelig er det rigtige tilbehør også relevant.

  En billig mikrofon kan allerede opnå den ønskede effekt til karaoke-aftenen derhjemme. Hvis du har brug for meget bevægelsesfrihed, er det bedst at bruge trådløse mikrofoner med det rette område. Sæt til studiemikrofoner er særligt velegnede til optagelse og redigering af musik, de leverer speciel kvalitet og afhænger af udstyret også software. Til specielle anvendelsesområder, f.eks. Kameraoptagelser eller den ekstra mikrofon på mobiltelefonen, anvendes den relevante model.

  Om en kondensatormikrofon eller en dynamisk model er den rigtige, afhænger på den ene side af det specifikke anvendelsesområde og på den anden side af personlig smag.