Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  Interessante fakta om laboratorie strømforsyninger og laboratorie strømforsyninger 

  Med en laboratorie-strømforsyningsenhed er det muligt at regulere udgangsspændingen variabelt, hvorfor enhederne kan bruges fleksibelt inden for udvikling, vedligeholdelse og forskning. Du kan finde ud af, hvad forskellen mellem strømforsyningsenhed og strømforsyningsenhed er, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber i vores guide.

  • Forskellen mellem laboratorie strømforsyninger og laboratorie strømforsyninger

  • Hvad er det særlige ved en laboratorie strømforsyning?

  • Forskelle mellem transformerstrømforsyninger og skiftende strømforsyninger

  • Hvad skal du overveje, når du køber strømforsyninger til laboratorier og strømforsyninger til laboratorier?

  • Vores praktiske tip: Hold øje med spildvarme fra transformatorens strømforsyning!

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om laboratorie strømforsyninger og laboratorie strømforsyninger

  Computer & kontorMultimedieBil, hobby & husholdningVærktøj og værkstedBygningsteknologi & Smart LivingTilslutninger og kablerMåling og strømforsyningUddannelses- og udviklingssætAktive komponenterPassive komponenterElektromekanikAutomatisering og pneumatik
   
   

  Forskellen mellem laboratorie strømforsyninger og laboratorie strømforsyninger

  justerbar laboratorie strømforsyning

  Hovedopgaven for en konventionel strømforsyningsenhed og en laboratorie strømforsyningsenhed er identisk:
  De forsyner en tilsluttet elektrisk enhed med elektricitet.
  Udtrykket strømforsyning eller strømforsyning refererer ofte til en plug-in strømforsyning eller strømforsyningen til en computer. En sådan strømforsyningsenhed leverer normalt nøjagtigt den spænding, som en elektrisk enhed, såsom en bærbar computer, har brug for til at fungere. I modsætning hertil kan strøm og spænding indstilles variabelt med en laboratorie strømforsyning. Enheden kan således indstilles individuelt til forskellige opgaver. De fleste laboratorie-strømforsyninger har et integreret LC-display, der viser brugeren den aktuelt valgte spænding og strøm.
  Udtrykkene laboratorie strømforsyning og laboratorie strømforsyning bruges ofte synonymt. Hvad der normalt menes er en strømforsyningsenhed, hvormed spændingen kan reguleres variabelt. I vores onlinebutik finder du blandt andet 19-tommer laboratorie-strømforsyninger til installation i et tilsvarende stativ eller udstyrsskab samt bordpladeenheder.

   
   

  Hvad er det særlige ved en laboratorie strømforsyning?

  Ud over muligheden for variabel indstilling af strøm og spænding har justerbare laboratorie strømforsyninger et par andre specielle funktioner: En laboratorie strømforsyning kan have flere udgange, afhængigt af modellen. Disse er i det mindste med mærkevarer altid beskyttet mod kortslutning, omvendt polaritet og overbelastning. Ripple, impulsadfærd og støj fra udgangsspændingen er normalt specificeret for en laboratorie strømforsyning. En sådan strømforsyningsenhed har også en justerbar strømgrænse. Nogle justerbare strømforsyninger kan også styres præcist via en computer takket være de tilsvarende grænseflader.

   
   

  Forskelle mellem transformerstrømforsyninger og skiftende strømforsyninger

  Laboratoriestrømforsyning

  Strukturen af laboratorie strømforsyninger og laboratorie strømforsyninger afhænger af, om det er transformer eller switch-mode strømforsyninger: Hovedkomponenten i en transformer strømforsyning er transformeren, der giver den sit navn. Det er en massiv spole med en jernkerne. Med en sådan strømforsyningsenhed øges eller formindskes den indgående spænding af transformeren. Spændingen udbedres derefter og udjævnes af kondensatorer. Hvis spændingen også stabiliseres af en lineær regulator, kaldes den også en lineær strømforsyning. Fordelene ved sådanne modeller er den enkle konstruktion og den lave købspris. Derudover forårsager en transformer strømforsyningsenhed mindre interferens. Ulemper er den høje vægt, som transformatoren primært er ansvarlig for, og det lave effektivitetsniveau. Det lave effektivitetsniveau resulterer i øget varmeproduktion, så de tilsvarende strømforsyningsenheder skal normalt køles af en ekstra blæser.

  I modsætning hertil er strukturen i en switch-mode strømforsyning meget mere kompleks. I et første trin udbedres den påførte vekselspænding. Denne spænding "hugges" op i strømforsyningsenheden, så der oprettes en højfrekvent vekselspænding. Dette efterfølges af fornyet udbedring og udjævning af spændingen. Skiftende strømforsyninger scorer med en høj grad af effektivitet og har en signifikant lavere vægt sammenlignet med en transformerstrømforsyning. En anden fordel ved disse laboratorie-strømforsyninger er den store tolerance i indgangsspændingen. Kredsløbet er meget mere komplekst end strømforsyningen med en transformer. Indsatsen for at udjævne og filtrere spændingen er meget højere. Derudover er strømforsyninger med switch-mode mere følsomme over for højfrekvent interferens.

   
   

  Hvad skal du overveje, når du køber strømforsyninger til laboratorier og strømforsyninger til laboratorier?

  Når du køber en justerbar strømforsyningsenhed, er den tilgængelige effekt såvel som den maksimale udgangsspænding og den maksimale udgangsstrøm blandt de vigtigste punkter. Før du køber, skal du overveje, hvor mange output strømforsyningsenheden skal have. Ud over enheder med en enkelt udgang er der modeller til rådighed, der tilbyder op til fire udgange. Med en 0-30V laboratorie strømforsyning har du generelt valget mellem bordpladeenheder og 19-tommer modeller, der kan installeres i et passende stativ eller kabinet. Hvis du har brug for en kalibreret styrbar strømforsyning, kan du vælge mellem en DAkkS, ISO eller en producentspecifik fabrikscertificering.

  Laboratoriestrømforsyning

  En 0-30V laboratorie strømforsyning med justerbar strømbegrænsning er tilstrækkelig til mange anvendelsesområder. En programmerbar laboratorie strømforsyning kan være nyttig til særligt krævende opgaver. Enhederne kan tilsluttes en computer via forskellige grænseflader. Med en sådan strømforsyningsenhed kan f.eks. Strøm- og spændingskurver programmeres individuelt. Laboratoriestrømforsyninger har normalt digitale skærme, hvor du kan læse strøm og spænding. Her skal du lægge vægt på en belyst skærm. Det er bare en detalje, men en belyst skærm er meget lettere at læse, især i dårligt lys. Nøjagtigheden, som enheden fungerer med, er også vigtig. Når det gælder nøjagtigheden af en strømforsyningsenhed, skal der skelnes mellem skærmnøjagtighed og indstillingsnøjagtighed. Den såkaldte displaynøjagtighed angiver, hvor meget nøjagtigheden mellem den viste strøm og spændingsværdier svarer til den aktuelle spænding. Indstillingsnøjagtigheden angiver på den anden side nøjagtigheden af de justerbare sætpunkter.

   
   

  Vores praktiske tip: Hold øje med spildvarme fra transformatorens strømforsyning!

  Husk, at en transformerstrømforsyningsenhed kan generere en ikke ubetydelig mængde spildvarme. Enhederne er normalt udstyret med en ekstra blæser til køling. Sørg for, at ventilatoren fungerer så stille som muligt for at undgå forstyrrende støj. Det er også vigtigt, at der skal være plads nok til en sådan laboratorie-strømforsyning, så luftcirkulationen ikke forhindres.

   
   

  FAQ - ofte stillede spørgsmål om laboratorie strømforsyninger og laboratorie strømforsyninger

  Hvad menes med restkrusning?

  Udtrykket restkrusning skal forstås som komponenten i en skiftevis spænding, der er overlejret på en ensrettet og udjævnet direkte spænding.

  Hvad er en filterkondensator?

  Når et ensretterkredsløb betjenes, genereres en direkte spænding, der kan pulsere stærkt. Ved hjælp af en elektrolytisk kondensator, der har en høj kapacitet, kan denne pulsering forhindres. I dette tilfælde udjævner kondensatoren spændingen, som også kaldes en filterkondensator.

  Kan jeg også bruge en laboratorie strømforsyning som en oplader?

  Hvis den programmerbare laboratorie-strømforsyning gør det muligt at indstille udgangsspænding og udgangsstrøm, kan den generelt bruges som en oplader. I dette tilfælde skal det bemærkes, at batteriets slutspænding skal indstilles som den maksimale udgangsspænding og opladningsstrømmen som den maksimale udgangsstrøm på strømforsyningsenheden.