Liste
  Billedvisning
  Foretrækker du listevisningen? Skift blot her.
  Foretrækker du billedvisning? Skift blot her.

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  Kaffemaskiner til kendere

  Kaffebønner

  Dagene for den legendariske, evigt tomme og let beskidte filterkaffemaskine i pauserum og tekøkkener ser ud til at være længe blevet talt. Fordi flere og flere professionelle kaffemaskiner erobrer kontorerne og tilbyder aromatisk kaffeoplevelse med et tryk på en knap - uden at skulle lave din kaffe med et kaffemål og en klassisk filterpose. Tidligere havde du kun valget mellem sort filterkaffe med mælk og / eller sukker, i dag kan du tilberede enhver kaffespecialitet.

  Den nyeste generation af kaffemaskiner tilbyder ikke kun alsidig nydelse og er nemme at bruge. De udfører også slibning, filtrering og brygningsprocesser fuldt ud automatisk. Derudover minder de brugeren i god tid om at rense enheden igen, genopfylde kaffebønner eller skifte filter. Eller - alt efter model - overtager de simpelthen rengørings- og afkalkningsprocessen selv.

  Selv meget individuel tilberedning af kaffe til de forskellige mennesker, der arbejder på kontoret, er allerede mulig med mange enheder. En god, moderne kaffemaskine kender alle medarbejdernes særlige præferencer. At nyde kaffe har aldrig været så let!

  • Stimulerende middel til kendere

  • Hvilken maskine passer til mig?

  • Overblik over kaffemaskiner: hvem brygger hvordan?

  • Interview med kaffeeksperter

  • De mest populære typer kaffe

  • Nyttige hjælpere til tilberedning af kaffe

   
   

  Stimulerende middel til kendere

  Ægte entusiaster vil sandsynligvis ikke forestille sig livet i det tidlige 19. århundrede i Tyskland. Først i starten af industrialiseringen omkring 1850 blev kaffe en populær drink i dette land og i stigende grad overkommelig for alle. Mens velhavende borgere tidligere i bedste fald havde råd til den aromatiske bønne at drikke, ville de fleste tyskere i dag simpelthen ikke længere kunne forestille sig livet uden denne drink.

  Tyske borgere drikker i gennemsnit omkring 150 liter kaffe pr. Indbygger - og dermed mere end vand eller øl. Internationalt er vi i den øverste gruppe af rangeringen af tunge drikker. Finland er imidlertid den absolutte verdensførende - ved 12 kg / år er kaffeforbruget næsten dobbelt så højt som i Tyskland (6,4 kg), verdensmestert land inden for koffeinfrihed.

  Tallene for kaffeforbrug er ikke overraskende: det er bevist, at koffein giver os et kreativt spark og øger vores koncentrationsevne og "feel-good hormonet" serotonin i vores blod. Dette er grunden til, at tyske virksomheder også sørger for et konstant højt niveau af koffein blandt medarbejderne hver dag: Ifølge undersøgelser smager kaffe på tyske kontorer særlig godt mellem kl. En anden højdepunkt på dagen - mellem kl. 15 og kl. 17 - skyldes sandsynligvis "opholdskraften" til dagens sidste spurt. Den ene eller den anden behandler helt sikkert sig selv med et stykke kage for at hjælpe dem med at overvinde middagsniveauet ved hjælp af sukker og koffein. 

   
   


  Hvilken maskine passer til mig?

   Filtrer kaffemaskinerKapselmaskinerPudemaskinerFuldautomatiske maskinerEspresso / portafilter maskiner
  KøbsprislavMiddelMiddelhøjMiddel
  Pris pr. Kopfra ca. 4 centfra ca. 30 centfra ca. 10 centfra ca. 8 centfra ca. 8 cent
  Egnet tilhøjt kaffeforbrug eller store mængder kaffelavt kaffeforbruglavt kaffeforbrughøjt kaffeforbrughøjt kaffeforbrug
  Forberedelse afFiltrer kaffeKaffe, lattetyper, espressoKaffe, latte typer, te, kakaoKaffe, caffè crema, mælkekaffe, espressoEspresso, latte typer
  Fordele:Mange kopper kan tilberedes på samme tidMeget hurtig og ren forberedelse; stort udvalgBekvem, nem og hurtig kaffeoplevelse; stort udvalgMeget høj brugervenlighed; mange indstillingsmuligheder; stort udvalgFuld espresso-nydelse med den bedst mulige aroma; Mælkeskummer giver variation (cappuccino, mælkekaffe)
  ulempeFå indstillingsmuligheder, et par minutters ventetidKapsel type skal matche maskinen; forholdsvis høje opfølgningsomkostninger høj miljøpåvirkning fra aluminiumPads skal være kompatible med maskintypen; relativt høje opfølgningsomkostningerMedium til høje rengøringskrav; høj købsprisMere indsats under forberedelse; medium rengøringskrav
   
   

  Overblik over kaffemaskiner: hvem brygger hvordan?

  Men hvilken maskine er bedst egnet til dine egne behov? Hvilket brygningssystem anbefales til hvilken type kendere? Et overblik over de mest almindelige moderne kaffemaskiner:

  Fuldautomatiske kaffemaskiner - det første valg for (kontor) familier

  Fuldautomatisk kaffemaskine

  Som navnet antyder, gør de fuldautomatiske kaffemaskiner alt - de maler kaffebønnerne fra deres opbevaringsbeholder og brygger drikken i den ønskede type og mængde ved et tryk på en knap - der er den rigtige blanding til enhver smag. Disse allroundere er ideelle til kontorer eller hjemme for større familier. De viser især deres fordele, når tingene bliver hektiske - som om morgenen i køkkenet derhjemme eller før et møde.

  Uanset om det er caffè crema, latte macchiato eller espresso: enhver kender kan finde sin foretrukne vækkemaskine på få sekunder. Og det automatiske skummesystem lader intet tilbage at ønske, selv for ægte mælkeskumelskere.

   
   

  Kapselmaskiner - perfekt til lavt kaffeforbrug

  Kapselmaskiner

  I espressomaskiner med et kapslesystem skal kaffepulveret ikke længere udfyldes, men det er tilgængeligt på forhånd i portioner i aromabeskyttede aluminiumskapsler. Det varme vand presses gennem kaffekapslerne ved højt tryk, som kun er perforeret kort før brygningsprocessen. Som et resultat bevarer pulveret sin oprindelige friskhed og mister ikke noget af sin aroma.

  Populariteten af kapselmaskiner vokser, for for en lejlighedsvis kop espresso, caffè crema eller en type mælkekaffe (op til fire kopper om dagen), der ønsker eller har brug for at komme i gang hurtigt, er der ingen bedre opfindelse udover kaffepudesystemet. Ifølge mottoet "indsæt kapsel - klem - nyd" står intet i vejen for at nyde en hurtig espresso. Et must for alle espressofans i et og to-mands kontorer.

   
   

  Kaffe bælg - små portioner i en pose

  Kaffepudemaskine

  Kaffe med pad er ikke mindre populær i tyske husstande og kontorer. En kaffepude (svarende til en tefilterpose) indeholder kaffepulver, der er tilstrækkelig til at fremstille en kop kaffe. Kaffebælg brygges med passende kaffepudemaskiner. Ligesom tilberedningen med en kaffekapsel tilberedes der regelmæssigt en eller to kopper her.

  På trods af den relativt lave købspris for maskinen er systemet mindre egnet til tunge drikkere på grund af de højere opfølgningsomkostninger. Stærkt anbefalet til afslappede og en-kop drikke.

   
   

  Espressomaskiner eller portafiltermaskiner

  Espressomaskiner og portafiltermaskiner

  Espresso som italieneren på hjørnet? Med portafiltermaskiner er dette ikke raketvidenskab. For at få den fulde "autentiske" nydelse kræves det, at kaffeelskeren udfører lidt mere manuelt arbejde: Med denne enhed skal en metal sigte fyldes med groftmalet kaffe og skrues under vandtuden på den halvautomatiske maskine. 

  Inden du gør dette, skal du male hele bønner, presse malet kaffe og bortskaffe dem efter brygningsprocessen. Men hvis denne procedure ikke er for tidskrævende, vil du blive belønnet med enestående nydelse og en "ægte" espresso-aroma.

   
   

  Vores praktiske tip: Cold Brew Coffee

  Ret på trend og lækker på varme sommerdage: Hæld 100 gram kaffepulver med en liter koldt vand og lad det stejle i køleskabet natten over. Hæld derefter pulveret af med et kaffefilter, og nyd det med isterninger, vanilleis eller et strejf mælk. 

   

   
   

  Interview med kaffeeksperter

  Hvad er alfa og omega ved at lave kaffe? Hvordan skal du opbevare kaffe ordentligt? I hvilke maskiner udvikler den bedste aroma sig? Kaffebradingsmester Mr. Schwarzenberg og salgschef Mr. Maier fra Heimbs Kaffee GmbH & Co. KG i Braunschweig besvarer de vigtigste spørgsmål i et videointerview og giver værdifulde eksperttips om emnet.

   
   
   

  De mest populære typer kaffe

  Arabica

  Arabica-kaffe, som er populær på grund af sin gode smag, udgør omkring 60 procent af den globale produktion og kommer for eksempel fra Costa Rica. Koffeinindholdet er kun halvdelen af Robustabønnen. Det bølgede snit er karakteristisk for Arabica-bønnen.

   

  Robusta

  Med en andel på omkring 36 procent af den globale kaffeproduktion er Robusta-kaffe den næstmest populære type kaffe. Denne sort har et lige snit.

   

  Stenophylla

  Den velkendte "Highland Coffee" er lavet af denne sort dyrket i Vestafrika. Hele bønner af den særligt lillebladede plante er runde og store, frugterne bliver sorte, når de modnes.

  Maragogype

  Dette er en mutation fra Arabica bønnen eller fra en krydsning mellem Arabica og Liberica bønner. Sorten dyrkes hovedsageligt i Mexico og Nicaragua. Maragogypens bønner er en tredjedel større end andre kaffebønner og har et lavere koffeinindhold end z. B. Arabica bønner.

   

  Kopi Luwak

  Denne indonesiske type kaffe er en af de sjældneste og dyreste i verden. Hvad er specielt: kravlende katte spiser kaffekirsebær og udskiller hele bønner, hvis smagegenskaber er ændret på grund af gæring i dyrenes tarme og bliver dermed en specialitet.

   
   

  Nyttige hjælpere til tilberedning af kaffe

  Kaffe tilbehør

  For at din kaffe skal blive en succes, har du brug for mere end bare en god kaffemaskine. Tilbehør som mælkeskummere, vandfiltre og kaffekværne: hos os finder du alt hvad du har brug for til en perfekt kop kaffe. 

  Mælkeskummere
   

  Mælkeskummere

  Cappuccino, latte macchiato og Co. er uundværlige for mange - intet problem med vores mælkeskummere! Du kan hurtigt og nemt producere cremet mælkeskum til din foretrukne kaffeskabelse.

  Vandfilter & kartoucher

  Vandets kvalitet spiller også en rolle i, hvor godt kaffen bliver til sidst. Derfor skal vandet altid filtreres, og filtrene skal udskiftes regelmæssigt.

   

  Afkalkning og rengøring

   

  Regelmæssig rengøring og afkalkning er vigtig for at sikre, at din kaffe eller espressomaskine fungerer perfekt. Afhængigt af maskintype anvendes forskellige produkter til dette.