Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

     Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  Værd at vide til kabler & adaptere

  • Hvad er kabler og adaptere?

  • Typer kabler og adaptere

   

  Hvad er kabler og adaptere?

  Adapter

  Adapteren er eksterne enheder, der forbinder forskellige stik- og tilslutningsformater med hinanden. En adapter opretter en forbindelse mellem to enheder, der ikke har den samme tilslutningsmulighed. Et enkelt eksempel for tydeliggørelsen: En DVI-til-HDMI-adapter giver mulighed for afspilning på skærmen, selvom tilslutningsmulighederne på computeren og skærmen er forskellige.

  Kabel-adaptere har de samme egenskaber og funktioner som stikadaptere, med den forskel, at de takket være kablet kan tilsluttes over afstande. Tilbage for eksempel: I stedet for at forbinde tre interfaces via en stikadapter (indgang grafikkort, udgang grafikkort og indgang skærm) har du med en kabeladapter kun brug for kablet med den rigtige forbindelse - i eksemplet en kabeladapter med DVI-til-HDMI-tilslutning.

   

  Typer kabler og adaptere

  I vores sortiment finder du en lang række forskellige kabler og adaptere. Nedenfor gives en oversigt over de tilgængelige varianter:

  Lyd- og videokabler, ukonfektionerede

  Lyd- og videokabler

  Ikke-konfektionerede kabler er ikke-tilslutningsklare kabler og er ikke monteret stik, kontakter og kabelmuffer. Fordelen ved denne kabeltype er individuelle kabellængder. Kablerne er disponible som metervare , tilsvarende kan kabellængden selv bestemmes. Også præfabrikerede mål fås og kan efterfølgende tilpasses til de pågældende behov. Conrad tilbyder et stort udvalg af ukonfektionerede lyd- og videokabler med forskellige tekniske karakteristika:

  • Antal ledere (1 til 20)
  • Tværsnit per leder (0,08 mm² op til 10 mm²)
  • Farveudvalg til optisk skelnen mellem lyd- og videokabler
  • Kabellængder (fra 1,25 m til 1.000 m eller metervare)
  • Kategoriserede kabler afhængigt af anvendelsesområde, for eksempel højttaler-, mikrofon- og guitarkabel
  • Egenskaber som flammehæmmende, kuldebestandighed, HDMI-evne og meget fleksible kabler
  • Specielle kabeltyper som Ambience-udførelser til lydstudiolhøjtalere

  Audio-adaptere

  Audio-adaptere

  Audio-adapter sørger for en forbindelse mellem afspilningsenhed og anlæg. Denne adapter anvendes med jack- og phono-stik. Det afgørende er, at der ikke opstår signaltab. Hvis du vil udvide stikpladser for at forbinde yderligere enheder med hinanden, er lydadapteren særdeles velegnet. Vær ved køb opmærksom på de forskellige tilslutningstyper som for eksempel phono-, jack-stik og din-tilslutninger samt på afskærmninger mod støjsignaler. Følgende konfigurationer er tilgængelige:

  • Y-adapter og -kabel (fordeler)
  • Stereo-phono på 3,5 mm jack-stik
  • Multi-adapter til jack-udgange
  • USB på jack-stik
  • HDMI-kombinationer

  Audio-kabel og audio-videokabel

  Audio-kabler er der for at overføre signaler fra en afspiller til en lydgiver. De adskiller sig med hensyn til konstruktion, tilslutninger og andre tekniske egenskaber. Til audio-kabler er der de samme tilslutningstyper, som til audio-adapter. Valget af de rigtige ledninger afhænger af anvendelsen. Også her skal der sørges for en omhyggelig afskærmning for at udelukke støjsignaler fra overførslen. Forgyldte stikkontakter minimerer tabene ved signaloverførsel og -optagelse.

  Lyd- og videokabler

  Lyd-videokabler er en kombination af begge kabeloverførsler. Som de beskrevne audio-kabler kan den kombinerede udførelse fås i jackstik. Dertil kommer Composite-phono, S-video og SCART-variationer. Udførelserne af denne kabeltype spænder fra uskærmede standardkabler til støjsignalfrie kabler med vinklede stik.

  Audio/video-switches og splitter

  Switches og splitter er funktionsenheder, der kan duplikere og fordele signalkilder individuelt. Førsteklasses apparater forbinder for det meste alle funktioner i en enkelt enhed. En audio/video-switch er altså en slags interface, hvor signalerne samles og fordeles efter behov. Mange modeller anvender ikke kun kabelforbindelser, men også radioteknikker som WLAN, Bluetooth og egne radiokanaler med sender og modtager.

  IPad-, iPhone- og iPod-kabler

  IPad-, iPhone- og iPod-kabler

  Virksomheden Apple er kendt for at bruge egne interfaces i stedet for standardiserede tilslutningstyper, der ikke er kompatible med andre standarder. Eksempler er FireWire-, Lightning- og Thunderbolt-tilslutningen. Alt afhængigt af hvilken model din enhed svarer til, har den en anden tilslutning, hvorefter der i sidste ende oprettes et kabeludvalg. For eksempel bruger MacBooks Thunderbolt-stik, iPhone derimod Lightning-tilslutning. Med adaptere kan der oprettes forbindelse via HDMI, jack-stik, USB og VGA. Som for alle kabler er der også særlige egenskaber ved ledninger til Apple-enheder, for eksempel afskærmning, forgyldte stikkontakter og magnetiske stik, der skal overholdes ved køb.

  Monitor-, TV- & AV-adaptere

  Den passende adapter til videoenheder sørger for, at ældre enheder stadig kan bruges. Hos Conrad finder du adaptere til alle interfaces såsom DVI, HDMI, USB, BNC- og cinch.

  Oehlbach PRO i indbygningsbyggesæt

  Oehlbach PRO i indbygningsbyggesæt

  Med et gennemtænkt koncept bliver interfaces anvendt via indbygningsdåser til video- og lydoverførsel. Konceptet skjuler kabler eller kabelkanaler ved at disse først trækkes gennem væggen og derefter frigives tilslutningen i en planmonteringsdåse. Indbygningssamlesættene fra Oehlbach er modulopbygget og muliggør integration i kontaktprogrammer fra kendte producenter som Busch-Jäger, Merten, Gira, Siemens eller Jung.

  Bluetooth Hi-Fi-adapter

  Bluetooth Hi-Fi-adapter

  Adapter med Bluetooth-funktion gør det muligt at streame musik til højttalerne. Et enkelt eksempel: Du vil streame musik fra din smartphone på dit førsteklasses musikanlæg og have din smartphone med dig overalt i stedet for at anbringe den med et kabel. Dette scenarie realiseres med en Bluetooth Hi-Fi-adapter. En anden fordel ved sådanne adaptertyper er den lille konstruktion og mobilitet. Via jack-stik, phono- og USB-forbindelse kan adapteren tilsluttes til næsten enhver højttaler eller forstærker. Yderligere fordele i forhold til kabel-adaptere er:

  • Stor trådløs rækkevidde
  • Musikstreaming fra din tablet, bærbare computer, smartphone og andre streaming-kompatible enheder
  • Nem opsætning
  • Bluetooth hi-fi-adapter som sender til musik: Modtag og hør musik fra andre enheder, for eksempel på din pc!

  Digitale lydkabler

  Digitale lydkabler

  Forbindelsen er baseret på et lyslederkabel-forbindelsessystem med et lille stik. Kablerne bruges til digital signaloverførsel ved almindelige elektroniske enheder som for eksempel Fjernsyn, DVD-afspillere og audioforstærker. Det særlige ved det digitale lydkabel er, at ledningerne altid har det samme tværsnit. En anden fordel er, at jordsløjfer undgås. Masseksløjfer forårsager forstyrrende signaler som følge af uønsket spændingsfald ved lavfrekvente signaler, der optræder som brummen. Der er flere udførelser af Toslink-kabler med funktioner som:

  • Forskellig beskyttelse af kablet
  • Varierende tilslutningstyper
  • Drejelige, lige og ensidet vinklede stik
  • Forgyldte kontakter

  Skærm-, HDMI-kabel

  Skærm-, HDMI-kabel

  Der anvendes et videokabel til forbindelse mellem skærm og computer. HDMI-kabler udgør den aktuelle standard for skærminterfaces og computergrafikkort. "Ældre" modeller har ofte et DVI-interface eller i undtagelsestilfælde endog en VGA-tilslutning. Den nye DisplayPort-tilslutning giver mulighed for overførsler med frekvenser på over 120 Hz, hvilket især er vigtigt for gamere. Designet af skærmkabler dækker hele viften af kabler, fra VGA- til DisplayPort. Vigtige egenskaber for skærm- og HDMI-kabler er:
   

  • Opløsningen (fra 640 x 480 til 5210 x 2880)
  • Kabelversionen
  • Særlig stik-udførelse (vinklet på begge sider, kan drejes eller ensidet vinklet)
  • runde og flade kabelformer
  • Afskærmningen

  SCART-kabel og videokabel

  SCART-kabel og video-kabel

  SCART-stik er allerede for flere år siden blevet afløst af andre nyere teknologier. Gamle videoer digitaliseres for det meste af videooptagere med SCART-tilslutninger, så der er brug for et SCART-kabel eller SCART-adapter-kabel.
  Composite-phono og BNC-stik har en aksial konstruktion. Disse kabeltyper anvendes til audio- og videooverførsler i lav- og højfrekvensområdet.