Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  Interessante fakta om boliger

  • Hvilke huse er der?

  • Hvad skal du overveje, når du vælger huse og kontrolskabe?

  Hus og kontrolskabe er solide skaller til elektroniske komponenter. De beskytter både deres indhold, for eksempel generatorer, instrumenter eller kabler og miljøet for eksempel mod elektromagnetiske bølger. Der er ofte fastgørelseselementer på husene, f.eks. Til vægmontering.

  Derudover kan huse og kontrolskabe påtage sig vigtige funktioner, såsom ryddelighed gennem fornuftig og klar opdeling, beskyttelse mod utilsigtet kontakt i henhold til IP-beskyttelsesklasse, opvarmning, ventilation og køling.

  Hvilke huse er der?

  I underkategorierne til skabe og kontrolskabe kan du vælge mellem:

  Universalkabinet

  Universalhus

  Universalhuse omslutter elektroniske komponenter. De fås i forskellige størrelser og materialer. Især anvendes billige plasthuse, mens metalhuse også ofte anvendes til temperaturkritiske anvendelser og af optiske årsager. Når du bestiller større mængder, får du volumenrabat på mange huse i vores butik.

  Væg / installationshus

  Væg og installationshus

  Huse til vægmontering er praktiske, fordi de er hængt op for at spare plads og er lette at betjene forfra. Du kan skjule forskellige installationer i beskyttelseskasserne, som er tydeligt indrettet med boligtilbehør. Nogle væghuse har et gennemsigtigt låg, så du også kan se udefra, om alt er på det rette sted.

  Konsol / bordetui

  Konsol- og bordkasser

  Konsolhuse har en skrå form, hvorpå skærme og membrantastaturer kan fastgøres til betjening. Bordhuse er velegnede som stående og liggende huse på flade overflader, nogle hybrider er også designet til vægmontering.

  Hånd-kabinet

  Hånd-kabinet

  Håndholdte kabinetter er kendetegnet ved, at de ligger behageligt i hånden og opfylder øgede beskyttelsesmål for omfattende kontaktbeskyttelse. De fås i forskellige IP-beskyttelsesklasser. De bruges for eksempel til håndholdte sendere og radiokontroller. Ofte er der praktiske fastgørelsesøjne til mobil brug på det håndholdte hus.

  19-tommer subrack

  19-tommer subrack

  19-tommer komponenter indeholder enheder, der er standardiserede i deres størrelse og bruges i industrien, informationsteknologi og andre brancher. Det engelske udtryk racks er også almindeligt for sådanne komponenter. Ofte er printkort eller hele samlinger fastgjort indeni. Fordelen ved standardisering til 19 '' er, at forskellige undergrupper kan kombineres med hinanden.

  DIN-skinnehus

  DIN-skinnehus

  Top hat skinner er metal monteringsskinner. Kabinetter med en top-hat-skinneindretning bruges i elektroteknik til at fastgøre dele til åbne monteringsskinner, i omskabsskabe eller fordelerkasser. Fordelene ved DIN-skinnemontering er de standardiserede dimensioner og den ukomplicerede fastgørelse ved at glide på siden eller frontudstyret.

  Stikhus

  Stikhus

  Huse til stik rummer elektroniske komponenter såsom spændingstransformatorer eller timing kredsløb og har standardforbindelser. Styringen er placeret i huset; den kan også betjenes sikkert udefra af lægfolk.

  Vores praktiske tip

  Kontrolskabe er huse, der huser et stort antal elektrisk og elektronisk udstyr. Som et skab kan de ofte låses, dvs. beskyttes mod uautoriseret adgang.

  Hvad skal du overveje, når du vælger huse og kontrolskabe?

  For at finde det rigtige hus til din ansøgning skal du overveje følgende udvælgelseskriterier:

  Aluminiumsafkølingsfinnehus

  Mål:

  Det er vigtigt at skelne mellem eksterne og interne dimensioner. Du har brug for tilstrækkelig plads til de eksterne dimensioner på stedet. De interne dimensioner bestemmer, hvilke og hvor mange elektroniske komponenter der passer ind i huset. Nogle applikationer kræver lidt mere plads indeni, fordi inddelingsindstillingerne ikke tillader, at den fulde lydstyrke bruges, eller fordi det f.eks. Er nødvendigt at eftermontere varme- og køleelementer. Der skal også tages højde for tilstrækkelig plads omkring huset, så låget og dørene kan åbnes, og der er nok plads til at manøvrere, når indholdet udveksles fleksibelt.

  Underinddelingsmuligheder

  De fleste huse har en kubformet grundform og er hule på indersiden, når de leveres. For at kunne reparere komplekse kredsløb og kabler skal du bruge organisatorisk tilbehør som monteringsskinner, monteringsstik, kabelklemmer og meget mere. Egnede forslag til de respektive huse fremgår af de specifikke produktsider nederst til højre. Her finder du hele sortimentet af boligtilbehør. 

  Åbnings- og lukningsmekanismer

  Væghus med hængslelås og skruelås (ekstraudstyr)

  Du skal vælge den foretrukne åbningsvariant baseret på hvor ofte du har adgang til de elektroniske komponenter inde i huset til vedligeholdelsesarbejde, og hvor stor risikoen er for, at uautoriseret adgang opnås. Omskifterbokse fås med cylinderlåse og håndtag eller med enkle foldnings- og glidemekanismer til åbning. Hus til komponentgrupper kan have enkle hængslelåse, hvoraf nogle desuden er fastgjort med skruer. Følgende gælder: Jo mere indsats det tager at komme ind i et låst hus, jo mere sikkerhed giver det mod uautoriseret indrejse.  Imidlertid er alle vedligeholdelsesprocesser tilsvarende mere komplicerede.


  Strømfordeling: kabeludgange, jordforbindelse, nødstopkontakt

  De elektroniske komponenter i afbryderboksen eller huset skal naturligvis forsynes med en strømforsyning, der fører gennem husvæggen. Med mange huse til fast montering er udløbene bagpå. Med stikhuse er forbindelserne til hele samlingen udenfor på huset. Vær opmærksom på stikkontaktens retninger, hvis du har begrænset plads på installationsstedet. Du skal også sikre dig, at kabeludgangene ikke udgør nogen sikkerhedsrisici. For eksempel kan usikrede, strømførende ledninger eller indtrængning af stænkvand i et hus med følsom teknologi udgøre risici. I mange tilfælde leveres jordforbindelse centralt eller ved hjælp af kabeludgangene i overensstemmelse hermed. I sikkerhedsrelevante områder kan huse med nødstopkontakter til hele teknologien også overvejes.

  Montage

  Monteringsmulighederne for fastgørelse af huse og kontrolskabe til andre komponenter eller vægge er forskellige. Dybest set er der installationsmuligheder i større enheder, vægbeslag, stativer og hængende enheder. Derudover er vibrationsdæmpere undertiden nødvendige for at stabilisere fastgørelsen og forhindre støj.

  Det sekundære udstyr med monteringsmuligheder vedrører kompatibiliteten med separate kontrolelementer, for eksempel fastgørelse af tastaturfolier og statusvisninger.


  Området omkring kontrolskab: termostater, ventilation osv.

  Nogle elektroniske komponenter i huse er særligt følsomme og skal derfor beskyttes mod udvikling af varme og fugt. Undertiden betjenes huse og kontrolskabe også under barske miljøforhold. I vores butik finder du et stort udvalg af blæsere, blæsere, varmeapparater, termostater, hygrostatier og indbyggede lys til vedligeholdelsesarbejde i mørke områder som udstyr til kontrolskabe for at sikre optimale rammebetingelser for din teknologi.

  Søgetip: Ikke kun elektronisk udstyr, men også værktøjer skal opbevares korrekt. Her finder du produkter til værktøjsopbevaring.