Rådgiver

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

   

  Ting der er værd at vide om hovedtelefoner

  • Hvilke designs er der?

  • Hvordan fungerer hovedtelefoner?

  • Specifikationer

  • Kabelforbundet eller trådløs?

  • Bluetooth-hovedtelefoner eller radiohovedtelefoner?

  • Hovedtelefoner til speciel brug

  • Teknologier til den bedste lyd

  • Passer hovedtelefonen til min smartphone?

  • Tilbehør til hovedtelefoner

  • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om hovedtelefoner

  • Konklusion: Hvordan man køber de rigtige hovedtelefoner

  • Lej hovedtelefoner med Conrad og Grover

  Uanset hvilken livssituation hovedtelefoner bruges: Brugeren stræber altid efter den bedste hørekvalitet! Med adskillige hovedtelefonversioner på markedet er det ikke så let at finde den rigtige model til dig. ”Hvornår vil jeg bære hovedtelefoner?” Er det vigtigste spørgsmål, når jeg vælger, fordi ikke alle applikationssituationer kræver den samme hovedtelefonmodel. Dette spørgsmål forbliver imidlertid ikke, fordi der er mange andre spørgsmål, der skal besvares inden den endelige købsbeslutning. Vores guide er her for at hjælpe dig.

  Hvilke designs er der?

  ”Hvilken prioritering er komfort for mig?” Er et uundgåeligt spørgsmål, når man vælger hovedtelefoner. Fordi afhængigt af hovedets form, situationen og dine egne følelser, passer ikke alle hovedtelefoner lige så godt. Mens unge ofte foretrækker hip over-ear-modellen, kan forretningsrejsende, der rejser meget, vælge den diskret in-ear-version. Der skal sættes en grundlæggende sondring mellem tre bæreoptioner.

  Hovedtelefoner

  I øretelefoner

  Kablede in-ear-hovedtelefoner er inkluderet i mange smartphones og tablets. De kompakte, billige versioner af hovedtelefonerne “klæber” som øretelefoner med silikoneudstyr eller skumfittings i øregangen. Selvfølgelig er de nødt til at sidde behageligt, for hvis du bærer dem i en længere periode, skal du ikke få en pille.
  Hvis følelsen af et fremmedlegeme, der sidder direkte i øregangen, er ubehageligt, er øreknopper det mindre ubehagelige, pladsbesparende alternativ til øretelefoner. Disse er kun i auriklen og beskytter dermed hørelsen, da det maksimale volumen er lavere end i øremodeller.

  Høretelefoner på øret

  Høretelefoner på øret

  Høretelefoner på øret ligger på ørerne og er hovedtelefoner i klassisk forstand. Skaller fra on-ear-modellerne dækker øret fuldstændigt, men lukker det ikke. I modsætning til modeller i øret er bærekomforten højere her, fordi øregangen forbliver fri.
  De mindre ørekopper på øret er mindre mærkbare end store øreplukker over øret. På grund af det kompakte design og ofte foldbare hovedtelefoner på øremodeller kan de opbevares sikkert og pladsbesparende.

  Hovedtelefoner

  Over-øretelefoner

  Disse typer hovedtelefoner omgiver øret fuldstændigt for at garantere maksimal lyd og effektiv lyddæmpning. Selvfølgelig er størrelsen på overørerne ofte en ulempe, fordi de store ørekopper ofte gør hovedtelefonerne tunge og klodsede. Imidlertid er det gennem dette design, at bærekomforten er meget høj, og den ofte bedre lydkvalitet gør dem til foretrukne varianter af musikelskere. 
  Selvom over-øretelefoner ofte forekommer chunky, er de endda for nylig blevet et moderigtigt tilbehør og kan derfor bruges offentligt uden tøven. 

   Fordele:ulempe
  I øretelefonerPraktisk og pladsbesparende
  Udskiftelige silikoneudstyr
  diskret
  Billig
  Leveres for det meste med smartphones og MP3-enheder
  Kablede in-ører knude let
  Risiko for stort tab
  Lydkvaliteten lider i nogle tilfælde
  Lav komfort
  Høretelefoner på øretKompakt design
  Velegnet til hverdagens musikoplevelse
  Let aftagelig fra hovedet
  Lyd udsendes kun i et lille rum, hvorfor lydkvaliteten kan lide
  Over-øretelefonerMeget behagelig at have på
  Effektiv lydabsorption
  Normalt meget god lydkvalitet
  På grund af dens design og vægt er det ikke egnet til mobil brug

  Mange on- og over-ear modeller er udstyret med et pandebånd. Dette gør modellerne endnu mere synlige, men stabiliserer dem også. Hvad der betyder ekstra komfort for nogle er upraktisk for andre, da bøjlen kan ødelægge frisyren. Derfor er hovedbånd til nakkebånd et alternativ. Ørekrog-hovedtelefoner er derimod især populære hos atleter og andre aktive mennesker, fordi de garanterer et fast greb.

  Bemærk!

  Hvis du vil være på den sikre side som trafikant, skal du ikke bruge hovedtelefoner. Til§23 i vejtrafikbestemmelserne, har en chauffør - og derfor også en cyklist - en forpligtelse til, at hans hørsel ikke er forringet. Dette inkluderer utvivlsomt hovedtelefoner, hvorfor det er forbudt at bære dem under kørsel. Selvom der (stadig) ikke er noget forbud mod fodgængere, kan der også forventes negative konsekvenser her. Hvis fodgængeren bærer hovedtelefoner i tilfælde af en ulykke, kan han indrømmes medvirkning. Retten til kompensation eller erstatning for smerter og lidelse kan også gå tabt. Da brug af hovedtelefoner altid fører til nedsat hørelse, er det bedre at undgå at bruge hovedtelefoner i trafikken.

             

  Hvordan fungerer hovedtelefoner?

  Der er forskellige metoder til lydkonvertering til hovedtelefoner såvel som for højttalere. De bestemmer stort set kvaliteten af lydgengivelsen - og forklarer hovedtelefonernes enorme prisklasse. Nedenfor forklarer vi, hvordan de tre mest almindelige metoder fungerer.

  Hovedtelefoner

  Dynamisk lydkonvertering

  Størstedelen af de omsættelige hovedtelefoner fungerer efter dette princip: der er en højttaler med en membran i hvert ørekrop (1). En spole (3) er monteret på membranen, som er placeret i en cirkulær spalte i en permanent magnet (2). Spolen og membranen er monteret, så de kan vibrere.
  Hvis en strøm flyder gennem spolen, opbygger spolen et magnetfelt. Afhængig af strømretning, tiltrækker eller frastøder magnetens felt for spolen og magnetfeltet for den permanente magnet hinanden. Hvis strømmen gennem spolen svarer til musikens rytme, flyttes spolen sammen med membranen også til rytmen for musikken.  

  Elektrostatisk lydkonvertering

  Metoden til elektrostatisk lydkonvertering bruges ofte i dyre hovedtelefoner. Her svinger en membranfilm (1) mellem to perforerede gitterelektroder (2). I modsætning til dynamiske højttalere, der kræver høje strømme, kræver elektrostatiske højttalere høje spændinger (ca. 1000 - 4000 V). En ensrettet højspænding (3) påføres derfor membranen og gitterelektroderne. Lydsignalet (4) transformeres også til en høj spænding på ca. 1000 V via en transformer og føres videre til gitterelektroderne. De elektrostatiske tiltrækningskræfter sætter nu membranfilmen i vibration til musikens rytme. Denne lydkvalitet kommer dog til en pris: På grund af den højere produktionsindsats er hovedtelefoner med elektrostatisk lydkonvertering dyrere.

  Hovedtelefoner

  Balanced Armature Sound Conversion (BA)

  Denne proces bruges i hovedtelefoner af høj kvalitet. Bogstaveligt oversat, afbalanceret anker (BA) betyder "afbalanceret anker": et bevægeligt monteret anker (2) anbringes i magnetfeltet til en permanent magnet (1). Drevet (3), der er fastgjort til ankeret, begynder at bevæge sig, så snart strømmen løber gennem anlæggets spole (4). Membranen (5), der er forbundet til drevet, bevæger sig og genererer lydbølger. Det afbalancerede ankerprincip gør det muligt at producere en god lyd med lidt elektricitet. High-end in-ear-hovedtelefoner kombinerer flere BA-drivere for at gengive lydspektret omfattende.

  Specifikationer

  Frekvensrespons

  Ud over amplituden er frekvensen en fysisk egenskab til at karakterisere lydbølger. Frekvens er antallet af bølgetrug og bølgehøjder i en periode. Med andre ord angiver frekvensen, hvor ofte en lydbølge vibrerer i et bestemt tidsinterval. Det er givet i Hertz (Hz) og beskriver antallet af vibrationer pr. Sekund. Med hovedtelefoner angiver frekvenssvaret lydspektret. Gode hovedtelefoner kan gengive lyde inden for frekvensområdet for det menneskelige øre, der er mellem 20 og 20.000 Hz.

  Impedans

  Impedansen angiver modstanden - målt i ohm (Ω) - af hovedtelefonerne overfor senderen, for eksempel mobiltelefonen eller stereoanlægget. Jo højere denne modstand, desto mere energi skal signalkilden anvende.

  Om impedansen er høj eller lav siger oprindeligt intet om kvaliteten af en hovedtelefon. For eksempel er høj impedans vigtig for et top hi-fi-system eller i et optagestudio. Spektret af impedansen spænder fra lav modstand (4-100 Ω) til medium modstand (100-1000 Ω) til høj modstand (1-4 kΩ).

  For at undgå komplikationer hjælper en sammenligning af producentens oplysninger om hovedtelefoner og signalkilde. Modstanden ved hovedtelefonudgangen fra musikkilden og hovedtelefonerne skal være den samme eller kun have minimale afvigelser. Normalt kan du dog behandle spørgsmålet om impedans på en afslappet måde, fordi producenterne sikrer, at modstanden for de enkelte hovedtelefontyper matcher den respektive type brug.

  Klirfaktor:

  Forvrængningsfaktoren er et mål på lydkvaliteten, der indikerer graden af berigelse af musikken med overtoner. I tilfælde af hovedtelefoner er en høj forvrængningsfaktor normalt uønsket, da signaler er forfalsket af ikke-lineære forvrængninger, dvs. ændringer i lyd. Dette er grunden til at topmodeller har en værdi på højst 0,1% eller mindre. Under ingen omstændigheder bør forvrængningsfaktoren for en hovedtelefon overstige mærket på 1 procent.

  Lydtryk

  Hovedtelefonens lydtryk giver information om det maksimale lydstyrke, målt i decibel (dB). Jo højere lydtrykket fra en hovedtelefon er, jo højere er musikken. Et lydtryk på 90 dB er normalt tilstrækkeligt til hovedtelefoner; kun DJ'ere vil have hovedtelefoner med et lydtryk på mindst 100 dB på grund af den høje omgivelsesstøj. På dette tidspunkt er der dog en advarsel: Permanent lyd med et volumen på mere end 85 decibel er skadeligt for det menneskelige øre.

                

  Kabelforbundet eller trådløs - hvilket er bedre?

  For det første skal alle selv beslutte, om kablet til en hovedtelefon er forstyrrende. Hvis dette ikke er tilfældet, eller hvis et kabel endda er nødvendigt af professionelle eller andre årsager, er det fornuftigt at informere dig selv om kablede hovedtelefoner. Følgende tabel viser fordele og ulemper ved kablede og trådløse hovedtelefoner.

  Bluetooth-hovedtelefoner eller radiohovedtelefoner?

  Hvis du har valgt trådløse hovedtelefoner, skal du vælge mellem to forskellige principper for trådløs lydoverførsel: Bluetooth eller radio.

  Bluetooth-høretelefoner

  Hovedtelefoner

  Bluetooth-hovedtelefoner fås i alle mulige designs, hvorfor du ikke behøver at være begrænset i din købsbeslutning. Specialfunktioner såsom foldbare hovedtelefoner eller støjdæmpende funktion gør Bluetooth-hovedtelefoner mere praktiske, men ikke billigere. For hvis du stoler på kvalitet, er du nødt til at forvente en højere pris. Integrerede headset er ofte en uundværlig gadget. Hvis du parrer Bluetooth-hovedtelefoner med din smartphone, kan du foretage opkald uden at skulle tage din mobiltelefon ud af lommen.


  Lithium-ion-batteriet indeholdt i Bluetooth-hovedtelefoner varer normalt i over 10 timer. Nogle producenter annoncerer endda batteriets levetid på op til 30 timer. In-ear-modeller er dog en undtagelse, fordi de har noget mindre batterier og derfor kan levere maksimalt 10 timers strøm.

  Til Bluetooth-hovedtelefoner

  Radio-høretelefoner

  Hovedtelefoner

  Med trådløse hovedtelefoner er det vigtigt at vælge mellem analog og digital signaloverførsel zu unterschieden. Bei beiden Arten der Funk-Kopfhörer ist eine Basisstation, die die Signale an den Kopfhörer übermittelt, zwingend erforderlich. Aufgrund dieser Eigenschaft finden Funk-Kopfhörer lediglich i bygninger Verwendung.


  Analoge radiohovedtelefoner har ulempen ved baggrundsstøj. Imidlertid er området for et analogt signal væsentligt større end et digitalt signal. I stedet for et par meter angiver fabrikanter mellem 50 og 100 meter af maksimal rækkevidde. Dette gør det muligt at endda brogulve.
  I modsætning hertil forhindrer digitale radiohovedtelefoner støj og signal eller stille støj ved hjælp af en digital-til-analog-konverter i hovedtelefonerne. På denne måde lider kvaliteten af lyden næppe.

  Bluetooth-hovedtelefoner vs. Radiohovedtelefoner

   Bluetooth-høretelefonerRadio-høretelefoner
  Rækkeviddeop til 30 meterop til 100 meter
  kravBluetooth-interface på outputenhedenBasestation, uafhængighed af grænseflader på outputenheden
  fitnessIdeel til brugere, der ønsker at lytte til musik trådløst fra deres smartphone, tablet eller MP3-afspillerIdeel til brugere, der foretrækker at nyde lyd uden kabler i deres egne fire vægge

  Hovedtelefoner til speciel brug

  Sport høretelefoner;

  Sportshovedtelefoner skal først og fremmest gøre en ting: sidde godt i ørerne. For hvis du vil blive drevet af lyden, vil du ikke konstant blive distraheret af faldende øretelefoner og knuste kabler. Få atleter kan lide at undvære sig støjdæmpende hovedtelefoner, fordi deres egen vejrtrækning og anden omgivelsesstøj får musikken til at blive mere støjsvag. Sportshovedtelefonernes svedemodstand er især vigtig, for når sportsudøvelse opstår, opstår også sved, og hovedtelefonerne skal modstå dette så uskadt som muligt.

  Det er ikke tænkeligt at lytte til musik i svømning. Mange producenter tilbyder vandtætte hovedtelefoner i deres sortiment. Hvis du dog ikke har en vandtæt, mobil musikskilde, har du brug for vandtætte hovedtelefoner med en integreret afspiller. Du kan nemt overføre din egen musik til hovedtelefonerne ved hjælp af træk og slip.
  IP-beskyttelsestyperne, der normalt gives til sportshovedtelefoner, udtrykker, om sportshovedtelefoner også er egnede til nedsænkning i svømmebassiner. Det fjerde ciffer angiver vandbeskyttelsesgraden: 0 betyder, at hovedtelefonerne ikke beskytter mod vand, og hovedtelefoner med det højeste kode nummer 9 skal være i stand til at modstå vand fra højtryksrensere uden problemer. Du kan finde de yderligere nøjagtige betydninger af indikatorerne her.

  Mere om IP-standarden
  Hovedtelefoner
  Til sportshovedtelefoner

  Tekniske detaljer:

  • Design: mest i øret, men også tilgængelig som øre eller overør
  • Kabelforbundet eller trådløs (Bluetooth-transmission)
  • Frekvensområde: fx 4 - 24.000 Hz
  • Lydtryk: for eksempel 106 dB
  • Impedans: f.eks. 56 Ω


  Kendetegn:

  • Svedebestandig; vandtæt
  • Noise Cancelling
  • Kontrolknapper til at justere lydstyrken og springe sange over
   

  Studiohovedtelefoner;

  Studiohovedtelefoner er hovedsageligt beregnet til brug i optagestudiet, hvor flere og flere private er kommet til at smage på den eksklusive teknologi fra modellerne. Overvågningsprocessen, hvorigennem forskellige lydspor spilles parallelt i et ørestykket, sikrer fremragende lyd.

  Hovedtelefoner
  Til studiehovedtelefoner

  Tekniske detaljer:

  • Design: mest overøret
  • Kabelbundet
  • Frekvensområde: f.eks. 8 - 27.000 Hz 
  • Lydtryk: fx 100 dB
  • Impedans: f.eks. 54 Ω


  Kendetegn:

  • Tilslutninger: 3,5 mm stik
  • Yderligere adaptere, fx 6,3 mm-stik til 3,5 mm-stik
  • Overvågningsprocedure
   

  Børnehovedtelefoner

  Da børn stadig vokser, kan deres ører ikke modstå alle volumener uden problemer. For at sikre, at de små ikke hører noget, anbefales hovedtelefoner af høj kvalitet med integreret lydstyrke.
  De fleste hovedtelefoner til børn er øremodeller med et såkaldt letvægtsbeslag. Dette muliggør et relativt højt komfortniveau og lægger ikke pres på børnene.
  I valgprocessen for de rigtige hovedtelefoner spørger du også barnet, hvilke hovedtelefoner de ønsker, fordi farvepaletten er meget forskelligartet, især til børnenes hovedtelefoner.

  Til børnenes hovedtelefoner

  Tekniske detaljer:

  • Design: In-ear (kun egnet til teenagere), on-ear
  • Kabelforbundet eller trådløs (Bluetooth-transmission)
  • Frekvensområde: fx 20 - 20.000 Hz Lydtryk: fx 85 dB
  • Impedans: fx 32 Ω
  • Letvægts-høretelefoner


  Kendetegn:

  • Lydstyrkebegrænsning
  • Justerbar bøjle
  • Sammenfoldelige hovedtelefoner
  • Lille, børnevenlig størrelse
  • Stort udvalg af farver
  • Medfølgende klistermærker / klistermærker til at pynte
   

  DJ-høretelefoner

  DJ-hovedtelefoner skal være både behagelige at have på og fleksible. Da DJ'er ofte er på farten, anbefales også praktisk tilbehør som bæreposer, adaptere, reservedele og forskellige tilslutningskabler. Derudover er det vigtigt, at DJ-hovedtelefoner er så robuste som muligt, da de skal overleve hyppige transporter og travle applikationer uden at blive beskadiget.

  Til DJ-hovedtelefoner

  Tekniske detaljer:

  • Design: on-ear, over-ear
  • Kabelbundet
  • Frekvensområde: f.eks. 10 - 20.000 Hz
  • Lydtryk: fx 100 dB
  • Impedans: fx 32 Ω
  • Matchende PCI-slots (til grafikkort)
  • Til perifere enheder: PS / 2-interface


  Kendetegn:

  • Sammenfoldelige hovedtelefoner
  • Svingbare øreskåle
  • Tilslutninger: USB, 3,5 mm-stik
  • Ekstra adaptere: f.eks. Mini-jack til jack
   

  Teknologier til den bedste lyd

  SURROUND SOUND

  Surround-lydmodeller er en ny trend. I stedet for stereolytning med lyde fra højre og venstre skaber de såkaldte 5.1- eller 7.1-hovedtelefoner en helt ny lytteoplevelse: lydene ser ud til at omgi lytteren fra alle sider. Ægte surround-lyd kan kun opnås med et flerdelt lydsystem. Hovedtelefoner med surround sound opnår denne effekt med detaljeret teknologi. Producenterne er afhængige af forskellige varianter. Princippet bag oprettelsen af surround-lyd er dog altid det samme: lydsignalet i hovedtelefonerne er delt mellem flere højttalere. Hvis du skruer på hovedtelefoner, ser du mindst tre højttalere pr. Side: en til bassen, en anden til midten og en tredje til diskanten. Intelligente systemer spiller en nøglerolle i simuleringen af rumlig lyd. Chips skifter de akustiske signalers faser og amplituder og skaber således en illusion om, at tonerne kommer fra flere sider.

  Betegnelserne 5.1 eller 7.1 for hovedtelefoner er baseret på betegnelsen for lydsystemer til rummet. Tallene står for antallet af komponenter: 5.1-højttalersystemet inkluderer fem højttalere og en subwoofer til bassen; 7.1-højttalersystemet består af syv højttalere og en subwoofer.

  HiFi-høretelefoner

  HiFi står for høj tro. Oprindeligt blev det brugt til at identificere lydteknologi, der skulle opfylde de specificerede tekniske krav og derfor var beregnet til at muliggøre ægte afspilning af musik. I dag har forkortelsen HiFi ikke længere en fast betydning, men angiver kun den relativt høje kvalitet af de enheder, der er udpeget på denne måde.
  HiFi-lydenheder garanterer en ekstraordinær lydoplevelse for enhver musikelsker. Hvis fans af pop, rock og hiphop eller venner af klassisk musik ønsker at forstyrre deres yndlingsoptagelser uden at irritere deres naboer derhjemme eller de andre passagerer på bussen, er det værd at investere i højkvalitets hi-fi-hovedtelefoner. Talrige hi-fi-hovedtelefoner kan nu også bruges som headset. Smartphonebrugere, der foretager hyppige opkald, drager især fordel af denne ekstra funktion.
  På grund af den høje lydkvalitet er HiFi-hovedtelefoner kun tilgængelige med et kabel, fordi kun kablet kan sikre en meget god lydkvalitet fuldt ud. Hvis du har brug for et kabel længere end 1,20 m, skal du købe forlængerledninger ud over dine hi-fi-hovedtelefoner.

  Vores praktiske tip:

  Hvis du vil tilslutte hi-fi-hovedtelefoner til din smartphone, skal du levere adaptere, fordi selvom hi-fi-hovedtelefonerne har et 6 mm jackstik, har du brug for et 3,5 mm stik til smartphones og tablets.
  Det skal også bemærkes, at hi-fi-hovedtelefoner normalt har en høj impedans. De er således temmelig uegnede til smartphones eller lydkort fra pc'er, da der kræves lav modstand der.

          

   

  Noise Cancelling

  Ved aktiv støjaflysning (aktiv støjisolering) filtreres omgivelsesstøj. Små mikrofoner på ydersiden af hovedtelefonerne optager lyden fra miljøet. Et korrektionssignal genereres ved hjælp af en chip; hovedtelefonerne "blander" musikken og korrektionssignalet, så støjen fjernes. Med denne teknologi er det muligt at dæmpe irriterende baggrundsstøj betydeligt.

   

  Kompatibilitet - Passer hovedtelefonen til min smartphone eller tablet?

  Når du køber en smartphone, er der almindeligvis enkle almindelige ører eller øreknopper. Hvis du imidlertid stiller høje krav til lydoplevelse, vil du sandsynligvis snart erstatte dem med modeller af høj kvalitet. For iPhone eller smartphone med Android-operativsystem anbefales køb af hovedtelefoner med et integreret headset. Så det ringer uden problemer - uden at skulle trække mobilenheden ud af lommen. Normalt er hovedtelefoner med 3,5 mm-stikstik velegnede til alle tablets og smartphones, men også her gælder reglen: ingen regel uden undtagelse. Når du er i tvivl, hjælper lydadaptere med at sende signalet til hovedtelefonerne.


  Apple-produkter har normalt ikke et jackstik-slot. Vi viser dig gerne, hvilke hovedtelefoner der er kompatible med din Apple-enhed:

   

  Tilbehør til hovedtelefoner

  Valget af tilbehør til hovedtelefoner er enormt. Her giver vi dig en kort oversigt.

  Hovedtelefoneadapter

  Adaptere til hovedtelefoner og headset

  Adaptere sikrer, at hovedtelefoner kan tilsluttes en række forskellige enheder. For eksempel, hvis en computer ikke har en Bluetooth-grænseflade, kan det trådløse Bluetooth-headset stadig bruges ved hjælp af en Bluetooth-adapter.

  Hovedtelefon ørepuder

  Af hygiejniske årsager tilrådes det at udskifte hovedtelefonpuderne efter nogen tid. En ændring er også populær, hvis der er problemer med pasformen eller materialekompatibiliteten. Udskiftningen af polstring på mange modeller er helt ukompliceret. Kun den valg, der er valgt, kan være vanskelig, fordi hovedtelefonepuder længe har været tilgængelige i en lang række farver.

  Hovedtelefonforstærker

  Brug af hovedtelefonforstærkere bringer endnu bedre egenskaber ud af gode hovedtelefoner, såsom mere lydstyrke. Selvom hovedtelefonforstærkere oprindeligt blev udviklet til brug derhjemme, er der nu praktiske modeller til smartphones eller MP3-afspillere.

  Til tilbehør til hovedtelefoner

  Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om hovedtelefoner

  Hvad betyder lukket eller åbent?

  Når hovedtelefonerne er lukket, er det ydre øre helt lukket. Dette garanterer effektiv lydisolering udefra, og den private koncert forbliver privat selv i fulde sporvogne. Der er dog ingen luftcirkulation, og på varme dage betyder det sved i ørerne.
  Ørekopterne med åbne hovedtelefoner er dækket med luftgennemtrængeligt materiale og er ikke lukket udvendigt med plast. En fordel er, at der er god luftcirkulation, og der er ingen varme i øret. Støj udefra er imidlertid ikke godt afskærmet, og vice versa, musikken, der spilles, trænger let ind udenfor.

  Sådan repareres hovedtelefoner

  Uanset om et brudt kabel eller løs kontakt: ødelagte hovedtelefoner er irriterende. Hvis modtageren var billig, er indsatsen for en reparation ikke rigtig værd. Hvis det imidlertid er en ny model, kan du sende den tilbage til producenten direkte for at få en udskiftning eller for at få de reparerede hovedtelefoner tilbage. Har du købt de defekte hovedtelefoner fra vores Conrad-serie uden producent service? Intet problem! Med vores reparationsservice reparerer vi din enhed inden for garantiperioden og senere!

  Hvordan kan hovedtelefoner rengøres?

  Til hovedtelefoner i øret fjernes silikone-adapterne og rengøres med sæbe og vand. Først når tilbehøret er tørre igen kommer de tilbage på hovedtelefonerne, fordi de ikke skal komme i kontakt med vand. Tøj er velegnede til rengøring af øretelefoner, og let trykluft eller endda blæser mod det hjælper med snavs i gitteret.
  On-ører eller over-ører med bøjler rengøres på lignende måde. Det meste af polstret er aftageligt og kan rengøres godt med vand. Ellers skal du blot aftørre hele hovedtelefonerne med en let fugtig klud.

  Konklusion: Hvordan man køber de rigtige hovedtelefoner

  Hvis du leder efter de rigtige hovedtelefoner til dit individuelle formål, finder du hurtigt ud: Valget er stort. Da der dog skal være en vis komfort, skal designen tage en subjektiv beslutning mellem øre, øre og øre. Det hjælper med at spørge, om du kan undvære fordelene ved en kablet hovedtelefon og bruge den praktiske variant af den trådløse hovedtelefon, og om hovedtelefonerne skal have en beslag. Derudover kan du stadig filtrere efter ønskede funktioner for at opnå et begrænset antal mulige modeller. Men i slutningen af beslutningen om at købe, skal en ting bestemt gælde: Du kan lide hovedtelefonerne og deres design og funktioner er skræddersyet til dine behov.