Liste
  Billedvisning
  Foretrækker du listevisningen? Skift blot her.
  Foretrækker du billedvisning? Skift blot her.

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

      

  Ting at vide om grafikkortGrafikkort

  • Hvad er et grafikkort?

  • Hvorfor har du brug for et grafikkort?

  • AMD VW. NVIDIA, intern vs. eksternt - typer grafikkort

  • Købskriterier for grafikkort - hvad er vigtigt?

  • Vores praktiske tip: Få mere ydelse ud af grafikkortet

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om grafikkort

  • Konklusion: hvordan man køber det rigtige grafikkort

  Hvad er et grafikkort?

  Et grafikkort er en hardwarekomponent, der fungerer som en slags separat datacenter til grafikdata på pc'en eller den bærbare computer. Moderne grafikkort har deres egen processor (GPU) og RAM i forskellige præstationer og tilsvarende forskellige prisklasser. Forskellige teknologier understøttes med forskellige chipsæt (de mest kendte er fra AMD og Nvidia). Takket være det indbyggede grafikkort er det muligt at se videoer i HD-kvalitet på en stationær pc eller bærbar computer, vise sofistikeret grafik til professionel CAD-software (CAD står for computerstøttet design) og spille spil glat. Afhængigt af modellen er forskellige forbindelser (f.eks. HDMI eller DVI) tilgængelige til tilslutning til skærme og andre eksterne enheder.

  Hvorfor har du brug for et grafikkort?

  GPU (grafikbehandlingsenhed) på et grafikkort udfører grundlæggende en lignende opgave som computerens CPU (central behandlingsenhed), men den er specielt udviklet til visning af grafik og er derfor bedre egnet til dette. Dette har at gøre med GPU-arkitekturen. Den består af mange computerenheder (kerner eller underkerner), som alle har travlt med at løse relativt enkle opgaver såsom at vise geometriske former. Hvis du spiller et grafisk komplekst computerspil, skal computeren løse mange sådanne "enkle opgaver". Strukturen på grafikkortets GPU er ideel til dette, da mange kerner kan gøre meget. En CPU - den centrale processorenhed på computeren - er også sat på en meget forenklet måde snarere beregnet til "vigtigere" aktiviteter såsom systemapplikationer. Den består af færre kerner, men de er velegnede til mere komplekse, lineære opgaver. Hvis de få få kerner blev bestilt til at behandle grafiske applikationer med høj opløsning, ville arbejdsgangen stoppe, fordi de enkle, men meget talrige opgaver (såsom behandling og visning af mange geometriske former) ville holde andre arbejdsprocesser op. Resultat: en hakket visning af applikationen og en generel afmatning af computeren. Grafikkortets GPU overtager opgaverne fra computerens CPU og betyder således, at pc'en eller den bærbare computer generelt kører hurtigere og mere jævnt, og at det grafiske indhold, der skal vises (såsom et computerspil, video- eller billedbehandlingsprogram) vises optimalt og uden forsinkelse.


  En lille metafor til at illustrere forskellen mellem GPU og CPU: En GPU er som et rum med 1000 matematiske studerende, en CPU er som et rum med 10 Albert Einstein's. De studerende er i stand til at løse enkle geometriske problemer, mange af dem uden problemer, da der er mange studerende. Einsteins kunne naturligvis teoretisk tage sig af det, men er optaget af mere komplekse problemer og bør ikke hugges ned for noget lignende.

  Men forklaringen viser også: Et grafikkort er ikke absolut nødvendigt for at bruge en computer. Hvis du kun bruger enkle kontorapplikationer, vil sende e-mails eller handle online, kan du som regel klare dig uden et grafikkort. Så snart applikationerne bliver mere komplekse og frem for alt grafikintensive, anbefales det stærkt at bruge et grafikkort, da det ellers vil computerens ydeevne lide, og det er muligvis ikke muligt at bruge nogle programmer (såsom spil) overhovedet. Da selv grundlæggende computerprogrammer er grafisk mere komplekse end tidligere, er mange pc'er udstyret med en integreret "grafisk enhed" på bundkortet. Enhver, der køber et nyt computerspil med avanceret grafik eller anden software, skal ikke desto mindre altid kontrollere minimumssystemkravene på forhånd for at sikre, at deres egen computer er kraftig nok til det. Dette gælder ikke kun for CPU / GPU, men selvfølgelig også for andre specifikationer såsom hukommelse (RAM), harddiskplads og operativsystem.

  AMD vs. NVIDIA, intern vs. eksternt - typer grafikkort

  AMD og NVIDIA er de største hunde på grafikkortmarkedet, hvilket ikke betyder, at der ikke er andre producenter. Hvilken udbyder, der har de bedre produkter i sin portefølje, er i en vis forstand et spørgsmål om tro - svarende til hvordan for eksempel spørgsmålet om det bedste operativsystem deler sindet. Generelt kan det siges, at NVIDIAs GeForce-serie klarer sig bedre i high-end-segmentet (nøgleord: 4K-spil) med hensyn til ydeevne, mens begge udbydere er ret lige på niveau i de brede mellem- og lavsegmenter med Radeon-serien fra AMD tilbyder undertiden det bedre pris / ydelsesforhold. Men som altid: Se nærmere på specifikationerne for de enkelte produkter, og vurder, hvilket grafikkort der er bedst egnet til dine personlige behov. Markedet er konkurrencedygtigt og bringer konstant nye produkter frem.

  Du finder følgende kategorier af grafikkort i vores onlinebutik:

  Eksterne grafikkort

  Eksterne grafikkort

  Disse varianter er egnede, hvis du f.eks. Vil opgradere en bærbar computer eller færdiglavet pc (All-in-One). I modsætning til selvmonterede stationære pc'er kan sådanne computere normalt ikke åbnes let og udvides med interne komponenter. Eksterne grafikkort skiftes mellem skærm og computer og er normalt forbundet til computeren via USB og til skærmen ved hjælp af almindelige skærmforbindelser som HDMI, VGA eller DVI. OBS: Sommetider er udtrykket eksterne grafikkort bredt defineret og beskriver alle grafikkort, der kan opgraderes. Så alt, bare ingen grafikkort allerede integreret (også: grafikkort om bord). Selv varianter, der kan indbygges internt, kommer under betegnelsen.

  Grafikkort med AMD-chipsæt

  Grafikkort med AMD-chipsæt

  Sammen med NVIDIA er AMD en af de mest kendte udbydere af grafikkort. I vores online-butik tilbyder vi grafikkort med AMD-chipsæt i forskellige præstations- og prisklasser. Fra den billige Radeon HD-serie, som er velegnet til ældre computere og spil, til mere moderne serier som Radeon R9 og RX, alt er inkluderet. Højkvalitetsvarianter som RX-grafikkort tillader glat spil, selv de nyeste blockbusters, spændende esports-kampe og en frustrationsfri spiloplevelse med en hurtig 60 FPS.

  Grafikkort med NVIDIA-chipsæt

  Derudover tilbyder vi selvfølgelig en bred vifte af grafikkort med NVIDIA-chipsæt. Disse inkluderer varianter af RTX-serien, der er udstyret med såkaldt strålesporingsteknologi. Ved at simulere lysets fysiske adfærd er gengivelse i realtid med imponerende billedkvalitet muliggjort, selv med meget grafisk komplekse spil. GTX-grafikkort er også designet til optimeret visning af spil og understøtter mange teknologier såsom DirectX og PhysX. GeForce GT er velegnet til brug af multimedieindhold.

  Workstation-grafikkort

  Workstation-grafikkort er, som navnet antyder, designet til brug i det professionelle område - dvs. på arbejdsstationer, for eksempel til professionel brug af CAD-programmer. Også inden for dette område er der modeller med chipsæt fra forskellige udbydere som NVIDIA og Matrox. Som regel er de meget kraftfulde grafikkort, og kunderne drager også fordel af særlig god support, når alt kommer til alt er problemfri drift vigtig, især til professionel brug.

  Købskriterier for grafikkort - hvad er vigtigt?

  Hvis du selv samler hardwarekomponenter til din nye pc eller ønsker at opgradere dit nuværende system med et nyt grafikkort, gør du det muligvis af en bestemt grund, nemlig at være i stand til at spille et bestemt spil, bruge et specifikt program eller simpelthen det generelle Forbedre computerens ydeevne. Hvis du har et specifikt program i tankerne, skal du kigge på systemkravene til det og vælge et passende grafikkort. Generelt: Det tilrådes at vælge et grafikkort af den nuværende generation, da du så kan være helt sikker på, at du kommer overens med det et stykke tid, og at nye teknologier understøttes. Nedenfor er en oversigt over de vigtigste kriterier og specifikationer, som du bør overveje, når du foretager dit valg:

  Anvendelsesområder

  Anvendelsesområdet for grafikkort spiller en endnu vigtigere rolle end med andre hardwarekomponenter. Selvom arbejdsstationens grafikkort, der er specielt designet til dette formål, er tilgængelige for professionelle brugere af CAD-programmer, skal spillere bruge højtydende gaming-grafikkort fra NVIDIA eller AMD, der opfylder systemkravene til spillene - ideelt set en version af den nuværende generation til også at bruge en At være godt positioneret et år senere. Hvis du kun vil se videoer og andet multimedieindhold i høj opløsning, får du en billigere model, da det ikke nødvendigvis behøver at være den nyeste og dyreste variant.

   

  Tilstrækkelig RAM til hurtige processer og korte indlæsningstider

  • VÆDDER.: Generation GDDR4 bis GDDR6. GDDR står for Graphics Double Data Rate og er den sædvanlige hukommelsesvariant af moderne grafikkort; Kort sagt betyder et højere tal bedre ydeevne takket være en højere hukommelseskapacitet. For højere krav anbefaler vi GDDR5 opad. Falls Sie über den Begriff VRAM eller video RAM snuble: Forkortelsen står for Video Random Access Memory og var standarden for grafikhukommelse før GDDR.
  • RAM-kapacitet: Mindst 6 eller 8 GB anbefales for at sikre glatte multimedie- og spiloplevelser; modeller med 11 og mere GB er nu også tilgængelige.
  • Båndbredde: til hurtig dataoverførsel fra GPU til GRAM, fx 336,5 GB / s
  • Interface båndbredde eller hukommelsesforbindelse: f.eks. 256 bit

  Det rigtige udvalg af funktioner

  • Type afkøling: aktiv (gennem en blæser), passiv (gennem spildvarme), vandkøling (særlig stille)
  • Ur: grundlæggende ur og boostur
  • Overclocked (OC) til ekstrem ydeevne: Overclocked betyder "overclocked"; Hvad der menes er, at hardwaren (i dette tilfælde grafikkortet) betjenes med en højere urfrekvens, end producenten faktisk har til hensigt for at opnå højere ydeevne. Hvis producenten selv beskriver sit produkt som overclocked, betyder det normalt, at komponenterne kan modstå de tilknyttede højere belastninger, og garantien udløber ikke ved overclocking. Der er software til overclocking (nogle gange gratis) til at foretage ændringer.

  Egnede forbindelser til skærm og pc-hardware

  • Forbindelser til skærmen: VGA, DVI, HDMI, DisplayPort
  • Grafikkortbus: PCI-interface (såsom PCIe x8, PCIe x16, PCI Express) til hurtig dataoverførsel
  • Strømforbrug: skal understøttes af strømforsyningen, fx 250 W

  Vores praktiske tip: Få mere ydelse ud af grafikkortet


  Clockhastigheden for GPU'en, der er specificeret i MHz, bestemmer i det væsentlige ydeevnen, dvs. hvor glat for eksempel et computerspil kan spilles. Den beskriver hastigheden på grafikchippen, så at sige. Producenten specificerer en basisværdi omkring 1515 MHz og muligvis en (kortvarig opnåelig) boostværdi, omkring 1740 MHz. Hvor høj uret faktisk viser sig, mens du spiller eller bruger andre applikationer, afhænger af forskellige faktorer. For eksempel, hvis grafikkortet varmer op over en defineret grænse, sænkes uret for at undgå overophedning. Nu er der en anden mulighed for at holde temperaturen lavere, nemlig ved at justere spændingen under standardværdien. Denne proces kaldes undervolting - en metode, der også bruges i bærbare computere, blandt andet for at forlænge batteriets levetid. For at sikre, at grafikkortets ydeevne ikke falder på grund af den lavere spændingsforsyning, er det vigtigt at teste indstillingerne og kontrollere op til, hvilken spændingsværdi urhastigheden forbliver den samme, og applikationen kører stabil. En anden positiv bivirkning ved undervolt: strømforbruget falder. Dette er en af fordelene i forhold til ovennævnte overclocking, hvor uret øges. For at få fuld adgang til grafikkortindstillingerne er der nu endda software, der er ret nem at bruge gratis og kan bruges til at ændre og kontrollere mange værdier. Bemærk: Hvis du afviger fra de værdier, som producenten anbefaler, kan dette medføre, at garantien bortfalder.

     

  FAQ - ofte stillede spørgsmål om grafikkort

  Hvilke grafikkort understøtter 4K?

  HDMI 2.0 eller DisplayPort 1.2 kræves til transmission af 4K UHD-grafik til skærmen. Vær opmærksom på disse forbindelser på grafikkortet. Det er også vigtigt, at billedhastigheden eller billedhastigheden er angivet i FPS (billeder pr. Sekund). Jo højere hastighed, jo glattere vises videoen. Mindst 24 eller 30 FPS anbefales til at se film, 60 FPS skal opnås for jævn spil på pc'en. Hvilken billedhastighed, der er mulig, afhænger af GPU'ens ydeevne, hvorfor valget af grafikkortet har indflydelse på den opnåelige FPS. Men der er endnu flere faktorer, der spiller en rolle, for eksempel computerens CPU. Derudover skal den maksimale opløsning på den anvendte skærm være i stand til at vise 4K.

   

  Hvordan udskifter du et grafikkort?

  Når pladsen til grafikkortet er fundet, og dimensionerne er rigtige, kan installationen af grafikkortet begynde. Først og fremmest løsnes alle komponenter på det gamle grafikkort, og det nye grafikkort sættes på plads, skrues og tilsluttes igen. Vigtigt: Hvis du manipulerer med pc'ens indre funktion, er det vigtigt at afbryde strømforsyningen på forhånd og sikre, at komponenterne er ESD-beskyttede for at forhindre hardwaren i at blive beskadiget. De nødvendige drivere leveres normalt eller kan downloades online. Det er vigtigt, at grafikkortet kan ventileres tilstrækkeligt, og at den varme udsugningsluft ikke rettes direkte mod anden hardware.

   

  Hvad koster et grafikkort?

  Prisen på et grafikkort afhænger primært af dets ydeevne. Prisen kan variere meget afhængigt af størrelsen på den indbyggede hukommelse og den teknologi, der understøttes af chipsættet. Billige versioner, der er egnede til kontorapplikationer og mindre krævende medieindhold, er tilgængelige for priser i det lave trecifrede interval, mens avancerede grafikkort ligger i det høje trecifrede til endda firecifrede interval.

   

  Konklusion: hvordan man køber det rigtige grafikkort

  Først og fremmest skal det være klart, før du køber, hvilket formål grafikkortet skal tjene. Afhængigt af om det primært er beregnet til at understøtte spil, multimedie eller simpelt kontor, er forskellige teknologier og specifikationer nødvendige, eller de kan undviges.

  For at få den bedst mulige spiloplevelse, skal du altid overveje den nyeste generation af hardware. Kravene til computerteknologi stiger konstant, efterhånden som spil og andre applikationer bliver mere og mere komplekse. Mange spilproducenter fremsætter anbefalinger til hardware. Vær opmærksom på de respektive systemkrav, hvis du har øje med et specifikt spil, som du vil spille på din computer.

  Særlige krav, såsom 4K-spil eller filmoplevelse i biografkvalitet, kræver ikke kun hardware med høj ydeevne, men passende forbindelser skal også være tilgængelige. Kontroller, om det grafikkort, du har i tankerne, kan installeres på din computer, eller om det har passende forbindelsespunkter til skærme.

  Hvis alle tekniske krav er opfyldt, og grafikkortet er egnet til installation, kan du foretage et valg ud fra dine personlige præferencer. Det anbefales generelt at vælge et grafikkort, der forventes at give tilstrækkelig ydeevne i de næste par år. Ligesom andre pc-komponenter bliver grafikkort uundgåeligt ”gamle” på et tidspunkt og bør udskiftes for at kunne vise moderne spil, multimedieindhold og andre applikationer.