Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

   

  Værd at tværskikke ud.

  Crimpforbindelse er velegnet til forbindelse af kabler og komponenttilslutninger. . Der findes et omfattende sortiment, hvor hver forbinder er beregnet til et bestemt formål. I det følgende får du alt at vide om presseforbindere, hvilke typer der findes, og hvad du skal være opmærksom på før købet.

  • Hvad er tværforbinder?

  • Variationer af presseforbindere

  • Hvad skal der tages hensyn til ved valget?

  • Konklusion: Sikker forbindelse gennem presseforbindere

   

  Hvad er tværforbinder?

  Fladstikmuffer

  For forbindelse af kabler med komponenttilslutninger findes der forskellige muligheder. Ud over direkte pålodning eller anvendelse af stikforbindelser anvendes der ofte klemforbindere. Der findes mange presseforbindere, som dækker forskellige tilslutningstyper.

  Faste ledninger med en enkelt kobbertråd kan stikkes direkte i og ved bøjning af en øsken skrues fast. Kabelforbindelserne i fleksible lederkabler skal derimod bundtes og fikseres ved hjælp af klemmeforbindelser for at sikre en sikker forbindelse. Den efterfølgende tilslutning til tråden kan nu skrues på eller skrues fast. Tilslutninger som fladstik kræver endda fladstikmuffer som tilslutning. Disse findes f.eks. ofte i biler.

  Klemforbindere muliggør direkte tilslutning til komponenter uden omveje via klemlister eller stiksystemer. I modsætning til loddetilslutninger kan sådanne forbindelser også løses hurtigt og uden rester. werden.

  Klemningen sker med specielle tænger, crimptænger. De er designet til forskellige presseforbindere. Der findes også universelt anvendelige tænger, hvor kun indsatsen skal skiftes til den pågældende crimpforbindelse. Man skal absolut fraråde indeklemning med konventionelle kombinationstænger eller endda sideklemmer. Således sker der ingen sikker klemning, forbinderen kan løsne sig eller blive beskadiget. I brug kan dette føre til farlige tilslutningssteder.

   

  Variationer af presseforbindere

  Der er et stort udvalg af presseforbindere til mange forskellige formål. Vigtige forbindelsesstykker er:

  Kabelsko

  Kabelsko

  Endetyller danner en kappe omkring tråden, så disse kan monteres på klemmeforbindelser. For at kunne sætte to tråde på den samme klemme, kan du bruge tvillingelyller. Under disse bliver der straks sammenført to ledninger og dermed samlet til en tilslutning.

  Fladstik og fladstikmuffer

  Fladstik sættes i fladstikmuffer. Disse tilslutningstyper finder sig på bestemte komponenter og kan tilsluttes klemforbindere med det pågældende modstykke.

  Rundstik og rundstikmuffer

  Som ved fladstik og fladstikmuffer stikkes rundstik i rundstikmuffer. I modsætning til fladstiktilslutninger, som primært bruges til komponenttilslutninger, bruges stikforbindelserne også til en løselig forbindelse mellem tråde.

  Stiftkabelsko

  Ligesom ved kabelsko anvendes stiftkabelsko til klemmeforbindelser. Blyanter kan dog mekanisk have større styrke. Målene på ledertværsnittet tilspidses med stiften - på denne måde kan du betjene mindre klemmeforbindelser med disse kabelsko.

  Ringkabelsko

  Ring-, rør- og gaffelkabelsko

  Med disse kabelsko klemmes tråde under skruehoveder. Ringkabelsko er designet til meget tynde ledere. For det meste anvendes de til mindre tværsnit. Ledere med flere tråde med lavt trådantal kan forsynes med ringkabelsko. Disse kabelsko anvendes ofte til ledere med stort tværsnit og ved højere mekaniske belastninger. Gaffelkabelsko finder anvendelse på de steder, hvor en skrue ikke kan fjernes helt. Tilslutningsgabene skubbes ganske enkelt ned ved den opløste skrue.

  Stødsamling

  Med kabelforbindelser kan to tråde med det samme tværsnit forbindes direkte. Denne permanente forbindelse anvendes for eksempel til at forbinde ledninger på svært tilgængelige steder som for eksempel kabelkanaler fast. Hvis det uden større besvær er muligt at lægge tråden eller ledningen på ny, anbefales denne variant. Forbindelser er snarere beregnet til reparationer og bør ikke på forhånd indgå i en ny planlægning.

  Øvrige kabelsko og tilbehør

  Ud over de her nævnte crimp-forbindelsesformer er der også nogle andre specialformer. For specielle komponenttilslutninger finder de yderligere oplysninger i komponentens producentens angivelser.

  Til klemforbindere findes der praktiske opbevaringsbokse, hvor forbinderne kan sorteres og opbevares. Med ekstra isoleringsmuffer kan der monteres en berøringsbeskyttelse på uisolerede forbindelser.

   

  Hvad skal der tages hensyn til ved valget?

  Klemmeforbindelsesstykker-sortiment

  Ved presseforbindere skal de altid være opmærksom på tværsnitsstørrelsen. Der er forbindelser, som du kun kan anvende et bestemt ledertværsnit med. Andre tillader et bestemt tværsnitsområde, som oftest er angivet i form af maksimum- og minimumsværdier.

  Mange kabelsko er isolerede og uisolerede. Her skal du vælge den pågældende art efter anvendelsesformålet. Isolerede forbindelser bør du altid vælge, når der er mulighed for kontakt under spænding. Isolerede kabelsko som for eksempel giver en fuldstændig berøringsbeskyttelse.

  Klemforbindere står til rådighed enkeltvis i forskellige størrelser eller som sæt. Sæt består af et udvalg af forskellige crimp-forbindelsesarter eller indeholder forskellige størrelser af en crimp-forbindelsestype. Der kan allerede medfølger en krympetang i sættet. Med farvekodninger kan du skelne de forskellige tværsnit.

  Har du brug for flere presseforbindere, få adgang til sæt med medfølgende krympetang. Hvis du planlægger en omfattende indsats, er den velegnet til større styktal og crimpværktøj med passende indsatser.

  Nogle forbindelsestyper er udover den lige udførelse, også som vinklede klemmeforbindere. Disse kan anvendes på trange steder (for eksempel i små komponenthuse), hvor netop forbindelsesdele ikke længere passer.

   

  Konklusion: Sikker forbindelse gennem presseforbindere

  For at tilslutte fleksible ledninger til komponenter anvendes klemforbindere. Disse forbindelser kan nemt løsnes igen og kan uden besvær anbringes på komponenttilslutningen. Der findes en lang række forskellige forbindertyper. Ved valget skal du være opmærksom på tværsnittet, det pågældende anvendelsesformål og isoleringens type. Til mindre applikationer findes der sæt, som ofte stiller det korrekte værktøj til rådighed.