Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

              

  Værd at vide til byggesæt og moduler

  • Was et byggesæt?

  • Hvilke byggesæt findes?

   

  Was et byggesæt?

  Byggesættene betegnes også som "sæt". Et byggesæt består af ikke-monterede enkeltdele. Den egenhændige samling giver en bedre forståelse af was, der bygges, og sparer omkostninger. På det professionelle område anvender man som regel byggesæt til specialiserede løsninger og udvidelser af eksisterende anlæg.

  Hobbyselvbyggere anvender byggesæt hovedsageligt inden for modelbygning af fly, jernbaner og køretøjer. Legetøj, som de populære LEGO-komponenter, hører også til byggesæt efter definition. Til teknisk interesserede børn tilbydes der også byggesæt i form af eksperimentkasser.

   

  Hvilke byggesæt findes?

  Mangfoldigheden af produkter spænder fra elektronik og mikroelektronik til læringssæt og robotter. Et overblik over:

  3D-print

  3D-printere anvendes til at fremstille tredimensionale emner. Printeren bruger flydende og faste materialer. Ved hjælp af 3D-printere kan der fremstilles små enkelt- og reservedele. Kun de nødvendige materialer gør det muligt at udnytte dem. 3D-printere byggesæt hjælper med til at realisere dine projekter. 

  Alarmsystemer byggesæt

  Alarmsystemer er beregnet til biler, motorcykler, kabinetter, døre og vinduer. Der skelnes mellem byggesæt med højttalere og kodelåse. Alarmanlæg til højspændingsgeneratorer er fornuftige, hvis der skal signaleres en overskridelse af kritiske værdier. Der kan foretages en visuel og en akustisk besked.

  Batterimonitor- og opladerbyggesæt

  Batteriovervågningsapparater er overvågningsapparater til spændingskontrol af batterier. Spændingerne er synlige på et lille display. Vogterne kontrollerer konstant de spændinger, der er til rådighed. Derved kan fejl hurtigt findes og udbedres.

  Byggesæt til opladere fås i form af laderegulatorer. Laderegulatoren overvåger tilstandene for 12 V-batterier og lader dem automatisk op, når batteriets spænding falder. For en udvidet beskyttelse og en længere levetid for batterierne overvåger regulatoren opladningen og slukker den, når akkumulatorerne er fuldt opladet. På den måde forhindres overopladninger. Nogle laderegulatorer kan kombineres med solcellepaneler.

  LEGO-byggesæt

  LEGO-byggesættene er meget populære i private husholdninger. Med variationerne "LEGO Boost" og "LEGO Education" kan teknisk avancerede børn og unge på kreativ vis komme ud på udst. Mange byggesæt fra LEGO udvikler sig til regelret samlerspil. Til professionel brug anvendes der byggesæt af høj kvalitet til analyseformål og modelberegninger.

  Trådløse moduler og overførselsmoduler

  Med byggesættet til trådløse- og overførselsmoduler kan elektriske apparater udvides til en trådløs dataoverførsel. De trådløse moduler, NFC-moduler, RF-radiomoduler og andet tilbehør er til rådighed.

  Led-byggesæt

  Byggesæt og komponenter til LED-moduler anvendes ofte til udvidet overvågning af ledninger og elektrisk udstyr. De egner sig særdeles godt som signalgiver i alarmområdet og rapporterer kritiske tilstande eller udfald.

  Byggesættet er udstyret med flere kanaler. Jo flere kanaler der er, desto flere lyskilder kan styres. For eksempel forbindes og aktiveres lyseffektgeneratorer med lysstofrør, glødepærer eller LED'er. Med lyseffekter kan der desuden målrettet realiseres lysreklamers og fastbelysninger.

  Effektregulering byggesæt

  Kapacitetsregulator er ansvarlig for ohmske og induktive belastninger. De egner sig som lysdæmper og omdrejningstalsregulator. Anvendelsesområder er elektriske varmeanlæg, glødelamper, kollektormotorer med kulsliber og andre enheder, der bruger en strømkilde på 230 V. Til montering af effektregulatorer anbefales det at anbringe kølelegemer. Ved køb af en regulator skal parametre som driftsspænding og den nødvendige udgangseffekt overholdes. En udgangseffekt på op til 750 watt er mulig. Byggesæt til kapacitetsregulator hjælper med omsætningen. 

  Byggesæt til måleteknik- og sensorudstyr

  Byggesæt til aktuel måleteknik har mange anvendelsesområder. Nogle maskiner inden for industriel anvendelse har ikke brug for Sensorikker til den ønskede analyse af data - med byggesæt til måle- og sensorteknikker kan en tilsvarende funktion eftermonteres. Driftsspændingen er en vigtig parameter: De normale driftsspændinger ligger mellem 5 og 18 V.

  Sensoriske byggesæt er nyttige for at udvide funktionsomfanget af enheder. For eksempel kan regnsensorer anbringes, som ved regn videregiver en kommando til den næste enhed, hvilket så sørger for en overdækning. Fotocellen er et andet enkelt eksempel på brug af intelligente Sensorie.

  Strømforsyning byggesæt

  Strømforsyninger, strømforsyningsmoduler, fasekobler, kontaktstrømforsyningsmoduler og spændingsomformer hører til de vigtigste grupper til strømforsyning-byggesæt. Den nødvendige udgangsstrøm er det afgørende udvælgelseskriterium: Der kan fås en strømstyrke fra 85 mA op til 3 A.

  Relæ-byggesæt

  Relæer er komponenter, som giver programmeringsoptioner. Du kan, alt efter understøttede programmeringssprog, anvendes som tidsrelæ, interval-timer, mini-USB-interface, master-slave-kontakt eller til fjernstyring. Driftsspændingen rækker fra 5 V til 230 V og er dermed egnet til næsten alle typer anvendelser. Læs mere om relæ-byggesæt. 

  Lydmodul-byggesæt

  Lydmodul-byggesæt anvendes til optagelse af lyde og lyde. Inden for modelberegning anvendes soundmoduler til afspilning af realitetstro lyde, man tænker eksempelvis på lydkulissen i modelbaneanlæg. Registreringskapaciteten går fra 10 til 60 sekunder. Afhængigt af lagringstypen kan der gemmes op til fem optagelser i en længde på 60 sekunder. Indholdet kan slettes og optages efter behag.

  Temperaturregulering byggesæt

  Temperaturregulering (-byggesæt) anvendes ofte i kombination med blæsere. Sensorerne måler temperaturen og regulerer tilsvarende ventilatorerne. Temperaturregulatoren på alle apparater, hvis temperatur ikke kan ses, og som ikke kan reguleres manuelt.

  Forstærker byggesæt

  Forstærker-byggesæt anvendes til forstærkning af svage signalkilder. Et praktisk eksempel er forstærkningen af watt-ydelsen fra studiehovedlydere og mikrofoner. Kredsløbet tilsluttes mellem effektstærkere og den svage signalkilde. Vigtige parametre er udgangseffekten, der normalt varierer fra 2 W til 80 W, og driftsspændingen.

  Bug-lokalisator;

  Bug-lokalisator bruges til lokalisering af trådløse kameraer, WLAN-net og andre overførselskilder. Gemmede bugs og minipioner kan også lokaliseres. For det meste anvendes en LED som indikator for afstanden til senderen. Bug-lokalisator drives af almindelige batterier.