Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

      

  Stor hukommelse med hurtig dataoverførsel

  Hovedminder (RAM) er "vandbærere" blandt hardwarekomponenterne på en pc. Andre dele som processorer og grafikkort får ofte langt mere opmærksomhed, og god hukommelse spiller en stor rolle for at sikre, at en computer kan opnå sin fulde ydeevne. ”God” betyder på ingen måde bare stor. Vores guide forklarer, hvad du har brug for at vide om RAM.

  • Hvad er RAM?

  • Hvad skal du passe på, når du køber en hukommelse?

  • Vores praktiske tip: Tjek kompatibilitet med bundkortet

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om hukommelse

  Hvad er RAM?

  Kingston hukommelse

  Hukommelse er en hardwarekomponent til computere. Den består af flere hukommelseschips, der hver indeholder millioner af hukommelsesceller. Cellerne er arrangeret i et gitter med kolonner og rækker. På et printkort med elektriske kontakter danner de et hukommelsesmodul eller “DIMM” (Dual Inline Memory Module, engelsk for: “dobbelt række hukommelsesmodul”). En enkelt hukommelseschip indeholder mange millioner hukommelsesceller, der er arrangeret i et gitter med kolonner og rækker (sider). Hovedhukommelse kaldes også hovedhukommelse eller med akronymet "RAM" (Random Access Memory, engelsk for: "Memory with random access"). Det er et "flygtigt" datalagringsmedium. I modsætning til ikke-flygtige hukommelser, der fungerer som langvarig lagring af filer, går data om flygtige hukommelser tabt, så snart strømforsyningen afbrydes, dvs. når computeren er slukket.

  Hævnhævn

  En hovedhukommelse behøver ikke at gemme data permanent, fordi det kun er vigtigt for driften (arbejdet) af computeren. Dens funktion er midlertidigt at gemme dataene på eksekverede programmer og applikationer, så de hurtigere kan få adgang til hovedprocessoren. Ikke-flygtige såsom HDD'er (Hard Disk Drive, engelsk for: "Hard Disk Drive") og SSD'er (Solid-State-Drive, engelsk for: Semiconductor drive) har meget mere lagerplads end RAM, selvom det er en harddisk i form af en USB-stik, men de har brug for betydeligt mere tid til at gøre data tilgængelige efter modtagelse af en læsekommando. Uden RAM ville en computer med en kraftig processor være meget langsommere.

  For at illustrere, hvordan en arbejdshukommelse fungerer, kan du tænke på en computer som en kunstners studie. For at et billede skal oprettes, skal kunstneren anvende bestemte farver på et lærred. Den udførende enhed, dvs. kunstneren, er hovedprocessoren i forbindelse med en computer, det færdige billede svarer til et kørende program. Det er oprettet ud fra bestemte farver eller filer. Naturligvis kunne kunstneren gå til sin materialebutik hver gang, vælge røret i den rigtige farve og lægge noget af det på penslen og derefter gå tilbage på lærredet og anvende farven, indtil han har brug for ny maling. Men det ville trække processen enormt ud. I stedet lægger han en klat af enhver farve, han har brug for i et maleri, på en bærbar palette, som han kan holde i den ene hånd, mens han maler med den anden. På en lignende måde gemmer en computer midlertidigt filer, som den har brug for til et program, i hovedhukommelsen i stedet for at skulle gå langt til permanent lagring hver gang.

  Hvad skal du passe på, når du køber en hukommelse?

  G. Skill Aegis

  Der er forskellige ydeevneegenskaber, der giver information om, hvad en hovedhukommelse er i stand til, og følgelig hvad den kan bruges til. Ud over en håndfuld andre faktorer kan lagringssystemets kvalitet primært måles ved tre egenskaber:

  Jo mere plads en hukommelse tilbyder, jo flere data kan den samtidigt stille til rådighed for en processor. Afhængig af deres kompleksitet og omfang kan programmer og applikationer indeholde mere eller mindre datamængder. Den hukommelseskapacitet, der er angivet i gigabyte (GB), bestemmer, hvor mange der kan udføres. Hvis der ikke er nok lagerplads, kan dette føre til et fald i ydeevnen. Det berørte program går i stå, fryser, "lægger på" eller kan slet ikke startes. Særligt data-intensive applikationer er for eksempel udførligt producerede computerspil, videoer i høj opløsning og billedbehandlingsprogrammer. Efterhånden som teknologien skrider frem, bliver større og større minder overkommelige. De fleste pc'er har nu 4 til 16 GB RAM afhængigt af deres prisklasse.

  Dataoverførselshastigheden er også vigtig. En hukommelse kan gemme så mange filer som muligt. Hvis det ikke kan give dem hurtigt nok, fungerer computeren i snegletempo. Dataoverførselshastigheden giver information om mængden af data, som en hukommelse kan overføre inden for en tidsperiode. Det gives normalt i gigabyte pr. Sekund (GB / s).

  Kingston pc-hukommelse

  Et andet vigtigt kriterium for udførelsen af en hovedhukommelse er adgangstiden, dvs. hvor lang tid det tager for en dataenhed at blive overført fra hovedhukommelsen til processoren. Det beregnes ud fra urfrekvensen og tre såkaldte timingparametre: CAS Latency eller tCL for kort måler tiden mellem afsendelsen af læsekommandoen fra den respektive processor og modtagelsen af de læst data. RAS-til-CAS-forsinkelsen eller tRCD er den minimale tid mellem aktiveringen af en linje eller bank og afsendelsen af en læse- eller skrivekommando. RAS Precharge Time eller tRP beskriver den minimale tid mellem deaktivering af en linje eller bank og reaktivering af en linje i den samme bank.

  Ud over disse tre faktorer har kompatibilitet med alle andre hardwarekomponenter i systemet f.eks. En effekt på ydeevnen til hovedhukommelsen, f.eks. Hukommelsescontrolleren. Chippen styrer kommunikationen mellem processor og RAM. Afhængigt af arkitekturen kan den kun understøtte en eller to hovedminder. I sidstnævnte tilfælde taler man om en "dobbelt kanal".

  Vores praktiske tip: Tjek kompatibilitet med bundkortet

  En anden, mindre overvejet komponent, der har kritisk indflydelse på kompatibilitet og ydeevne for en hukommelse, er bundkortet til en computer. Bundkortet, også kaldet bundkort eller hovedkort, er det centrale printkort på en computer, hvor alle væsentlige komponenter er fastgjort. Afhængigt af versionen har den forskellige slots til hovedhukommelse og hukommelsesbusser, der transmitterer data, kontrol og adresseoplysninger til hovedprocessoren. Forskellige hovedhukommelsesmoduler er optimeret til forskellige forbindelser. Om og i hvilket omfang RAM-moduler er kompatible med et bundkort kan normalt bestemmes ud fra den relevante manual.

  FAQ - ofte stillede spørgsmål om hukommelse

  Hvad betyder tilføjelsen "DDR"?

  Tilføjelsen "DDR" står for Double Date Rate (engelsk for "dobbelt datahastighed"), en metode udviklet til at øge datatransmissionshastigheder. Med DDR kan der overføres dobbelt så mange data med det samme antal busser. I årenes løb er princippet løbende optimeret for at opnå endnu bedre resultater. De enkelte versioner skelnes simpelthen ved nummerering. DDR2-RAM er derfor efterfølgeren til DDR-RAM; DDR3-RAM og DDR4-RAM fulgte. I vores onlinebutik finder du RAM fra forskellige DDR-generationer; velegnet til ethvert behov.

  Hvor meget RAM kræves?

  Hvor meget hukommelse en computer kræver, afhænger primært af dens anvendelsesområde. En sparsom arbejds-bærbar computer til kontoret, der kun behøver at køre et par Office-applikationer og browservinduer, kræver relativt lidt hukommelse. I dette tilfælde er 4 GB RAM normalt tilstrækkelig. Andre anvendelsesområder kræver betydeligt mere kraftfulde minder. Multimediecentre og gaming-pc'er er et klassisk eksempel på computere, der kræver mere lagerplads, fordi de kører grafisk krævende programmer.

  Hyperx bærbar hukommelse

  For at kunne nyde film og aktuelle computerspil i fuld HD eller endda 4K-opløsning ikke kun knivskarpt, men også uden stamming, skal sådanne systemer være i stand til at få adgang til mindst 8 GB RAM eller endda 16 GB RAM. Endnu større minder er normalt ikke nødvendige til privat brug, og de er meget dyre. 32 GB RAM eller 64 GB RAM kræves kun til ekstremt højtydende applikationer i den kommercielle og industrielle sektor, for eksempel for at designe tredimensionelle komponenter eller beregne animationsfilm.

  Hvordan kan RAM på en pc opgraderes?

  Afhængigt af en computers struktur anbefales det at opbygge en ny RAM for at øge dens ydeevne. Dette gælder primært pc'er, du selv har sammensat, som spillere ofte bruger, og forudleverede stationære pc'er med klassisk design. Klassiske stationære pc'er består af eksternt tilsluttede eksterne enheder, såsom en skærm, mus og tastatur, der er forbundet til en behandlingsenhed (tårn), der er lukket separat i et hus. Sådanne huse kan normalt let skrues på, hvilket gør de interne komponenter tilgængelige.

  Bærbare computere og alt-i-en pc'er, der integrerer processorenheden og vises i skærmens hus, er normalt ikke så velegnede til eftermontering af RAM, fordi deres komponenter er sværere at få adgang til. Med hensyn til det pladsbesparende design af sådanne enheder er de installeret i et meget lille rum og i nogle tilfælde endda fast svejset. Hvordan nøjagtigt en hovedhukommelse kan udveksles, dvs. hvor det gamle modul er placeret, og hvordan det nye derefter kan udskiftes, afhænger af de respektive produkter. Der er dog nogle universelle aspekter, der skal overvejes:

  Statisk elektricitet kan beskadige pc-komponenter. Berøring af de umalte dele af metalhuset eller iført en antistatisk håndledsrem inden installation sikrer, at der ikke opstår skadelig udledning. PC'en skal også lukkes ned og afbrydes fra lysnettet inden installation. Derefter kan husets skruer løsnes.