Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  Apparatbatterier

  Enhedsbatterier er egnede som andet eller udskiftningsbatteri til elektroniske enheder. I vores butik finder du et stort udvalg af batterier til forskellige enheder for at sikre din energiforsyning på arbejdet. Elbanker som universal opladningsteknologi, specielle batterier til modelfremstilling og nødstrømsløsninger til uafbrudt strømforsyning (UPS) er også tilgængelige.

  • Hvordan fungerer enhedsbatterier?

  • Hvilke enhedsbatterier er der?

  • Sådan finder du et passende enhedsbatteri

  • Spørgsmål og svar

  Hvordan fungerer enhedsbatterier?

  Enhedsbatterier er genopladelige batterier til mobil drift af elektriske enheder.

  Før brug oplades batteriet ved en strømkilde. Det absorberer elektrisk energi og opbevarer den i form af kemisk energi i battericellerne. Den lagrede energi kan derefter bruges som strømforsyning til enheden, selvom den ikke leveres direkte med netstikket i en stikkontakt eller en USB-port. Den lagrede energi fra akkumulatoren er tilgængelig til netafhængig strømforsyning med elektrisk energi.

  Der er to tilgange til opladning af enhedsbatterier:

  • På de fleste små enheder tilsluttes hele enheden med batteriet isat til en strømkilde ved hjælp af et ladekabel. Det er ikke nødvendigt at fjerne batteriet fra batterirummet på forhånd. Eksempler på denne direkte opladningsteknologi er mobiltelefoner, smartphones og bærbare computere.
  • Den anden variant er separat opladning af batteriet på en oplader. Her skal batteriet fjernes fra enheden, inden det oplades. Dette princip bruges ofte, når du bruger andre batterier. Mens det ene batteri er i enheden, er det andet allerede knyttet til opladningsteknologien. Enheden er således fuldt funktionsdygtig, fordi det, så snart et batteri er tomt, byttes til det nyopladede. Opladere til enhedsbatterier findes her.
  Einhell oplader

  Figur: Oplader til værktøjsbatteri

  Hvilke enhedsbatterier er der?

  Batterierne kan opdeles i fire store grupper:

  • Batterier til specifikke enheder som smartphones, laptops, barbermaskiner og forskellige elektriske værktøjer
  • Kraftbanker og kraftværker som energilagring og universel ladeteknologi til forskellige typer batterier
  • UPS-batterier til uafbrudt strømforsyning og nødbelysning
  • Universalbatterier i standardiserede batteriformater

  Sådan finder du et passende enhedsbatteri

  Vigtige kriterier, når du vælger et passende batteri, er:

  • Størrelsen på batteriet og placeringen af de elektriske kontakter, så det kan indsættes i enhedens batterirum.
  • Spændingen i volt, som dette giver til betjening af enheden.
  • Kapaciteten i mAh. Det giver information om, hvor meget elektrisk energi batteriet kan levere i en bestemt periode. Jo højere kapacitet, jo mindre ofte skal batteriet oplades.

  Vores praktiske tip:

  Hvis du har det originale batteri til rådighed, udskrives alle relevante oplysninger normalt på energilagringsenheden.

  Vælg batteriet til en bestemt enhed

  Leder du efter et batteri til en bestemt enhed, enten som et sekundært batteri eller som erstatning for et defekt batteri? Gør så følgende:

  1. Vælg først produktgruppen i oversigten. For eksempel er der enhedsbatterier til e-cykler, til håndscannere, til hovedtelefoner eller til navigationsenheder.
  2. I bunden af produktgruppen kan du derefter filtrere efter:
   • Vælg den batteritype, der skal udskiftes
   • eller vælg i det filter, der passer til din enhed.

  Vores praktiske tip:

  Søgningen efter et mærke er ikke nødvendigvis en god idé til batterier. Ofte fremstilles enhedsbatterier ikke af producenten af selve enheden, eller det er værd at søge efter udskiftningsbatterier ved at sammenligne priser med billigere leverandører. Kompatibilitet med enhedstypen er vigtig til brug.

  Brug strømbanker og kraftværker som eksterne batterier

  Figur: Lithium-ion-kraftbank til mobil opladning af små elektriske enheder

  Elbanker og kraftværker er også batterier. Disse indsættes imidlertid ikke direkte i enheden. Som eksterne energilagringsenheder leverer de elektrisk energi til opladning af det aktuelle enhedsbatteri. Med denne opladningsteknologi er hele enheden forbundet til strømbanken eller kraftstationen med dens ladekabel. Nogle strømbanker tillader, at flere enhedsbatterier oplades på samme tid.

  Figur: Power station til opladning af flere enheder

  Uafbrydelig strømforsyning gennem batteriteknologi

  Figur: Nødlysbatteri

  Når du sikrer den uafbrydelige strømforsyning (UPS), übernehmen Akkus die Energieversorgung, sollte die Hauptstromquelle vorübergehend nicht verfügbar sein. Für USV-Anlagen gibt es Specielle batterier verschiedener Hersteller und Modelle in unserem Shop.

  Her finder du også batterier til nødbelysning.

   

  Figur: Bly-fleece-batteri til uafbrudt strømforsyning

  Spørgsmål og svar

  Hvor kan jeg finde batterier i konventionelle batteriformater?

  Størstedelen af enhedsbatterierne er specielle batterier. Almindelige standardbatterier til indsættelse i batterirum findes her.

  Hvad er forskellen mellem et batteri og en oplader?

  Batteriet og den tilhørende oplader er normalt separate elektroniske komponenter. Så det vil have det grundlæggende princip for batteriteknologi, der sigter mod den mobile brug af elektriske enheder uden permanent forbindelse til den stationære strømkilde.

  Ved praktisk brug fungerer batteriet uden en direkte forbindelse til strømforsyningen, dvs. uden en oplader. Derefter overføres den kun den tidligere registrerede og lagrede energi ved hjælp af en oplader til den elektroniske forbruger.

  Forresten: På nogle enheder er elektronikken til batteriet og den tilhørende opladningsteknologi installeret sammen. For eksempel i tilfælde af bilbatteri, der teknisk set faktisk er en akkumulator, der genoplades under kørsel ved hjælp af den tilhørende opladningsteknologi. Dette princip findes også i den elektriske cykel, e-cyklen. Som et alternativ til den permanent installerede ladeteknologi kan disse batterier også fjernes og oplades på andre opladere, som det normalt er tilfældet med f.eks. Elektriske kørestole.

  Tip til søgning: Leder du efter et genopladeligt batteri, som du kan indsætte i et standardiseret batterirum i stedet for et batteri? Du kan finde disse standardiserede battericeller til universel brug her.