Købes oftest

  Meest gekocht

  Bedst bedømte produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgiver

  Vil du beskytte dine forretningslokaler optimalt mod ubudne gæster? Fra videoovervågning til infrarøde kameraer og fra dummy-alarmer til et avanceret trådløst alarmsæt, der er tilsluttet din smartphone; hos Conrad er du sikret alarmsystemer af en høj kvalitet til ethvert budget.
   

  Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

   

   

  Værd at vide om alarmanlæg: Indbrudssikring til hus og lejlighed

  Alarmanlæg er en moderne udvidelse af den mekaniske bygningssikring. Den moderne sikkerhedsteknik i et alarmanlæg beskytter dit firma og din ejendom mod indbrud og andre farer. Systemerne til indbrudsmelding er fleksible, billige, fungerer også trådløst og er dermed nem at montere.

  • Alarmanlæg til sikker følelse døgnet rundt

  • Hvordan fungerer et alarmanlæg?

  • Hvad kendetegner et godt alarmanlæg?

  • Sådan finder du det rigtige alarmanlæg

  • Kabelforbundne alarmanlæg eller trådløst alarmanlæg?

  • Alt i alt: Alarmanlægssæt til begyndere

  • Hvad har det med en skadestlasse af et alarmanlæg på sig?

  Alarmanlæg
   

  Alarmanlæg til sikker følelse døgnet rundt

  Indbrudstyve er skrupelløse og tager ikke hensyn til dem. Tyvene kan på mindre end 10 sekunder bryde ind i usikre kontorer og efterlader et mareridtscenarie. Følgerne af et indbrud er mangfoldige og rammer dig hårdt: Tab af værdigenstande og vigtige virksomhedsdokumenter kommer skader på døre og vinduer - og noget der ofte gør ondt mere end den rent økonomiske skade, nemlig tabet af sikkerhedsfølelsen. Det er en traumatisk oplevelse, når fremmede trænger ind i deres lokaler og gennemtrænger alt.

  Som husmand eller virksomhedsindehaver behøver du ikke affinde dig med, at der finder indbrud sted. Med et elektronisk alarmanlæg - fagbegreb indbrudsalarm (EMA) - kan du effektivt afskrække indbrudstyve.

  I betragtning af 116.540 indbrud i 2017 anbefaler politiet også installation af alarmanlæg i kombination med mekanisk indbrudssikring på vinduer og døre. Moderne alarmanlæg giver beskyttelse til enhver tid og om natten - under dit fravær og også når du og andre erhvervsudøvere er til stede. Den intelligente teknik beskytter svage steder i din skærm eller dit firma. Takket være effektiv alarmering bliver det ofte kun ved indbrudsforsøg. I tilfælde af indbrud bliver du informeret via SMS, mail eller talemeddelelse og kan hurtigt gribe ind. Alarmanlæg af den nyeste generation anvender højtydende sensorer og er nemt at installere, let at betjene og fleksibelt udvide.

  Der findes endda modeller helt uden montering, som er klar til brug på få minutter. Sikkerhed og indbrudssikring til dit hjem er dermed mere ukompliceret, end du måske troede!

   

  Hvordan fungerer et alarmanlæg?

  Alarmanlæg
  Alarmanlæg

  Med et alarmanlæg som supplement til mekanisk grundsikring bliver det svært for indbrudstyve. Alarmanlægget overvåger din bygning centralt , registrerer ændringer og udløser en alarm i tilfælde af indbrud eller indbrud. Meddelelsen sendes til brugeren af alarmanlægget, til naboer i nærheden eller til en vogts- og sikkerhedsvirksomhed.

  Den elektroniske all-round-beskyttelse består af flere komponenter. For det meste anvendes en alarmcentral som basisstation , hvor signalerne fra sensorerne løber sammen i et punkt. Forbindelse til de enkelte sensorer som dør-/vindueskontakter og bevægelsessensorer kan ske trådløst eller trådbundet. Der findes trådløse trådløse alarmsystemer , som du uden ombygning, uden at trække kabler og tage i brug uden snavs og endda kan tage med dig, når du flytter.

  Hvad kendetegner et godt alarmanlæg?

  Alarmsystemer kan afhængigt af deres udstyr opdage en lang række farer. Den primære funktion af et alarmanlæg er hurtig indberetning af indbrud og den dermed forbundne afskrækfunktion, fordi man øger risikoen for opdagelse af gerningsmænd. Mange alarmsystemer registrerer ikke kun indbrud, men også status af vinduer og døre og sender meddelelser til din smartphone, tablet eller din computer. På den måde ved du altid, om alt er i orden derhjemme, om alle tilgangen er lukket, eller om der eventuelt stadig er et vindue åbne. I forbindelse med nødkaldsstjerner, røgalarmer og brandmeldere opstår en omfattende sikkerhedsløsning.

  Nogle alarmsystemer er Smart Home-alarmanlæg. Dette apparat fungerer jeg også som smart-home-systemer og kan styre lamper, stikdåser, rullegardiner og termostater.

  For at kunne udnytte alle funktioner skal alarmanlægget alt efter model forbindes til Internettet via en WLAN-router og/eller forsynes med SIM-kortet fra en mobiltelefoniudbyder efter eget valg. Ved hjælp af forbindelsen kan enhederne kommunikere med omverdenen, sende meddelelser og kan delvist fjernstyres via app.

  Blandt de mest kendte producenter af alarmanlæg er Apus, Blaupunkt, Burg Wächter, Denver, Engardia, Ezviz, Gigaset, HAS, Honeywell, iSmartAlarm, Lechner, Panasonic, Olympia, Renkforce, Smanos, Somfy, Stabo og Sygonix.

   

  Sådan finder du det rigtige alarmanlæg

  Alle hjem og alle firmabygninger er forskellige. Alarmanlægs tekniske kapacitet skal være tilpasset det pågældende sted. Derfor findes der alarmanlæg i mange forskellige varianter. Hvilke arealer du skal sikre med alarmanlæg afhænger af de konstruktionsmæssige forhold. Generelt er døre, vinduer, kælderindgange, garager og balkoner de største sikkerhedshuller på huse og lejligheder. Der kan vælges mellem to sikkerhedskoncepter:

  Typer af overvågning

  Indendørs overvågning
  (fagbegreb: Faldovervågning)

  Et alarmanlæg med indvendigt overvågning eller faldovervågning udløses først, når en indtrængende befinder sig inde i beskyttede rum. På denne måde er det hensigtsmæssigt at sikre eksempelvis trappeopgange, gange og kælderrum. Fordelen ved faldovervågning er det lille antal sensorer, der kræves til overvågning. Det gør anskaffelsen billigere og betyder mindre installationsarbejde. Ulempen er, at der først anstøes, når der er slået fejl.


  Udendørs overvågning

  Inden for rammerne af overvågning udefra overvåger alarmanlægernes sensorer først og fremmest døre, vinduer samt kælder- og garageporte. Alarmsystemet registrerer ethvert forsøg på at trænge ind i objektet udefra. Stor fordel ved udendørs hudovervågning: Alarmen udløses tidligt, før tyven kan trænge ind i bygningen. Og: Det er kun ved at overvåge huden, at bygningssikringen også er mulig, når der er personer i bygningen.

   

  Kabelforbundne alarmanlæg eller trådløst alarmanlæg?

  Alarmanlæg kan være både med ledning og trådløst forbundet. Ved fast trådført system kommunikerer alarmcentralen, betjeningspanelet, sensorer på døre og vinduer, bevægelsessensorer, sirener og blitzlamper via kabelledninger med hinanden. Fortrådede alarmanlæg egner sig især til nye bygninger eller i Saneringer, når kabeludlægning er mulig uden problemer. Kabelførte anlæg egner sig også til udendørs brug.

  I tilfælde af en ejendomsbolig eller husleje er trådløse alarmanlæg optimale. Disse systemer arbejder med trådløs overførsel. Alarmer og betjeningselementer kommunikerer trådløst - derfor skal der ved montering lægges mindre eller slet ingen kabler. Den trådløse bevægelsessensor og andre sensorer er oftest batteridrevet og udmærker sig ved en lang batterilevetid. Batterierne skal udskiftes fra tid til anden, alarmanlægget giver rettidigt besked herom. Vær opmærksom på den angivne trådløse rækkevidde i bygninger, når du køber.

  Det er godt at vide, at du ikke behøver frygte at dit nye trådløse alarmsystem bliver påvirket af andre trådløse alarmanlæg i nabolaget. Kodning af anlægskomponenter giver mulighed for en entydig identifikation af hver enkelt alarm. Anlægget registrerer derved altid kun de indlæste sensorer og kontakter på sin egen central.

  Alternativer til alarmsignalering via sirene

  Ibrudssystemer viser normalt en høj grad af synlighed med en sirene (ekstern alarm). I stedet for eller som supplement til det akustiske signal er der også mulighed for en optisk alarm, for eksempel ved aktivering af udendørs belysning og havebelysning eller ved lyssirener. Desuden behersker mange alarmanlæg også stille alarmer (lydløs alarm). Med dette alarmsignal, som ikke kan registreres på stedet, skal der enten informeres om en sikkerhedsmedarbejder eller, især for forretningslokaler, politiet. Det er desuden muligt, at alarmgivende enheden automatisk aktiverer et videoanlæg med IP-kameraer til videoovervågning, der registrerer, hvad der sker i hjemmene.

  Ofte kan og bør der kombineres flere alarmtyper. Således kan et akustisk og optisk signal skræmme den indtrængende og tvinge den til at flygte, mens en stille alarm signalerer, at vokbeskyttelsen er beskyttet, og som så kan se højre på stedet.

   

  Alt i alt: Alarmanlægssæt til begyndere

  Alarmanlægssæt er ideelt til begyndere og indeholder basisudstyr til beskyttelse af dit hjem. For din sikkerhed medfølger basisenheden, der muliggør en central styring af alle tilknyttede alarmgivere. I Alarmanlægssættet er der desuden flere alarmgivere til forskellige anvendelsesområder, og oftest også en fjernbetjening samt batterier.

   

  Hvad har det med en skadestlasse af et alarmanlæg på sig?

  Fabrikanter af tyverialarmer kan certificere og kontrollere deres systemer i henhold til forskrifterne fra VdS skadesforebyggelse , et selskab, der tilhører den tyske forsikringsbranches samlede sammenslutning. Derefter bliver alarmanlæg inddelt i tre VdS-klasser og til yderligere finjustering i 12 sikringsklasser, der afhænger af indbrudsrisikoen. Indbrudsalarmen i klasse A anvender sensorer med middel følsomhed og sikrer nem beskyttelse mod overvindsforsøg i skarp og uskarp tilstand. Alarmsystemer i klasse B ligger i mellemfeltet og klasse C-systemer giver øget beskyttelse mod overvindsforsøg i skarp og uskarp tilstand og arbejder med alarmer, der er mere følsomme over for responsen. 

  VdS-sikringsklasser

  VdS-sikringsklasse differentieres efter forsikringsværdi og driftstype. Derudover findes der indbrudsalarmanlæg, der opfylder visse din-krav som din en 50130, 50131 og 50136. Certificeringer og prøvemærker for sikkerhedsteknik giver dig som køber sikkerhed for en specifik kvalitetsstandard og minimumssikkerhedsgrad. De kan også tjene som bevis for deres forsikring, f.eks. for at kunne nyde godt af præmierabatter.

  KfW-transport til indbrudsbeskyttelse

  Med foranstaltninger til indbrudssikring gør du dit hjem mere sikkert. Her drager du fordel af statsstøtte til sikkerhedsteknik. KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) yder tilskud til private ejere og lejere i forbindelse med efterfølgende sikring af indbrud i ejendommene. Der er op til 1.600 euro tilskud pr. boligenhed til mekaniske bygningsopgraderinger som f.eks. indbrudssikre døre og vinduer samt til montering af et indbrudsalarm. Det tilsvarende støtteprogram kaldes "ombygning efter alder - investeringstilskud - indbrudssikring" (produkt 455-E). Støtten til sikkerhedssystemer afhænger af investeringsomkostningerne. Oplysninger om dit tilskud og den tilhørende online-formular findes på KfW's websted.