Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Trådløse alarmsystemer er ideelle, hvis du vil beskytte dit hus, men ikke ønsker, at huset bliver tildækket med kabler. Hvis et alarmsystem er trådløst, består det af en basisenhed, trådløse modtagere, forskellige sensorer og sirener og/eller strober. Det er især vigtigt at vælge den rette type sensorer.

    Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

       

    Værd at vide for trådløse alarmsystemer

    Der anvendes trådløse alarmsystemer til at beskytte huset og lejligheden mod uautoriseret adgang og til at advare i tilfælde af indbrud. Den overfører signaler trådløst via trådløs teknologi og er nemmere at installere end kabelforbundne alarmsystemer. I vores vejledning finder du ud af, hvordan trådløse alarmsystemer fungerer, hvilke komponenter de består af, og hvad man skal være opmærksom på, når man køber dem. 

    • Was trådløse alarmsystemer?

    • Komponenter i et radioalarmsystem

    • Kriterier for køb af trådløse alarmsystemer - hvad kommer det an på?

    • Vores praktiske tip: Repeater til forøgelse af rækkevidden

    • FAQ - ofte stillede spørgsmål om trådløse alarmsystemer

     

    Was trådløse alarmsystemer?

    Trådløse alarmsystemer er tyverialarmer, der er baseret på trådløs teknologi. De bruges til at advare i tilfælde af indbrud og til at afskrække potentielle indbrudstyve med henblik på at øge sikkerheden i hus og lejlighed. Hjertet i et trådløst alarmanlæg er den centrale enhed , hvor alle oplysninger, der registreres via sensorer eller sensorer, løber sammen. Hvis sensorerne registrerer en diskrepans mellem faktisk værdi og beregnet værdi, skal de sende et tilsvarende signal til styreenheden til analyse. Det sker trådløst. Hvis der er en markant forskel og dermed et muligt indbrud, aktiverer styreenheden - også via trådløs - alarmen . Det kan f.eks. være en sirene, der afgiver en høj alarmtone, eller en advarselslampe, der frembringer et signallys. Det er ikke sjældent, at flere alarmer anvendes kombineret. Nogle trådløse alarmsystemer sætter derudover et nødopkald til et politi- eller sikkerhedssted

     

     

    Da kommunikationen mellem centralenheden, sensorer og signalgivere sker trådløst, er der ikke behov for kabler til dataoverførsel mellem dem. Det sparer ikke kun omkostninger, men er også praktisk, når forholdene på stedet ikke tillader, at kablerne kan anbringes korrekt. Derudover er kabelføringen i bebyggede bygninger ofte forbundet med høje omkostninger og er ofte ikke mulig i forbindelse med lejede objekter uden berettigelse. En anden fordel ved trådløse alarmsystemer er, at de altid kan udvides: Trådløse kompatible komponenter integreres ganske enkelt i systemet via trådløs teknologi. Desuden kan trådløse alarmsystemer ikke gøres ubrugelige ved kabelmanipulation og giver i den forbindelse større sikkerhed end kabelbaserede systemer. 

    Få mere at vide om Smart Home sikkerhed
     

    Komponenter i et radioalarmsystem

    Trådløse alarmsystemer består af flere komponenter, der passer sammen til et alarmsystem. Den centrale enhed varetager den vigtigste opgave som kommandocentral. Det er ofte udstyret med et betjeningspanel til indstillingsformål og et display. Styring via ekstra betjeningselementer som f.eks. trådløse fjernbetjeninger eller RFID-transpondere (RFID = radio-frequency identification) er også mulig. Sidstnævnte bruges for eksempel til hurtig armering og deaktivering af alarmanlægget. 

     

     

    For at give den centrale enhed de nødvendige oplysninger er alarmer eller sensorer bydende nødvendige. Du overvåger omgivelserne konstant, registrerer ændringer og leder dem videre til centralen. Alarmer kan fås i mange forskellige udførelser og har specifikke anvendelsesområder. Vindues- og dørkontakter, også åbningsmeldere, indgår i mange trådløse alarmsystemer. Vinduer og døre er de svage punkter i ethvert hus, da de undertiden kan ophænges med et enkelt værktøj. Ofte forsøger indbrudstyve først at skaffe sig adgang på dette område. Åbningssensoren til døre og vinduer består for det meste af en reedkontakt og en magnet, der løber en strøm i lukket tilstand. Ved åbning af døren eller vinduet fjerner reedkontakten sig fra magneten. I konsekvens heraf afbrydes kredsløbet, was der i sidste ende udløser en alarm. Et praktisk supplement til åbningsalarmer er glasbrudsalarm, der registrerer, når dør- eller vinduesruder går i stykker. Bevægelsessensor, der detekterer bevægelser i et defineret overvågningsområde, og faresensorer såsom røg-, gas- eller vandføler kan også være en del af radiostyrede alarmsystemer.

    Kameraer sørger for endnu mere sikkerhed omkring hus og lejlighed, især i kombination med alarmer. Registrerer begivenheder i overvågningsområdet og dokumenterer mulige indbrudsforsøg, was kan hjælpe med senere at rekonstruere og identificere indbrudstyve. Kameraer til alarmanlæg fås i talrige udførelser og giver alt efter udstyr en masse ekstra funktioner. 

    Alarmgivere hører til de essentielle komponenter i et trådløst alarmanlæg, da de i sidste ende overtager den egentlige advarselsfunktion. Sirener giver et højt signal, som skræmmer indbrudstyve væk og i bedste fald skræmmer dem væk. Samtidig gøres ejere af huset eller lejligheden samt personer omkring omgivelserne opmærksomme på indbrud. De eksporterende elementer omfatter også de såkaldte GSM-moduler (GSM), som sender et trådløst signal til en modtager, når det trådløse alarmanlæg registrerer et indbrud. Det kan være en SMS-besked til ejeren eller et opkald til politiet. En stille alarm, som GSM-modulet udløser, kan have sine fordele: Hvis indbrudstyven er i sikkerhed, kan politiet få en tidsfordel. Det vil øge chancerne for, at de syndere bliver gjort til syndere. 

     

    Kriterier for køb af trådløse alarmsystemer - hvad kommer det an på?

    Et trådløst alarmanlæg er et komplekst system, hvis komponenter skal være omhyggeligt afstemt efter hinanden og efter anvendelsesformålet. For så vidt angår sammensætningen, er det først og fremmest nødvendigt at se på hver enkelt komponent. Overvej, hvilke og hvor mange alarmer og alarmer, du har brug for, om du vil tænde for et kamera, ved hjælp af hvilke betjeningselementer du vil styre anlægget, og was hvert element skal kunne opfylde sin opgave helt konkret. 

    Den interne kommunikation mellem trådløse alarmanlæg sker normalt på frekvensbåndene 433 MHz eller 868 MHz. 433 MHz-frekvensbåndet udsættes oftere for interferens, da det anvendes til mange af de daglige fornødenheder, f.eks. radioer og trådløse telefoner. Forstyrrelser i frekvensområdet medfører en forstyrret signaloverførsel was negative indvirkning på det trådløse alarmanlæg Alarmsystemer med tovejs trådløs overførsel giver i den forbindelse en smule mere sikkerhed. Her sker kommunikationen i to retninger , det vil sige, at den centrale enhed hele tiden overvåger sensorerne gennem skiftende kontakt. Hvis der falder en sensor ud, eller hvis forbindelsen til den går tabt, viser den det med det samme. 

    For en problemfri kommunikation spiller også rækkevidden en væsentlig rolle. Det afhænger af, hvor stor afstanden mellem to trådløse enheder (for eksempel Centralenhed og sensor) højst må være tilladt. De fleste trådløse alarmanlæg har en rækkevidde på 100 meter i åbent terræn, altså på åbent område uden forhindringer, was 30 meter i et normalt hus. Forskellen skyldes, at vægge, lofter og døre påvirker rækkevidden. Generelt anbefales det at vælge en større rækkevidde end det, der forventes at være nødvendigt for at have en tilstrækkelig stor buffer.

    Strømforsyning til et trådløst alarmanlæg skal der også tages højde for: Er periferien udstyret med batterier, skal du ikke bruge flere kabler til installationen, men du skal dog holde øje med batteriets ladetilstand og skifte efter behov. Den centrale enhed skal være permanent tilsluttet strømnettet for at sikre en permanent strømforsyning. Udførelser med ekstra nødstrømsbatteri skal præfremstilles, så funktionaliteten også er sikret i tilfælde af strømsvigt.  

    En enkel betjening og brugervenlige menuer er også relevante udvælgelseskriterier. Endelig nytter det bedste alarmanlæg ikke noget, hvis man ikke ved, hvordan man skal håndtere det. Smarte trådløse alarmanlæg sørger ikke for mere sikkerhed per se, men giver høj betjeningskomfort. Du kan integreres i Smart Home og for eksempel styres ved hjælp af en smartphone-app. Cloud-tilslutning er praktisk, når videooptagelser skal gemmes.

    Til Smart Home Guide

    Størrelse og omfang af det trådløse alarmanlæg spiller også en rolle ved køb, især hvis der kun er lidt plads til installationen. Et mini-alarmanlæg kan i dette tilfælde være den rigtige løsning. Den er lille og kompakt konstrueret og derfor pladsbesparende at anbringe. 

     

    Vores praktiske tip: Repeater til forøgelse af rækkevidden 

    Hvis du finder ud af, at det trådløse alarmanlæg ikke har tilstrækkelig rækkevidde til at sikre en problemfri kommunikation mellem de trådløse komponenter, kan du bruge en repeater. Her drejer det sig om et ekstra modul, som øger signalstyrken og forbedrer den trådløse modtagelse i huset. Repeateren er en god løsning, når du på grund af de konstruktionmæssige forhold har brug for at kæmpe med steder uden dækning, eller når du ønsker at udvide dit alarmanlæg. God at vide: Repeateren egner sig ikke til hvert alarmsystem, orienterer sig derfor ubetinget efter producentens anvisninger. 

     

    FAQ - ofte stillede spørgsmål om trådløse alarmsystemer

    Was quarency hopping in relation to radio alarmanlæg?

    Trådløse alarmanlæg, der anvender et 433 MHz-frekvensbånd til dataoverførsel, anses normalt for at være mere forstyrrende, da dette frekvensområde også anvendes af andre enheder. Det gælder dog ikke for systemer, der anvender flere frekvenser. Sådanne egenskaber kan gå over til en alternativ frekvens (hopping), hvis 433 MHz-båndet forstyrres. Intelligente, flerkanalede trådløse alarmanlæg sammenligner desuden, hvilken kanal der giver den bedste modtagelse, og skifter til denne. De giver en høj grad af sikkerhed og anvendes for eksempel i museer og hoteller.  

    Bør trådløse alarmanlæg opfylde en bestemt kapslingsklasse?

    Ja. Trådløse komponenter, der er installeret udvendigt og dermed udsat for vind og vejr, bør som minimum opfylde kapslingsklasse IP54 (beskyttet mod støv og stænkvand fra alle sider). Komponenter, der anvendes indendørs, har som regel kapslingsklasse IP20 (beskyttet mod faste fremmedlegemer fra 50 mm diameter) was