Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

     

    Interessante fakta om vandpumper

    Det behøver ikke altid at være den oversvømmede kælder. Det kan også "kun" være den fulde regn tønde eller cistern, der skal tømmes for rengøring. Eller du planlægger at bruge vandet til vanding. Uanset hvad forekommer der ofte opgaver i huset og haven, der kan udføres på kort tid med en passende pumpe.

    For at være i stand til at bestemme nøjagtigt, hvilken pumpe der er bedst egnet til din applikation, tilrådes det at se nærmere på pumpetyperne: 

     

    Betingelser fra pumpeteknologi

    • Sugehøjde

    • Kapacitet

    • Løftehøjde

    • Nedsænkningsdybde:

    • Friktionstab

    • Arbejdscyklus

    • Størrelse af faste stoffer


     

    Pumpe tilbehør

    • Pumpefilter

    • Elektronisk trykkontakt

    • Tørløbsbeskyttelse

    • Svømmekobler

    • Sugeslange

    • Målangivelser

    Betingelser fra pumpeteknologi

    Når den krævede pumpetype er bestemt, opstår der altid spørgsmål om ydeevneegenskaber og tekniske data. Derfor har vi sammenfattet de mest almindelige tekniske udtryk inden for pumpeteknologi og givet dem en kort forklaring.

    Sugehøjde

    Sugehøjden er forskellen i højde mellem vandoverfladen og pumpen på et højere niveau. Uanset pumpens udgang er den maksimale sugehøjde, der kan opnås i praksis, ca. 7 - 8 m. Hvis større sugehøjder skal overvindes, skal vandet ledes til den højere sugepumpe ved hjælp af en trykpumpe.
    Selv hvis nogle pumper kaldes selvforgrenende, skal have- eller centrifugalpumper altid fyldes med vand inden drift for at undgå skader fra tørløb.

    Vigtig:
    Sugeslangen skal først have det krævede tværsnit, der afhænger af pumpens udgang og kan findes i de tekniske datablad. Derudover skal den konstrueres på en sådan måde, at den ikke kan komprimeres på grund af det rådende undertryk i sugeslangen.

    Leveringshastigheden

    Flowhastighed henviser til den maksimale mængde vand, der kan pumpes i en bestemt periode. Oplysningerne gives enten i liter pr. Minut (l / min) eller liter per time (l / h).

    Bemærk
    Leveringshastigheden Q (l / h) afhænger af leveringshovedet H (m). Jo større afleveringshoved, jo lavere leveringshastighed og vice versa. Kvaliteten af en pumpe kan vurderes ved hjælp af pumpekarakteristikken i den tekniske dokumentation. Ved hjælp af de karakteristiske kurver kan du læse nøjagtigt, hvor meget vand der stadig pumpes ved et bestemt hoved.

    Det modsatte ydelsesdiagram viser forholdet mellem afgivelseshoved og leveringshastighed for en pumpe med maks. 55 m hoved og en maks. Flowhastighed på 5000 l / h. Den karakteristiske kurve viser nøjagtigt, hvor stor den forventede leveringshastighed er ved et bestemt leveringshoved. 

    Hovedet

    Hoved angiver den maksimale forskel i højde mellem vandoverfladen eller pumpen, hvis den er uden for mediet og det højeste punkt, som pumpen kan levere vandet til. Hovedet afhænger af det tryk, som pumpen kan generere. Et tryk på 1 bar svarer til en vandsøjle på ca. 10 m. For en pumpe, der kan generere et tryk på 2,5 bar, svarer tilførselshovedet til ca. 25 m (se også pumpeegenskaber).

    Nedsænkningsdybde:

    Nedsænkningsdybde er kun specificeret for nedsænkbare pumper og angiver den maksimale vanddybde, hvormed husforseglingen kan modstå det rådende vandtryk. 

    Friktionstab

    Pumpens faktiske ydelse påvirkes af forskellige eksterne faktorer. Uregelmæssigheder i linjen som B. bøjninger, vinkler, grene og forbindelser forårsager ydelsestab. Friktionstab i linjer er også blandt de vigtigste faktorer. I hvert vandrør er der friktion på indvendige vægge i slanger eller rør. Så at disse friktionstab er så lave som muligt, bør der altid anvendes en slange med den størst mulige diameter.

    Friktionstabene er angivet som tryktab i meter vandsøjle (mWS) og afhænger af den indvendige diameter af slangen (LW) og leveringshastigheden (l / min). 

    Friktionstabene kan beregnes nøjagtigt ved hjælp af den modsatte tabel. Med en 5 m lang slange med en diameter på 1 tomme og en leveringshastighed på 50 liter pr. Minut er tryktabet på grund af friktionen 0,4 mWS.

    Arbejdscyklus

    Ikke hver pumpe er designet til kontinuerlig eller langvarig drift. Afhængig af model og konstruktion kræver nogle lavspændingspumper passende kølepauser. Hvor længe en pumpe kan betjenes ad gangen kan findes i de tekniske datablade. Hvis arbejdscyklussen (ED) er angivet i procent, henviser 100% til en time. En pumpe med en ED på 50% kan derfor maks. Kør kontinuerligt i 30 minutter.

    I denne sammenhæng skal man også være opmærksom på strømforsyningen. Hvis en 12 V-pumpe betjenes på en strømforsyningsenhed, der leverer en markant højere udgangsspænding (f.eks. 13,8 V), reduceres driftscyklussen, fordi strømforbruget er højere. Pumpens driftsbetingelser (slangediameter, afgivelseshoved, omgivelsestemperatur osv.) Spiller også en vigtig rolle i maks. brugbar driftscyklus. Hvis du er i tvivl, skal du kontrollere pumpens driftstemperatur. 

    Størrelse af faste stoffer

    Fast størrelse er den maksimale dimension af faste partikler, som en pumpe kan bære. Dette gives normalt i millimeter. Hvis der er store partikler i vandet, kan dette føre til blokering eller skade på pumpen. 

     

    Pumpe tilbehør

    En pumpes brugervenlighed, effektivitet og levetid afhænger i vid udstrækning af driftsbetingelserne. Med effektivt og praktisk tilbehør kan du gøre din pumpes betjening mere sikker og mere komfortabel og dermed bidrage til din pumpes lange levetid. 

    Pumpefilter

    Opstrøms pumpefiltre reducerer forureningen af pumpemekanikken og beskytter mod skader eller reduceret ydelse på grund af store, faste dele.

     

    Elektronisk trykkontakt

    En trykafbryder er installeret i trykledningen og tænder og slukker pumpen efter behov. I tilfælde af et trykfald på grund af vandoptagelse, tænder trykafbryderen automatisk pumpen til og fra, når trykket stiger ved at lukke hanen. Mange trykafbrydere er også udstyret med tørløbsbeskyttelse. 

     

    Tørløbsbeskyttelse

    Som en trykafbryder er tørløbssikringen placeret i trykledningen og sikrer, at downstream-pumpen er slukket eller ikke tændt, hvis trykket er utilstrækkeligt. Dette forhindrer pumpen i at køre tør, når der ikke er tilstrækkelig vandforsyning og derfor er beskadiget. Imidlertid genkendes et pludseligt tryktab i trykledningen (rørbrud). og pumpen slukkede.

    Til tørløbsafbrydere

    Svømmekobler

    En svømmerafbryder til vandpumper bruges til at tænde eller slukke en pumpe. Det er vandtæt og flyder på eller i mediet. Den frie længde på forbindelseskablet giver dig mulighed for at definere nøjagtigt, hvilke vandniveauer du vil tænde og slukke for. Afhængig af koblingsfunktionen kan floatkontakter bruges til "fyldning" (kontaktkontakt åbnes, når floatkontakten er orienteret opad) eller til "tømning" (switchkontakt åbnes, når floatkontakten hænger ned). Float-switches med overgangsfunktion kan bruges til begge opgaver.

     

    Sugeslange

    En sugeslange er en færdiglavet slange til sugesiden af f.eks. B. havepumper. Denne slange er modstandsdygtig over for undertryk. En haveslange er uegnet til dette. I den ene ende er der en fodventil, der forhindrer, at den fyldte sugeledning løber tom og åbnes kun, så snart pumpen suger vand.

     

    Målangivelser

    Der gives ofte told for pumpeforbindelser, gevindforbindelser og slanger. Da størrelsesspecifikationer ifølge lovbestemmelser (Forordning om enheder i Den Europæiske Union) skal udarbejdes i metriske enheder fra 01.01.2010, kan dette føre til uklarheder. Af denne grund har vi givet de mest almindelige størrelser i begge enheder i følgende tabel: 


    Bemærk, at enhver måling og producenttolerancer skal tages i betragtning. Den respektive udvendige diameter på slangen afhænger af vægtykkelsen.