Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    Vejledning

    Ting at vide om trådløse telefoner

    • Hvad er trådløse telefoner, og hvordan fungerer de?

    • Hvilke typer trådløse telefoner er der?

    • Hvad skal du passe på, når du køber trådløse telefoner?

    • Den rigtige hjælp til installation eller problemer: Mila Friends

    • Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om trådløse telefoner

    • Konklusion: hvordan man finder den rigtige trådløse telefon

    Hvad er trådløse telefoner, og hvordan fungerer de?

    Trådløse telefoner er blevet næsten standard i disse dage. I løbet af de sidste par år har de udskiftet flere og flere ældre enheder i private husstande, i virksomheder og i regeringen. Den manglende ledning mellem telefonmodtageren og telefonsættet har øget telefonbrugerens bevægelsesområde enormt. Han er ikke længere bundet til telefonens placering, men kan flytte til et andet rum med den trådløse enhed i sit professionelle eller private miljø. På trods af brugen af mobile enheder taler denne gren ikke om mobiltelefoni, men fortsætter med at tale om fasttelefoni, da de rette forbindelser og ikke mobilnetværket bruges. 


    Afhængigt af versionen varierer rækkevidden for de mobile enheder, og du kan kun holde dig inden for en bestemt radius fra stationen for at opretholde forbindelsen. En såkaldt radioforbindelse mellem stationen og den mobile enhed erstatter funktionen af den konventionelle håndsættets ledning. Trådløse telefoner har opkaldsknapper og et display på den mobile del af telefonen, så opkaldsnumre kan indtastes og opkald accepteres overalt. Telefonerne er forbundet til analoge telefonforbindelser eller via ISDN, og en basestation kan ofte betjenes med mere end en terminalenhed.

    Hvilke typer trådløse telefoner er der?

    Inden for trådløse telefoner skelnes der enten efter forbindelsestype, den anvendte teknologi eller andre specielle funktioner. Den følgende oversigt præciserer detaljerne i de enkelte hovedkategorier.

    DECT håndsæt

    Udtrykket DECT bruges til at beskrive en standard kaldet "Digital Enhanced Cordless Telecommunications". Som en form for trådløs datatransmission har DECT erstattet de tidligere metoder CT1 og CT2 siden 1992. I mellemtiden er DECT blevet den internationale standard for trådløs telefoni med radioteknologi. Især i større bygningskomplekser har DECT den afgørende fordel, at flere basestationer kan bruges med forskellige mobile enheder. Den største fordel ved DECT er, at teknologien kun definerer adgang til netværket og ikke selve netværket. Den kan bruges med analoge eller ISDN-forbindelser.

    Trådløse senior telefoner

    Trådløs seniortelefon

    I denne kategori finder du enheder, der er tilpasset ældres særlige behov. Der er funktioner som høreapparatkompatibilitet, visuelle opkaldssignaler og særligt hørbare akustiske signaler. En høj lydstyrke på håndsættet bidrager ofte til en bedre forståelse, mens store skærme med høj kontrast gør det lettere at se. Store knapper gør det lettere for ældre at betjene enhederne. Derudover gør hurtigopkaldsknapper med billeder af visse mennesker kontakt med personer med demens meget lettere. Nogle telefoner er endda udstyret med et vandtæt alarmmærke med en håndfri funktion, der kan bæres rundt om halsen med en kæde eller rem. I en nødsituation kan ældre til enhver tid ringe efter hjælp.

    Trådløse telefon, analog

    I denne kategori er der forskellige varianter af trådløse telefoner. Fælles for modellerne er, at der altid bruges en basestation med en eller flere mobile enheder. Du har valget mellem at vælge modeller med op til fire enheder. Med eller uden tastaturbelysning har enhederne ofte en integreret telefonsvarer. Basestationen fungerer også som en ladestation til de mobile slutenheder, hvis batterier genoplades, når de er tilsluttet basen. Tilføjelsen "analog" angiver forbindelsen på disse trådløse telefoner. En analog telefonforbindelse er en billig variant, hvor kunden tildeles nøjagtigt et telefonnummer. Der er installeret et såkaldt TAE-stik i bygningen, hvortil enhver analog telefon kan tilsluttes. Ud over telefonen kan der tilsluttes andre enheder såsom en separat telefonsvarer eller et modem til dette stik. 

    Trådløse telefoner, ISDN

    De funktionelle og visuelle forskelle i forhold til analoge, trådløse telefoner er mindre. Du får kombinationer med en eller to basestationer, der kan bruges sammen med en eller to mobile enheder. Også her er telefonsvareren delvist integreret, og den mobile enhed har et display og opkaldsknapper. Den store forskel ligger i forbindelsen bag telefonen. Enhver, der bruger en ISDN-forbindelse (ISDN = Integrated Services Digital Network) har udviklet sig fra analog til digital teknologi. TAE-stikket på den analoge forbindelse erstattes af en NTBA-enhed (NTBA = Network Termination Basis Connection), så kommunikationen mellem slutkunden og netværksoperatøren udelukkende er digital. ISDN har den fordel, at netværksoperatøren forsyner kunden med tre telefonnumre som standard. Med en såkaldt multi-enhedsforbindelse kan op til ti telefonnumre bruges. 

    Trådløse telefoner, VoIP

    Disse telefoner kommer i konfigurationer svarende til ISDN og analoge betjente enheder beskrevet ovenfor. Igen er den største forskel i teknologien bag telefonen. VoIP betyder "Voice over IP", som generelt oversættes som "telefonsamtale over Internettet". Teknisk set fungerer telefonering via VoIP på samme måde som en analog forbindelse, hvorved samtalen opdeles i datapakker og sendes over internettet. Forudsætningen for trådløs telefoni via VoIP er derfor en DSL-forbindelse, der forbinder telefonen og internettet. Flere mobile enheder kan også bruges her.

    Hvad skal du passe på, når du køber trådløse telefoner?

    Før du beskæftiger dig med enhedernes farver og detaljerede funktioner, skal du vælge modellerne i henhold til din telefonforbindelse. Hvis du bruger ISDN, VoIP eller en analog forbindelse, er denne kendsgerning et vigtigt punkt i din beslutning. Bemærk også, om du vil have en telefonsvarer, og hvor mange mobile enheder der skal bruges. Familier med små børn rådes godt til at bruge enheder, der er designet til at være stødsikre og vandtætte. Andre vigtige kriterier er rækkevidden, batteriets levetid og lagringsmulighederne for telefonnumre.

    Den rigtige hjælp til installation eller problemer: Mila Friends

    Conrad venner
     

    Vil du konfigurere din nye trådløse telefon?
    Lad en Mila Friend støtte dig hurtigt og effektivt. Lav en aftale nu!

    Mila tilbyder dig hjælp og support med forskellige tekniske spørgsmål eller problemer. Mennesker med et højt niveau af teknisk viden påtager sig opgaver, som du ikke er klar til. 

    Book vores Mila Friends-service online og få den support, du har brug for, når det passer dig bedst.

    Informer nu

    Ofte stillede spørgsmål: De mest almindelige spørgsmål om trådløse telefoner

    Er der trådløse telefoner med en håndfri facilitet?

    Ja, næsten alle forbindelsesvarianter inkluderer også enheder, der har en håndfri facilitet. Dette giver dig mulighed for at bruge begge hænder til forskellige aktiviteter på arbejde eller rundt i huset og have en interessant samtale på samme tid. 

    Kan batterierne i trådløse telefoner udskiftes? 

    Mange mærkeproducenter tilbyder udskiftningsbatterier til de forskellige telefonmodeller. I onlinebutikken kan du selektivt filtrere og bestille batterier til den producent, du leder efter, i kategorien "Trådløse telefonbatterier".

    Vores praktiske tip: Brug en trådløs telefon, der matcher forbindelsen

    Før du behandler de forskellige designs, kan du indstille et tilsvarende filter for kompatibilitet i butikken. Hvis du f.eks. Bruger en FRITZ! BOX 7390, skal du vælge den, og du vil kun se enheder, der fungerer sammen med den.

        

    Konklusion: hvordan man finder den rigtige trådløse telefon 

    Sørg for, at din eksisterende forbindelse er kompatibel med den valgte enhed. Tilpas den trådløse telefon til dine behov, de særlige krav hos ældre eller en husstand med børn. Efter at antallet af nødvendige mobile enheder er bestemt, er der adskillige modeller med store detaljerede funktioner at vælge imellem, som du vil nyde på lang sigt.