bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

      

Ting at vide om USB-opladere

USB

Med USB-opladere kan du oplade smartphones, tablets og andre mobile enheder hurtigt og bekvemt - afhængigt af modellen, endda flere slutenheder på samme tid. Du kan finde ud af, hvad du skal se efter, når du køber en oplader i vores guide.

  • Sådan fungerer USB-opladere

  • Masser af tomme batterier, en USB-ladestation

  • De vigtigste købskriterier for USB-opladere

  • Vores praktiske tip til hurtig opladning og lang batterilevetid

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om USB-opladere

Sådan fungerer USB-opladere

Enheder med USB-grænseflader findes i næsten alle husstande - i flere versioner, inklusive på smartphones, tablets og MP3-afspillere. Forkortelsen USB står for Universal Serial Bus, dvs. et serielt bussystem, hvor bits overføres hinanden (og dermed i serie) fra den ene enhed til den anden under dataoverførslen. Smartphones og tablets bruger blandt andet USB til dataoverførsel og strømforsyning. For at de indbyggede batterier nemt kan oplades, bruges USB-opladere, der tilbydes i forskellige versioner og priskategorier.

USB-station til mange enheder

For at genoplade batteriet via USB kræves en strømforsyningsenhed og et USB-kabel, for eksempel med et mikro-USB-stik, der bruges med et stort antal mobile enheder. Vekselspændingen fra stikket konverteres til jævnstrøm i den passende strømstyrke og leveres til enheden. Den maksimale mængde forstærkere, som en strømforsyningsenhed kan levere, findes i producentens oplysninger. Du finder også tilsvarende oplysninger om selve strømforsyningsenheden under "Output"

. Moderne slutenheder regulerer automatisk, hvor meget energi der forbruges under opladning, så endnu kraftigere opladere kan bruges uden problemer - forudsat at de er testede modeller. Under alle omstændigheder skal sikkerhedsstandarder overholdes, så der ikke beskadiges enheder eller andre problemer. En smartphone eller tablet kan også oplades på en pc via USB, men dette er den langsomste mulighed. Mens USB 2.0-porte leverer op til 0,5 ampere, leverer USB 3.0- og USB 3.1-porte op til 0,9 ampere. Med en oplader til tilslutning til stikkontakten kan du oplade mobile enheder meget hurtigere.

 

USB-oplader

Masser af tomme batterier, en USB-ladestation

På kontoret eller i flere personers husstande kan brugen af mange enheder føre til "køer" ved strømskinner eller til irriterende sammenfiltrede kabler. Mange moderne opladere tilbyder flere USB-porte for at modvirke dette problem. I hverdagen er ladestationer med to, tre, fire eller flere slots meget nyttige, fordi de kan bruges til at forsyne flere enheder med strøm - og på samme tid. Men der er også forskelle her. Mens USB-porte med forskellige opladningsstrømme er tilgængelige for nogle stationer, leverer andre producenter modeller med USB-udgange med samme styrke, for eksempel fire USB-stik med en maksimal opladningsstrøm på 2400 mA.


Ud over ladestationer med opbevaringsområder til flere enheder er adapterstik med integrerede USB-forbindelser, der gør det muligt at bruge stikket på samme tid, praktisk. Bil- og lastbilchauffører, der ønsker at bruge smartphones og tablets på længere ture, kan bruge specielle opladere, der er sat i cigarettænderstik.

De vigtigste købskriterier for USB-opladere

Ideelt set skal du bruge en USB-oplader til at oplade batteriet, som er perfekt skræddersyet til din smartphone, tablet eller anden enhed. I princippet kan opladere med en højere eller lavere ladestrøm bruges. Men hvis en “svagere” elleverandør bruges til opladning, tager processen længere tid. Med en højere ladestrøm accepterer enheden normalt kun så meget som den kan håndtere. Generelt kræver tablets mere strømstyrke end smartphones. Når du køber USB-opladere, anbefales det også at være opmærksom på andre specifikationer. Disse inkluderer følgende:  

Kompatibilitet:

Bruger du helt nye enheder eller ældre modeller? Afhængigt af slutenheden skal du muligvis have en speciel udgang på USB-opladerkablet. Ofte falder valget på mikro-USB-kabler. Ud over mikro-USB findes der også varianter med mini-USB eller USB type C (USB-C).

USB-adapter til cigarettænderen i bilen

Egnet udstyr:

En enhed til opladning skal være kortslutningssikker og også have overspændings- og overophedningsbeskyttelse verfügen. Auf die Overholdelse af sikkerhedsstandarder sollten Sie besonders Wert legen, damit nichts zu Schaden kommt. Flere USB-udgange sind vorteilhaft, wenn im Haushalt oder Büro mehrere Geräte verwendet werden. Wird der Charger oft transportiert, ist es ratsam, auf ein robust hus zu achten.

For ophold i udlandet kræves passende adaptere afhængigt af rejsedestinationen, så du kan bruge opladeren på ferie eller på forretningsrejser. Enhver, der tager mobile enheder med dem på lange bilrejser eller til arbejde i en lastbil, har brug for batteriopladere med cigarettænderpropper. Modeller med en og flere porte er også tilgængelige til brug i køretøjer.

Yderligere funktioner:

Mange ladestationer kombinerer et stilfuldt design med praktiske funktioner. For eksempel kan flere slutanordninger placeres sikkert og stabilt til opladning på nogle stationer med en skridsikker overflade, mens kablerne kan opbevares inde. Et udtrækkeligt tabletstativ er også integreret i nogle modeller. For at sikre stationen sikkert er skridsikre elementer på undersiden praktisk.

Praktisk tip til hurtig opladning og lang batterilevetid

For at optimere opladningsprocessen skal der bruges korte kabler, der understøtter hurtige opladningshastigheder og høje strømme på op til 2,4 A. Dybest set lægger enhver opladningsproces belastning på batteriet i det lange løb, så mobile enheder skal oplades så sjældent som muligt.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om USB-opladere

USB multicharger

Kan smarttelefonen sluttes til en hvilken som helst oplader?

Med et passende tilslutningskabel kan smartphones og andre enheder i princippet oplades på alle kablede opladere. For at få optimal opladning tilbyder nogle opladere specielle USB-porte, der er skræddersyet til kravene til moderne slutenheder.

Hvor mange enheder kan jeg oprette forbindelse til en USB-oplader?

I princippet kan alle porte på opladeren bruges på samme tid. Dog skal man være opmærksom på den maksimale udgangsstrøm. Hvis denne værdi overskrides af de tilsluttede mobile enheder, øges opladningstiden.

Fungerer opladeren også i udlandet?

Passende adaptere fås til de forskellige sokkeltyper.

Hvad er hurtigopladningsteknologi til smartphones og tablets til?

De, der har lidt tid, men er afhængige af en enhed, kan bruge den såkaldte hurtigopladningsteknologi. Dette skal gøre det muligt at bringe kompatible enheder til et batteriniveau på op til 80 procent inden for 35 minutter. Dette fungerer dog kun, hvis både strømforsyningsenheden inklusive kablet og slutenhederne understøtter hurtig opladningsteknologi.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg oplader?

En enheds opladningsniveau er ideelt mellem 30 og 80 procent. Batteriet skal aflades helt så sjældent som muligt. Kontinuerlig afbrydelse af opladningscyklussen er lige så uønsket som opladning natten over. Placeringstjenester, Bluetooth, apps, der kører i baggrunden, mobildataforbrug, WLAN og høj skærmlysstyrke er blandt de sædvanlige "power guzzlers" og reducerer batteriets levetid. Det tilrådes at deaktivere tjenester, der sjældent bruges.