bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om vippe- og svømmerafbryder

  • Hvad er vippekontakter eller svømmekontakter?

  • Hvordan fungerer vippe- og svømmeromskiftere, og hvordan konstrueres de?

  • Hvilke typer hældnings- og svømmeromskiftere er der, og hvad skal overvejes, når du vælger og betjener?

Hvad er vippekontakter eller svømmekontakter?

Så niveauet for væskeniveauet i containere kan styres og holdes på et bestemt niveau, skal der afhængigt af niveauet være en mulighed for at udløse en switch- eller styrefunktion for en ventil eller en pumpe eller elektronik. Der er vippekontakter og svømmerafbrydere til dette formål. Sådanne skifteindretninger, der aktiveres afhængigt af niveauet for en væske, er egnede afhængigt af versionen til niveaukontrol og overvågning i applikationer inden for kemi, procesteknik, fødevareteknologi, husholdningsteknologi eller lignende. Sådanne skifteindretninger bruges også til at udføre sikkerhedsfunktioner mod overløb eller tømning af containere.

 

Hvordan fungerer vippekontakter og svømmekontakter, og hvordan konstrueres de?

Hældnings- og svømmeromskifteren bruger opdrift af en svømmer i en væske, hvis mekaniske kraft bruges til at aktivere en afbryder. Denne kraft kan virke direkte på koblingsmekanismen eller indirekte, for eksempel via en magnet på en rørkontakt. Der er versioner med make-kontakter og dem med break-kontakter.

I tilfælde af vippekontakt eller vippesensor er float placeret på eller i en arm eller rør fastgjort til modulets side, hvis hældningsvinkel afhænger af væskeniveauet, der skal måles. Der er en magnet i den bevægelige arm og en rørkontakt i den faste del, som lukkes, når magneten nærmer sig.

Som navnet antyder, har svømmeromskiftere et hult legeme fyldt med luft, svømmeren, der bevæger sig op og ned på et stigerør afhængigt af væskens niveau. Også her aktiveres en kontaktkontakt, når en bestemt position nås, som lukker eller afbryder kredsløbet.

 

Dykke switch

En anden variant er nedsænkningsafbrydere, der bruges som hældningsføler i forbindelse med nedsænkbare pumper. Det er et hermetisk forseglet hus, der holdes på væskeoverfladen ved opdrift. Kablet, der er fastgjort til pumpen, holder kontakten, så det peger op eller ned afhængigt af niveauet. En metalkugle kan bevæge sig frit i huset. Hvis afbryderen peger opad, dvs. når beholderen er fuld, ligger kuglen på en mekanisk betjent kontaktkontakt, der tænder pumpen. Efter at pumpen er sænket niveauet, bevæger fordybningskontakten sig til en anden position, så kuglen ikke længere er på kontakten. Pumpen slukker. Niveauet, hvorpå pumpen tænder eller slukkes, bestemmes af den variable længde på tilslutningskablet.

Positionerne til at tænde og slukke er forskellige med disse afbrydere, så der er en hysterese mellem dem, hvilket fører til mere eller mindre store niveausvingninger i beholderen.

Da dele af disse koblingsanordninger kommer i kontakt med væsker, skal der sikres en sikker adskillelse mellem den elektriske kontakt og mekanismen for vippearmen eller svømmeren. Dette opnås ved at installere skifteelementerne i hermetisk lukkede husdele. Anvendelsen af permanente magneter til at aktivere vederomskifterne, der ikke kræver en ekstern elektrisk forbindelse, har vist sig her.

Værdierne for den tilladte elektriske switchkapacitet for kontakterne er også specificeret i databladene. De maksimale koblingsstrømme og koblingsspændinger må ikke overskrides under drift. Når du skifter induktive belastninger, såsom relæer, kontaktorer og motorer, skal du sikre dig, at spændingsspidserne ikke brænder kontakterne.

Den problemfri funktion af vippe- og svømmeromskiftere afhænger af væskens viskositet, som normalt er temperaturafhængig. Hvis dette bliver for tyktflydende, kan flyderen ikke længere bevæge sig ordentligt eller endda holde sig fast.

Da flydende legems opdrift skyldes lodret tyngdekraft, spiller den korrekte monteringsposition en vigtig rolle i, at en hældnings- og svømmeromskifter fungerer korrekt. De tilsvarende oplysninger i databladene skal overholdes, så flyderen ikke vipper, men kan bevæge sig frit.

Ledningerne til kablerne til de elektriske kontakter er ikke i området under væskeniveauet undtagen for nedsænkningsafbrydere. Ikke desto mindre skal der bruges gennembrud med påfyldningskasser, fordi området også kan være vådt eller fugtigt.

Tilt-switches og float-switches er velegnede til applikationer i forbindelse med en lang række væsker, som ikke kun kan omfatte "ufarlige" stoffer som vand, men også aggressive medier såsom olier, alkalier og syrer. Derudover kan de være væsker, der skal opfylde særlige krav til hygiejne og renlighed. Eksempler er anvendelser inden for drikkevarer, fødevarer og farmaceutiske industrier. Materialet i switchgear spiller en vigtig rolle her, fordi det skal være egnet til den respektive anvendelse og anvendelsesområdet.

Hvilke typer hældnings- og svømmeromskiftere er der, og hvad skal overvejes, når du vælger og betjener?

Den praktiske anvendelse af den respektive hældnings- og svømmerafbryder bestemmer kravene til den respektive anvendelse. Især skal det materiale, der kommer i kontakt med medierne være egnet til det respektive formål. Polypropylen (PP) er f.eks. B. resistent overfor vandige opløsninger af salte, stærke syrer, alkalier og vaskevæsker op til 1200, er rustfrit stål egnet til. B. til fødevarer og farmaceutiske produkter. For andre aggressive stoffer som olier, brændstoffer, organiske opløsningsmidler osv. Skal der vælges speciel plast, hvis egenskaber er specificeret i de respektive datablad.