bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om dampumper og springvandspumper

Dampumpen er i centrum for det tekniske udstyr i hver dam. Det sikrer vandets bevægelse og filtrering og opfylder i nogle tilfælde også designkrav i form af vandfunktioner. Pumperne, der bruges til dette, er kendetegnet ved et robust design, vedligeholdelsesmotorer og høje sikkerhedsstandarder for drift i vand ...

  • Hvad er dam- og springvandspumper?

  • Hvilke dam- og springvandspumper fås hos Conrad?

  • Hvad skal du overveje, når du køber dam- og springvandspumper?

  • Hvad skal du passe på, når du installerer dampumperne?

  • Hvordan genkender du mangler og fejlkilder i dampumper og springvandspumper?

Hvad er dam- og springvandspumper?

Dampumpen er i centrum for det tekniske udstyr i hver dam. Det sikrer vandets bevægelse og filtrering og opfylder i nogle tilfælde også designkrav i form af vandfunktioner. Pumperne, der anvendes til dette, er kendetegnet ved en robust konstruktion, vedligeholdelsesmotorer og høje sikkerhedsstandarder for drift i vand. Sidstnævnte afspejles i beskyttelsesklasser til drift i vand. For eksempel beskytter udstyret med beskyttelsesklasse IPX8 mod indtrængning af vand, når det nedsænkes i ubestemt tid. Til dette er de elektriske komponenter normalt støbt i plast.

Dammens vandpumper har til opgave at generere og opretholde et bestemt vandtryk for at garantere det ønskede vandudløb via niveauforskelle mellem vandkilden og dette vandudløb.

 

For at gøre dette suges vandet ind gennem en filterenhed. Filteret bevarer grove mekaniske komponenter, der kan beskadige motoren eller selve den drevne pumpe. En motor driver den aktuelle pumpe inde i huset, som trækker vandet ind og skubber det til stikkontakten. Vandet kan afgives via et springvandrør eller til andre enheder til vandrensning eller recirkulation. Nogle modeller har en ekstra forbindelse til skimmere - specialdesignede enheder, der renser vandoverfladen. Nye generationer af dampumper har integrerede flertrinsfiltre og kan bruges multifunktionelt.

Energieffektive dåse motorer bruges ofte som motorer. Denne type motor har en hermetisk tætning mellem bevægelige og stationære komponenter og en god effekt. Drivmotorer er ofte beskyttet mod overbelastning med termiske afbrydere.

Pumpernes forskellige ydelse og udstyr sikrer et bredt prisklasse op til det mid-trecifrede euroområde.

Betjeningsvejledningen illustreres normalt detaljeret for at forenkle installationen af dam- og springvandspumper og deres regelmæssige vedligeholdelse.

Hvilke dam- og springvandspumper fås hos Conrad?

Valget af dampumper og springvandspumper kan filtreres hos Conrad i henhold til forskellige kriterier såsom pris, nye produkter og tilbud, kundebedømmelser og tilgængelighed i filialerne.

Ved hjælp af valget efter producent (mærke) finder du passende komponenter til eftermontering af dit system.

De tekniske parametre for pumper er opdelt i butiksmenuen i henhold til:

  • Leveringshastighed fra 400 til 40.000 liter i timen
  • Strømforbrug fra 5 til 950 watt
  • Kategori som flydende vandfunktion, springvandspumpe, dampumpe eller vandfunktionspumpe
  • Gå fra 0,7 til maksimalt 9,5 meter

Særlige funktioner: med belysning, filterfunktion, fogger- eller skimmerforbindelse

Hvad skal du overveje, når du køber dam- og springvandspumper?

Vurder de reelle behov inden køb. Der bør planlægges en reserve til finansieringshøjden for sikkert at udelukke overbelastning.

Find ud af vandkvaliteten på det planlagte sted for f.eks. At kunne tage forholdsregler mod forkalkning.

De anvendte pumper skal opfylde alle almindelige sikkerhedsstandarder.

Hvad skal du passe på, når du installerer dampumperne?

Elektriske installationer på havedamme og svømmehaller skal overholde de lovbestemmelser, der gælder på byggepladsen. Det samme gælder for vandteknologi. Husk at du arbejder med "erkefiender" af vand og elektricitet. Der er risiko for elektrisk stød. Sørg for et tørt miljø for alle kabelforbindelser og udvidelser.

Brug kun kabler, der er godkendt til udendørs brug. Forbindelseskabler til 230 volt-netværket må ikke have et mindre tværsnit end gummislangekabler med koden H05RN-F. Forlængerledninger skal overholde DIN VDE 0620. Brug kun kabler, når de er spolet ud.

Enheden må ikke betjenes, hvis kablet eller huset er defekt. I disse tilfælde repareres nogle enheder muligvis ikke, men skal bortskaffes.

Pumper må ikke køre tørre, da vandet, der strømmer igennem, også kan have en kølefunktion.

Hvis der anvendes en sikkerhedstransformator, skal den installeres, så den er sikker mod oversvømmelse og har en mindsteafstand på 2 meter fra damkanten.

Tag altid alle enheder ud af vandet, før du arbejder på enheden.

Beskyt pumpens transformer med en reststrømsbeskyttelsesanordning. Du finder den krævede nominelle reststrøm i brugsanvisningen.

Det er vigtigt at beskytte pumpen mod frost. Hvis der er risiko for frost, skal pumpen fjernes fra dammen og opbevares på et frostsikkert sted.

Kontakt et autoriseret kundeservicecenter, eller hvis du er i tvivl, kontakt producenten, hvis problemer ikke kan løses.

Vær opmærksom på eventuelle resterende garantikrav ikke kun for pumpen, men også for installationsmiljøet. I tilfælde af indgreb, der ikke er foreskrevet i driftsvejledningen, udløber producentens garanti generelt. 

Hvordan genkender du mangler og fejlkilder i dampumper og springvandspumper?

  • Pumpen afgiver usædvanligt høje driftslyde, eller pumpens ydelse reduceres mærkbart
  • Hvis en af pumperne ikke starter, skal du kontrollere sikringen, spændingen og alle strømførende elementer for åben eller kortslutning. Det er muligt, at drivenheden er blokeret.
  • Hvis pumpen ikke leverer vand, skal du kontrollere vandstanden ved kilden, eventuelle filtre, der er til stede, samt indløb og udløb for snavs eller kalk, sugeledningen for skader, knæk eller blokeringer, den korrekte driftsspænding og pumpehuset for skader. Linjer, der er for lange eller slangediametre, der er for små, såvel som overstiger det maksimale tilførselshoved, kan også føre til svigt i vandforsyningen.
  • Kalkskala kan opbygges fra vandet ved udløbet af vandfunktioner, hvilket påvirker kastemønsteret eller endda helt tilstopper springvandsledningen.
  • Hvis pumpen lækker, skal du kontrollere, at pumpehuset er monteret nøjagtigt som beskrevet i instruktionerne, f.eks. Efter vedligeholdelse. Kontroller for løse skruer, revner og skader, og kontroller også pumpemembranen, alle forbindelser og ledninger for beskadigelse.