Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Hvis du har brug for at installere noget elektronik, skal du vælge et godt installationsmateriale. Ved at gøre brug af det helt rigtige installationsmateriale og følge trinnene til installationen af din elektroniske komponent, kan du være sikker på, at din elektronik bliver installeret korrekt og holder i lang tid. Derfor tilbyder Conrad dig det bedste elektriske installationsmateriale til alle installationer.
     

    Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    Interessante fakta om elektrisk installationsmateriale

     

    Under elektrisk installationsmateriale finder du alt hvad du har brug for for at opsætte en strømforsyning inden for bygningsteknologi. Det store udvalg strækker sig fra switchbokse, strømstik og stik til tilbehør til lægning af strømkabler, såsom kabelkanaler til dækning af strømledninger, monteringsskinner og forskellige klæbebånd. Der er også vejrbestandigt installationsmateriale til udendørs områder og haver.

     

    • Hvad er elektrisk installationsmateriale?

    • Hvad bruges elektrisk installationsmateriale til?

    • Hvilket elektrisk installationsmateriale er der?

    • Sikkerhedsanvisning til elektrisk installation

     

    Hvad er elektrisk installationsmateriale?

    Elektrisk installationsmateriale inkluderer alt tilbehør til distribution af elektricitet i bygninger og tilhørende udendørsarealer såsom haver. Ud over at skifte kasser og strømstik, inkluderer dette et omfattende udvalg af produkter, der er nyttige, når man lægger kabler. For eksempel distributører, stik og fastgørelser til kabler.

    Komponenterne til den elektriske installation kan dybest set opdeles i to store grupper: Der er aktive og passive komponenter. De adskiller sig i, om de:

    • tæller aktivt som levende dele
    • eller passivt kun udføre hjælpefunktioner, men er ikke selv live.

    Tilbehøret er ofte passivt monteringsmateriale. F.eks. Er kabelkanaler kun beregnet som en understøtningskonstruktion og som ekstra beskyttelse for omhullede kabler, men i modsætning til kablerne er de ikke spændende komponenter

     

    Hvad bruges elektrisk installationsmateriale til?

    Elektrisk installationsmateriale bruges til forskellige formål til distribution af lavspændingselektricitet i bygninger, individuelle dele af bygninger, i lejligheder og i individuelle rum. Elektrisk installationsmateriale bruges også i vid udstrækning i kommercielle ejendomme og industrianlæg.

    Med de strømførende komponenter til elektrisk installation i denne kategori kan du realisere den grundlæggende distribution i bygninger, men kun

    • bag hovedafbryderen, eventuelle lynstænger og lignende generelle sikringer
    • som et mellemstik kun godkendt til lavspændingsområdet
    • eller før plug-in-forbindelsen til elektriske enheder.

    Elektrisk installationsmateriale bør kun lægges af specialfirmaer i overensstemmelse med alle relevante forskrifter.
    Søgetip: Du kan finde egnede værktøjer til elektrisk installation her i vores butik.

     

    Hvilket elektrisk installationsmateriale er der?

    Installationsdåser

    El-installationsmateriale

    Installationsbokse er switchbokse. Som et ekstra hus tjener de til at beskytte elektriske komponenter mod utilsigtet kontakt. Der er både koblingsbokse og koblingsbokse. Til høje krav er der installationsbokse til fugtige rum og dem med høje brandsikringsklasser.

    Tape

    El-installationsmateriale

    Selvklæbende bånd er nyttige hjælpemidler til elektrisk installation. De skaber orden og kan også bruges til fastgørelse. Foruden ledende og isolerende klæbebånd med ensidig eller dobbeltsidet klæbekraft, kan der også findes antislibbånd, tætningsbånd, dækfolier og markeringstape i denne underkategori.

    Netstik, Netkobling

    El-installationsmateriale

    Strømstik og deres modparter, strømstik, er stik til strømforsyningen til elektriske enheder. Det store udvalg af enkle modeller suppleres med jordingskontaktstik, vinklede stik og mellemafbrydere.
    Tip til søgning: Her finder du indbygningsstik.

    Føring af strømkabler

    Installationsmaterialet til installationen af strømkablet inkluderer forskellige versioner af kabelsupportsystemer samt styre- og dækningskanaler til elektriske kabler. Disse inkluderer gulvpladesystemer såvel som kabelbakker, brystningskanaler, installationsrør, samlebånd og andre passive kabelføringssystemer, der ikke har noget at gøre med den faktiske elektronik.

    Forbindelsesklemmer, enkeltladerstik

    Stik til kabler og ledninger kan både forbinde elektriske ledninger til hinanden og implementere grenfordelinger. Det meste af tiden er dette terminaler, hvor blytrådene kan installeres med lidt anstrengelse. Fælles repræsentanter er stikkontakter, lysterminaler, lysterminaler og Wago-terminaler. Som mellemstykker hjælper sådanne stik med den detaljerede realisering af større skiftemiljøer.

    Tilbehør til forbindelsesklemmer, enkeltladerstik

    Udvalget af tilbehør til tilslutning af terminaler er også stort. Her finder du dæksler, mærkningsmateriale, fastgørelsesadaptere, tætninger, huse, monteringsskinner og belastningsaflastninger samt værktøjer til montering af stik.

    Haveelektrisk installationssystem Wieland

    I udendørsområdet er vejrbestandig installation af elektriske kabler vigtig, så ingen fugt kan trænge ind i regnen. Det udendørs installationssystem inkluderer alt hvad du har brug for sikker strømfordeling udendørs, inklusive kabler, stik, stikkontakter, distributører og radioknapper.
    Sikkerhedsanvisning: Før du installerer elektriske komponenter i fugtige rum eller endda udendørs, skal du altid kontrollere, om producenten udtrykkeligt angiver den udvendige enhed som tilladt i produktbeskrivelsen. Størstedelen af elektrisk materiale er kun designet til indendørs brug, da komponenterne ikke tilbyder tilstrækkelig kortslutning og kontaktbeskyttelse, når de er våde, hvilket udgør en betydelig sikkerhedsrisiko.

     
     

    Sikkerhedsanvisning til elektrisk installation

    Overfør altid installationen af husholdningselektrisk udstyr til et specialfirma. Dette er den eneste med relevant ekspertise og forsikring for mulig følgeskade, hvis noget går galt under samlingen.

    Den økonomiske skade forårsaget af fejl i elektrisk installation tilføjer hurtigt sekscifrede summer:

    • Forsikrings- og garantikrav for alle tilsluttede elektriske komponenter truer med at udløbe, hvis husejeren eller lejeren gør sine egne ting.
    • Forkert brug af elektrisk installationsmateriale medfører risiko for livstruende ulykker på grund af elektrisk stød.