bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

     

Let mobil med seniormobiltelefonen

Da mobiltelefoner blev overkommelige for offentligheden i 1990'erne, kom mange mennesker i ung alder, men også middelaldrende, til at værdsætte de daværende ret klodsede enheder. Den dag i dag er teknologien selvfølgelig forbedret, smartphones er ægte allroundere og hjælper med at organisere de forskellige opgaver i hverdagen. 

Men mange, der havde en mobiltelefon fra starten, er nu i en alder, hvor man har problemer med de komplekse, moderne enheder og berøringsskærmen. Dette skyldes forskellige fysiske begrænsninger. Imidlertid ønsker de ikke at undvære det helt, fordi denne teknologi forenkler især den ældre generation og giver yderligere sikkerhed. Dette kan afhjælpes med mobiltelefoner til ældre, som er kendetegnet ved enkel betjening med store knapper og et stort display og et par udvalgte funktioner. 

  • Hvad er en senior mobiltelefon?

  • Hvilke mobiltelefoner er egnede til ældre?

  • Funktioner af senior mobiltelefoner

  • Ofte stillede spørgsmål: Vigtige spørgsmål om mobiltelefoner til seniorer

Senior mobiltelefoner
 
 

Hvad er en senior mobiltelefon?

De nuværende modeller af mobiltelefoner og smartphones er ofte modeller, som ældre eller handicappede ikke let kan betjene af forskellige årsager. 

Af denne grund producerer en række producenter mobiltelefoner til mennesker med sundheds- eller aldersspecifikke begrænsninger, såsom dårligt syn, dårlig hørelse eller begrænset motorik. Fokus er altid på brugervenlighed og brugervenlighed. For eksempel har senior mobiltelefoner et stort farvedisplay, store knapper og enkel menunavigation. På denne måde er mobiltelefoner nyttige både i hverdagen og i vanskelige situationer. For eksempel efter et fald kan du hurtigt få hjælp ved hjælp af SOS-knappen.  

 
 

Hvilke mobiltelefoner er egnede til ældre?

Der er tre typer modeller, som seniorer kan vælge imellem.

Senior nøgle mobiltelefon

Disse mobiltelefoner har knapper som en fasttelefon og normalt en belyst farvedisplay. Der er alle relevante funktioner såsom evnen til at foretage telefonopkald, skrive SMS samt direkte opkaldsknapper, vækkeur, en nødopkaldsfunktion og ofte et kamera. Du kan dog ikke få adgang til internettet med disse enheder, hvilket betyder, at apps heller ikke fungerer. På grund af de eksponerede knapper anbefales det at købe et passende beskyttelsesdæksel til mobiltelefonen, så den ikke beskadiges, hvis den f.eks. Tabes. 

Til seniortelefonerne

Senior flip-telefon 

Flip-telefoner har de samme funktioner og egenskaber som knap-mobiltelefoner, så de er heller ikke internet-kompatible. Bare at åbne det er forskellen. Dette beskytter skærmen mod ridser. Derudover kan tastaturet låses / låses op, og opkald kan accepteres / afsluttes ved at lukke og åbne det. Nogle flip-telefoner har endda en lille skærm udvendigt, der viser klokkeslæt eller navn på den, der ringer op.   

Til senior flip-telefoner

Senior-smartphone

Som med normale smartphones er der en stor skærm med en berøringsfunktion og to eller tre knapper. Enheden er internet-aktiveret, så alle apps kan downloades og bruges. På samme tid har seniors smartphones et klart design. Skærmens lysstyrke, kontrast samt størrelsen på skrifttype og ikoner kan tilpasses dine egne behov.    

Til seniors smartphones
 

Vores praktiske tip: Seniors-smartphonesoftware til Android-enheder

De, der kan bruge de nuværende smartphones godt, men sommetider mister styr på de mange installerede apps, kan falde tilbage på speciel senior smartphone-software. Dette gør enhver kompatibel Android-smartphone, for eksempel fra Samsung, til en brugervenlig, klar mobiltelefon. 

 

Producenterne af mobiltelefoner til seniorer adskiller sig fra de kendte smartphone-producenter. Derfor er de større udbydere kort anført her:

Doro

Doro er et firma fra Sverige med hovedsæde i Tyskland. Virksomheden lancerede de første enheder med specialfunktioner til seniorer tilbage i 2007. I dag er det en af markedslederne, når det kommer til ældre mobiltelefoner og tilbyder et bredt udvalg af mobiltelefoner til ældre borgere, muslingetelefoner og smartphones til ældre borgere.  

Emporia

Emporia Telecom GmbH & Co. KG, der er baseret i Østrig, hævder, at det udvikler sine produkter i tæt samarbejde med målgruppen, f.eks. Ved at evaluere produkttest og workshops. Det betyder, at mobiltelefoner til ældre skal være særligt velegnede til ældres behov. Valget er stort. Der er mobiltelefoner, der kan åbnes og lukkes såvel som med knapper og smartphones. 

Seniors smartphones med store ikoner

Bea-fon

Det østrigske firma Bea-fon mobile GmbH har til formål at producere brugervenlige, robuste mobiltelefoner. Det sælger disse i tre produktlinjer: Classic, Active og Silver Line. Mens den aktive linje er rettet mod ekstreme atleter, imødekommer de to andre linjer behovene hos brugere med handicap.  

Fortæl mig

Telme er en samarbejdspartner for Emporia Telecom GmbH & Co. KG. Virksomheden har specialiseret sig i overkommelige mobiltelefoner til seniorer og begyndere, der er nemme at bruge og klarer sig godt. 

Swisstone

Swisstone er et mærke af det tyske firma IVS GmbH, der tilhører Doro AG. Ifølge firmaet skal Swisstone-modellerne give deres brugere daglig glæde takket være deres nemme håndtering, pålidelige funktion og et godt pris / ydelsesforhold. 

 
 

Funktioner af senior mobiltelefoner

Sammenlignet med nuværende smartphones mangler mobiltelefoner til ældre et stort antal funktioner, som mange ældre heller ikke går glip af. Weit wichtiger sind eine nem håndtering mit einer enkel menunavigation und ein langtidsholdbart batteri

Derudover spiller følgende aspekter en stor rolle for mange seniorer:

  • Store knapper med let at læse bogstaver
  • Høj kontrast, lys og stor skærm
  • Skridsikker overflade, så enheden ligger behageligt i hånden
  • Programhukommelse til telefonnumre
  • SOS-nødopkaldsknap, der udløser nødopkald eller SMS i nødsituationer, når den trykkes længere
  • Direkte funktionstaster
  • Tydelig og let at læse betjeningsvejledningen
  • Nem opladning af mobiltelefonen, ideelt med en ladestation
Senior mobiltelefon fra Doro
 

Afhængigt af mobiltelefonbrugerens individuelle behov er der mobiltelefoner til seniorer med yderligere funktioner:  

  • Egnet til tunghøre 
  • Knapper mærket med blindeskrift
  • Oplyst tastatur
  • Stemmeoutput, for eksempel annoncering af de kaldte cifre
  • Talestyring
  • Kamera til at dele billeder eller videoer med venner og familie
  • Bluetooth®-Funktion til at forbinde mobiltelefonen med andre enheder, for eksempel med det håndfri system i bilen eller Bluetooth®-aktiveret høreapparat
  • FM-radio  
  • Telemedicinske udvidelser, såsom oprettelse af et EKG- eller GPS-positionering, som i en nødsituation gør det muligt at finde mobiltelefonbrugeren ved hjælp af en sporingsproces
 

Vores praktiske tip: Foretag afslappede opkald på trods af høreapparater

Alle mobiltelefonbrugere med høreapparater skal sørge for, at deres fremtidige mobiltelefon også er kompatibel, ellers vil baggrundsstøj gøre det vanskeligt at foretage opkald. Høreapparatkompatible modeller bruger forskellige teknikker. For eksempel sender en induktionsspole ikke telefonsignalerne via mobiltelefonhøjttaleren, men ved hjælp af elektromagnetisk induktion. Forudsætning: Høreapparatet er også indstillet til induktiv hørelse. 

En anden mulighed er transmission via Bluetooth®hvis høreapparatet og mobiltelefonen har denne funktion. Med begge metoder undertrykkes forstyrrende baggrundslyde stort set.

 
 

Ofte stillede spørgsmål: Vigtige spørgsmål om mobiltelefoner til seniorer

Hvordan fungerer nødknappen på en mobiltelefon for seniorer?

På mange mobiltelefoner er nødopkaldsknappen, også kendt som SOS-knappen eller panik-knappen, placeret på bagsiden af enheden. Hvis der trykkes på denne knap i et par sekunder, ringer telefonen automatisk til flere tidligere gemte telefonnumre eller sender SMS til disse kontakter. For modeller med et GPS-modul overføres også mobiltelefonbrugerens placeringsdata.

 

Hvordan får jeg mit telefonnummer fra en senior mobiltelefon?

Det lange mobiltelefonnummer er ofte svært at huske, og det papirskilt, som du skrev det på, kan ikke findes. Så er der to måder at finde ud af dit eget nummer.

Mulighed 1: Gå til indstillingerne i mobiltelefonmenuen, og vælg menupunktet "Om telefonen" eller "Enhedsoplysninger". Hvilket udtryk, der bruges, afhænger af operativsystemets version. Vælg derefter "Status" eller "SIM-kortets status", så vises "Mit telefonnummer". Nedenfor finder du telefonnummeret på den senior mobiltelefon.

Mulighed 2: Du kan også finde ud af mobiltelefonnummeret ved hjælp af MMI-koden. For at gøre dette skal du vælge opkaldsmuligheden på din mobiltelefon og skrive * # 62 # i den cifrede blog, eller * 135 # som Telekom-kunde. Tryk derefter på opkaldsknappen, og straks derefter vises et vindue med nummeret på displayet.

 

Er der et alternativ til senior mobiltelefoner?

Mange ældre mennesker ønsker ikke at tilhøre det "gamle jern" og er generet af udtrykket senior mobiltelefon. At finde alternativer til de praktiske enheder er dog ikke let, da konventionelle mobiltelefoner og smartphones ofte sætter forskellige prioriteter. Softwaren til senior mobiltelefoner, der er nævnt i vores praktiske tip, kan hjælpe. Derudover udvikler de kendte producenter nu også forenklede modeller af deres mobiltelefoner og smartphones. Dog er det nødvendigt med nogle undersøgelser eller gode råd her for at finde den rigtige enhed.