Købes oftest

    Meest gekocht

    Bedst bedømte produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgiver

    Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

    Interessante fakta om displays & displays

    Skærme er påkrævet, så information indefra af elektroniske enheder kan overføres til omverdenen. Dette kan være kort information såsom beregningsresultatet på en lommeregner eller måleresultatet for et multimeter eller komplekse oplysninger såsom de bevægelige, farvede billeder af en musikvideo, som også er koblet til lydafspilning. Moderne elektronik ville være utænkelig uden skærme, skærme og skærme af enhver art.

    • Hvad er annoncer eller displays?

    • Hvilke typer skærme er der?

    • Præsentationsteknikker til reklamer

    • Disse skærme og tilbehør er tilgængelige

     

    Hvad er annoncer eller displays?

    Skærme tjener den optiske transmission af skiftende information. Et andet navn vises. Større skærme kaldes også skærme. De er blandt grænsefladerne mellem operatør (menneske) og maskine (teknologi) og kan findes som:

    • Kontrolelementer på enheder og maskiner,
    • Tv-skærm eller computerskærm,
    • på mobile enheder såsom smartphones, tablets eller notebooks,
    • på navigationsenheder
    • og i mange andre applikationer.
     

    Hvilke typer skærme er der?

    På den ene side er der cifre eller digitale skærme, som normalt implementeres som linje- eller matrixskærme. De er særligt egnede, når kun kort information skal overføres.

    Linjedisplays er enkle matrixdisplays med to til fire linjer, der består af individuelle pixels i en matrix med vandrette linjer og lodrette søjler. De enkelte pixels er tydeligt defineret ved at angive en række og et kolonnenummer.

    Afhængigt af den anvendte skærmteknologi, for eksempel LCD (flydende krystaldisplay) eller LED (lysdiode), kan en pixel antage to eller flere grå niveauer og farver. I den enkleste variant er en pixel i skærmoverfladen synlig eller usynlig, dvs. sort eller hvid. Afhængigt af hvor fint skærmen rasteriseres, det vil sige hvordan billedpunkterne er arrangeret, kan grafiske mønstre eller tegn sættes sammen fra tilstødende billedpunkter i matrixen ved at styre flere punkter.

    Matrixskærme, der kun skal vise enkle bogstaver eller tal, f.eks. For målte værdier (f.eks. Temperaturdisplay), implementeres ofte som syv-segment-skærme. Den består af syv segmenter i en koordineret form, der gør det muligt at vise tal og enkle bogstaver. Et velkendt eksempel på dette er visningerne af lommeregnere med lineære segmenter. Matrixskærme kan programmeres i 4 eller 8 bit tilstand med et par linjer bitkode via et serielt interface. På grund af denne enkelhed bruges de stadig ofte til drift og overvågning af procesparametre i maskiner, systemer og bygninger.

    En skærm er et meget universelt brugbart displayinstrument, som som et Braun-rør kan styres vektor- og rasterorienteret. Flydende krystalskærme (LCD-skærme) styres som matricer i et gitter.

    Der er to typer kontrolteknologi til LCD- og OLED'er: passive matrixskærme og aktive matrixskærme (TFT-skærme). Et kontrolkredsløb, der normalt implementeres som et integreret kredsløb (IC), styrer de enkelte pixels i matrixen. Ud over styringen af de enkelte pixels inkluderer dette kontrolkredsløb også en karaktergenerator.

     

    Præsentationsteknikker til reklamer

    Skærme bruger forskellige præsentationsteknikker. Disse inkluderer:

    • Feltemissionsskærme (FED)
    • Flydende krystalskærme (LCD) og tyndfilm-transistordisplay (TFT-LCD)
    • Katodestrålerørskærme (CRT)
    • Plasmaskærme
    • Organiske lysemitterende dioder (OLED)
    • Overfladeledningselektronemissionsskærme (SED)

    Af disse spiller flydende krystalskærme (LCD, flydende krystaldisplay) og organiske lysdioder (OLED, organisk lysdiode) i øjeblikket en rolle.

     

    Flydende krystalskærme (LCD-skærme)

    Deres funktionelle princip er baseret på det faktum, at flydende krystaller påvirker lysets polarisationsretning, når en bestemt mængde elektrisk spænding påføres. LCD-skærme består af segmenter, der uafhængigt kan ændre deres gennemsigtighed. Ved at arrangere gennemsigtige og ikke-gennemsigtige eller mindre gennemsigtige segmenter kan der dannes optisk genkendelige mønstre og tegn. For at gøre dette styres justeringen af de flydende krystaller i hvert segment ved hjælp af elektrisk spænding, hvilket ændrer deres permeabilitet for polariseret lys. Polarisationsfiltre i displayet genererer polariseret lys. I tilfælde af reflekterende displays er dette lys det indfaldende omgivende lys; i tilfælde af displays i transmissionstilstand er det en integreret baggrundsbelysning.

    LCD-skærme kan have jævnt rasteriserede billedsegmenter, der svarer til pixels for at være i stand til at vise ethvert billedindhold, eller, hvis kun bestemt indhold skal vises, segmenter i en koordineret form, som i det syv-segment display, der er kendt fra lommeregnere .

    LCD-skærme bruges i forskellige typer elektroniske enheder, for eksempel:

    • Underholdningselektronik
    • Digitalkameraer
    • Digitale ure
    • Mobiltelefoner
    • Måleenheder
    Fordele:ulempe
    let, fladt design med lav installationsdybdeOpløsning kan ikke ændres med definerede pixels
    Lavt energiforbrugPixels kan mislykkes / være defekte
    Med lav stråling 
    Flimmer og forvrængning gratis 

    Tidligere ulemper som lav kontrast og relativt lange skiftetider spiller ikke længere en rolle takket være den tekniske udvikling.

     

    OLED-skærme

     

    En organisk lysemitterende diode (OLED) er en lysende tyndfilmskomponent fremstillet af organiske halvledende materialer. Det adskiller sig fra konventionelle uorganiske lysemitterende dioder (LED'er), idet den elektriske strømtæthed og luminans er lavere, og der kræves ingen enkeltkrystalmaterialer. Organiske lysemitterende dioder kan derfor produceres mere omkostningseffektivt ved hjælp af tyndtlagsteknologi end konventionelle lysdioder, men de har en kortere levetid og også et lavere lysudbytte.

    OLED-teknologi bruges til skærme i smartphones og tablets, men også til større områder i tv-skærme og computerskærme. Det kan også bruges til rumbelysning i store områder. Deres specielle materialegenskaber gør det også muligt for dem at blive brugt til fleksible skærme.

    Fordele:ulempe
    behøver ikke permanent baggrundsbelysningkortere levetid
    Lavt energiforbruglavere lysudgang
    kort reaktionstidskal være hermetisk indkapslet og beskyttet mod miljøpåvirkninger (vand og ilt)
    billig fremstilling 

    Med deres lave energiforbrug er OLED'er ideelle til brug i små mobile enheder som smartphones eller notebooks, da de lægger mindre stress på batteriet.

     

    Disse skærme og tilbehør er tilgængelige

    7-segment displays og dot matrix displays: De bruges primært som informationsdisplay på elektroniske enheder, maskiner og systemer. Skærme af denne type findes i forskellige størrelser og designs. Antallet af cifre er begrænset, 7-segmentskærme med 1-4 cifre er almindelige.

    Figur: 7-segment display med ægte komponenter med 2 cifre

    Små informationsskærme som denne to-linjers alfanumeriske dot-matrix-skærm er velegnet til håndholdte enheder.

    Figur: Hvid og blå LCD-skærm

     

    Større skærme som denne OLED-skærm er velegnede til at vise mere komplekse oplysninger.

    Figur: Gul og sort OLED-skærm

    Sådanne grafikmoduler er udstyret med en controller og data-RAM og tilbyder forskellige interface-muligheder. Til visning af differentierede, flerfarvede grafik og videoer er f.eks. TFT-LCD-skærmmoduler i forskellige størrelser egnede.

    Figur: TFT-LCD-modul, 4,3 tommer med 24-bit RGB-interface RTP

    Elektronik til styring, såsom målesignaltransmittere og batterier, men også installationstilbehør såsom frontrammer eller filterruder, baggrundsbelysning eller selvlysende folier bør nævnes som tilbehør til skærme og skærme. Matchende LCD-omformere og stikkontakter er også tilgængelige.