bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting, der er værd at vide om DC / DC spændingsomformere

DC-DC spændingskonvertere er DC spændingskonvertere, der konverterer en anvendt DC spænding til højere, lavere eller inverterede spændingsniveauer. Udgangsspændingen bag DC-spændingsomformeren kan være en reguleret eller ureguleret DC-spænding. Med mere komplekse DC-DC-omformere er det af sikkerhedsmæssige årsager muligt at isolere indgangsspændingen fra udgangsspændingen.

  • Hvordan fungerer DC / DC-omformere?

  • Hvad bruges spændingskonvertere DC / DC til?

  • Hvad skal du overveje, når du vælger spændingsomformere?

  • Spørgsmål og svar

På engelsk kaldes disse spændingsomformere DC-DC-omformere, hvor DC betyder jævnstrøm. DC-DC-omformere til generering af høje udgangsspændinger kaldes også transvertere. I energi- og drevteknologi bruges udtrykket DC-chopper til spændingsomformere.

Hvordan fungerer DC / DC-omformere?

DC-DC-omformere er strømomformere. De konverterer jævnspænding ved indgangen til jævnspænding ved udgangen. Konverteringen af direkte spænding finder sted i spændingsomformeren DC / DC ved hjælp af elektroniske kontakter og ved energilagring.
Denne proces implementeres via induktansen af en spole i komponenten.

Der er tre muligheder for konvertering:

  • Forøgelse af spændingen: En højere spænding fra strømkilden kan konverteres til en lavere spænding til levering af en elektronisk enhed.
  • Reduktion af spændingen: Alternativt kan en lavere spænding konverteres til en højere udgangsspænding for de elektriske forbrugere bag DC-DC-konverteren.
  • Inversion af spændingen: Inverteringen af spændingen er også mulig som en konvertering. Det betyder, at den aktuelle strømning ændrer polaritet.


Nogle DC / DC-omformere er egnede som switch-mode strømforsyninger, så de kan generere flere værdier som konstante udgangsspændinger eller kan betjenes med forskellige indgangsspændinger. For DC-DC-omformere med en mindre kompleks struktur er der kun en konverteringsmulighed mellem input og output spænding.

Der skelnes mellem ikke-isolerede og isolerede DC-spændingsomformere.

  • Ikke-isolerede DC / DC-konvertere adskiller ikke ind- og udgange, strømmen strømmer simpelthen gennem dem. Din fordel ligger i den omkostningseffektive produktion. De bruges til mindre spændingskonverteringer.
  • Isolerede jævnstrømsomformere har en høj isolationsspænding og kan forbinde indgangs- og udgangsspænding potentialfri, dvs. galvanisk adskille dem. Af sikkerhedsmæssige årsager bruges de til høje strømme, store spændingsniveauer eller til følsomme komponenter.  


Bemærk: Ved anvendelse af jævnstrømsomformere kan omdannelsen af energi generere varme. Sørg for, at der er tilstrækkelig luftcirkulation, og placer ikke strømforsyninger og andre spændingsregulatorer i nærheden af varmefølsomme komponenter.

Hvor anvendes spændingsomformere DC / DC?


DC-spændingsomformere bruges, hvor den ene DC-spænding ved indgangen ikke svarer til forsyningen af downstream elektriske forbrugere. DC-DC-konvertere findes ofte i færdige strømforsyninger til enheder såsom pc'er, notebooks, smartphones, radioer og andre små elektroniske enheder. Disse er for det meste designet til indendørs brug, da de ikke er tilstrækkeligt isolerede, når de er i kontakt med regnvand og andre vejrforhold.

I industrielle applikationer bruges jævnstrømsomformere til at levere elektroniske enheder såsom displaysystemer, kort og proceskontroller. Derudover anvendes DC-DC-omformere til strømforsyning fra batterier, f.eks. I motorkøretøjer. Sammenlignet med lineære strømforsyninger er fordelene her højere effektivitet og lavere varmeproduktion, hvilket har en positiv effekt på batteriets levetid.

I vores butik finder du DC-DC-konvertere til stationær eller mobil brug. Derudover skelnes der mellem specifikke DC-DC-konvertere til

  • Indendørs
  • Bil
  • Lastvogn

Sikkerhedsanvisning: Brug jævnstrømsspændingskonvertere kun i overensstemmelse med producentens specifikationer. Du kan finde disse i de respektive produktdatablad. Der finder du også oplysninger om egnethed til bestemte formål. Forkert brug eller forkert installation kan medføre skader og en betydelig risiko for personskade.

Hvad skal du overveje, når du vælger spændingsomformere?

Indgangs- og udgangsspændingen såvel som de eksisterende forbindelser er relevante for valget af en passende DC-DC-konverter.

Tilslutning / udgang

I outputfilteret kan du vælge mellem forskellige forbindelsesmuligheder for elektroniske enheder. Den udpegede udgang er den, hvor følgende enheder er forbundet til udgangsspændingen fra jævnstrømsomformeren. Almindelige tilslutninger til jævnstrømsomformere er for eksempel flade stik, tønderstik, jackstik, cigarettænderstik til bilbrug, skrueterminaler, forbindelsesbolte, kabler, USB og mini-USB.

Indgangsspænding

Indgangsspændingen er den forsyningsspænding, der er forbundet til indgangen til jævnstrømsomformeren. Typiske spændingsværdier for batterier såsom 12 V (biler) og 24 V (lastbiler) findes ofte i de forskellige enhedstyper til spændingskonvertering. Men du finder også det, du leder efter i vores butik til højere spændinger op til 80 V.

Som en påmindelse: Det er vigtigt, at indgangsspændingen er jævnstrøm!

Udgangsspænding

Udgangsspændingen er den spænding, som DC / DC-konverteren genererer fra indgangsspændingen og videresender den til downstream-enheder. I praksis er det ofte lavere end indgangsspændingen. DC-omformere med en skiftefunktion kan generere forskellige niveauer på udgangssiden. I vores butik finder du jævnstrømsomformere til udgangsspændinger mellem 1,5 V og 12 V.

 

Udgangsstrøm (maks.)

Ud over spændingsniveauet er det også relevant at begrænse strømmen til driften af tilsluttede enheder bag DC-spændingsomformeren, fordi følsomme komponenter er beskadiget, hvis strømmen er for høj. DC-omformere fås med strømgange ved udgangen på maksimalt 0,7 til maksimalt 45 ampere.

Bemærk: Af sikkerhedsmæssige årsager skal du være opmærksom på de maksimalt tilladte ampereværdier for strømmen for alle elektroniske komponenter i dit kredsløb.

Spørgsmål og svar

Hvorfor kan DC / DC spændingskonvertere ikke tilsluttes direkte til et normalt stik?

DC-spændingskonvertere kræver DC-spænding. På den anden side strømmer vekselstrøm fra stikkontakten, hvilket kan føre til kortslutning og beskadigelse af alle komponenter i kredsløbet, hvis DC / DC-omformeren forkert forsynes med vekselstrøm. Inden DC-spændingsomformeren skal strømmen udbedres fra AC-spænding til DC-spænding. Dette opnås ved hjælp af AC / DC-omformere, hvor AC betegner ambivalent strøm, dvs. vekselspænding, og DC jævnstrøm betegner jævnstrøm. Du finder forskellige AC-DC-omformere som ensrettere her i vores butik!