bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

 

Batterioplader som en praktisk startstarter til trætte bilbatterierBil batterioplader

Batteriopladere til biler og lastbiler er redningsmændene i en nødsituation, når mobilenheden ikke længere starter, fordi køretøjets batteri er tomt. Du kan finde ud af, hvordan opladere fungerer, hvilke typer der er, og hvilke typer batterier de er egnede til i vores guide.

  • Hvad er bilbatteriopladere?

  • Typer af bilbatteriopladere

  • Praktisk tip: Vent ikke, indtil det er for sent!

  • Købskriterier til bilopladere - hvad er vigtigt?

  • FAQ - Ofte stillede spørgsmål om bilopladere

Hvad er bilbatteriopladere?

Batteriopladere til motorkøretøjer kan bruges til at starte, når køretøjets batteri er tomt, og det ikke længere er muligt at starte køretøjet. Startbatteriet i et køretøj giver den nødvendige energi til starteren, så køretøjet kan starte. Lastbilen eller bilbatteriet oplades af køretøjets generator, når motoren kører, så det er meget usandsynligt, at batteriet svigter under kørslen. Dette kan kun ske i ekstreme tilfælde, for eksempel når det er meget koldt, batteriet er meget travlt og allerede er afladet, og generatoren ikke kan følge med opladningen.
Frem for alt kan det tidspunkt, hvor køretøjet ikke er i brug, tilstoppe batteriet, da elektricitet kan forbruges, selv når køretøjet er stille og med motoren slukket, f.eks. Ved parkeringslys, parkeringsvarmer, radio, ure og andre integrerede enheder. Hyppige korte ture er også problematiske, da batteriet skal give meget energi for at starte, men det kan ikke oplades fuldt ud på grund af den korte rejse.

 

Hvis batteriet aflades i en sådan grad, at køretøjet ikke længere kan startes, er det nødvendigt med en start - f.eks. I form af batteriopladere. Fordelen i forhold til den "klassiske" variant, hvor der tappes på et andet køretøjs batteri ved hjælp af et startkabel for at bygge bro over den tomme batteristatus, er indlysende: du behøver ikke vente på nedbrudstjenesten eller en ven til at komme til din hjælp, du kan genoplad batteriet i bilen eller lastbilen selv. Batteriopladere kan også bidrage til at øge levetiden på lastbil- eller bilbatterier, da gentagne dybe afladninger kan føre til langvarig beskadigelse af batteriet. Bilopladere er generelt bærbare og kan bruges uden for meget specialviden. Det er normalt ikke nødvendigt at fjerne køretøjets batteri til opladning.

I vores onlinebutik finder du forskellige typer opladere, hvoraf nogle adskiller sig med hensyn til deres tilsigtede brug (f.eks. Med hensyn til de passende batterityper eller køretøjsklasser såsom biler og lastbiler) og andre med hensyn til deres funktionelle rækkevidde. Modeller til overvågning og test af batterier er også tilgængelige.

Typer af bilbatteriopladere

Opladere kan differentieres efter forskellige kriterier, herunder den køretøjstype, de er egnede til. Modeller til biler og motorcykler har normalt en batterispænding på 6 eller 12 V. De er relativt kompakte og transportable og ret billige at købe, medmindre de er dedikerede professionelle opladere med mange ekstra funktioner. Såkaldte værkstedsopladere tilbyder ofte et udvalg af forskellige opladningsstrømme og spændingsværdier, nogle med automatisk spændingsdetektering, er velegnede til forskellige typer batterier og kan udstyres med ekstraudstyr såsom en start-start-funktion eller en batteristatuskontrol. 24 V-opladere er primært beregnet til truckbatterier eller køretøjsbatterier i andre erhvervskøretøjer, såsom busser. Lastbilopladere er ofte større, tungere og mindre bærbare.

Mange modeller er automatiske opladere. De er særligt nemme at bruge, er nemme at tilslutte og betjene med et tryk på en knap. Nogle gange er der forskellige programmer at vælge imellem, for eksempel til overvågning af opladning, til test af batteriet, til regenerering af dybt afladede batterier eller til vedligeholdelse af opladningen. Sidstnævnte tjener til at forhindre dybe afladninger og til at spare køretøjets batteri.

Vores praktiske tip: Vent ikke, indtil det er for sent!

Billadere er praktiske hjælpere, når bilen ikke længere starter. Det tilrådes dog ikke at vente, indtil der opstår en sammenbrud, men lejlighedsvis kontrollere bilbatteriets status og om nødvendigt genoplade det. Dette gælder især dem, der ofte kører korte afstande, eller som efterlader bilen parkeret i lange perioder. Opladere, der har en "intelligent opladningsfunktion", skifter til en genopladningsfase, når de er fuldt opladet, og skifter derefter til at opretholde opladningen. Dette sparer batteriet og bidrager til en længere batterilevetid. En dyb afladning kan beskadige batteriet og påvirke f.eks. Kapacitet. Mange opladere tilbyder en "redningsfunktion" eller en regenereringstilstand i tilfælde af en dyb afladning, som sætter køretøjets batteri tilbage i en funktionel tilstand. Forresten: En oplader med en tilsvarende række funktioner er ikke nødvendigvis nødvendig for at overvåge batteriet. Du kan kontrollere spændingen med et simpelt multimeter eller voltmeter.

Købskriterier til køretøjsopladere - hvad er vigtigt?

Batterispænding

Bilens batteri oplades med en spænding, der svarer til batterispændingen. For motoriserede tohjulede køretøjer og veteranbiler er 6 V-apparater normalt tilstrækkelige, for biler anvendes normalt 12 V-versioner. Der er 24 V-opladere til lastbiler. Batteriopladere med justerbar spænding har vist sig at være praktiske for ejere eller chauffører af forskellige køretøjstyper.

Kapacitet

Hvad der menes her er bilens batterikapacitet, angivet i Ah (ampere / time). Det fortæller dig, hvor meget strøm batteriet kan levere, før det skal oplades. Det er vigtigt, at opladerkapaciteten på opladeren er passende, og at opladerkapaciteten ikke er mindre end batteriets, ellers kan en fuld opladning ikke finde sted. Oplysninger om den minimale og maksimale batterikapacitet findes i opladningsdatabladet; du kan også filtrere produkterne i vores onlinebutik i henhold til den anbefalede kapacitet.

Batteritype

Mange opladere kan bruges til at oplade forskellige typer batterier. Almindelige varianter er lithium-ion-batterier, våde og sure batterier (f.eks. Blybatterier eller blybatterier og svovlsyrebatterier), bly-calcium-batterier, gel-batterier (f.eks. Bly-gel-batterier ) og AGM og fleece batterier (AGM står for Absorbent Glass Mat, hvilket betyder elektrolytimprægneret glasfiber fleece). I vores onlinebutik kan du specifikt filtrere efter egnede opladere til din batteritype og dermed hurtigt komme til et overblik over egnede produkter.

Anvendelsesformål

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, hvem der bruger opladeren, og i hvilket omfang. Multifunktionelle værkstedsopladere er beregnet til professionel brug og er ikke påkrævet til lejlighedsvis batteriopladning af din egen bil. Til dette formål er enkle automatiske opladere, der er nemme at bruge og relativt billige, helt tilstrækkelige. For professionelle chauffører, for eksempel langdistancechauffører, er en oplader af høj kvalitet til lastbilbatteriet bestemt et fornuftigt køb. Hvis det er forudsigeligt, at enheden ofte skal bruges i det fri og ved ugæstige temperaturer, skal der sikres en passende beskyttelsesgrad (f.eks. Til stænkvandsbeskyttelse) og pålidelig funktionalitet selv i iskolde omgivelser.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om bilopladere

 

Hvor lang tid tager det at genoplade bilbatteriet?
Du kan nemt beregne dette, hvis du kender bilens batterikapacitet og batteriopladers ladestrøm. For eksempel, hvis en bil har en batterikapacitet på 80 Ah, og ladestrømmen er 5 A, tager det 16 timer, indtil batteriet er fuldt opladet igen (hvis det var helt tomt).

Skal du afbryde køretøjets batteri til opladning?
Ifølge producenten er dette ikke nødvendigt med nogle opladere, men for at være på den sikre side tilrådes det at afbryde bilbatteriet eller strømforsyningen.

Hvordan tilslutter du en oplader?
De nødvendige kabler og klemmer følger normalt med opladeren. Korrekt ledning er vigtig for at undgå kortslutning. Det røde kabel er fastgjort til batteriets positive terminal med den tilsvarende klemme, den sorte til den negative terminal. Sørg for, at opladeren kun er tilsluttet lysnettet, når den er tilsluttet og derefter frakoblet lysnettet, før den frakobles bilbatteriet.