bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Ting, der er værd at vide om Homematisk IP: IPv6-teknologi for smart livskomfort

Homematic IP er den skybaserede variant af det velprøvde Homematic-system fra eQ-3. Fokus er på fleksibel og bekvem kontrol af alle kompatible smarte hjemmeenheder via mobiltelefonen og cloud-tjenesten fra Homematic. IP-versionen af Homematic er beregnet til brugere, der hurtigt vil komme til deres destination, når det kommer til at bygge automatisering, og for hvem brugervenlighed er vigtig. Du drager fordel af dette, selv når du konfigurerer uden specialviden.
Homematisk IP er lige så velegnet til kontorer og erhvervslokaler, ferielejligheder og lejeboliger.

  • Moderne smart home-system til gør-det-selv-brugere

  •  

  • Adgangspunkt med sikker fjernadgang

  • Hvad er fordelene ved Homematisk IP?

  • Komfortautomation ved hjælp af regler

  • Kombiner homematisk IP med Smart Home Central Unit CCU

  • Brug homematisk IP med Conrad Connect

  • Stemmestyring med Amazon Alexa og Google Assistant

  • Hvilke anvendelsesområder dækker Homematic IP?

  • VDE bekræfter sikkerheden ved Homematic IP

  • Uden at gå på kompromis med funktion og sikkerhed - de homematiske IP-produkter

  • Homematisk IP kablet til huset og bygningsbussen

 

Moderne smart home-system til gør-det-selv-brugere

Homematic IP fås i to versioner: som et radiosystem og splinterny som en Homematic IP Wired version som en permanent kabelforbundet løsning. Den homematiske IP-radioløsning er et godt valg, hvis du leder efter et sikkert, fleksibelt, trådløst og pålideligt radiobaseret system, som du kan implementere på egen hånd. Det særligt robuste, fejletolerante og fejlsensitive hus- og bygningsbussystem Homematic IP Wired anbefales til krævende automatiseringsopgaver i erhvervslivet, som implementeres af specialinstallatøren.

Du behøver ikke engang en computer for at komme i gang med det Homematic IP-radiosystem: Med Homematic IP-appen på din smartphone kan du scanne QR-koder på de Homematic IP-komponenter - lysafbrydere, bevægelsesdetektorer eller temperatursensorer, for eksempel, er trænet og klar til brug . Den gratis app er tilgængelig til Android og iOS. Du styrer dit system i hverdagen via appen, de individuelle enheder og en valgfri fjernbetjening til nøgler.

Homematic-IP
Homematic-IP

De fleste enheder fra det homematiske IP-område konfigurerer sig selv, når de underviser. Opdelingen af hele bygningsområdet på værelsesniveau hjælper. For eksempel, hvis du har konfigureret en radiostyret stikkontakt i et rum og derefter tilføjet en lysafbryder, indstilles den automatisk til at tænde og slukke stikket. Temperaturen på en ny opvarmningstermostat følger også varmestrømmen for de eksisterende rumtermostater uden programmering - som du kan forvente af et godt plug & play-system. Om nødvendigt er komplekse automatiske processer på tværs af enheder til indendørs og udendørs brug også mulige.

 

Adgangspunkt med sikker fjernadgang

Kommunikation med det trådløse hjemmekontroladgangspunkt som et link er radiobaseret og fungerer i det interferensresistente frekvensbånd omkring 868 megahertz. Du behøver derfor ikke at lægge yderligere kabler, hvilket er fordelagtigt i lejede forretningslokaler eller i større kommercielle enheder.

Adgangspunktet bruger det banebrydende IPv6-adressesystem til at adressere komponenter såsom termostater eller kontaktsensorer. Det er forbundet til det faktiske homematiske center kaldet Cloud Service via Internettet, så det kræver en konstant internetforbindelse. Fleksibel fjernadgang via appen er også permanent installeret, når du er på farten. Kommunikation med skycentret er fuldstændigt krypteret og derfor tap-proof. For at se, om alt er i den bedste orden i virksomheden, skal du bare se på din smartphone - en følelse af sikkerhed, selvom du er hundreder af kilometer væk.
Data, der er gemt i cloud-tjenesten, er anonyme. Konklusioner om brugerens identitet og den individuelle brugeradfærd er udelukket.

 

Vores praktiske tip: Internetforbindelse til homematisk IP

Med Homematic IP som skysystem er internetforbindelsen især vigtig - for eksempel når du tilføjer enheder såvel som når du ændrer indstillinger og statusforespørgsler. Hvis der er en kortvarig forstyrrelse af din internetforbindelse, vil hele smart-home-systemet ikke straks mislykkes. Takket være direkte forbindelser mellem individuelle homematiske IP-komponenter, såsom vægafbrydere og radiostyrede stikkontakter, vægtermostater og gulvvarmemotorer eller flere røgdetektorer i kombination, fortsætter disse enhedspar midlertidigt uden en online forbindelse. Ændringer i systemet er dog ikke mulige i løbet af dette tidsrum.

   

 

Hvad er fordelene ved Homematisk IP?

  • Stort udvalg af enheder: Modulvalget inkluderer radio røgalarmer, afbrydere, bevægelsesdetektorer, sensorer til vindue og dørhåndtag, alarmen sirener og mere.
  • Kompatible systemer: Tilslut din Homematic IP til kompatible enheder og systemer fra andre producenter ved hjælp af smartphone-appen eller webbrugergrænsefladen.
  • Kom hurtigt ind: Startsæt såsom radioopvarmningssæt eller radiosikkerhedssæt plus indeholder alle de komponenter, der kræves for at starte dit eget smarte hjem.
  • Enkel betjening: Den homematiske IP-app er tydelig struktureret og viser dig et overblik over alle IP-komponenter efter rum.
  • Talte instruktioner: Kontroller dine homematiske IP-enheder med Amazon Alexa on demand med kommandoer som "Alexa, tænd for lyset".
  • Tovejskommunikation: Bekræftelsen af alle radiokommandoer til sensorer og enheder sikrer sikkerhed, så der altid er klarhed om den respektive enhedsstatus.
  • Energibesparende batteridrift: Mange af de Homematic-IP-komponenter er batteridrevet. Dette forenkler også brugen af enhederne i eksisterende bygninger.
  • Kompromisløs sikkerhed: kryptering og godkendelse af datapakker med algoritmerne AES-128 og CCM, som også bruges i online bank.
  • Fejltolerant bygningsbusinstallation: I den homematiske IP Wired-variant kan al kommunikation foregå via en fejlsikker ringtopologi.
  • Ingen opfølgningsomkostninger, ingen kontraktlige forpligtelser: Der er ingen månedlige eller årlige gebyrer for brug af Homematic IP, og du behøver ikke at registrere dig.
  • Adaptere til mærkeomskiftere: indbygningsaktuatorer til mærkeomskiftere fra Berker, Busch Jaeger, Düwi, Gira, Jung, Kopp og Merten gør eksisterende elektriske installationer smarte uden at udskifte de eksisterende afbrydere.
  • Beskyttelse af dit privatliv: Du skal på intet tidspunkt indtaste personlige data som navn, e-mail-adresse eller mobiltelefonnummer i appen.
  • Serverplacering Tyskland: Styringen af dit Homematic-IP-system kører udelukkende på tyske servere, og handlingen er helt anonym.
  • Beskyttelse af investeringer: Til brug som en virksomhedsløsning og for udlejere er fortsættelsen af den homematiske IP-produktserie garanteret af producenten mindst indtil 31. december 2030.

Komfortautomation ved hjælp af regler

Et højdepunkt i den stærkt forbedrede HomeMatic IP-app til din smartphone er menupunktet "Automation". Med blot et par enkle trin kan du oprette individuelle regler for din bolig, som derefter kører uafhængigt. For eksempel: "Hvis vinduskontakt er åben, skal du tænde stikket i 20 minutter" eller "Aktivér konvoluttbeskyttelsesalarm kl. 20". En anden regel kan derefter slukke bygningskontrol om morgenen. En regel består af mindst en trigger, der udløser en eller flere handlinger. Du kan også specificere, om handlingerne kun skal udføres under visse betingelser - f.eks. Fra en bestemt stuetemperatur eller med lukkede vinduer.  

 

Kombiner homematisk IP med CCU2 eller CCU3 Smart Home Central

Til teknisk krævende automatiseringsløsninger kan Homematic IP-bygningsautomatisering kombineres med Smart Home-kontrolcenter CCU. Den centrale CCU er et alternativ til systemkontrol via det homematiske IP-adgangspunkt. I modsætning til adgangspunktdrift via smartphone-app via den Homematic IP-sky muliggør CCU individuel, rent lokal konfiguration og kontrol af det Homematic IP-system via WebUI-konfigurationsgrænsefladen i webbrowseren.

Den browserbaserede brugergrænseflade kan åbnes på en stationær pc, notebook, tablets og smartphones. Du kan oprette direkte links mellem enheder og definere interaktioner, der sikrer pålidelig og fejlsikker drift, selvom internetforbindelsen mislykkes.

Ved at bruge en central CCU kan både kablede komponenter og radioenheder fra Homematic, Homematic IP og Homematic IP Wired produktserier kombineres til at danne et fælles automatiseringssystem. Interaktion og ensartet instrumentering af de forskellige homematiske produkter skaber automatisering på tværs af systemer med stort individualiseringspotentiale. Du kan vælge fra hele Homematic-produktsortimentet de komponenter, der bedst opfylder dine krav.

Brugen af alle homematiske produktlinjer i CCU2-kontrolcentret understøttes i øjeblikket stadig fuldt ud. Homematiske IP-enheder kan også bruges til at komplementere eksisterende homematiske systemer. Til ofte den samme pris tilbyder de homematiske IP-enheder yderligere funktioner sammenlignet med deres forgængere.

CCU3-centret er baseret på kraftig 64-bit hardware med en 4-core ARM-processor og 8 GB flashhukommelse. AES-kryptering med 128 bit sikrer høj kommunikationssikkerhed. To USB-hostporte er tilgængelige til mulige udvidelser.

 

Brug homematisk IP med Conrad Connect

Tag dine homematiske IP-enheder til næste niveau– mit Conrad Connect, der führenden Smart-Living-Plattform für das Internet der Dinge. Dank direkte forbindelse til den homematiske IP-sky erschließen Sie mit Conrad Connect ab sofort eine Welt smarter Erlebnisse und nutzen unzählige neue Möglichkeiten für Ihre Geräte. Tilmeld dig nu gratis!

Gratis platform brug

Du skal blot linke alle dine enheder og tjenester og oprette smarte automatiseringer på tværs af producenterne - gratis!

Tusinder af kompatible enheder

Brug og kontroller mere end 3000 enheder, apps og digitale tjenester fra over 60 udbydere på kun en central platform.

Rigtige tjenester til hverdagen

Vores servicemarked, unik i verden, giver dig mulighed for at forbinde smarte projekter med reelle tjenester til din hverdag.

 
 

Stemmestyring med Amazon og Google Assistant

Dæmp lyset, reguler rumtemperaturen eller åbn skodderne i soveværelset: Med HomeMatic IP er der ikke behov for at trykke på en knap eller række efter en smartphone. Bare sig "Ok Google, indstil opvarmningen til 23 grader" eller "Alexa, indstil lyset til 50 procent". Integration af Amazons stemmeassistenter (Echo-familie) und Google (Google Startside) macht die Bedienung Ihrer Gebäudetechnik noch intuitiver. Efter behov styrer du belysning og opvarmning, styrer skodder og persienner eller tænder for rumovervågning.

Godt at vide: sikkerhedsfunktioner forhindrer ekstern kontrol. For eksempel kan du selv bestemme, hvilke enheder din stemmeassistent kan få adgang til.  

 

Hvilke anvendelsesområder dækker Homematic IP?

Valget i Homematic-enhedsområdet dækker næsten ethvert område i bygningen, og yderligere komponenter introduceres hvert par måneder. Tredjepartsproducenter kan også udvikle deres egne produkter til systemet.

Lys

Styr hele belysningen i de enkelte stuer, i haven og på terrassen bekvemt via app. Dette gøres automatisk via bevægelsessensorer og dørkontakter, når du kommer ind eller forlader stuen, via skumringssensorer eller i henhold til dine individuelle tidskrav. Med Homematic-IP-switch-aktuatoren til installation i indbygningskasser, kan endda store forbrugere, som f.eks. Hall- eller havebelysningssystemer, fjernstyres med op til 16 ampere.

Homematisk IP-switch aktuator

Indeklima

Indendørs klimaanlæg fra Homematic IP tillader, at radiatorerne styres efter behov i hele huset, hvilket sparer op til 30 procent i energiomkostningerne. Dør- og vinduskontakter genkender, når du ventilerer, og sender et styresignal for at regulere opvarmningen. Der er også let eftermonterbare Homematic-IP gulvvarmestyringer, hvor signalstyringen mellem vægtermostat og gulvvarmeaktuator er trådløs.

Betjening af gulvvarme

Sikkerhed

Homematisk IP advarer i tilfælde af alarm og afskrækker indbrudstyver. Hvis "Konvolutbeskyttelse" er aktiveret, lyder systemet en alarm, hvis vinduer eller døre åbnes uden tilladelse. Hvis "fuld beskyttelse" er aktiveret, er yderligere bevægelsessensorer til indendørs brug inkluderet i overvågningen. Alarmfunktionen i dit nye Homematic IP-system kan aktiveres når som helst efter installationen ved hjælp af den gratis app eller den praktiske nøgleringens fjernbetjening.
 

Nøglering fjernbetjening

IP-komponenter også til Homematic

Med HomeMatic-systemet, der har været tilgængeligt i omkring ti år, og den nyere Homematic IP, tilbyder producenten eQ-3 to uafhængige hjemmeautomatiseringsløsninger. Homematisk er den populære klassiker blandt smarthusløsninger, hvor enheder er tilsluttet rent lokalt, dvs. uden internetforbindelse, via CCU2-centret. De nyere homematiske IP-komponenter kan også undervises på dette system. På denne måde kan du udvide dit eksisterende Homematic-system efter behov og fortsætte med at bruge IP-enhederne, selv når du skifter til Homematic IP på et senere tidspunkt.

 

VDE bekræfter sikkerheden ved Homematic IP

Det højeSicherheitsstandard von HomeMatic IP vom VDE (Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik e. V.) zertifiziert. Das bedeutet: Homematisk IP opfylder vigtige sikkerhedsstandarder und verhindert ein Mitlesen und Verändern aller übertragenen Daten durch Angreifer.

Hjemmeautomatiseringssystemet fra eQ-3 er det første smarte bygningssystem, der har IT- og datasikkerhed såvel som radioprotokollens sikkerhed og dermed den ende-til-ende-sikkerhed, der er certificeret af VDE-godkendelsesstemplet. VDE-certificeringen inkluderer en check af smartphone-appen, skyens software og hjemmeadgangspunktet som en gateway i huset - og for første gang også certificering af den anvendte radioprotokol.

 

Uden at gå på kompromis med funktion og sikkerhed - de homematiske IP-produkter

Homematisk IP -
Adgangspunkt

Det centrale element i Homematic IP forbinder enhederne til smartphonen via skyen.

Homematisk IP -
Radiatortermostat

Erstatter konventionelle termostater og styrer dine radiatorer i henhold til individuelle behov.

Homematisk IP -
Vægtermostat

Vægtermostaten med fugtighedsføler måler den rumtemperatur, hvor du vil have den.

Homematisk IP -
Vindue og dørkontakt

Detekterer pålideligt, om døre og vinduer i huset i øjeblikket er åbne eller lukkede.

Homematisk IP -
Skift stik

For eksempel styrer dette modul fjernvarme, belysning eller alarmer.

Homematisk IP -
Skift målestik

 

Stikket tænder og slukker for enheder og måler energiforbrug, strøm og spænding.

Homematisk IP -
Vægafbryder dobbelt

Tænder lys eller energibesparende tilstand og fungerer som en panikknap for mere sikkerhed.

Homematisk IP -
Bordvisning

Universel anvendelse til betjening af batteridrevne homematiske IP-enheder i 55-format.

Homematisk IP -
bevægelsesdetektor

Registrerer ubudne gæster og tænder for lyset, fungerer også som en automatisk lysafbryder.

Homematisk IP -
Nøglering fjernbetjening

Kompakt fjernbetjening til at tænde og slukke alarmfunktioner og tænde og slukke.

 
 
 

Homematisk IP kablet til huset og bygningsbussen

Homematic IP Wired er eQ-3's smart home-produktsortiment, der ikke er baseret på radio og batterier, men er kablet. I modsætning til de Homematic IP-radiokomponenter, er Homematic IP Wired hovedsageligt installeret i den elektriske distributør. Derfra kan f.eks. Lys, stikkontakter, rulleskodder eller persienner automatiseres i ejendommen. Den direkte forbindelse af enhederne via kabel muliggør pålidelig, interferensfri og sikker kommunikation med hinanden.

På grund af ledningsindsatsen anbefales Homematic IP Wired især til nye bygninger og moderniseringer af bygninger. Den kablede variant er velegnet til kontorer, erhvervslokaler, hoteller, skoler og børnehaver. Enheden er designet til let installation af en specialist. Bussen er tilsluttet ved hjælp af et stik og fastgjort til alle kabler. Top-hat-skinnenhederne har VDE-sikkerhedscertificering.

Den Homematic IP Wired-bus understøtter opsætning af en ringtopologi. Businstallationen i ringen tilbyder en høj grad af pålidelighed. I tilfælde af en linjepause fortsætter kommunikationen ganske enkelt via to uafhængige buslinjer.
Homematisk IP Wired kan konfigureres med eller uden cloud-adgang.

  • Installer homematisk IP kablet lokalt
    Hvis systemet skal fungere rent lokalt, indstilles og administreres det via CCU3 smart home center sammen med det Homematic IP Wired Access Point. Hele konfigurationen kører derefter via webbrowseren.
  • Installer homematisk IP kablet med skystyring
    For forbindelse med sky skal du forbinde det homematiske IP-kablede adgangspunkt til Internettet. CCU3-centret er ikke påkrævet i denne variant og er valgfri. Brug de gratis smartphone-apps til iOS eller Android til at konfigurere og betjene systemet, inklusive fjernadgang på farten.

Systemet kan kombineres med mange radiobaserede Homematic IP-produkter i lokal driftsform og også ved at tilføje CCU3 smart home center i sky-driftsform.