bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Interessante fakta om robotsæt

  • Typer og typer af robotsæt

  • Små industrielle robotter

  • Mobile robotter

  • Du skal være opmærksom på dette, når du køber en robot

  • Vores praktiske tip: kit eller færdig robot?

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål

Typer og typer af robotsæt

På dette tidspunkt bør det ikke handle om menneskelignende robotter eller massive industrielle robotter, hvis erhvervelse kræver seks eller endda syv-cifrede budgetter. Vi taler om forskellige typer små autonome robotter og robottesæt, der er i stand til praktisk arbejde og er overkommelige.

Små industrielle robotter

Små industrielle robotter er klassikerne i automatiseret produktion: Kontrolleret af flere akser og udstyret med forskellige effektorer, såsom gribere eller værktøj, kan de udføre ensartede bevægelser nøjagtigt igen og igen. De modtager normalt instruktionerne enten gennem en såkaldt teach-in eller ved alfanumerisk programmering. Teach-in betyder, at robotten sættes i en slags "optagetilstand" og manuelt indstillede positioner gemmes. Dette fortsætter, indtil den ønskede arbejdscyklus er afsluttet.

Små industrielle robotter kan normalt programmeres ved hjælp af specielt udviklede og letindlærte sprog på højt niveau; der er også versioner, der kan styres med programmeringssproget "C". Fordelen ved programmering: Koden kan let ændres og dokumenteres. Ved hjælp af en integreret USB-programmør kan programmet f.eks. Importeres.

Begge metoder kræver forbindelse til en computer, i dette tilfælde en normal pc. Forbindelsen kan foretages via et USB-kabel eller trådløst via WLAN eller Bluetooth.

Ligesom deres større slægtninge består små industrielle robotter i det væsentlige af en gribearm, der styres over flere akser. Der kan installeres forskellige effektorer på den, inklusive dem, der arbejder med undertryk. Objekter med glatte overflader kan let suges ind og flyttes. En anden lighed: selv små industrielle robotter skal installeres et fast sted under drift. Kun på denne måde er det muligt at udføre indlærte eller programmerede bevægelsessekvenser kontinuerligt og præcist.
 

Mobile robotter

Bortset fra typiske legetøjsrobotter, der kan krybe over bordpladen og udsende støj i processen, er der bestemt kraftige, men alligevel billige mobile robotter. De bruges for eksempel til rutinemæssig inspektion af kabelkanaler eller som små industrielle lastbiler. Det, de alle har til fælles, er deres anatomi og deres store mobilitet uafhængig af den ellers almindelige fjernbetjening. For at gøre retfærdighed over for deres forskellige opgaver har mobile robotter brug for tre grundlæggende tekniske krav: Motorer, sensorer og "lokal intelligens". Sidstnævnte kan allerede være indbygget, men installeres normalt separat, for eksempel ved hjælp af udviklingskort som Arduino eller Raspberry Pi. Disse kort har deres egen, frit programmerbare processor, arbejdshukommelse og forbindelsesmuligheder til strømforsyningen samt en valgfri skærm.

De vigtigste grænseflader bruges dog til at forbinde sensorer eller knapper. For eksempel er det muligt at programmere en mobil robot på en sådan måde, at den altid styrer mod en lyskilde, der er i bevægelse. Han kan automatisk følge et mærke på gulvet eller et akustisk signal, køre i den modsatte retning, når den berøres, og endda komme i kontakt med sin egen slags. Der er næsten ingen grænser for fantasien.

Ud over en mikrocontroller til kontrol skal mobile robotter have kraftige og pålidelige motorer til professionel brug. Kædedrevet har etableret sig som en metode til bevægelse. Fordelene er åbenlyse: Denne type drev er meget mere off-road end et drev med fire individuelle hjul og bringer gravemaskiner, snescootere eller snescootere næsten hvor som helst. Som et alternativ til kædedrevet findes der en version med seks hjul. Her installeres hvert hjul individuelt og med meget fjedrende og har også sin egen elektriske motor. Som regel sælges et sådant chassis uden ekstra tilbehør og består kun af drevplatformen, hvorpå forskellige sensorer og controllere kan fastgøres.

Du skal være opmærksom på dette, når du køber en robot

De vigtigste spørgsmål er selvfølgelig: Hvad vil du gøre med din egen robot? Bør det kun tjene som et demonstrations- eller studieobjekt, eller vil du bruge det produktivt? Hvis sidstnævnte er tilfældet, kan kun de to ovennævnte typer faktisk overvejes. På den ene side skal mekanisk stabilitet garanteres; på den anden side spiller fleksibilitet i udstyr og programmering en vigtig rolle.

Vores praktiske tip: kit eller færdig robot?

Mange af de robotter, vi tilbyder, er tilgængelige som sæt, hvilket betyder, at de enkelte komponenter først skal sættes sammen. For at undgå skuffelse kræves der ud over manuelle færdigheder grundlæggende teknisk viden og viden om elektronik. Hvis du ikke stoler på dig selv til at samle et robotsæt, er det bedre at overlade samlingen til en medarbejder, du stoler på. Alternativt kan du vælge en færdiglavet robot, for eksempel en programmerbar gribearm, der er klar til øjeblikkelig brug. Denne variant er velegnet til begyndere.

 

Hvis du vil tage dine første skridt inden for robotteknologi og er interesseret i et robotsæt, finder du et stort udvalg af forskellige designs i vores butik. Afhængigt af hvilket projekt du forfølger, er sæt med forskellige moduler ideelle. Nogle modeller kan programmeres med et USB-interface, andre kan udvides med speciel programmeringsunderstøttelse, fx til Arduino. De fleste sæt drives af batterier eller mikrobatterier.
 

    

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Er der små industrielle robotter, der kan gøre mere end bare at manipulere objekter?

Ja, der er virkelig. Simpelthen fordi griberarmen på en industrirobot normalt styres via to eller flere akser. Denne aksestyring kan konverteres i nogle modeller eller er allerede designet til at være klar til brug. Der er et robotsæt med en gribearm, der kan fastgøres til et 3D-udskrivningsmodul eller et skriveinstrument.


Jeg er interesseret i en sekshjulet mobilrobot. Er der allerede færdige kontrolkort tilgængelige?

På dette tidspunkt anbefales et tilsvarende kontrolmodul. Den indeholder alle de nødvendige komponenter til styring af hjulmotorer og sensorer. For eksempel er en touch-switch, en USB / radioadapter, lys- og infrarøde sensorer og softwaren til programmering komponenter i sådanne sæt.