bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ultralydsrenseren - ren og pålidelig rengøring

Hvem kender ikke problemet - brillerne er beskidte, og rengøring under en vandstråle eller med en klud giver simpelthen ikke det ønskede resultat. Eller smykker skal renses ordentligt ned til det sidste hjørne. En ultralydsrenser er den perfekte hverdagshjælper og renser næsten alle små genstande hurtigt, nemt, omhyggeligt og forsigtigt.

  • Hvad er en ultralydsrenser?

  • Hvordan fungerer ultralydsrenseren?

  • Hvad er de forskellige typer ultralydsrensere?

  • Hvad er fordelene ved ultralydsrensere

  • Dette kan rengøres med ultralydsrenseren

  • Hvad skal overvejes, når du køber en ultralydsrenser?

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om ultralydsrenseren

  • Konklusion - det er sådan, du kan finde den perfekte ultralydsrenser

Hvad er en ultralydsrenser?Ultralydsrenser

En ultralydsrenser er en elektrisk enhed, der bruges til at rense små og komplekse genstande. Disse produkter bruges i en lang række situationer.

I medicin rengøres for eksempel tandproteser og seler, kirurgiske instrumenter rengøres pålideligt, og individuelle komponenter i værkstedsområdet frigøres fra malingsrester, olie og snavs. Ultralydsrengøringsmidlet er et velafprøvet hjælpemiddel til effektiv rengøring, uanset hvor snavs og indhegninger deponeres i de mindste revner og huller. Motorcykelmekanikere har længe siden erkendt dette og behandler tilstoppede karburatorer i professionelle ultralydsrensere.

Men ultralydsrenseapparater nyder også stadig større popularitet inden for kontor og hjemmebrug. De bruges til at rengøre farveblyanter, printhoveder, briller, seler, smykker og andre genstande.

Ultralydsrenser med varmelegeme og timer.

Hvordan fungerer ultralydsrenseren?

Ultralydsrenser

Skematisk struktur af en ultralydsrenser: 1. Rengøringsvæske, 2. Kavitationsbobler, 3. Imploderende kavitationsbobler, 4. Kurvindsats, 5. Hus med rustfri stålbakke, 6. Vibrerende elementer, 7. Ultralydsgenerator, 8. Genstand, der skal rengøres, 9. Frilagte snavspartikler.

Funktionen af et rengøringsapparat med ultralyd er baseret på kavitationsprincippet. For at gøre dette skal genstanden, der skal rengøres, være i en rengøringsvæske. Som regel bruges vand til dette. Ved hjælp af vibrerende elementer (pladevibratorer) genereres tryk- og sugebølger i vandet. Som navnet antyder, ligger frekvensen af tryk- og sugebølger i området ultralyd. Området eller over 18 kHz og dermed over det øvre manchet på det menneskelige øre kaldes ultralyd.

Mens vandet fortrænges i trykbølgen, dannes der adskillige kavitationsbobler i sugebølgen. I princippet er disse bobler hulrum fyldt med damp. På grund af den konstante vekslen mellem kompression og ekspansion vokser boblerne hurtigt, indtil de imploderer i ekspansionsfasen.

Den kollapsende boble skaber en lokalt begrænset impuls med ekstremt høj sugning. Hvis en kavitationsboble imploderer i umiddelbar nærhed af det objekt, der skal rengøres, løsnes snavspartiklerne fra overfladen. Renseprocessen fortsættes kontinuerligt på grund af den konstante dannelse og implosion af kavitationsbobler.  

Der kan tilsættes sæbe eller rensekoncentrater til vandet for at øge rengøringsydelsen. Derudover tilbyder nogle ultralydsrenseapparater opvarmning med ultralydsbadet op til ca. 80°C kan opvarmes.

Vigtigt!

Tænd aldrig ultralydsrengøringsmidlet, hvis der ikke er vand i rustfrit stålkar! Efter indsættelse af genstande, der skal rengøres, tilsættes vand til maksimummærket.

  

Hvad er de forskellige typer ultralydsrensere?

Ultrasonic rengøringsanordninger fungerer normalt alle på det samme grundlag, men det betyder ikke, at enhederne ellers ikke er forskellige. Afhængigt af hvor de enkelte ultralydsrenseanordninger anvendes, varierer enhederne primært i størrelse. Det er klart, at produkterne til hjemmebrug er meget mindre end modeller, der bruges i bilindustrien. De objekter, der skal rengøres her, er jo større.

De vigtigste forskelle ligger i påfyldningsmængden såvel som håndteringen og ydeevnen. Jo højere påfyldningsmængde, jo større genstande kan rengøres i ultralydsrenseren. For større modeller, som igen bruges til at rense større objekter, skal ydelsen også være højere.

Håndteringen er normalt ret enkel, så de enkelte ultralydsrensere ofte kun adskiller sig i ekstrafunktionerne, såsom timeren, varmeapparatet eller delingen af karret.

Ultralydsrenser

Kompakt ultralydsrenser til hjemmebrug.

Hvilke fordele tilbyder ultralydsrensemidler:

Rengøring ned til de længste hjørner

Sandsynligvis den største fordel ved en ultralydsrengøringsanordning er den poredybde rengøring af områder, der ikke kan nås med konventionelle hjælpemidler såsom pensler, pensler eller klude.
 

Blid og grundig rengøring

Overfladerne på enheden, der skal rengøres, angribes ikke, hvis de håndteres korrekt. Rengøringsprocessen dækker hele området, så ingen områder udelades.
 

Miljøvenlig rengøring

I de fleste tilfælde er almindeligt vand helt tilstrækkeligt til skånsom rengøring. Rengøringsadditiver kræves kun ved ekstrem og stædig snavs.
 

Forskellige kapaciteter

Ultralydsrensere fås i forskellige størrelser for at tilpasse sig individuelle behov.
 

Let betjening

Ultralydsrenseanordninger er normalt ret nemme at bruge. Effektiviteten eller rengøringssuccesen kan ses fra vandets uklarhed.
 

Kan anvendes på mange måder

En ultralydsrenser kan bruges til at rense mange genstande, der kan komme i direkte kontakt med vand. Vi fraråder dog kraftigt at rengøre komplette ure.

Dette kan rengøres med ultralydsrenseren

    • Briller
    • Kamme
    • Proteser og proteser
    • Neglesakse
    • Mønter
    • Barberhoved
    • Nibs
    • Smykker (guld, sølv og metal)
    • Metalventiler
    • Motor og karburator dele
    • Printhoveder
    • med mere.

  

    • Enhver genstand med ridser eller revner
    • Kostume smykker, der er forgyldt eller forsølvet
    • Perler
    • Koraller
    • Komplette mekaniske ure
    • Træ
    • Læder
    • tekstiler
    • Alle materialer med en porøs overflade
    • Alle materialer, der ikke må blive fugtige eller våde

  

Hvad skal overvejes, når du køber en ultralydsrenser?

Enhver, der har besluttet at rense små og komplekse dele med ultralydsrenser i fremtiden, skal være opmærksom på et par ting, før de køber, så enheden i sidste ende svarer til deres egne ideer. 

Påfyldningsmængden

Påfyldningsmængden vedrører karbadvolumenet og dermed størrelsen på enheden. Dette skal være baseret på de genstande, der skal rengøres i fremtiden. Mens de normale størrelser normalt er tilstrækkelige til husholdningsbrug, anvendes større ultralydsrensemidler især i industrien for at være i stand til pålideligt at rengøre større genstande og komponenter til gengæld.

Præstationen

Ydelsen skal matches med påfyldningsmængden. Hvis du køber små enheder, er en ret lav ydeevne tilstrækkelig. Jo større lydstyrke jo højere skal output også indstilles for fortsat at være i stand til at rense objekterne pålideligt og let.

Ansøgningen

Når du køber en ny ultralydsenhed, skal interesserede parter sørge for, at den er nem at bruge. Dette refererer imidlertid ikke kun til operationen, men også til konstruktionen og den første montering.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om ultralydsrensere

Kan flere genstande rengøres på samme tid?

Samtidig rengøring af flere genstande i en ultralydsrenser er ikke noget problem. Det er dog vigtigt altid at sikre sig, at alle genstande er helt omgivet af vand og ikke kigger ud af vandbadet.
 

Hvad skal jeg gøre, hvis små dele falder gennem kurven?

Hvis delene, der skal rengøres, er så små, at de falder gennem kurven på gitteret, kan en sil af metal være nyttig. Sigten med de små dele indeni hænges derefter simpelthen i rengøringsvæsken.

Har jeg absolut brug for et koncentrat til min rengøringsenhed?

Dybest set ikke, men hvis der tilsættes lidt renere koncentrat til vandet, øges rengøringsydelsen. Afhængig af anvendelsen anbefales altid tandrensere eller desinfektionsmidler.
 

Hvad er fordelen ved en indbygget timer?

Med justerbare timere kan rengøringstiden tilpasses individuelt til de dele, der skal rengøres. Du kan falde tilbage på tidligere erfaringer. Faste sikkerhedstimere forhindrer, at dele, der skal rengøres, såsom briller eller smykker, behandles for længe og beskadiges undervejs.
 

Hvordan påvirker frekvensen en ultralydsrenser?

Ultralydfrekvensen påvirker størrelsen på kavitationsboblerne. Jo højere frekvens, desto mindre er boblerne. Og jo mindre vesiklerne er, jo lettere er det for dem at trænge ind i de mindste revner og hjørner. Små ultralydsrenseanordninger til smykker og briller har normalt højere vibrationsfrekvenser end store ultralydsrensemidler med flere liter vand.
 

Hvordan påvirker ydeevnen af en ultralydsrenser?

Størrelsen på kavitationsboblerne afhænger af frekvensen og ikke af strømmen. Men jo større rengøringsbeholderen er fremstillet af rustfrit stål eller fyldningsmængden, jo mere kræves der for at indstille vandet til at vibrere.

Hvordan rengøres ultralydsrenser?

Efter rengøringsbadet skal vandet i ultralydsrenseren tippes ud. Derefter er det vigtigt at tørre indvendigt og hele det ydre hus af med en fnugfri, blød klud og tørre dem af. Enheden er derefter klar til brug igen.

Konklusion - det er sådan, du kan finde den perfekte ultralydsrenser

Når du køber, er det vigtigt at overveje de varer, der skal rengøres, og at vælge enheden i henhold til dens størrelse. Hvis genstandene er større, skal kapaciteten i rustfrit stål kar ikke være større, men også ydeevnen for modellen.