bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

  

Ting at vide om WiFi-repeatere

  • Hvad er en WiFi-repeater?

  • Hvordan fungerer en WiFi-repeater?

  • Hvad skal man overveje, når man bruger en WLAN-repeater?

  • Hvad er en dual band repeater?

  • Hvad er cross-band-funktionen i WLAN-repeatere?

  • Hvad er båndstyring?

  • Ofte stillede spørgsmål om WiFi-repeatere

 

Hvad er en WiFi-repeater?

WLAN (Wireless Local Area Network = trådløst, lokalt begrænset netværk) forbinder bekvemt moderne enheder såsom smartphones, tablets, notebooks, fjernsyn og HD-streaming-enheder med hjemmenetværket og dermed med Internettet. En WLAN-router fungerer som signalkilde og videresender trådløst de oplysninger, som den normalt modtager via kabel til slutenhederne.

Desværre bliver WiFi-signalet svagere, jo længere væk smartphone, tablet osv. Er fra routeren. Hvis der også er vægge eller armeret betonlofter imellem, er surfoplevelsen massivt overskyet. For hvis WiFi-modtagelsen er dårlig, indlæses de kaldte links kun i sneglens tempo.

Det tager ikke meget at massivt begrænse WiFi-rækkevidden. Mens i teorien styrken af signalet skal være tilstrækkelig til at bygge bro over nogle rum, er en eller to vægge ofte nok til at gøre surfingoplevelsen til en test af tålmodighed.

Løsningen på dette problem er såkaldte WLAN repeatere fra Conrad online shop. Disse repeatere øger signalets rækkevidde og giver dig mulighed for at opretholde en stabil forbindelse til netværket selv i større afstand fra routeren. Dette er ikke kun praktisk til surfing: printere eller NAS-servere i netværket kan også fås pålideligt.

Dette er et vigtigt aspekt, især når du afspiller serier, fotos eller musik, der er gemt på NAS (netværksharddisk). Fordi det er sådan, medierne kan nydes uden afbrydelse.

Hvordan fungerer en WiFi-repeater?

WLAN-repeateren skylder sit navn nøjagtigt den opgave, den udfører: Afledt af engelsk gentager repeateren signalet fra din router for at give dig mulighed for at oprette forbindelse til kilden, selv når afstanden er større.

WLAN-repeateren henter signalerne fra routeren via radio og sender den i forstærket form. For at gøre dette er repeateren simpelthen tilsluttet stikkontakten. Nogle modeller har endda et integreret stik, så ingen strømkilde går tabt i rummet.

Ekstra LAN-port

Også fantastisk: nogle repeatere har også en LAN-forbindelse. Dette betyder, at selv enheder, der kun har en kabelforbundet netværksforbindelse, kan integreres i WLAN-netværket.

Hver af os har interferenskilder til WLAN-signalet i lejligheden eller huset. Ofte er det ting, som vi ikke engang har mistanke om, ville have en indvirkning på vores internetforbindelse. Disse inkluderer for eksempel:

  • Tykke vægge (eller gipsvægge)
  • Elledninger
  • Vandrør
  • Store metalindkapslede elektriske apparater såsom mikrobølger
  • Radiatorer eller gulvvarme
  • Betjening af enheder med en Bluetooth-forbindelse
     

Placeringen af din WiFi-repeater skal også vælges klogt. Hvis din repeater er for langt væk fra routeren, vil den ikke være i stand til at modtage signalet korrekt, og dermed vil den selvfølgelig ikke være i stand til at forstærke og videregive det. Nogle repeatermodeller bruger lysdioder til at indikere, hvor stærk WiFi-forbindelsen til routeren er.

Hvad skal man overveje, når man bruger en WLAN-repeater?

Et eksisterende WLAN-signal kan gentages med en repeater. Sammenlignet med "tale" gøres signalet simpelthen "højere". WiFi-dækningen udvides, men hastigheden øges ikke.

Installationen af en WLAN-repeater er også meget let for ikke-tekniske eksperter: Med et tryk på en knap integreres repeateren automatisk i hjemmenetværket ved hjælp af WPS - det betyder Wi-Fi Protected Setup.


Selvfølgelig behøver du ikke bekymre dig om din datasikkerhed, selv når du bruger en repeater. Takket være moderne krypteringsteknikker fra WPA2 er alle data stadig beskyttet mod uautoriseret adgang fra tredjeparter. Repeaterne i dit hus bruger den samme adgangskode som din router selv. Du kan også bruge flere repeatere i huset, men du skal sørge for, at disse ikke kopierer signalet fra hinanden, men fra routeren.

Nogle WLAN-repeatere i Conrad-serien kan også score med lidt ekstra: En funktion til internetradio eller musikstreaming gør disse små kasser til praktiske hverdagshjælpere.

Hvad er en dual band repeater?

Der er nu repeatere, der ligesom routere eller andre enheder med integrerede WLAN-adaptere kan arbejde i 5 GHz-båndet ud over 2,4 GHz-båndet. Disse repeatere kaldes derfor også dual-band repeatere. Oprettelse af en dobbelt WLAN-forbindelse har den store fordel, at du med 5 GHz-båndet har et andet frekvensbånd til rådighed, der ikke er så stærkt brugt med hensyn til radioteknologi som 2,4 GHz-båndet. Der er imidlertid subtile forskelle mellem dual-band repeatere:

Enten 2,4 GHz eller 5 GHz
Med disse repeatere kan brugeren beslutte, hvilken frekvens han skal arbejde. Hvis repeateren er indstillet til 5 GHz, er radioforbindelsen mellem routeren og slutenhederne (klienter) kun indstillet til 5 GHz. En 2,4 GHz WLAN-enhed kan derefter ikke oprette forbindelse til routeren via repeateren.

Samtidig brug af 2,4 GHz og 5 GHz
Disse repeatere sender og modtager samtidigt på begge frekvensbånd. Frekvensområdet for de respektive slutanordninger er dog normalt faste. Dette betyder, at hvis en bærbar computer er forbundet til repeateren via 5 GHz, videresendes den til dual-band-routeren ved 5 GHz. En tablet, der bruges på samme tid og er forbundet til repeateren via 2,4 GHz, videresendes også til dual-band-routeren ved 2,4 GHz.

Dual band repeater

Forskelle mellem de to WiFi-frekvensbånd

 2,4 GHz WiFi-frekvensbånd5 GHz WiFi-frekvensbånd
RækkeviddeLang række godt dækketLuk rækkevidde meget godt dækket
GennemstrømninghøjMeget høj
Interferens sikkerhedLavere immunitet over for interferensHøj immunitet over for interferens
KundesupportAlle WiFi-enhederNy generation af WiFi-enheder
Overlappende kanalermaks. 3Op til 23
Fortrinsvis til:Applikationer med lavere datakapacitet såsom e-mail-trafik, surfingApplikationer med høj kapacitet såsom streaming og download af store filer

Hvad er cross-band-funktionen i WLAN-repeatere?

Repeatere modtager et eksisterende WLAN-signal fra routeren, gentager det og sender det videre. I princippet går meget hastighed tabt, fordi kun en enhed (router eller repeater) har lov til at sende på en frekvens. Så du skal vente, indtil repeateren har modtaget alle data, før den kan sende den videre. En undtagelse er repeatere med tværbåndsfunktion.

Disse kan modtage på en frekvens og sende på en anden frekvens på samme tid. Datastrømmen krydser i en repeater fra den ene frekvens til den anden = tværbånd. Kun med denne teknologi kan routere og repeatere sende og modtage på samme tid uden forsinkelse. Dette garanterer en stabil forbindelse selv med forstyrrende Bluetooth-forbindelser, eller når afstanden er større.
For at betjene crossband repeatere skal alle enheder i hjemmenetværket være i stand til at behandle begge frekvenser 2,4 + 5 GHz (dobbeltbånd).

Hvad er båndstyring?

Med bandstyringsteknologien tages idéen om dobbelt WLAN konsekvent videre. Mange moderne enheder såsom smartphones, tablets og notebooks bruger allerede alternativ brug af to WLAN-bånd. I dette scenarie understøtter enhederne gensidigt både 2,4 og 5 GHz WLAN-båndet og kan om nødvendigt fortsætte dataoverførslen på det bånd, der har mindre travlt. Når man skifter til 5 GHz-båndet, som normalt er meget mindre frekvent, er en betydelig forbedring af WLAN-ydeevnen ofte direkte mærkbar.

Båndstyring beskriver den proces, hvor f.eks. En FRITZ! Box-router eller en FRITZ! WLAN-repeater (med FRITZ! OS 6.90 eller højere) automatisk overtager båndkontrol. Med andre ord, uden nogen handling fra brugerens side, besluttes det automatisk, hvilken dual-band-enhed der kommunikerer, når på hvilket band. På denne måde integreres enheder meget mere effektivt i det trådløse netværk, hvilket afspejles i en mærkbar forbedring af dataoverførselshastigheden.

Ofte stillede spørgsmål om WiFi-repeatere

Router, repeater, bro eller adgangspunkt - hvad er forskellene?

Router:
En router fungerer som en grænseflade mellem et netværk, f.eks. Det private hjemmenetværk, der er oprettet via kabel (LAN) eller trådløst (WLAN), og netværksoperatøren eller internetudbyderen. Den er tilsluttet enten telefon- eller kabelstikket og gør det muligt for enhederne i hjemmenetværket at oprette forbindelse til Internettet.

Repeater:
En repeater modtager et WiFi-signal og gentager det. Dette udvider rækkevidden for WLAN-netværket, og enheder, der ellers har dårlig eller ingen WLAN-modtagelse, kan etablere en god WLAN-forbindelse til routeren og dermed til Internettet.

Bro:
En bro etablerer forbindelsen mellem to ækvivalente netværk. En basestation er forbundet til routeren via LAN-kabel og opretter et 5 GHz radiolink til en modtager. Enheder som servere, pc'er, smarte tv'er eller spilkonsoller kan derefter tilsluttes modtageren via kabel. Datatrafikken styres af WLAN-broen, hvilket fører til mere effektiv brug og mindre interferens i det trådløse netværk.

Adgangspunkt:
Et adgangspunkt fungerer på samme måde som en router. Den modtager sine signaler via en kablet LAN-forbindelse og videresender dem via WLAN. Sammenlignet med en repeater kan du bruge et adgangspunkt til at opnå et større område af WLAN-netværket ved hurtigere hastigheder.


Hvad betyder WLAN N eller WLAN AC?

WLAN-standarderne (IEEE 802.11n eller IEEE 802.11ac) identificeres med kodebogstaverne "N" eller "AC". WLAN-standarderne adskiller sig også blandt andet i deres datatransmissionshastighed. Med WLAN N er datatransmissionshastigheder på op til 150 Mbit / s mulige i 2,4 GHz-frekvensområdet. Når du bruger tre antenner, kan den maksimale værdi øges til op til 450 Mbit / s. Med WLAN N er endnu højere datatransmissionshastigheder kun mulig med dual-band routere, der bruger 2,4 GHz og 5 GHz-båndene samtidigt. Derefter er op til 900 Mbit / s mulige.
Med WLAN AC kan overførselshastigheder på op til 1.300 Mbit / s opnås inden for 5 GHz-området. Imidlertid er alle disse tal teoretiske værdier, som i bedste fald kan opnås under ideelle laboratorieforhold. I praksis er de maksimale værdier, der kan opnås, betydeligt lavere på grund af de lokale forhold.