bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Montering af skærme - fleksibel, praktisk og praktisk

Enhver, der arbejder med en computer ved skrivebordet, sætter pris på en stor skærm. Men lige så smukt som de store skærme er, tager fødderne meget plads på skrivebordet. Området under skærmene kunne også fungere som en stor lagerplads. Forresten, hvis du arbejder med to skærme, har du to problemer.

Dette kan afhjælpes ved hjælp af smarte skærmmonteringer, der tillader skærmen at flyde frit over skrivebordet. Derudover kan skærmene derefter drejes og vippes, og synsafstanden kan indstilles variabelt.

Men ikke nok med det! Monitorholdere er den perfekte løsning, uanset hvor tv eller andre skærme skal installeres for at spare plads.

  • Hvad er en skærmbeslag?

  • Hvad er VESA-standarden?

  • Skærmstativ eller skærmholder?

  • Hvad skal du passe på, når du køber en skærmbeslag?

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om skærmbeslag

 

Hvad er en skærmbeslag?

 

Producenterne lægger normalt et skærmstativ til deres fjernsyn eller skærme bei. Dette gør det muligt at sætte enheden på et bord.

Wenn der Aufbauort aber an der væg oder unter derloft geplant ist, helfen die Standfüße nicht weiter. Dann kommen Overvåg vægbeslag oder Loftbeslag zum Einsatz. Men de praktiske skærmbeslag hjælper også, når der er lidt plads ved skrivebordet.

Holderne består normalt af robuste metaldele, der er forbundet med hinanden med samlinger. Dette betyder, at skærmene senere kan drejes og vippes og således kan justeres fleksibelt og perfekt.

Store kontaktflader er tilgængelige til montering på væggen eller loftet samt på skærmen eller tv'et.

En skærmbordsholder er justeret.

Hvad er VESA-standarden?

VESA står for Video Electronics Standard Association, som har udviklet en ensartet standard specielt til indehavere til tv og skærme. Dette sikrer, at borehullerne i skærmholderen nøjagtigt svarer til gevindstikkene bag på enheden.

Der er tre forskellige VESA-standarder:

De fire huller til holderen er arrangeret i en firkant og er 100 mm fra hinanden. Dette svarer til VESA 100-standarden.

VESA MIS-D

Denne standard er beregnet til mindre fjernsyn og skærme op til 14 kg. Skærmdiagonalen på disse enheder er normalt 30,5 til 58,3 cm eller 12 til 23 tommer. Hulskruerne på fastgørelsesskruerne er firkantede og måler 75 x 75 mm eller 100 x 100 mm.
 

VESA MIS-E

Denne standard er beregnet til fjernsyn og skærme op til 23 kg. Enheder i denne vægtklasse har en skærmdiagonal på ca. 58,4 til 78,6 cm eller 23 til 31 tommer. Monteringshullerne til holdeskruerne er anbragt vinkelret i en afstand på 200 mm (vandret) og 100 mm (lodret).
 

VESA MIS-F

Denne standard bruges til store tv'er eller skærme op til en maksimal vægt på 114 kg. Skærmdiagonalen er derefter mere end 78,7 cm eller 31 tommer. Afstanden mellem fastgørelsesskruerne kan være 400 x 200 mm, 600 x 400 mm eller 400 x 400 mm. Som regel er trinene til den næste større eller mindre dimension 200 mm. 

I mellemtiden har andre variationer i hulafstand imidlertid etableret sig på markedet. Men hvad der er ensartet er navngivningen. Hvis der kun er angivet et tal som VESA-værdien, f.eks. VESA 75, VESA 100, VESA 200, VESA 300 og så videre, er hulafstanden firkantet. Antallet svarer til hulafstanden i mm.

Hvis der er angivet to tal, såsom VESA 600 x 400, beskriver det første tal den vandrette afstand mellem monteringshullerne i mm og det andet tal den lodrette afstand i mm.  

Vigtigt!

Specifikationen af VESA-standarden, såsom VESA 75, vedrører kun installationen af skærmen. Standarden siger intet om, i hvilket omfang skærmholderen kan vippes, drejes eller drejes.  

Hvis skærmen ikke har et VESA-kompatibelt diagram over monteringshullerne, kan et passende VESA-beslag monteres ved hjælp af en VESA-adapter.

På den anden side har skærmstande til store skærme f.eks. Stabile monteringsskinner med forskellige huller og aflange huller. Dette sikrer, at enheder også kan skrues på dem uden standardiserede monteringshuller. 

  

Skærmstativ eller skærmholder?

Monteringstypen på skærmen er lige så forskelligartet som anvendelsesområdet for displayenhederne. Afhængigt af opgaven er der forskellige mulige løsninger:

Overvåg højder  

Skærmhøjder gør rummet under skærmen brugbart.

 

Sandsynligvis den nemmeste måde at placere skærmen på skrivebordet og stadig være i stand til at bruge noget af pladsen nedenfor.

Det er vigtigt, at skærmen er indstillet i den korrekte højde, så det er muligt at arbejde uden træthed i timevis.

Til skærmens højder
 

Overvåg skrivebordsbeslag

Bordmonitorholdere skaber plads på skrivebordet.

 

En skærmbordsophæng skaber plads på arbejdspladsen. I ordets rigtige forstand.

Dette er så meget desto vigtigere, når flere skærme betjenes på samme tid. Skærmene kan derefter drejes og vippes og kan let justeres til den perfekte synsvinkel.

Derudover tilbyder denne type installation en visuelt ryddelig arbejdsplads. Et bordmontering kaldes ofte en arm eller en monitorarm.

Til monitorbordet monteres
 

Overvåg vægbeslag

Efter montering foldes monitoren mod væggen.

 

Hvis en skærm eller et tv skal fastgøres til væggen, er hver centimeter afstand fra væggen kontraproduktiv. Ideelt set skal skærmen fladere mod væggen.

Med det rigtige skærmbeslag er det ikke noget problem. Efter montering og tilslutning flyttes skærmen simpelthen tættere på væggen igen.

Til skærmens vægbeslag
 

Monitor står

Overvåg samling for præsentationer og udstillinger.

 

Stativfødder er især populære til præsentationer, på messestande eller på udstillinger.

Afhængigt af præsentationstypen kan skærmene drejes, vippes eller drejes.

En drejeligt ophængt skærm kan let roteres og vise så mange tabellinjer som muligt uden at brugeren skal rulle. 

Til skærmens fødder
 

Skærm-rullevogn

Overvågningsvogne til store skærme.

Monitorvogne bruges ofte i virksomheder eller skoler.

I tider med stigende digitalisering finder flere og flere møder eller træningskurser sted, hvor deltagerne undertiden kun er forbundet via videotransmission. Og der er ikke installeret en stor TFT i alle rum.

Med en vogn eller en mobil stativ kan derimod selv store skærme transporteres til det krævede rum på ingen tid. 

Nogle vogne tilbyder også masser af plads til en computer / notesbog, mus og tastatur. Dette gør en komplet computerarbejdsstation fleksibel og mobil.

Til skærmvogne

Hvad skal du passe på, når du køber en skærmbeslag?

For at være i stand til optimalt at bruge fordelene ved et skærmbeslag, er det vigtigt at overveje et par ting, når du køber.

Type beslag

Som allerede nævnt findes der forskellige typer skærmbeslag. For at vælge den rigtige montering er det vigtigste at vide, hvordan og hvor monteren skal monteres. Den passende beslagstype kan vælges ud fra disse specifikationer.

Vægt

Alle skærmbeslag har en maksimal belastningskapacitet, som er specificeret af producenten. Som regel er holderne og stativerne designet til at være tilstrækkeligt stabile, så der normalt ikke er problemer her. Men uanset dette skal du kontrollere skærmens vægt og sammenligne den med holderens maksimale belastningskapacitet.

Størrelse

Beslagets størrelse er sandsynligvis det vigtigste kriterium ved køb. Dette skal matche skærmens størrelse. De to VESA-standarder for monitoren og holderen skal matche. Hvis der skal monteres flere skærme på beslaget, er det vigtigt at måle de enkelte skærmstørrelser præcist. Det tilrådes også at kombinere skærme af samme størrelse.

smidighed

Når det kommer til mobilitet, afhænger det af dine egne krav og ønsker. Hvis monitoren skal kunne drejes og vippes, skal holderen understøtte muligheden for bevægelse. Hvis skærmen ikke skal drejes og vippes, tilrådes det at fastgøre beslaget permanent i den position med den bedste synsvinkel. 

Sikkerhed

De typiske skærmbeslag er normalt sikre og stabile på samme tid. Hvis der monteres en vægbeslag i et område, der er tilgængeligt for offentligheden, skal du altid bruge materiale af høj kvalitet med de relevante testforseglinger. Derudover skal fastgørelsen udføres samvittighedsfuldt, og alle skruer skal kontrolleres for tæthed.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om skærmbeslag

Kan hver skærm monteres med et skærmbeslag?

Da der er mange forskellige skærmbeslag, er de rigtige skærmbeslag altid tilgængelige, især for de nuværende skærme. I tvivlstilfælde kan du læse i displayets tekniske data, om der kan installeres en skærmbeslag.
 

Kan skærmbeslaget monteres på en hvilken som helst væg?

Ja og nej. Ikke alle vægge er egnede til at bære en større belastning, f.eks. Et vægbeslag. Især når vægbeslaget skal bære et tungt tv-apparat, opstår der store belastninger på overfladen af vægbeslaget og på fastgørelsesskruerne. Da gipsplader kun har en begrænset belastningskapacitet, kan et stort vægbeslag hurtigt overbelaste dem.


Hvad betyder pivotfunktionen for monitorophæng?

Beslag med drejefunktionen er ikke kun designet til at være drejelige og vippbare. Skærmen kan også drejes. Mange skærmstande har drejningsfunktion og kan drejes.