bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgiver

Teksten forneden er maskineoversat fra den tyske originaltekst.

Ting at vide om USB-adaptere

  • Hvad er en USB-adapter?

  • Hvilke USB-typer er der?

  • Hvilke versioner er der?

  • Til hvilke tilslutningstyper kan der købes USB-adaptere?

  • KONKLUSION

Hvad er en USB-adapter?

 

USB står for Universal Serial Bus og beskriver en standardiseret computerforbindelse. Ved hjælp af USB kan perifere enheder tilsluttes computere, servere og bærbare computere. Mulighederne for at bruge USB-grænsefladen er næsten ubegrænsede. Smartphones bruger en af de kompakte versioner (afhængigt af modellen: Micro-USB, Mini-USB eller USB-C) til at oplade batteriet og til dataoverførsel med en computer. USB-grænsefladen bruges oftest i forbindelse med mobile lagermedier. Producenter af elektroniske underholdningsmedier bruger grænsefladen til opdateringer og tjenester i tilfælde af reparation. Interfacets universelle anvendelsesområde kan kombineres med adaptere og konvertere. USB-adapteren bruger forbindelsen til at muliggøre direkte dataudveksling mellem to enheder, selv uden en pc. Adaptere og konvertere kan bruges til at foretage fejlfinding af forbindelsesproblemer. Næsten enhver port kan konverteres til en simpel USB-port. 

Hvilke USB-typer er der?

USB 1.0

USB 2.0

USB 1.0 er indbygget i gamle computere og er med sin datahastighed på 1,5 MByte / s for langsom til nyere enheder. I dag vil datahastigheden højst være tilstrækkelig til at forbinde en mus, tastatur, scanner eller printer.

USB 2.0

USB 2.0 opnår en højere spænding og en datahastighed på op til 60 MByte / s. På trods af den senere introduktion af USB 3.0 og USB 3.1 er USB 2.0 stadig standarden for elektroniske underholdningsmedier og computerhardware. Denne forbindelse er imidlertid inkompatibel steder med slutenheder designet til USB 3.0. I praksis kan dette betyde, at f.eks. En ekstern harddisk kun kan betjenes via et USB 3.0-stik. Dette er ikke reglen, men skal overvejes, når du køber.

USB 3.0

USB 3.0 er i standardiseringsfasen og vil have erstattet USB 2.0 om få år. USB 3.0 kan overføre op til 500 Mbit / s. På grund af den høje datahastighed kræver denne forbindelse tykkere kabler med flere ledninger.

USB 3.1

Denne grænseflade har en datahastighed på op til 10 GBit / s og er i øjeblikket den hurtigste USB-forbindelse. I øjeblikket er der næppe nogen enheder, der kan nå den fulde hastighed på USB 3.1.

Mikro-USB (værdi.1379795)

De mindste versioner af USB-forbindelsen er mini-USB og micro-USB. De bruges typisk til mobile elektroniske enheder såsom smartphones og digitale kameraer. Vigtigt at vide: Der er mikro-USB og mini-USB-forbindelser i tre versioner i henhold til USB 2.0-standarden: som USB 2.0 Micro-A, der bruges på værtssiden, som USB 2.0 Micro AB, der bruges uden pc Der bruges kommunikation og USB 2.0 Micro-B.

USB-C

Type C USB-standarden, der blev introduceret i 2014, er meget lettere at oprette forbindelse (kan ikke tilsluttes "den forkerte vej rundt") og kan ellers gøre alt, hvad de tidligere versioner kan gøre. Da det understøtter USB-strømforsyning, kan enheder med et strømforbrug på op til 100 watt betjenes uden en ekstra strømkilde, f.eks. Bærbare computere. 

Vores praktiske tip: Vær opmærksom på kompatibilitet

For at kunne bruge den fulde ydeevne skal alle tre komponenter (vært, kabel og slutenhed) være egnet til USB 3.0. Ellers finder en nedgradering til USB 2.0 sted. 

  

Hvilke versioner er der?

Hvilke versioner er der?

USB-adaptere og konvertere fås i mange variationer med Centronics-stik, D-SUB-stik, jackstik og stik med 9 eller 25 poler. De mest almindelige typer for forbindelse A inkluderer stikkontakter og stik med USB 2.0 og 3.0 stik og USB 3.0. Nogle af disse USB-adaptere tilbydes som mikroversioner. Alle versioner tilbydes som både "mor" og "far". Stik fås i drejelig og statisk form med og uden kabler.

Til hvilke tilslutningstyper kan der købes USB-adaptere?Til hvilke tilslutningstyper kan der købes USB-adaptere?

  • FireWire: Det bruges til ren datatransmission og er ikke længere en fælles grænseflade.
  • SATA: For at kunne tilslutte eksterne harddiske til et USB-stik kræves en adapter fra SATA til USB. Med en SSD-harddisk er det værd at oprette forbindelse til en USB 3.0-port, så den højere datahastighed kan udnyttes fuldt ud.
  • USB 2.0 til USB 3.0: Hvis du har en enhed designet til USB 3.0, men ikke den nødvendige forbindelse, kan du opgradere ved hjælp af en adapter. USB 3.0-enheden kan derefter bruges med en forbindelse til USB 2.0.
  • Jackstik til USB 3.0: Overførslen fra jackstik til USB er populær inden for spil: Mange headsetproducenter bruger jackstik til forbindelse til hovedtelefoner. Et USB-stik bruges til at oprette forbindelse til computeren, så den nødvendige strømstyrke kan nå headsettet.

KONKLUSION

KONKLUSION

Som en universelt anvendelig grænseflade fungerer USB som en standard til opladning og dataoverførselsforbindelser og bruges praktisk talt overalt. På grund af den konstante tekniske udvikling er det ikke muligt at garantere permanente standarder for forbindelser. Derfor leverer adaptere og omformere nyttige tjenester. Inden du udskifter enheder eller tilbehør på grund af uegnede forbindelser, betaler det sig at overveje at købe en adapter eller konverter - normalt kan man finde en passende løsning til at forlænge den pågældende brugers levetid.