40 år med VOLTCRAFT: kalibrering af elektriske måleinstrumenter

Kalibrering: ISO eller via et akkrediteret prøvningslaboratorium

Kalibrering foretaget af et akkrediteret testlaboratorium er den højeste kalibreringsstandard. Prøvningslaboratoriet skal være anerkendt og overvåges af akkrediteringsorganet. Kalibreringen kræver betydeligt flere målepunkter og afstanden mellem de målte værdier er mindre end ved ISO-kalibrering, så måleinstrumentets nøjagtighed og præcision kan dokumenteres ved hjælp af certifikatet, som også er internationalt anerkendt.

ISO-kalibrering kræver færre punkter i målespektret for testobjektet og kalibreringen er ikke så nøjagtig som den, der udføres af et akkrediteret prøvningslaboratorium. Ikke desto mindre er ISO-kalibrering en fremragende måde at dokumentere nøjagtigheden af moderne måleinstrumenter med et certifikat.

 

Hvornår er kalibrering påkrævet?

Dette spørgsmål dukker ofte op, når du køber nyt måleudstyr: Har jeg brug for en dyr kalibrering via et akkrediteret laboratorium, eller er en ISO-kalibrering tilstrækkelig for min virksomhed?

DIN EN ISO 9000/9001 kræver sporbar kalibrering af måleudstyr. Hvis denne standard gælder for din virksomhed, skal alt testudstyr kalibreres. Hvis der kræves internationalt anerkendte certifikater, skal kalibreringen udføres af et akkrediteret laboratorium, ellers kan den mere omkostningseffektive ISO-kalibrering anvendes.

Ved kalibrering af prøvningsudstyr, der leverer referencestandarder til andet prøvningsudstyr, skal kalibreringen altid udføres af et akkrediteret laboratorium. Derudover kan din virksomheds krav kræve kalibrering af et akkrediteret laboratorium (f.eks. IATF 16949).

ISO-kalibrerede multimetre og strømklemmer er hurtigt tilgængelige, ingen ventetid!

 

En ny ordre på ISO-kalibrerede multimetre eller strømtænger indebærer normalt en ventetid. Da apparaterne først skal kalibreres af et eksternt testlaboratorium, er leveringstider på 14 dage ikke ualmindeligt. Ved at integrere vores eget DIN EN ISO 9001:2015-certificerede kalibreringslaboratorium direkte i vores logistikcenter i Wernberg-Köblitz kan kalibreringer udføres på kortest mulig tid. I øjeblikket kan håndholdte og bordmonterede multimetre samt strømtænger testes og certificeres ved hjælp af de nyeste kalibratorer.

De ISO-kalibrerede enheder er markeret med "(ISO)" i titlen og kan blot lægges i indkøbskurven og bestilles efter behov. Det nemme og hurtige køb af ISO-kalibrerede multimetre og strømtænger uden lange ventetider er en enorm merværdi for kunden og en problemløser for køb af akut nødvendigt måleudstyr "just-in-time".

ISO-kalibrerede multimetre fås direkte fra lager

Strømklemmer ISO-kalibreret direkte fra lager

Kalibreret af ISO- og DAkkS-akkrediteret laboratorium.

Det viste måleudstyr er blevet testet og certificeret af et eksternt kalibreringslaboratorium. Der skal tages højde for en behandlingstid på ca. 7 arbejdsdage (ISO-kalibrering). For måle- og testudstyr, der er kalibreret af vores partner Testo Industrial Service i henhold til DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DAkkS-kalibrering), skal der regnes med en behandlingstid på ca. 12 arbejdsdage.

 

 

 

 

VOLTCRAFT har sit eget ISO-område. Her er kun kalibrerede apparater tilgængelige. Du behøver derfor ikke først at kontrollere, om et bestemt produkt også er kalibreret, eller hvilket varenummer der er det rigtige.