Alt, hvad du har brug for til din have

Det er på tide at grave, luge, beskære og pleje dine planter.

Haveprojekter

Lav selv et højbed

Mere varme til planterne og færre skadedyr

En trækasse kan omdannes til et højbed med få enkle trin. Først skal du glasere trækassen med vejrbestandig maling (f.eks. akrylmaling) efter din smag. Dernæst skal du beklæde væggene og bunden af højbedet med et gammelt stykke stof, havefilt eller plastik. Når du beklæder højbedet med plastik, skal du sørge for, at der er huller i plastikken for at forhindre vandsugning. Nu skal højbedet blot fyldes med jord og dine grøntsagsfrøplanter, urter og blomster får et nyt hjem.
 

Saml drivhuset selv

Hvilket værktøj er nødvendigt?

Det er et populært haveprojekt at bygge drivhuse selv. Det kræver nogle manuelle færdigheder og motivation, men ingen dyb teknisk viden. Byggeriet mislykkes dog ofte på grund af manglende værktøj. Så hvad er der brug for? Sørg for, at du har et skruetrækkersæt eller en akku-skruetrækker ved hånden. Afhængigt af drivhuset har du måske brug for en kombinationsnøgle eller en sekskantnøgle til yderligere fastgørelse af skruerne. Endelig er det altid nyttigt at have en hammer og et vaterpas ved hånden. God fornøjelse og held og lykke med dit drivhusbyggeri!

Redskaber til havearbejde

Haveprojekter til havedesign

Havedøre, haveskure, havehuse

For mange haveejere er havehegn og havelåger mindre dekorative elementer end pragmatiske grænseløsninger. Pleje og vedligeholdelse af havehegn, havelåger og haveskure er imidlertid det første overordnede ydre indtryk af haven. Det er dit visitkort og et haveprojekt, der har en tendens til at blive forsømt, fordi der altid er noget at lave. Uanset om det er slibning af træet, påføring af et nyt lag maling eller blot fastgørelse af nye beslag.
 

Skab dine egne stier i haven

En sti gennem haven giver struktur og karakter.

Med en lille indsats og de rigtige materialer kan du selv skabe dette haveprojekt. Først skal du markere den planlagte sti med et reb, træpløkker eller skruekroge. Derefter defineres den ønskede bredde. I det næste trin skal du skære stiens kanter med en skovl og grave stien ud i en dybde på ca. 10 cm. Nu kan du dække det hele med et havedækken eller lignende og til sidst dække det hele med bark eller andet materiale.

Havebelysning

Havebelysning

Vanding af haven er det vigtigste

Rettet vanding

For at græsplænen kan vokse, blomsterne blomstre og planterne trives, har alting brug for nok vand. Vand er værdifuldt, og for at undgå at spilde det unødigt bør du være opmærksom på målrettet vanding. Vandslanger og havesprinklere bør kontrolleres regelmæssigt for lækager og korrekt opbevaring. Brugen af slangetilslutninger og koblinger reducerer også unødigt vandtab, og det samme gælder for reguleringsventiler. Desuden kan du stole på intelligente vandingssystemer, der automatisk vander dine planter i henhold til selvdefinerede tidsintervaller.